Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
15
Score: 4
16
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
Documentalist 27 april 2017

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Deze camera bij Foka gekocht als vervanging van een ouder type Cyber-shot. De camera voelt solide aan, ondanks zijn compacte formaat. De knopjes zijn klein en daardoor wat gevoelig, maar dat is een kwestie van wennen als je een grotere camera gewend bent. Service bij Foka was perfect.

Pluspunten

  • Voelt solide aan
  • Heel compact
  • Pop-up digitale zoeker
  • Groot zoombereik
  • Uitgebreide functies
  • Ook zoom bediening met de lensring

Minpunten

  • Knopjes zijn klein

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Snelheid en automatiek Score: 4
Ergonomie Score: 3
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Batterijduur Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4

+1
Dave2409Newbie 29 november 2015

Sony Cyber-shot DSC-HX90 Zwart

Een prima product die misschien iets duurder is in aanschaf maar de moeite waard!

Pluspunten

  • Prachtige fotos
  • Selfie stand
  • Degelijk materiaal

Minpunten

  • Niets op aan te merken

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 4
Uitbreidbaarheid Score: 4
Batterijduur Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Snelheid en automatiek Score: 5
Ergonomie Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 3

0
wiepa74Newbie 14 december 2015

Sony Cyber-shot DSC-HX90 Zwart

Makkelijke en toegankelijke compact camera, met veel opties die allemaal te gebruiken zijn.

Pluspunten

  • 30x optische zoom
  • wifi bediening via app
  • kantelscherm

Minpunten

  • Geen touchscreen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 3
Uitbreidbaarheid Score: 3
Batterijduur Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Snelheid en automatiek Score: 4
Ergonomie Score: 3
Featureset Score: 3
Prijs Score: 2

0
waaijosNewbie 19 oktober 2015

Sony Cyber-shot DSC-HX90 Zwart

Fijn, handzaam fototoestel, wel wat zwaar

Pluspunten

  • Goed kwaliteit foto's
  • handzaam
  • veel mogelijkheden

Minpunten

  • voelt wat zwaar aan

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Snelheid en automatiek Score: 5
Ergonomie Score: 5
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Uitbreidbaarheid Score: 5
Batterijduur Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5

van nunenNewbie 21 mei 2019 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Ik heb dit apparaat gekocht bij Kamera-express in Arnhem. Op vakantie ontmoette ik iemand die deze kamera had. Hij was er erg enthousiast over. Na een aantal vragen mijnerzijds was dat de kamera die ik ook wel wilde hebben.

Pluspunten

  • compact
  • behoorlijke zoom
  • aantal pixels

Minpunten

  • Duur tasje t.o.v alternatieven

Eindoordeel

Score: 5
BetsyNagtzaamNewbie 10 januari 2019 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Een prima keus voor een compact camera, gekocht bij Foto de Vakman uit Uden. Een zaak waar je deskundig wordt geholpen met een prima service.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Zeer concurrerende prijs
  • Gebruikersvriendelijk

Minpunten

  • Kleine bedieningstoetsen

Eindoordeel

Score: 4
Frisosal 20 december 2018 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Verrassend goede compactcamera. Niet goedkoop, maar de foto's zullen alles goedmaken. Voor op reis is deze camera uitermate geschikt. Zelf heb ik 'm op backpackreis naar Vietnam meegenomen. Een spiegelreflex was hier geen optie. Maar oh wat was ik blij met deze alleskunner. Geen moment spijt van gehad.

Pluspunten

  • Bijzonder scherpe foto's
  • Handzaam en licht
  • GPS-functie: perfect voor op reis
  • Voelt robuust en stevig aan
  • WiFi met ondersteunende app voor mobiel
  • Veelzijdig

Minpunten

  • Knopjes zijn klein

Eindoordeel

Score: 5
johnkiers01Newbie 6 november 2018 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Prima product. Aanschaft op basis van goede uitleg fotozaak Verschoore in Breda.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Prima zoom

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
LeonidasjeNewbie 27 oktober 2018 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Mijn Samsung camera was stuk , dus veel op internet vergeleken en toen deze Sony gekocht bij fotovakhandel Verschoore Terneuzen. Zeer goede uitleg en men nam ruim de tijd om al mijn vragen te beantwoorden. Dit is toch stuk fijner dan online kopen en het zelf uit moeten zoeken.

Pluspunten

  • Lekker compact
  • Zeer scherpe foto's, ook veraf nog perfect

Minpunten

  • Heb ik nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 5
karinskreatieNewbie 22 oktober 2018 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Klein toestel met hoge kwaliteiten. Makkelijk mee te nemen. Erg handig dat er een bluetooth op zit, hierdoor kan je de foto's makkelijk bv op je mobiel zetten

Pluspunten

  • klein
  • mooie foto's kan je ermee maken
  • bluetooth

Minpunten

  • Omdat deze klein is,is het wel even wennen met het vasthouden

Eindoordeel

Score: 5
jprphrstNewbie 16 september 2018 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Veel mogelijkheden waar ik (nog) niet aan toe ben. Voorlopig alleen foto's gemaakt op de diverse automatische standen. Mooie resultaten. Ideaal voor de vakantie.

Pluspunten

  • kantelbaar display
  • opladen via USB
  • GPS
  • optische zoeker mogelijk

Minpunten

  • iets te groot voor in de binnenzak

Eindoordeel

Score: 4
kuiper14 12 augustus 2018 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Prima camera voor zijn geld

Pluspunten

  • Stevig gebouwd
  • Uitstekende foto's
  • Compacte camera

Minpunten

  • erg veel mogelijkheden
  • vergt wat studue werk om WiFi functie te gebruiken

Eindoordeel

Score: 4
LucschelleNewbie 13 mei 2018 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Ik was op zoek naar een degelijk compact toestel en heb uiteindelijk gekozen voor de Sony HX90V aangekocht via kamera.express. Interessant is dat de menustructuur in lijn ligt met mijn spiegelreflex. De krachtige zoom is tof. De WiFi connectiviteit en gps functie zijn goed. Ook de zoeker werkt zeer goed.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit goed
  • WiFi en gps
  • OLED zoeker

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
PlankyNewbie 11 maart 2018 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Eenvoudige bediening. Zeer complete camera. Hier ga ik veel plezier aan beleven.

Pluspunten

  • Voelt solide aan
  • Makkelijk selfy maken
  • Eenvoudig te bedienen

Minpunten

  • Handleidimg beperkt

Eindoordeel

Score: 5
WimvelsaNewbie 10 februari 2018 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Na een uitgebreid selectietraject heb ik deze camera gekozen op grond van de specificaties, mogelijkheden en uitvoering i.c.m. de prijs. Deze camera Is voor mij een logische stap na een Canon IXUS 110. ik heb de camera twee maanden en ben tevreden over de foto's. Ook die bij weinig licht.

Pluspunten

  • mooie foto's
  • handzaam apparaat
  • makkeljke bediening

Minpunten

  • flitser oogt kwetsbaar

Eindoordeel

Score: 4
CampusTilburgNewbie 29 januari 2018 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Erg fijne camera als vervanging van mijn oude Canon Powershot SX 230 HS. Prima prijs-kwaliteit-verhouding. Gekocht bij Kamera-Express.

Pluspunten

  • licht in gewicht
  • veel opties
  • snel

Minpunten

  • kleine knopjes

Eindoordeel

Score: 4
C.KetNewbie 26 december 2017 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Ik zocht naar een kleine compactcamera ter vervanging van mijn Panasonic TZ7! Deze camera is mooi klein, met GPS en WIFI en 30 x optische zoom! Mooie zoeker die ook geschikt is om selfies te maken. Ook een uitklapbare doorzicht viewer, praktisch in de volle zon

Pluspunten

  • Zeer compact
  • Super veel mogelijkheden
  • Prachtige foto's

Minpunten

  • Niet makkelijk om te leren kennen
  • Gecompliceerde bediening

Eindoordeel

Score: 5
riet nelissenNewbie 7 december 2017 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Gekocht bij Kamera Express en de dag nadien reeds geleverd. Het toestel is erg compact, enerzijds handig want het past in elke vestzak, anderzijds toch wat opletten indien je grotere handen hebt. Het toestel neemt mooie foto's en heeft een redelijk zoombereik, nl. 30x.

Pluspunten

  • compact
  • lichtgewicht
  • mooie kleurrijke foto's

Minpunten

  • compact
  • nogal fragiel
  • snel ruis bij hogere ISO's

Eindoordeel

Score: 4
Stoffel5Newbie 6 december 2017 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Ter vervanging van een meer dan 10j oude spiegelrefelx, deze camera gekocht. Een prima ding die voldoet aan mijn (nieuwe) verwachtingen. - Licht - compact - prima foto's - degelijke zoom Bijkomend een prima service gekregen bij het selecteren door kamera express.

Pluspunten

  • licht
  • zoom

Minpunten

  • iet wat prutsen om de viewfinder af te stellen

Eindoordeel

Score: 4
Leoniek AmberNewbie 22 oktober 2017 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Mooie functionele en compacte camera, goede service ontvangen bij Verschoore in Den Bosch.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Compact
  • prettig mee te reizen
  • licht
  • selfie mogelijkheid

Minpunten

  • geen spiegelreflex

Eindoordeel

Score: 5
ESteenbergenNewbie 21 augustus 2017 Product gekocht

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Deze camera heb ik in de winkel bij Kamera-Express Zwolle gekocht . Alhoewel ik de camera nog maar kort heb kan ik u melden dat ik er meer dan tevreden over ben. De camera maar uitstekende foto;s en is prettig in gebruik Kortom een prima camera voor een betaalbare prijs.

Pluspunten

  • Prettig in gebruik
  • Overzichtelijk menu structuur
  • Prima foto kwaliteit
  • Prima film kwaliteit
  • 30x zoom
  • Zeiss Lens

Minpunten

  • Nog niet kunnen ontdekken

Eindoordeel

Score: 5
FritsStNewbie 11 juni 2017

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Deze camera via internet besteld bij Foka. de HX90 besteld, de HX90V geleverd. Camera dient als vakantie aanvulling op spiegelreflex, vandaar mede de keuze voor het grote zoombereik en de Zeiss lens. Focus is snel. Kan kwalitatief goed mee.

Pluspunten

  • Groot zoombereik
  • Zeiss lens
  • Compact, handzaam
  • Bruikbaar voor beginner en gevorderde
  • Veel functies
  • Veel instelmogelijkheden

Minpunten

  • Karige handleiding

Eindoordeel

Score: 5
engel1968Newbie 18 mei 2017

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

kleine lichte camera, makkelijk in gebruik

Pluspunten

  • zoomfunctie
  • kantelbaar scherm
  • automatische close up scherpte

Minpunten

  • geen minpunten

Eindoordeel

Score: 4
GF HoogervorstNewbie 31 juli 2016

Sony Cyber-shot DSC-HX90 Zwart

Even gekeken naar witbalans vanwege andere kleur foto’s dan bij Sony Cybershot DSC-HX20V die ik hiermee vervang. Witbalans is goed instelbaar. Handig dat omklapbare scherm. Ook handig Sony NP-BX1 accu compatible met Jupio lso 0020 universele lader Sony die ik al had. Was al gewend aan menu bij Cybershot DSC-HX20V.

Pluspunten

  • Sony NP-BX1 accu compatible met Jupio lso 0020 universele lader Sony
  • Snel scherpstellen
  • Echt compact, makkelijk mee te nemen
  • Omklapbaar scherm
  • Herkenbaar Sony menu
  • Witbalans is goed instelbaar

Minpunten

  • Geen lampje op aan en uit knop
  • Geen andere automatische prefix voor fotobestanden mogelijk bij >10.000 foto’s

Eindoordeel

Score: 4
ElScorpione 12 februari 2016

Sony Cyber-shot DSC-HX90V Zwart

Prima camera voor een goede prijs. Uiterst compact en toch veel zoom. Beeldkwaliteit is prima, ook bij situaties waarin het licht niet optimaal is. Camera voelt zeer degelijk aan, maar daardoor ook wat zwaarder.

Pluspunten

  • Voelt zeer degelijk aan
  • Electronic viewfinder
  • Goede flitser
  • Zoombereik
  • Beeldkwaliteit
  • Goede Sony app om foto's van de camera naar je smartphone te sturen

Minpunten

  • Knopjes wat klein (maar logisch gezien het formaat)

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony Cyber-shot DSC-HX90V?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 AMD

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True