Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
12
Score: 4
2
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
peter123 12 september 2015

Samsung SM951 (AHCI) 256GB

Supersnel en betaalbaar. Werkt goed op een Z170 moederbord, maar het BIOS en Windows 7 hebben wat moeite met opstarten vanaf deze SSD. Na 1 jaar gebruik heeft de SSD nog geen last van dataloss, maar de prestaties zijn zo'n 20% minder geworden.

Pluspunten

  • Super snel
  • Stil
  • Zuinig
  • Geen kabels
  • Geen extra drivers nodig
  • Betrouwbaar na 1 jaar

Minpunten

  • Geen 3D NAND
  • De NVMe versie is iets sneller
  • OEM product
  • Controller wordt te heet tijdens benchmarken
  • Opstarten duurt langer
  • Prijs/GB

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 3
Ondersteuning Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

+2
CaptainMaus 25 augustus 2015

Samsung SM951 (AHCI) 256GB

Er hangt een prijskaartje aan, je moet ook goed controleren OF het wel in jouw moederbord kan, maar nog nooit heb ik in mijn leven zulke snelle lees- en schrijfsnelheden gezien!

Pluspunten

  • 2180MB/s lezen
  • 1280MB/s Schrijven
  • Extreem hoge snelheden zonder RAID

Minpunten

  • configuratie in BIOS niet eenvoudig
  • Geheugencontroller wordt heel warm

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 3
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

+1
gdamen 6 juni 2016

Samsung SM951 (AHCI) 512GB

Snelle en ruime SSD die een HP Spectre x360 13-4100nb de broodnodige extra ruimte geeft die er af fabriek niet was.

Pluspunten

  • Lekker snel
  • Echt heel snel
  • Ruim

Minpunten

  • 2x zo duur als de SATA-3 variant

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 5

+1
Brutuss 29 februari 2016

Samsung SM951 (AHCI) 512GB

Super snelle en compacte SSD. Wordt gebruikt als Bootdisk en voor de opslag van geļnstalleerde games. Verschil tussen een normale SSD en deze merk je bij normaal gebruik niet echt. AS SSD Benchmarks bijgesloten!

Pluspunten

  • Super snel
  • Compact
  • Stabiel

Minpunten

  • Verschil tussen een normale SSD en deze is niet erg merkbaar in normaal gebruik.
  • Bij flinke stress (Warmte) valt de performace terug.
  • Had voor de looks een zwarte PCB mogen hebben.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

+1
Retaliator 9 december 2015

Samsung SM951 (AHCI) 512GB

Ik heb deze SSD op X1 en X2 M.2 getest. Zie screenshots voor resultaten. Op een X4 PCI-E aansluiting is hij nog sneller, maar daar beschik ik op het moment niet over. Ik heb deze SSD nu een paar maanden in gebruik. Bevalt erg goed! (niet gebruikt als bootdisk)

Pluspunten

  • Snel
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Minpunten

  • Vrij prijzig t.o.v. een SATA-drive
  • Mijn moederbord beschikt niet over een X4 slot. (alleen op de laatste topborden kun je dit verwachten)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

0
Remi_Woler 7 mei 2016

Samsung SM951 (AHCI) 512GB

Gekocht voor een Mac Pro 5,1 en gemonteerd op een Angelbird Wings PX1. Plug & play, en systeem is supersnel weer. Zorg wel voor goede (actieve?) cooling, want deze kaart kan heel erg throttle-en als ie warm wordt. De passive heatsink op de Wings adapter lijkt vooralsnog afdoende.

Pluspunten

  • Snel
  • Simpel
  • Super klein

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 5

0
Niels van Wooni 17 augustus 2015

Samsung SM951 (AHCI) 256GB

Lees onder -->

Pluspunten

  • Klein
  • Makkelijk
  • Snel

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

Ted.van.es 15 januari 2016

Samsung SM951 (AHCI) 512GB

super ding. erg snel. doet wat hij moet doen.

Pluspunten

  • erg snel
  • stabiel

Minpunten

  • geen Nvme (maar daar koop je deze niet voor)

Eindoordeel

Score: 5
668692 15 november 2015

Samsung SM951 (AHCI) 128GB

Leuk kaartje een paar jaar terug. Echter met de huidige NVME versie achterhaalt en niet meer prijs/kwaliteit rendabel

Pluspunten

  • Snelheid
  • toenmalige prijs
  • enkel OEM product

Minpunten

  • (huidige) prijs

Eindoordeel

Score: 4
DeadDevil6210 25 juli 2015

Samsung SM951 (AHCI) 256GB

Deze compacte M.2 PCI-e ssd is de beste aankoop bij men i7 Haswell-E systeem hij is snel en de gegeven snelheden haalt ie ook echt Gegeven: 2150Mb lees 1200MB Schrijf Real World: 2112mb lees 1108MB schrijf Ik had me niks beters kunnen geven voor men systeem!

Pluspunten

  • Zeer snel
  • klein
  • geen sata poort gebruik

Minpunten

  • Werkt alleen op Ultra M.2 slot
  • kost 4 pci-e lanes (geen quad sli)
  • geen NVMe

Eindoordeel

Score: 5
sjwbos 12 juni 2015

Samsung SM951 (AHCI) 128GB

Gekocht ter vervanging van XP941, omdat deze toch weer iets sneller was. Bevalt prima!

Pluspunten

  • Snel
  • M.2
  • Solide

Minpunten

  • 128GB

Eindoordeel

Score: 5
Ikkerens 5 juni 2015

Samsung SM951 (AHCI) 256GB

Belachelijk snelle m.2 ssd. Laadtijden zijn afwezig. (Asus Rampage V Extreme)

Pluspunten

  • SNEL
  • Klein

Minpunten

  • Moest specifiek mijn 4e PCI-e slot uitzetten voordat ik ervan kon booten

Eindoordeel

Score: 5
Sandero102 2 mei 2015

Samsung SM951 (AHCI) 256GB

Zeer snelle m.2 pci-e 3.0 4x. Na BIOS update. Was de installatie van Windows een makkie. Werkt zeer goed in combinatie met me Asrock z97 extreme 9. Zulke snelle load times heb ik nog niet gezien na vele soorten SSD te hebben gebruikt.

Pluspunten

  • Zeer zeer snelle SSD
  • nog weinig vergelijkbaars kwam prijs

Minpunten

  • slecht verkrijgbaar
  • kan altijd goedkoper
  • geen NVM

Eindoordeel

Score: 5
killer2 17 april 2015

Samsung SM951 (AHCI) 256GB

Zeer snelle m.2 SSD wordt door meerdere mobo's ondersteunt waaronder AsRock Z97 Extreme 6

Pluspunten

  • zeer snel
  • samsung SSD

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung SM951 (AHCI)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*