Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Seagate Expansion Portable. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
8
Score: 4
3
Score: 3
3
Score: 2
5
Score: 1
2
+1
TheMatrixHasYou 20 september 2016

Seagate Expansion Portable 2TB Zwart

Erg goede externe HDD voor prijs-kwaliteit verhouding. Ik heb deze schijf in september 2016 gekocht vanwege de schijf die er in zit. Na openmaken kwam de Seagate Mobile HDD, 2TB er uit (winkelwaarde 100 euro). Behuizing blijft heel, zit een klein printplaatje in voor sata-600 <-> usb 3.0

Pluspunten

  • Mooie compacte behuizing
  • Eenvoudig open te maken
  • Bevat Seagate Mobile HDD (2TB)
  • Bevat sata.600-usb3.0 printplaatje

Minpunten

  • Behuizing is niet heel stevig
  • 5400rpm schijf

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 5
Geluidsproductie Score: 3
Mobiliteit Score: 5

+1
mrkazoodle 12 januari 2016

Seagate Expansion Portable 2TB Zwart

Een prima harde schijf: compact, zonder aparte voeding, goedkoop, niet te luid en met usb3.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Stil
  • USB voeding
  • USB3
  • Vertrouwd merk

Minpunten

  • Lijkt niet héél robuust

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Compatibiliteit Score: 5
Geluidsproductie Score: 5
Mobiliteit Score: 5

0
HenkEisjedies 13 januari 2020 Product gekocht

Seagate Expansion Portable 4TB Zwart

Gekocht, maar na veel problemen teruggebracht. Geen aanrader.

Pluspunten

  • Prijs

Minpunten

  • Ondersteunt geen exFat
  • Kapot gegaan binnen 3 maanden

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prestaties Score: 1
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 1
Featureset Score: 1
Compatibiliteit Score: 1
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 3

0
Rhy 18 december 2018 Product gekocht

Seagate Expansion Portable 2TB Zwart

Na lezen van diverse andere user reviews, heb ik deze USB3 HDD gekocht om de Seagate Mobile 2TB (7mm) in te bouwen in mijn laptop t.b.v. MacOS X Fusion Drive. Zie (te) uitgebreide review voor benchmarks e.d.

Pluspunten

  • stil
  • 7mm
  • relatieve snel (130MB/s)
  • kleine USB3 controller printplaat

Minpunten

  • geen tot dusver

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 5
Geluidsproductie Score: 4
Mobiliteit Score: 5

shadow4thedark 11 januari 2020 Product gekocht

Seagate Expansion Portable 1TB Zwart

Veel te traag voor 4k hij blijft maar stotteren.

Pluspunten

  • Leuk voor bestanden back up

Minpunten

  • Te traag

Eindoordeel

Score: 1
DutchDisturbed 27 september 2019 Product gekocht

Seagate Expansion Portable 4TB Zwart

Jaar in bezit, maar nu al met problemen. Eerder al mappen kwijt, nu volledig corrupt. Ik gebruik de schijf vrij weinig, omdat deze vooral dient als backup van mijn foto's.

Pluspunten

  • Stevig

Minpunten

  • Binnen een jaar problemen

Eindoordeel

Score: 2
suske_2 16 september 2019 Product gekocht

Seagate Expansion Portable 4TB Zwart

Deze schijf aangeschaft als makkelijke uitbreiding van mijn continu draaiende server. Prima schijf voor opslag en redelijk stil. Na 3 maanden begaf de schijf het echter.

Pluspunten

  • Prijs per GB
  • Geluid

Minpunten

  • Betrouwbaarheid

Eindoordeel

Score: 2
Kees PNewbie 18 december 2018 Product gekocht

Seagate Expansion Portable 1TB Zwart

Gaf er na 2 jaar de brui aan! Ben nogal nieuwsgierig van aard en omdat de schijf niet meer te bereiken was dacht ik dat het misschien aan de behuizing lag en heb deze open gemaakt en wat schertst mijn verbazing er zit gewoon een SAMSUNG hdd in!!!!!!

Pluspunten

  • Draagbaar

Minpunten

  • wordt heet
  • traag
  • geen Seagate maar Samsung hdd

Eindoordeel

Score: 2
Hampieee 11 december 2018 Product gekocht

Seagate Expansion Portable 4TB Zwart

Een redelijk snelle schijf (130 mb/s). Maar ik blijf het toch slecht vinden dat als je 4 TB schijf koopt en dat er maar 3,6 TB beschikbaar is. Lijkt niet veel maar is toch wel even 400 GB te weinig. Erg slecht, maar bij andere merken niet anders.

Pluspunten

  • Geen aparte voeding
  • Prijs

Minpunten

  • Bijgeleverde micro B kabel erg kort
  • Niet super stevige

Eindoordeel

Score: 3
Ties01Newbie 4 oktober 2017 Product gekocht

Seagate Expansion Portable 3TB Zwart

Het is een goede externe harde schijf die niet zo heel duur is. Het ontwerp is mooi maar het voelt niet heel stevig aan.

Pluspunten

  • lage prijs
  • veel opslagruimte
  • mooi design

Minpunten

  • niet robuust gebouwd

Eindoordeel

Score: 4
Ventieldopje 21 september 2017 Product gekocht

Seagate Expansion Portable 1TB Zwart

Prima licht schijfje om mee te nemen maar minder geschikt om veel mee te nemen, daarvoor is de behuizing naar mijn mening wat te zwak (kan ingedrukt worden).

Pluspunten

  • Prijs
  • Snelheid via USB 3
  • Data/stroom via 1 kabel
  • Standaard aansluiting
  • Licht en klein

Minpunten

  • Behuizing niet al te sterk

Eindoordeel

Score: 4
Rubinho2410 23 augustus 2017 Product gekocht

Seagate Expansion Portable 1TB Zwart

Gekocht door de lage prijs en het grote opslagvermogen. Zeer praktische externe harde schijf. Compact en staat zeker niet lelijk.

Pluspunten

  • kabel is loskoppelbaar
  • grote opslag voor lage prijs
  • bijna altijd 100 MB/s schrijfsnelheid d.m.v. USB 3.0

Minpunten

  • de meegeleverde software van seagate is naar mijn mening waardeloos

Eindoordeel

Score: 5
oef! 12 augustus 2017 Product gekocht

Seagate Expansion Portable 2TB Zwart

Aanvankelijk leek de schrijfsnelheid dramatisch te zijn (20MB/s) maar een aanpassing van de beleidsregels (windows 10 > apparaatbeheer > disk) naar "betere prestaties" was de schrijfsnelheid ongeveer 100-130 MB/s bij grote bestanden. Wordt niet warm en is stil. De gratis te downloaden Seagate Dashboard backup software (niet meegeleverd dus), crashde.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snelheid OK voor 2.5" HDD

Minpunten

  • Kort USB kabeltje

Eindoordeel

Score: 5
DJV_IBMiNewbie 8 februari 2017

Seagate Expansion Portable 1,5TB Zwart

De niet standaard aansluiting aan de schijfbehuizing valt mij tegen. Het is een niet standaard plug die op één manier past. Als je zicht wat minder is of je in het donker werkt, kan het gebeuren dat je dit verkeerd om doet, waarmee je het snoer kapot kunt maken.

Pluspunten

  • prijs

Minpunten

  • constructie
  • snoeraansluitingschijfzijde

Eindoordeel

Score: 2
Truus01 23 november 2016

Seagate Expansion Portable 1TB Zwart

Ik heb deze al behoorlijk lang (meer dan een jaar). En doet wat het moet doen. Groot geheugen (stiekem nog te groot voor mij). Compact en handzaam. En robuust: Ik heb hem namelijk laatst per ongeluk laten vallen, van dik 1,5 meter, maar heeft zonder enig probleem alles overleefd.

Pluspunten

  • Doet wat het moet
  • Robuust

Minpunten

  • Nog altijd geen enkele

Eindoordeel

Score: 5
DRFTHRDNewbie 29 oktober 2016

Seagate Expansion Portable 1TB Zwart

Goedkoop aangeschaft puur ter opslag van mijn RAW camera bestanden. Hij doet waarvoor hij gemaakt is maar voelt erg gammel aan, enfin daar was het bedrag dan ook naar.

Pluspunten

  • Doet wat hij moet doen
  • Goedkoop

Minpunten

  • Niet robuust gebouwd

Eindoordeel

Score: 3
metehan12344 24 oktober 2016

Seagate Expansion Portable 2TB Zwart

Een prima product en voldoet aan mijn verwachtingen. Ik heb het niet zo lang nu, maar als backup schijf doet de schijf zeker zijn taak goed. Je krijgt veel voor je geld. Een externe schijf 2TB, 2,5 inch, USB 3.0. Dat klinkt zeker als een goed deal!

Pluspunten

  • Mooie behuizing
  • Redelijk snel
  • USB 3.0
  • Veel opslag voor weinig geld (2TB)

Minpunten

  • Sluit langzaam af

Eindoordeel

Score: 5
hkok4 24 september 2016

Seagate Expansion Portable 2TB Zwart

Op USB3 poorten wordt deze te warm en datatransfer slaat dicht. Intern in PC is er geen probleem en op USB2 ook niet. Ik verdenk een inferieure controller (ook bij WD drive gezien) die bij een temp>50 ermee kapt.

Pluspunten

  • Goede MB/€ verhouding
  • Schrijfsnelheden zijn in principe prima

Minpunten

  • Wordt te snel te warm op USB3 en schakelt dan volledig af
  • In theorie snel, in de praktijk dus niet met al die vastlopers

Eindoordeel

Score: 2
Dirk SR echtNewbie 9 februari 2016

Seagate Expansion Portable 2TB Zwart

Uitstekend product

Pluspunten

  • snelle levering door bol.com
  • goedkoop bij die leverancier

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
BastiaancNewbie 18 januari 2016

Seagate Expansion Portable 1TB Zwart

Ik zelf gebruik een Apple, hij staat helaas ingesteld op Microsoft. Hierdoor ervaar ik problemen met het gebruik maken van deze USB Expansion. Ik moest hem eerst formatteren maar daarna prima apparaat. Mooie prijs voor veel opslagruimte.

Pluspunten

  • Goede prijs
  • licht

Minpunten

  • Geleverd in Microsoft format

Eindoordeel

Score: 3
OzzieMann 4 augustus 2015

Seagate Expansion Portable 2TB Zwart

Ik zocht een grotere harddisk voor de PS4, ik kwam op deze terecht. Hierin zit een 2TB Samsung Spinpoint van 9.5 mm dun. Past perfect in de PS4. Behuizing is met een aardappelschilmesje makkelijk open te maken en kan hergebruikt worden om de oude harddisk in te monteren.

Pluspunten

  • Past in PS4. 2TB ruimte.
  • Behuizing blijft heel, kan hergebruikt worden voor oude PS4 harddisk
  • USB 3.0

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Seagate Expansion Portable?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True