Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - PlayStation VR - Veel vr voor weinig geld

De PlayStation VR is eenvoudig aan te sluiten en de headset zit opvallend comfortabel. De specificaties zijn net iets minder dan die van de concurrenten, maar in de praktijk merk je daar weinig van.

267    20 okt '16

Videoreview - PlayStation VR - Veel vr voor weinig geld

Gaat virtual reality doorbreken bij het grote publiek? Dat is misschien wel de spannendste vraag die boven de gadgetmarkt hangt, dit jaar. Voor de echte early adopters liggen de Oculus Rift en HTC Vive al een paar maanden in de winkel, maar niet iedere...

17    20 okt '16

Achtergrond - Virtuele realiteit wordt werkelijkheid

Hoewel virtual reality werkelijkheid is geworden, is het nog verre van zeker of het binnen afzienbare termijn de grote massa bereikt. In dit artikel blikken we terug en kijken we vooruit.

130    24 dec '16

Preview - VR bij Ubisoft: Roofvogels, Far Cry 3 en TrackMania

Op de E3 was er geen tijd voor, maar op de Gamescom kon Tweakers eindelijk aan de slag met de virtual reality-games die Ubisoft momenteel in huis heeft.

93    10 aug '15

Videopreview - Sony Project Morpheus

Sony kondigde eerder dit jaar Project Morpheus aan: een virtual reality-headset voor de PlayStation 4. In de headset zitten accelerometers en ook een gyroscoop en de PlayStation Camera speelt een rol bij het tracken van hoofdbewegingen. Hiermee gaat Project...

17    11 jun '14

Preview - Sony's Project Morpheus - Sony gaat de strijd aan met de Oculus Rift

Sony toont op de E3 een werkende versie van Project Morpheus, de virtual reality-bril die het Japanse concern tijdens de GDC van dit jaar aankondigde. Wij mochten de bril even uitproberen.

98    11 jun '14

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
2
Score: 4
8
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
2
+2
Elazz 3 januari 2020 Product gekocht

Sony PlayStation VR

Na een paar jaar wachten uiteindelijk toch besloten om de PS VR V2 headset te halen. De headset komt vanwege een aantal uitstekende games zeer goed tot zijn recht en laat zien dat VR een grootse plek in de gamingtoekomst zal hebben. Ik kijk al uit naar de PS5 opvolger!

Pluspunten

  • Screendoor effect relatief afwezig maar...
  • Makkelijk op te zetten
  • Na lang dragen zit het nog steeds fijn

Minpunten

  • ...relatief lage resolutie
  • FoV mag hoger

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Design & bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4

+2
Nik 8 november 2016

Sony PlayStation VR

De hardware is prima op wat kleine bugs na. Nu de software nog. Zal de PlayStation VR hetzelfde lot hebben als de PlayStation Vita?

Pluspunten

  • Geweldige nieuwe ervaring
  • Veel waar voor je geld
  • Op veel vlakken beter dan de concurrent

Minpunten

  • Bugs
  • Nu nog een gimmick?

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Design & bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 4

+2
venqwish 13 oktober 2016

Sony PlayStation VR

De PSVR is een mid/high end VR beleving en goed in het creëren van de nodige immersie. De games die ik heb geprobeerd zijn inventief en meeslepend. De headset constructie is gewoon super te noemen, nadeel is de resolutie tov andere VR sets (die wel een pak duurder zijn)

Pluspunten

  • Fitting op het hoofd
  • Immersie gevoel
  • Brillen toegestaan
  • Geen skimasker effect

Minpunten

  • Clutter na installatie
  • Resolutie

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Design & bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 3

BMercenary 11 december 2019 Product gekocht

Sony PlayStation VR V2 + PS Camera + 5 games (Megapack 2)

Goede Blackfriday deal(230) en waar voor de geld.

Pluspunten

  • Headset is redelijk goed af te stellen voor verschillende hoofdvormen
  • Makkelijk in gebruik zonder te veel poespas
  • 5 Games!

Minpunten

  • Je ziet Pixels
  • Kan duizelig/hoofdpijn krijgen na lang gebruik
  • Zelf heb ik last van connectieproblemen tussen de PS4 Pro bij het starten van een VR headset. Dit kan alleen bij mij zijn

Eindoordeel

Score: 4
Gertjanlint 12 juni 2019 Product gekocht

Sony PlayStation VR

Prima VR bril

Pluspunten

  • Makkelijk aan te sluiten
  • Veel content beschikbaar in de ps store
  • Gebruiksvriendelijk
  • Zit comfortabel

Minpunten

  • Snoeren

Eindoordeel

Score: 5
Jorn87 11 juni 2019 Product gekocht

Sony PlayStation VR

Een product die duidelijk door moet worden ontwikkeld. Ik ben blij dat ik hem tweedehands heb aangeschaft.

Pluspunten

  • Makkelijke installatie
  • Zit niet vervelend
  • Ziet er tof uit

Minpunten

  • Schermresolutie is slecht
  • Graphics zijn matig
  • Weinig content
  • Alsof je door een hor heen kijkt

Eindoordeel

Score: 1
monojack 29 december 2018 Product gekocht

Sony PlayStation VR + PS Camera + VR Worlds

De PS VR verbaasde me enorm. Het voegt een ongeziene dimensie toe aan gamen.

Pluspunten

  • Lichte headset
  • Eenvoudig te bedienen
  • VR content

Minpunten

  • Niet wireless
  • Lage resolutie

Eindoordeel

Score: 4
floorcula 18 oktober 2018 Product gekocht

Sony PlayStation VR

Op zich een leuke gimmick. Maar het snoertje is erg fragiel. Wanneer dit kapot gaat mag je 6 weken wachten waarna je te horen krijgt dat er geen vervanging is. Wel een reparatie die duurder uitvalt dan de hele psvr. En dan voor een snoertje van een paar euro.

Pluspunten

  • Leuke gimmick

Minpunten

  • Fragiel
  • Slechte support

Eindoordeel

Score: 1
ErwinRouters 12 mei 2018 Product gekocht

Sony PlayStation VR

Als het werkt, fantastisch! Heb het een half jaar met veel plezier gebruikt. Echter begonnen toen de problemen, de camera stopte er mee. Voor 60 euro een nieuwe gekocht. Vervolgens ging de accelerometer in 1 van de move controllers kapot. Weer 80 euro armer. Gewoon geen betrouwbaar spul.

Pluspunten

  • Leuk als het werkt

Minpunten

  • Slechte bouwkwaliteit
  • Duur voor een complete set

Eindoordeel

Score: 2
GewoonJarmo 24 februari 2018 Product gekocht

Sony PlayStation VR

Heb het gekocht in een aanbieding met gran turismo

Pluspunten

  • Werkt ook met oudere ps4
  • Kan goed de headset tracken

Minpunten

  • Centreert automatisch
  • Gebruikt 1 USB poort

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Design & bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 4
Yordi- 25 augustus 2017 Product gekocht

Sony PlayStation VR

In het begin best een aardige beleving, maar uiteindelijk een gimmick met waardeloze resolutie, magere content of slechte PC ports en met alle kabels, kalibratie, etc toch een behoorlijk stuk meer gedoe dan op de bank ploffen met een PS4 controller.

Pluspunten

  • Aardige low-end VR ervaring, zeker in het begin.
  • Leuk om de VR concepten aan een "leek" te laten zien.

Minpunten

  • Resolutie is belabberd, dat moet minmaal naar 4, of misschien zelfs 8K.
  • Graphics zijn uitermate zwak.
  • Games zijn vaak slechte pc ports...
  • ...of hebben zo weinig content dat je er na 3/4 uur wel klaar mee bent.
  • De markt is (te) klein voor developers om echt goede content te maken.
  • Toch best een gedoe om de headset op te zetten, camera te richten, motion controllers op te starten, kalibratie uit te voeren, etc.
  • Zeer aanwezig screendoor-effect

Eindoordeel

Score: 2
Slurpie Blauw 22 maart 2017

Sony PlayStation VR

Na de eerste wow momenten, merk ik op dat de beelden vrij wazig zijn. Weinig recensies die dit vermelden, maar het doet af en toe pijn aan je ogen. Hopelijk is dit met Playstation VR 2.0 verholpen, alsmede de motion sickness, want de potentie is zeer groot.

Pluspunten

  • Comfortabel
  • Immersie

Minpunten

  • Wazig (vooral in de verte)
  • Weinig content
  • Motion Sickness

Eindoordeel

Score: 3
markvisser85 3 december 2016

Sony PlayStation VR

Prima VR ervaring met enkele leuke games. Zelf heb ik de set weer verkocht, omdat ik misselijk werd van Robinson the Journey en de rest van de spellen heb gespeeld. Vooral Batman en The London Heist zijn aanraders. Deze eerste VR bril belooft veel goeds voor de toekomst!

Pluspunten

  • Comfortabele pasvorm
  • Leuke VR ervaring
  • Goed game aanbod
  • Betaalbaar

Minpunten

  • Resolutie matig
  • Onscherp beeld aan randen
  • Motion sickness

Eindoordeel

Score: 3
Aramius 20 oktober 2016

Sony PlayStation VR

Ten eerste de beeldkwaliteit, die is bij lange na niet perfect maar wel heel soepel, geen haperingen. Qua kwaliteit zitten de games een beetje tussen eind PS2 - eind PS3/begin PS4 in. Qua draagcomfort en instellen is dit een heel fijne headset. Het aansluiten is heel erg simpel.

Pluspunten

  • Simpel aan te sluiten
  • Zit heel fijn en is goed af te stellen.
  • Nu al veel toffe ervaringen!
  • Beeld is heel soepel (geen vorm van lag gezien).
  • Bril zelf ziet er heel goed uit.
  • Goede bouwkwaliteit.
  • Prijs (als je al een PS4 hebt).

Minpunten

  • Beeldkwaliteit moet wel echt nog beter.
  • Games vrij duur.

Eindoordeel

Score: 4
Virtuask 18 oktober 2016

Sony PlayStation VR

De Playstation VR is een "plug and play"apparaat om snel en relatief goedkoop een uitstekende Virtual Reality ervaring mee te beleven. De beschikbare games en ervaringen zijn zeer goed en bieden voor iedereen wel wat tofs. Ook met vrienden is dit apparaat leuk te gebruiken door het tweede scherm.

Pluspunten

  • Plug and Play
  • Zit heerlijk (ook voor uren gamen)
  • Veel Games beschikbaar
  • Voor iedereen wat
  • Veel beter dan welke "cardboard-VR-ervaring" ook
  • Je kunt meekijken met wat de VR-user doet op de "Social screen"
  • Zeer stevig apparaat
  • Kabels zijn lang

Minpunten

  • Vergeleken met de VIVE en Rift is de PS-VR minder scherp
  • Werkt alleen op de Playstation 4 en Playstation 4pro
  • Roomscalegames kosten tijd om op te zetten
  • Move Controller moet zichtbaar blijven voor de Camera

Eindoordeel

Score: 4
thepeet 14 oktober 2016

Sony PlayStation VR

Twijfel, Twijfel, Ik ben zeer overtuig door dit product, spel ervaring is geweldig leuk. Ik heb de HTC Vive en Oculus Rift ook op mijn netvliezen gehad. En geloof me, het resolute verhaal kun je direct vergeten. Je merkt daar namelijk niets van op. De kwaliteit en draagcomfort is geweldig.

Pluspunten

  • draagcomfort
  • Spelervaring
  • Geweldig gevoel als je in je eigen wereld zit
  • De vele mogelijkheden

Minpunten

  • Snoeren

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony PlayStation VR?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True