Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Samsung Gear VR: virtuele werkelijkheid voor 'early adopters'

De vr-headset die als eerste de winkelschappen bereikt, is de Gear VR, ontwikkeld door Samsung in samenwerking met Oculus. Wij stapten met behulp van de bril een nieuwe wereld binnen.

110    19 jan '15

Review - Waar groeit vr naartoe? - Drie totaal verschillende vr-games uit Keulen

Op de Gamescom waren verschillende nieuwe vr-games te bekijken en vooral ook te spelen. We stellen er drie voor, die ieder een volledig eigen benadering hebben.

87    29 aug '17

Preview - Samsung Gear VR: Oculus en Samsung maken VR mobiel

De Gear VR is een accessoire voor de Galaxy Note 4 en samen vormen de twee een virtual reality-bril. Wij namen onze eerste stappen in deze nieuwe wereld.

109    4 sep '14

Videoreview - Samsung Gear VR: Virtuele werkelijkheid voor 'early adopters'

Met een prijs van 200 euro is de Gear VR, mits je al een Note 4 bezit, tamelijk betaalbaar en we kunnen ons goed voorstellen dat er Note 4-bezitters zijn die de bril overwegen. Om erachter te komen of de Gear VR je zuurverdiende centen waard is, stapten wij in...

14    19 jan '15

Videopreview - Samsung Gear VR

Op IFA kondigde Samsung aan dat ze ook de vr-markt zullen betreden, en wel met de Gear VR, een accessoire voor de Galaxy Note 4. Samsung laat wel vaker proefballonetjes op, dus aanvankelijk waren we sceptisch. Toen kwam tijdens de presentatie echter John...

29    4 sep '14

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
1
Score: 4
3
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
Greymane 9 februari 2015

Samsung Galaxy Gear VR (Galaxy Note 4)

Ik zag de Samsung Galaxy VR op de Samsung webshop staan en ik dacht; Ach. Ik heb nog wat centen liggen. Dus waarom niet?

Pluspunten

  • Virtual reality!
  • Zeer degelijke kwaliteit.
  • Gemakkelijke VR interface.
  • Scherpte is enigszins in te stellen, als u een brildrager bent.
  • 16GB Micro SD kaart met instellingen.
  • Comfortabel langere tijd te dragen.
  • Mooi beeld.

Minpunten

  • Niet makkelijk te dragen voor brildragers.
  • Ondanks instelbare scherpte, niet voor zware brildragers.
  • Past niet zodra men een hoesje heeft/gebruikt.
  • Trekt batterij tamelijk snel leeg.
  • Oververhitting.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3
Navigatiesoftware Score: 4

0
MDB1106 30 december 2015

Samsung Galaxy Gear VR (Galaxy S6)

Voor mij een zware tegenvaller, heb hem terug gebracht

Pluspunten

  • Bediening kan vanaf de bril zelf
  • Veel aanbod in Oculus Store
  • geoptimaliseerd voor Samsung

Minpunten

  • telefoon wordt veel te warm
  • geen third party apps mogelijk (C.Moar bv)
  • geen superscherp beeld (itt tot chinese muk ism C.Moar)
  • na update dood

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 2
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 2
Prestaties Score: 2
Featureset Score: 2
Prijs Score: 3
Navigatiesoftware Score: 3

0
Ad- 17 mei 2015

Samsung Galaxy Gear VR (Galaxy S6)

Mooi maar (onnodig) duur.

Pluspunten

  • bril zit goed,
  • wrijfpad waarmee je (beperkt) menu kunt bedienen, of op OK kunt drukken,
  • Er zit een functie in waardoor je (via een menu) door de camera van de telefoon kunt kijken, zodat je de bril niet af hoeft te zetten als je even iets wilt zien,
  • De proximity sensor werkt goed: beeld gaat (pas) aan wanneer je de bril tegen je hoofd aan houdt,
  • Koptelefoon blijft goed aansluitbaar, wat nodig is want voor de betere VR ervaring mot je wel echt een koptelefoon dragen,
  • Scherpstellen (beperkt bereik) werkt erg eenvoudig en goed.

Minpunten

  • Bevestiging van n van de hoofdbanden ging bepaald niet lekker: het kostte erg moeite om te bevestigen, dat komt wat knullig over qua constructie. Wanneer het eenmaal zit is er niks aan de hand
  • houder wellicht wat klein voor een wat groter hoofd: standaard staat hij al op zijn grootst.
  • reclame zegt dat wegens ventilatie de lenzen niet zo snel beslaan. Dat klopt wel een beetje maar het is niet meer dan passieve koeling waardoor dat nog steeds wl kan gebeuren
  • Als je al google card VR games hebt gedownload, en geprobeerd heb je daar niks aan: Zodra je de telefoon in de bril stop start de Samsung software, en moet je alles binnen de Samsung omgeving opnieuw downloaden/installeren. Erg irritant is dat,
  • Ik heb een accu om de telefoon op te laden, wat altijd werkt, maar NIET met de Gear VR op: dan zeurt hij om een originele Samsung voeding. Dat vind ik jammer, want het is juist mooi om een voeding/accu in de borstzak te kunnen houden. Want na een paar uurtjes VR is de accu van de telefoon leeg.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 3
Prijs Score: 3

ZoMilan 31 mei 2018 Product gekocht

Samsung Galaxy Gear VR (Galaxy Note 4)

Goede eerste stap in VR voor mensen met Samsung telefoon, hoewel ik denk dat het meer is om het te 'proeven', want ik voel me niet echt in de VR 'wereld' dankzij de slechtere visuals.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Leuk om mee te spelen/kijken
  • stevig
  • Aantal kwalitatieve apps

Minpunten

  • Alleen voor Samsung
  • Niet 'immersive'

Eindoordeel

Score: 4
Alisahin2861Newbie 9 maart 2017

Samsung Galaxy Gear VR (Galaxy Note 4)

Beter niet updaten anders werkt het niet meer, voor de rest een fantastische bril.

Pluspunten

  • Je kan er veel dingen mee
  • Hij zit fijn op je hoofd
  • Je verveelt je niet
  • Perfect om films en series te kijken

Minpunten

  • De accu loopt snel leeg
  • De kwaliteit is niet voldunde goed
  • Na update dood
  • Telefoon wordt snel warm
  • Onnodig duur

Eindoordeel

Score: 3
Rickertttt 28 april 2016

Samsung Galaxy Gear VR (Galaxy S6)

Perfect!

Pluspunten

  • Comfortabel op het hoofd!

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
.Sjoerd 19 november 2015

Samsung Galaxy Gear VR (Galaxy S6)

Leuke toevoeging voor early adaptors. Heeft hebbelijkheden zoals alle vroege exemplaren van iets nieuws. Bottleneck zit meer in de telefoon dan in de bril. Deze heeft net aan genoeg rekenkracht om de content te verwerken, bij games nogal wat framedrops.

Pluspunten

  • Head-tracking werkt uitstekend
  • Comfortabel om te dragen
  • Trackpad werkt erg goed
  • Niet duur voor VR

Minpunten

  • Beperkte resolutie, beperkte bitrate en oververhitting van telefoon. Al is dit niet echt de schult van de gear VR.
  • Beslaat nogal snel
  • Verkort batterijduur van telefoon erg fors
  • Beschikbare content zeer beperkt
  • Scherpstellen niet voor iedereen mogelijk

Eindoordeel

Score: 4
briansoft 18 juni 2015

Samsung Galaxy Gear VR (Galaxy S6)

Goed te merken dat het nog in het begin fase zit. Echter wel te stoer om het in woorden uit te leggen.

Pluspunten

  • 360 graden wereld, 3D is nog vetter geworden
  • Bioscoop ervaring (je ziet gewoon een grote scherm alsof je er ben, kijk je naast je zie je gewoon bios stoelen)
  • Je vergeet echt de echte wereld, je wordt helemaal in een nieuwe wereld opgenomen
  • Touchpad aanwezig op je bril
  • Passthrough werking
  • Betaalbaar VR oplossing

Minpunten

  • Voel niet 100% comfortable en je moet nog een headset en bij voorkeur een gamepad aanschaffen
  • Bij het opzetten moeten je ogen even wennen (net als met 3D brilletjes)
  • Nog weinig content (en geen MILK VR in Nederland) in de Oculus store
  • Niet mogelijk om de geinstalleerde Apps zelf in te delen in je VR overzicht
  • Kan geen 3rd party Powerbank/supply gebruiken terwijl dit wel mogelijk is met de S6 Edge zelf
  • Geen onboard SD kaart optie of USB on the Go optie zodat je toch veel fims kan opslaan
  • Geen Netflix APP en niet mogelijk om je films via de NAS te streamen
  • Geen hardcase zoals met de Note 4 versie maar een tasje om je VR in op te slaan

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung Galaxy Gear VR?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True