Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
×

Help Tweakers verbeteren

Ben je op zoek naar een baan in de IT? Help ons dan mee de website van Tweakers te verbeteren en geef je op voor ons onderzoek in Amsterdam. Het duurt een uurtje en als dank ontvang je een VVV bon van 40 Euro. Reis-/parkeerkosten worden ook vergoed. We sturen je een bericht als je geselecteerd bent.

Aanmelden

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Lenovo IdeaPad Y50-70. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware.Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
15
Score: 4
18
Score: 3
2
Score: 2
3
Score: 1
0
+2
Nesse1234 16 juli 2014

Lenovo IdeaPad Y50-70-01132

Zeer vlotte en vooral schitterend afgewerkte desktop vervanger. Ik heb de: Y50-70-00745NL Voor minder dan ¤1000,- voor mij geen betere...

Pluspunten

  • Slank design
  • Verlicht toetsenbord
  • Grafische power
  • (Videokaart vergelijkbaar met PC versie van HD6870OC / HD5870 / GTX560TI )
  • Speakers opvalland helder voor een laptop.
  • Zeer snelle processor (sneller dan mijn AMD 1090T 6x3,5Ghz)
  • Koeling dik in orde. De fans blazen naar het scherm en de polsen blijven lekker koel! Ook qua geluid zeer acceptabel!

Minpunten

  • Battlefield 4 net niet vloeiend op Ultra
  • TN scherm met matige kijkhoeken, backlight bleeding etc. Hier is duidelijk op bezuinigd. Zwart is niet Zwart.
  • Geen optical drive
  • Geen Msata of M.2 SSD uitbreiding mogelijk. Hiervoor moet de HDD plaatsmaken.
  • 5400 RPM schijfje (je voelt dat de hybride geen volwaardige SSD is)
  • Glossy rand om het scherm spiegelt.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 2
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 5

+1
distroyer117 21 december 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-59441478

prima laptop zeker gezien de prijs/kwaliteit verhouding maar er zijn een paar nadelen.

Pluspunten

  • prijs/kwaliteit verhouding
  • nVidia GTX 960m
  • Intel Core i7-4720HQ
  • stevig en rigide gemaakt

Minpunten

  • beeldscherm kijkhoeken en contrast
  • nVidia smartswitching
  • combo jack poort
  • geen optische drive
  • veel Lenovo bloatware

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 3
Ergonomie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5

+1
Mellie 27 oktober 2015

Lenovo Y50-70-59436467

Super snelle laptop voor hevig gebruik.

Pluspunten

  • Snelheid/videokaart
  • Toetsenbord
  • Veel poorten

Minpunten

  • Beeld
  • Bouw is niet super, maar voldoende.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 3
Ergonomie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

+1
isniet 9 mei 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-59441478

Prima laptop,strak design met een goede inhoud! Goede grafische kaart en een vrij recente I7 processor. Goed geluid (dat ook veel geluid kan produceren). Prima om ook grafisch vereisende applicaties of games te spelen. Wel jammer van de vele lenovo tools waardoor ik een clean windows installatie heb gedaan.

Pluspunten

  • GTX 960m
  • i7 4720HQ
  • IPS scherm
  • Design
  • Clean windows installeren, recovery behouden
  • SSHD ipv HDD
  • Conservation Mode voor accu

Minpunten

  • HDD RPM laag
  • Te veel Lenovo tools

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5

+1
nick0294 25 februari 2015

Lenovo Y50-70-59436467

lees de uitgebreide review, mooi en een brute laptop

Pluspunten

  • zeer goed geluids kwaliteit
  • mooi verlicht toetsenbord
  • nvidia geforce gtx 860m is subliem

Minpunten

  • beelscherm lijst ziet er goedkoop uit

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit Score: 3
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 3
Ergonomie Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4

+1
LenovoY50 12 januari 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-01132

De Lenovo Y50 is een laptop die op veel vlakken hoog scoort en zich maar op 1 vlak echt laat vallen. De laptop biedt veel waar voor je geld en kan makkelijk meegenomen worden naar school en daarna naar huis waar er lekker op gegamed kan worden.

Pluspunten

  • Bouw kwaliteit
  • Prijs
  • Prestaties, speelt alle moderne games op high tot ultra
  • Toetsenbord tikt fijn
  • Erg goed geluid voor een laptop
  • Gewicht/dikte

Minpunten

  • Scherm, weinig contrast en slechte kijkhoeken
  • Vingerafdruk magneet

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 3
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5

+1
EDMX 27 augustus 2014

Lenovo IdeaPad Y50-70-01132

Een uitstekende laptop qua prijs/kwaliteit verhouding.

Pluspunten

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Uitstekende bouwkwaliteit
  • Ziet er erg strak uit
  • Beeldkwaliteit is zo slecht nog niet
  • Snelheid
  • Stille ventilator
  • Warmteproductie is laag
  • WiFi ondersteund AC
  • Verlicht toetsenbord

Minpunten

  • Vingerafdrukken komen er snel op
  • Geen SSD
  • Plaats voor maar 1 HDD/SSD
  • Geen optische drive
  • Accu is niet van buitenaf verwijderbaar
  • Laptop komt met veel Lenovo meuk

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Warmte en geluid Score: 5
Ergonomie Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 3
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4

0
Nico_GTR 23 november 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-00805NL

Gekocht voor CAD en andere zware rekentoepassingen. Voldoet uitstekend, lekker snel, voldoende rekenkracht. Bouwkwaliteit zou hier en daar iets beter kunnen maar hij valt zeker niet uit elkaar. Ook de koeling is goed al wordt ie wel wat rumoerig onder een zware last. Maar dat is te verwachten.

Pluspunten

  • Snel en krachtig
  • Toetsenbord

Minpunten

  • Scherm (TN)
  • Trackpad
  • Standaard HDD
  • Bouwkwaliteit
  • Word snel te warm

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 2
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 2
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 3
Prijs Score: 5

0
Dzifa 6 oktober 2014

Lenovo IdeaPad Y50-70-00805NL

Prima laptop. Goede prijs-kwaliteitverhouding Nadeel is dat de kijkhoeken slecht zijn. Als je helderheid op het hoogste zet (is het fijnst om naar te kijken) gaat de accu bij normaal gebruik 4 uur mee. Software bug, hieronder staat de oplossing.

Pluspunten

  • Snel
  • Geeft goed geluid via de speakers voor een laptop

Minpunten

  • Kijkhoeken zijn slecht
  • Achterkant vingerdrukgevoelig
  • Bug, wel oplosbaar

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit Score: 3
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4

0
duk3n 10 augustus 2014

Lenovo IdeaPad Y50-70-01132

Deze laptop ongeveer een week gehad voordat ik hem heb terug gestuurd. Het scherm is dermate slecht dat ik hem retour heb gedaan. Niet alleen in de buurt van een raam met de zon, maar ook met kantoor licht is het scherm slecht leesbaar.

Pluspunten

  • Maxwell Nvidia GPU
  • Grote SSD van 512GB (mijn versie)
  • Relatief licht
  • Kleine behuizing

Minpunten

  • Het scherm
  • Geen upgrade mogelijkheden
  • Toetsenbord, weinig travel
  • Behuizing snel vlekkerig
  • Geen DVD/BD
  • Weinig USB aansluitingen

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 3
Ergonomie Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 1
Prestaties Score: 2
Featureset Score: 5
Prijs Score: 4

EqualzNewbie 6 juli 2014

Lenovo IdeaPad Y50-70-01132

Al bij al is deze laptop zeker de moeite waard en een degelijk tot goed product voor de prijscategorie. Met vriendelijk groeten, Een blije nieuwe laptop gebruiker!

Pluspunten

  • Toen ik deze laptop koos was ik bewust van wat er allemaal wel en niet in zat,
  • Voor +/- ¤1,000 euro is deze laptop zeker een aanrader.
  • De grafische kaart werkt naar behoren en het toetsenbord is heel gemakkelijk om aan te wennen.
  • Bij gebruik van zware programma's wordt de laptop niet heel warm en blaast niet al te hard in tegenstelling tot sommige andere laptops. (Ik kijk naar jullie HP!)
  • Games:
  • Qua gaming gebied is dit een degelijk laptop met de krachtige GTX860m en draait gemakkelijk nieuwere games zoals Battlefield 4 op maximale settings (35fps).

Minpunten

  • Geen optical disk drive, beetje jammer maar persoonlijk is het geen groot probleem.
  • Voor de rest ben ik nog geen minpunten tegen gekomen.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
KimossNewbie 31 december 2016

Lenovo IdeaPad Y50-70-01132

Krachtige game-pc. Design ziet er goed uit. stresstest voor 72uur volgehouden

Pluspunten

  • design
  • geluid
  • gewicht

Minpunten

  • alleen 1 bay
  • schroeven vaak aandraaien

Eindoordeel

Score: 4
AresXena 10 september 2016

Lenovo IdeaPad Y50-70-01132

Out of the box was deze laptop al traag. En later merkte ik dat de harde schijf te traag voor woorden is. Heb de laptop nu al een jaar. En ga snel upgraden naar een SSD.

Pluspunten

  • De behuizing ziet er goed uit.

Minpunten

  • Paar keer behuizing aanraken en je vingers en het is verpest
  • Harde schijf is traag.
  • Wordt snel warm en is luid.
  • Zou snel upgraden naar SSD.

Eindoordeel

Score: 2
MartijndeRonde 7 juni 2016

Lenovo IdeaPad Y50-70-59441478

ik had na het schrijven gekeken naar mijn woorden en dat waren er 184 dus ik heb het samengevad bij de plus minetjes :) btw lenovo je krijgt je laptop terug in de zomer ;)

Pluspunten

  • mooi design
  • leuke belichting
  • goed soundsystem

Minpunten

  • koeling doet het echt voor geen ene meter
  • scherm ziet witte stukjes als je in games bij een donker gedeelte komt
  • plastic hoeken wat niet stevig is
  • toetsenbord waarbij naar een jaar knoppen van loslaten
  • kan games niet 60fps runnen(bf4 citiesskylines xcom2)
  • vettige vingers zijn heel goed te zien en is niet goed schoon te maken

Eindoordeel

Score: 2
BertramBorisNewbie 25 oktober 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-59441478

Top ding. Niet perfect, maar voor 1100 euro is het moeilijk iets beters te krijgen. Het beeldscherm is bij de nieuwere modellen (960m) een stuk vooruit gegaan.

Pluspunten

  • Snelle processor
  • Goede grafische kaart
  • Prima beeldscherm
  • Licht
  • Strak design
  • Stil (bij licht gebruik)

Minpunten

  • Bloatware
  • Vingerafdruk-gevoelig
  • Trage harde schijf
  • Slechts 1 hdd/ssd slot
  • Slecht touchpad

Eindoordeel

Score: 4
Jeroentje22 19 oktober 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-00740

Hele goede laptop, erg goede game performance en over het algemeen heel snel. alleen spijtig van de lenovo spyware. ook is het design heel mooi, maar het scherm valt een beetje tegen.

Pluspunten

  • gaming performance
  • snelheid
  • design

Minpunten

  • lenovo spyware
  • scherm

Eindoordeel

Score: 5
ChrisH0402 17 september 2015

Lenovo Y50-70-59436467

De specificaties hoef ik natuurlijk niet op te noemen, maar ze zijn wel merkbaar aanwezig. Zeer positief over de hoge prestaties en sterke kwaliteit, helaas daarmee wel een mindere accu duur en komt met Lenovo software en Lenovo Superfish (malware). Over het algemeen, dik tevreden. *Gekocht bij MediaMarkt, Zwolle*

Pluspunten

  • Prijs-kwaliteit verhouding
  • JBL speakers
  • Verlicht toetsenbord
  • Strak design
  • Hybride schijf (SSHD)
  • UHD scherm

Minpunten

  • Accu duur bij hoge prestaties
  • CD driver ontbreekt
  • Lenovo software
  • Lenovo Superfish

Eindoordeel

Score: 5
oblivion10 12 augustus 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-01132

Goede laptop: voelt sterk aan, voelt fijn, is vrij licht, presteerd grafisch goed. ergste minpunten zijn het scherm en de SSHD, maar die SSHD heb ik inmiddels vervangen door een SSD

Pluspunten

  • licht
  • voelt steving
  • speakers
  • prijs
  • Prestaties

Minpunten

  • scherm
  • koel uitgang afgesloten als laptop dicht is
  • slechts 3 usb poorten
  • geen extra sata / mSata slot
  • extreem trage SSHD

Eindoordeel

Score: 4
JorenkNewbie 24 juli 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-59441478

Prima product voor de prijs (999 euro). Ik heb de laptop gekocht bij paradigit (deze winkel staat nog niet bij de prijsvergelijker van tweakers, dus miss handig als deze wordt toegevoegd). http://www.paradigit.nl/lenovo-ideapad-y50-70/80038930/details.aspx

Pluspunten

  • Fantastisch uiterlijk. Waaronder een mooie toetsenbordverlichting, met twee verschillende standen.
  • Prijs (999 euro) is netjes voor zo'n laptop.
  • Prima geluidskwaliteit door de ingebouwde JBL speakers, er zit zelfs nog een soort subwoofer aan de onderkant. De speakers zien er ook mooi uit en passen mooi in het ontwerp.
  • De grafische kaart (NVIDIA GEFORCE GTX 960m) is prima. Intel Core i7 processor levert ook prima prestaties. 8 GB werkgeheugen is ook erg fijn. Dit samen zorgt voor prima prestaties.
  • Helder IPS scherm
  • Laptop werkt ook prima wanneer er een extra beeldscherm op aangesloten is.
  • Koeling werkt prima, warme lucht wordt bij het scherm er uit gelaten.

Minpunten

  • Toetsenbord is prima, alleen als je helemaal op het linker hoekje van de spatiebalk klikt, doet hij het niet, ik klik zelf vaak helemaal link op de spatiebalk. Dit is dus iets waar ik nog even aan moet wennen.
  • Buitenkant van de behuizing vingerafdrukgevoelig
  • Veel (onnodige) programma's van Lenovo.

Eindoordeel

Score: 5
ResidentEpiczz 15 juni 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-59441478

Super goede laptop voor dit bedrag. Dingen waar je rekening mee moet houden: Default videokaart is IntelHD, dus je speelt daar eerst op.

Pluspunten

  • I74620Q + GTX960 samstelling
  • verlicht toetsenbord

Minpunten

  • Warm bij gamen
  • vingervlek gevoelig
  • vele lenovo software

Eindoordeel

Score: 4
mapiho 15 mei 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-59441478

Het is een zeer fijne laptop voor zijn prijs. De hardware liegt er niet om. De body voelt solide. Het scherm is helder met een goed contrast en heeft een grote invalshoek. De verrassende kwaliteit van de speakers zijn prettig. Jammer dat er is gekozen voor één DIMM van 8GB.

Pluspunten

  • Robuust gebouwd
  • Uitlaat van de koeling naar boven gericht
  • Samenstelling CPU + GPU (i7 + 960M)
  • IPS-Paneel
  • JBL Speakers met Dolby Digital Plus effect

Minpunten

  • Functies BIOS zeer beperkt (HT kan niet uitgeschakeld worden)
  • Enkele DIMM in Single Channel (uitbreiden naar twee sterk aanbevolen)
  • Typisch veel bloatware vooraf geinstalleerd

Eindoordeel

Score: 5
Msjl 25 april 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-59441478

Een fijne laptop qua hardware. De binnenkant is van een soort rubberachtig plastic; erg vingerafdrukgevoelig. Het toetsenbord is dit ook. Het toetsenbord typt wel fijn. De laptop werkt lekker vlot. Er is wel iets mis met de scaling. Deze stond standaard op 150% en gaf blur. 100% is geen probleem.

Pluspunten

  • Prijs
  • Specificaties
  • Weinig geluidsproductie
  • Niet al te flashy
  • IPS scherm

Minpunten

  • Vingerafdrukgevoelig
  • Hybrid HD ipv SSD
  • whitelist hardware
  • Om accu eruit te halen moet laptop open

Eindoordeel

Score: 4
M94D 22 april 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-01132

Prettige laptop die elke taak prima uitvoerd, echter is de SSHD die Lenovo meeleverd erg langzaam.

Pluspunten

  • Beeldscherm
  • Kwaliteit

Minpunten

  • SSHD langzaam

Eindoordeel

Score: 4
rutger465 7 april 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-00743

Let wel op als je de laptop koopt, er zit een Whitelist in voor Wifi cards, bios kan je wel unlocken bij bios-mods.com De koeling ben ik wel zeer over te spreken,uren achter elkaar games gespeelt op schoot en geen last van warmte, rond de 60 graden!

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Koeling
  • Scherm

Minpunten

  • Wifi kaart slecht,whitelist
  • Accu is een 4cell, gaat 2 uurtjes mee

Eindoordeel

Score: 4
tommy-1000 28 maart 2015

Lenovo IdeaPad Y50-70-59425512

Snelle laptop voor een goede prijs.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Werkt snel
  • Goede prijs

Minpunten

  • SSHD aan de trage kant

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Lenovo IdeaPad Y50-70?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True