Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Jeroen Horlings - Redacteur fotografie en automotive 14 januari 2015

Sony A7 Mark II: stabiel van zichzelf

De Sony A7 II kent ten opzichte van de oorspronkelijke A7 een aantal wijzigingen, zoals een grotere grip, een stevigere body en een extra programmeerbare knop. Omdat de sensor en beeldchip onveranderd zijn, is ook de beeldkwaliteit vrijwel hetzelfde. De autofocus is wel wat verbeterd, maar nog steeds wat traag voor een camera in deze prijsklasse. De ingebouwde vijfassige beeldstabilisatie is met afstand het meest bijzondere kenmerk van de camera. Daarmee kun je met iedere lens langer uit de hand fotograferen en heb je meer vrijheid voor bepaalde instellingen, zoals een kleine lensopening of lage iso. Helaas is de camera daardoor wel in prijs gestegen. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
10
Score: 4
11
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
PietdenPiraat 5 december 2018 Product gekocht

Sony A7 II Body Zwart

Geweldige beeldkwaliteit, oude en nieuwe Canon lenzen goed bruikbaar

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • IS
  • Bedieningsgemak
  • Alle fullframe lenzen passen erop
  • Compact

Minpunten

  • Korte batterijduur
  • Flitsschoen niet universeel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Ergonomie Score: 5
Snelheid en automatiek Score: 5
Batterijduur Score: 2
Uitbreidbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5

+1
rmuije 7 november 2015

Sony A7 II Body Zwart

Mooie mirrorless camera die aan alle verwachtingen voldoet.

Pluspunten

  • Desing en afwerking
  • Veel zelf instelbare snelkeuzes

Minpunten

  • Batterij kan beter

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Ergonomie Score: 5
Snelheid en automatiek Score: 4
Batterijduur Score: 3
Uitbreidbaarheid Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5

0
farfalla1Newbie 12 juli 2019 Product gekocht

Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart

Goedkope fullframe optie, doch degelijk product. Prima kitlens voor de prijs, echter is de mijne enigszins decentered. Mooie foto’s. Enkele opmerkingen over de functionaliteit in de uitgebreide review. Review geschreven om 6 jaar garantie van fotodevakman te krijgen.

Pluspunten

  • goedkoop voor fullframe
  • Bouwkwaliteit
  • Kleiner dan spiegelreflex

Minpunten

  • Geen acceptabele toegang tot 24, 30 en 60 fps filmen
  • Variabele kwaliteit kitlens

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 2
Ergonomie Score: 3
Snelheid en automatiek Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4

0
fortenspyNewbie 1 december 2017 Product gekocht

Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart

Sony A7 Mark II: stabiel van zichzelf De Sony A7 II kent ten opzichte van de oorspronkelijke A7 een aantal wijzigingen, zoals een grotere grip, een stevigere body en een extra programmeerbare knop. Omdat de sensor en beeldchip onveranderd zijn, is ook de beeldkwaliteit vrijwel hetzelfde.

Pluspunten

  • Fotokwaliteit
  • Mogelijkheden
  • gebruiksgemak

Minpunten

  • accuduur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 3
Ergonomie Score: 4
Snelheid en automatiek Score: 4
Batterijduur Score: 2
Uitbreidbaarheid Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5

Massi7Newbie 25 januari 2020 Product gekocht

Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart

Toestel ligt goed in de hand. Prima foto's en video kwaliteit

Pluspunten

  • goeie fotokwaliteit
  • eenvoudig in gebruik

Minpunten

  • gewicht

Eindoordeel

Score: 4
Àrwen1989Newbie 23 januari 2020 Product gekocht

Sony A7 II + 24-240mm f/3.5-6.3

Bij Kamera express deze camera gekocht. Super service, heel goed geholpen! De camera nu gaan leren kennen, maar ik weet zeker dat ik er erg veel mooie foto`s mee ga maken.

Pluspunten

  • robuust gebouwd
  • fijne lens

Minpunten

  • geen acculader meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4
John-DNewbie 16 juli 2019 Product gekocht

Sony A7 II Body Zwart

Uitstekend toestel in goede prijs/kwaliteitsverhouding. Knap koppel met Zeiss 24-70 lens. Op basis van eerste ervaringen zeker 'Goed'

Pluspunten

  • Info in lens
  • Robuust

Minpunten

  • Tragere opstart

Eindoordeel

Score: 4
BlackDon 3 januari 2019 Product gekocht

Sony A7 II Body Zwart

Wat een geweldige camera. Het gebruik er van is anders dan een DSLR (spiegelreflex) maar heeft zeker overeenkomende eigenschappen. De technologie is zo ver inmiddels dat de snelheid waarmee de camera werkt niet te onderscheiden is van een DSLR.

Pluspunten

  • Super snel
  • Geweldige kwaliteit
  • Full Frame
  • Net als een DSLR kan je met de E-Mount lenzen op de camera monteren
  • Met een speciale adapter ring kan je ook lenzen van andere merken gebruiken
  • Uitgebreide software
  • Hele mooie video beelden
  • Kan een grote geheugenkaart in (SD-Kaart)

Minpunten

  • Minder robuust dan DSLR (maar in de toekomst komt hier verandering in)
  • Compacter dan DSLR waardoor de camera iets kleiner in de hand ligt. (Met extra batterypack onder op is het opgelost)
  • Geen in gebouwde flitser (wel een lichtsensor voor scherpstellen aan de voorzijde)
  • Alleen SD-kaart
  • Enkel 1 geheugen slot

Eindoordeel

Score: 4
Érikdeboer88Newbie 1 januari 2019 Product gekocht

Sony A7 II Body Zwart

geweldige service bij verschoor in breda.

Pluspunten

  • mooi compact
  • snel
  • goed geprijst

Minpunten

  • ouder model

Eindoordeel

Score: 5
kchNewbie 16 augustus 2018 Product gekocht

Sony A7 II Body Zwart

Ik was op zoek naar een goede full frame camera die ook goed mee te nemen valt en waarmee je niet beladen bent. Bovendien lag deze fullframe camera met stabilisatie aan boord binnen mijn budget. Ik heb deze camera gekocht met de samyang 35mm f2.8 en.

Pluspunten

  • full frame
  • beeldstabilisatie aan boord
  • zeer mooie fotos
  • compacte camera

Minpunten

  • geen 4k
  • relatief zwaar maar valt wel mee
  • batterij relatief snel leeg

Eindoordeel

Score: 5
mchavenNewbie 30 juni 2018 Product gekocht

Sony A7 II Body Zwart

Prima camera voor de veeleisende hobby fotograaf. Handzame full frame camera met beeldstabilisatie. Ook bij weinig licht kan er nog uit de hand gefotografeerd worden. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Pluspunten

  • Zeer goed bouwkwaliteit
  • Beeldstabilisatie
  • Handzaam

Minpunten

  • Het is zonde om met deze camera met goedkope lenzen te werken

Eindoordeel

Score: 5
jwvanberghemNewbie 27 juni 2018 Product gekocht

Sony A7 II Body Zwart

Na lang wachten en zoeken heb ik deze kamera gekocht. De reden is dat uit al de revieuws blijkt dat de sony a7 II uitermate geschikt is voor mijn oude Minolta Rokkor lenzen. Met name de in de camera ingbouwde bewegingsstabilisatie maakt bij velen een uitstekende indruk.

Pluspunten

  • degelijk
  • stabilisatie in de camera
  • geschikt voor minolta objectieven

Minpunten

  • lensadapter moet ik op e-bay zoeken

Eindoordeel

Score: 5
Stef40Newbie 27 mei 2018 Product gekocht

Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart

Wat ik het meest in het oogspringend vindt is het compacte formaat...maar met grote prestaties. Zeer fijn voor straatfotografie. De Sony A7 II heeft hetzelfde autofocussysteem als de Sony A7, met 117 fasedetectiepunten op de sensor en 25 contrast AF plekken op de sensor.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Compact
  • Hoge prestaite

Minpunten

  • Lensen nog te weinig opties

Eindoordeel

Score: 4
Niels BoumanNewbie 30 januari 2018 Product gekocht

Sony A7 II Body Zwart

Zeer mooie camera met een goede bouwkwaliteit. Voor mij een mooie allrounder in combinatie met de SEL24240 lens. Geleverd binnen één dag icm 5 jaar garantie en 300 euro cashback van Sony een fijne aankoop bij Kamera Express.

Pluspunten

  • tov spiegelreflex Full frame klein
  • Bouwkwaliteit
  • Prijs extra batterij
  • Uitklapbaar scherm

Minpunten

  • Geen flitser
  • FE lenzen zijn erg duur
  • Door Fullframe niet de kleinste lenzen en body

Eindoordeel

Score: 4
snukizNewbie 25 januari 2018 Product gekocht

Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart

Geweldige camera met veel mogelijkheden. Makkelijk te gebruiken, zelfs voor amateur zoals ik. Lens is licht en scherp. Ik vind mijn beide items van Sony leuk. Goede kwaliteit.

Pluspunten

  • licht
  • veel functies

Minpunten

  • korte levensduur van de batterij

Eindoordeel

Score: 4
unekenNewbie 31 december 2017 Product gekocht

Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart

over gestapt van DSLR naar systeemcamera , van APS-C naar full frame, van groot naar klein . De Sony A7II licht fijn in de hand en de evf is zeer prettig om mee te werken Door de 5 assige IBIS kun je gebruik maken van goedkopere lenzen zonder image stabilisatie.

Pluspunten

  • IBIS
  • weather sealing
  • kleinste full frame

Minpunten

  • recording knop video opname
  • nog niet veel fe lenzen die licht sterk zijn

Eindoordeel

Score: 4
Kopke12Newbie 10 december 2017 Product gekocht

Sony A7 II + 28-70mm f/3.5-5.6 Zwart

De Sony Alpha 7 mark 2 is voor mij de perfecte opvolger van mijn oude maar geliefde Nikon D90. Vanwege het formaat en gewicht van de D90 wilde ik een betere en lichtere systeemcamera. Na een paar weken gebruik ben ik zeer tevreden met de mooie foto en het gebruiksgemak.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Gebruiksgemak

Minpunten

  • Lastig om bijpassende schoudertas te vinden

Eindoordeel

Score: 5
Ron GerrisNewbie 10 december 2017 Product gekocht

Sony A7 II Body Zwart

Zeer mooie camera met veel mogelijkheden (waarvan ik de meeste nog moet ontdekken). Ondanks het feit dat ik de camera pas een paar dagen in bezit heb, maak ik er eenvoudig en snel al goede foto’s mee.

Pluspunten

  • Ingebouwde beeldstabilisatie
  • Beeldkwaliteit
  • Gebruiksgemak

Minpunten

  • Accu capaciteit

Eindoordeel

Score: 5
WimKetelaarNewbie 4 december 2017 Product gekocht

Sony A7 II Body Zwart

Na uitvoering onderzoek en advies gekozen voor de SonyA7 2. Goede uitleg en advies vanuit de winkel.

Pluspunten

  • kwaliteit
  • gebruiksgemak

Minpunten

  • (te) veel mogelijkheden

Eindoordeel

Score: 4
Hvk104Newbie 31 december 2016

Sony A7 II Body Zwart

Robuuste professionele camera met geweldige specificaties. Lekker licht in gebruik. Objectieven wel duur ,maar van geweldige kwaliteit.

Pluspunten

  • Lichte professionele camera
  • Echte fullframe systeemcamera

Minpunten

  • geen acculader meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4
Eftegarie 17 december 2015

Sony A7 II Body Zwart

Omdat de A7 II reeds wijd gereviewd is online, maak ik weinig woorden aan vuil over deze prachtige innovatieve camera. Ik wil iets kwijt over de mijns inziens een belangrijke aspect wat nergens anders behandeld is... De Workflow van de Sony Image Data Converter (Sony RAW) software...

Pluspunten

  • Voor reviewen en editen van fotos afzonderlijke overzichtelijke windows
  • spartaans no nonsense layout, doet denken aan windows 2000 gevoel, waardoor alle focus en aandacht bij het fotografische gedeelte komt, mag ik wel waarderen
  • desalniettemin multicore waarmee de foto bewerkingen in raw gelijktijdig alle zes cores van mijn 5820K gebruikt! en de plaatje ook alszodanig in snelle mozaik bewegingen opbouwt! voelt als realtime.
  • het belangrijkste: mijns inziens erg goede balans tussen het aantal edit functies en de kwaliteit van de bereikte resultaten. Ik verdronk altijd in lightroom. vond Sigma's raw editor beter ookal was deze trager. Sony's ouderwets ogende layout werkt verrassend erg prettig. Beter dan welk ander raw converter die ik ooit heb gezien. Je houdt je focus bij je foto, en voelt je een fotograaf, in plaats van een techno nerd die urenland zit te vriemelen op eindeloze nuttelose sliders, zoals in lightroom! In de sony raw converter zijn er de volgende hoofdstukken met elk "slechts" één tot hooguit vier NUTTIGE ertoedoende sliders: Brightness, White Balance, Creative Style, Contrast, D-Range, Highlight, Color, Shading, Sharpness, Noise Reduction, Distortion, Tone Curve, Display. Elk van de items ben in hooguit een minuut klaar met allemaal mooie verschillen. Je kunt er geen ufo achtige plaatjes mee maken zoals in lightroom. Everything makes sense. Ben zo blij met deze raw converter! Belangrijk voor de workflow van elke fotograaf al die honderden raw files wat je in een maand moet zien te developen wordt nu een fijn gevoel aan gekoppeld. Zoals zovaak gaat bescheiden gepaard met uitmuntendheid...
  • Voor fotografen die met zwart wit willen werken is er een heerlijke functie die in een viertal scrollbars je vrijheid geeft hoe je foto zw opgebouwd wordt. ook voor portretten geweldig.
  • je kan plaaatjes ranken, kleurlabelen,
  • bondige html handleiding met plaatjes meer dan toereikend vond ik
  • Stabiel, loopt nimmer vast (versie 4.2.04.17270)

Minpunten

  • Weinig te melden hier.
  • Als ik toch moet: ik heb 16GB Quad Channel DDR4 ram en de software gebruitk maar 500 mb... iets te ramefficient heb ik het gevoel. ik zou willen dat ik dat zou kunnen instellen hoeveel ram ik wil dat de software gebruikt, zodat het nog sneller zou kunnen werken, dit zal nog handiger zijn voor mensen die een R II wilen met 42 megapixel files. Overigens, ik ben blij dat ik een 7 II heb gekozen vant 24 megapixels is zat voor mij. De bestanden van de A7 II zijn gemiddeld 20 to 30 MB en dat vind ik een mooie tradeoff voor ruimtegebruik versus optische resolutie.
  • Batterij houdt het niet lang vol. Get over it! zei ik tegenmijzelf, voor paar tientjes tweede genuine/originele accu en klaar is kees.

Eindoordeel

Score: 5
sohus 11 januari 2015

Sony A7 II Body Zwart

De A7 II is een fantastische update van een al ontzettend goede 1e generatie fullframe A7 van Sony. Het is vanwege de in-body beeld stabilisatie niet meer de meeste compacte mirrorless camera meer maar de body voelt professioneler aan en heeft betere ergonomie (dan A7/S/R).

Pluspunten

  • Compacte magnesium alloy body, weerbestendig
  • IBIS (In-body 5 axis stabilisatie voor Sony lenzen, 3 axis voor 3rd party)
  • Goede video codec
  • Fantastische OLED zoeker (net als A7)
  • Goede WIFI app
  • Directe verbinding met Sony BRAVIA TVs voor slideshows

Minpunten

  • Aanbod FE lenzen nog niet heel sterk
  • Batterij is vrij snel leeg (maar wel uniform over hele Sony NEX/Alpha lijn)

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony A7 II?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True