Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
3
Score: 4
8
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
Gionimo 11 september 2014

LG 42LB630V Zilver

Een prima tv als je beeldkwaliteit en prijs het belangrijkste vind. Als je apps en een vloeiende bediening wilt, kijk dan verder.

Pluspunten

  • Prijs
  • Beeldkwaliteit
  • 500hz
  • IPS-panel
  • Uiterlijk

Minpunten

  • Reageert traag
  • Weining goede apps verkrijgbaar

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 5

+1
Husker 31 maart 2015 Product gekocht

LG 42LB630V Zilver

Erg tevreden met tweede nieuwe LG tv. Update: 3 jaar, tv kapot. reparatie mega duur?!?!?

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit/Beeld!!
  • 500Hz, zij het gedeeld softwarematig
  • geluid goed voor dunne tv
  • design
  • VERBRUIK !!!

Minpunten

  • mooie design maar voet wel minder stabiel als middenvoet,
  • geen aan en uit knop op tv/altijd standby
  • als je plasma bent gewend is er kijkhoek verzadiging

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 5

+1
wicked_query 10 september 2014

LG 55LB630V Zilver

Mooi design televisie de dunne rand van de tv zorgt ervoor dat 55" niet zo log is als mijn oude tv. Het geluid voor een Led-tv vind ik goed. Het hebben van een DVB-C ontvanger is een waar pluspunt.

Pluspunten

  • Webos
  • Timemachine II
  • Veel instellingen voor de beeldkwaliteit
  • DVB-C
  • Geluidskwaliteit
  • Design

Minpunten

  • Wisselen input na opstarten traag
  • Backlight niet egaal
  • Timemachine || start - eindtijd niet aanpasbaar
  • TV-speakers + optical out niet tegelijk beschikbaar
  • Magic remote niet standaard

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 5

HGH 26 juni 2014

LG 42LB630V Zilver

Deze TV heeft niet de overbodige features als 3D en Magic Remote, waardoor hij goedkoop is. WebOS en het geluid zijn echt meer dan prima. Zeker een aanrader !

Pluspunten

  • Fantastische TV voor deze prijs. WebOS is het beste besturingssysteem voor TV's op dit moment en dat werkt prima. Het geluid is super (bass)

Minpunten

  • Mist aantal "overbodige" features als 3D en Magic Remote.
  • Navigatie is niet mega snel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 3
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 4
Solaroid 28 december 2016

LG 42LB630V Zilver

Jaar geleden bij plattetv.nl gekocht voor een mooie prijs. LG gebruikt IPS voor deze tv, en ik ben daar wel een liefhebber van. Vooral de kleurechtheid is een grote plus ten opzichte van de grootste concurrent: Samsung. Er zitten aardig wat functies op zoals WiFi en miracast.

Pluspunten

  • Mooi design en lichtgewicht
  • Beeldkwaliteit top(vooral na zelf aanpassen in de menu's)
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Trage menu's
  • Schakelt vaak niet terug naar TV audio van externe audio af

Eindoordeel

Score: 4
peterhav 30 juni 2015

LG 47LB630V Zilver

Prima televisie. Gekocht bij de MM in Duitsland, scheelt behoorlijk in prijs.

Pluspunten

  • Scherp beeld
  • Vormgeving

Minpunten

  • Ethernet poort zit niet handig bij plaatsen op wand

Eindoordeel

Score: 4
dabarNewbie 1 mei 2015

LG 42LB630V Zilver

Voor dit geld is het gewoon een hele goede televisie. Het enige waar ik mij aan stoor is de spiegeling. Mijn vriendin heeft er geen last van als ze tv kijkt, maar ik stoor mij aan de spiegeling van een lamp (of daglicht).

Pluspunten

  • Prima beeldkwaliteit
  • Mooi design
  • Prijs

Minpunten

  • Spiegelt sterk

Eindoordeel

Score: 4
Zorian 28 december 2014

LG 47LB630V Zilver

Uitstekend beeld, al helemaal voor de prijs. 500Hz in deze prijsklasse én met dit beeldformaat is ongekend. Heerlijk vloeiend en helder beeld met prima scherpte.

Pluspunten

  • Zeer robuuste behuizing (metaal) met mooie voet
  • Fenomenaal goed beeld, 500Hz en enorm vloeiend/helder/scherp
  • Scherpe prijs
  • Bedieningsgemak

Minpunten

  • WebOS is retesloom
  • Eerste 30 sec. na opstarten kan je niks doen
  • Geluid kan beter, al is het zeker niet slecht
  • Installatiewizard bevat bugs

Eindoordeel

Score: 4
B.Schuimpje 11 december 2014

LG 47LB630V Zilver

Een betaalbare en toch complete SmartTV. Wi-Fi ontvangst is prima, WebOS uitstekend en de tv heeft niet te veel inputlag. De behuizing is van metaal en daardoor erg robuust, de bouwkwaliteit is zeer goed.

Pluspunten

  • WebOS werkt uitstekend
  • Wi-Fi of ethernet, beiden werken zeer goed
  • Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding

Minpunten

  • Ingebouwde speakers zijn nooit 'je van het'
  • Contrastratio is niet subliem

Eindoordeel

Score: 4
I.R. Overclocked 1 september 2014

LG 47LB630V Zilver

Naar mijn mening een zeer betaalbare TV, met precies de functies die je nodig hebt en verder niets wat je toch niet gebruikt.

Pluspunten

  • WebOS werkt perfect en de installatie van de TV is erg makkelijk. Dit is een korte zin, maar het is wel een belangrijke reden om deze TV te kopen (de verkopers in de verschillende winkels waren er allemaal niet zo heel enthousiast over, maar ik wel). Ik heb de TV nu een paar dagen maar merk nu al dat ik de smart functies zeer regelmatig gebruik.
  • Er zijn zeer veel opties en bijvoorbeeld het koppelen met mijn 7 jaar oude Onkyo versterker (zonder ARC) ging zonder moeite.
  • De App bediening (Android) is een onverwacht pluspunt, de touchpad en app launcher werken erg handig en ik gebruik het veel vaker dan verwacht.
  • WebOS is niet alleen makkelijk in de bediening, maar ook het schakelen tussen actieve apps werkt heel goed. Bijvoorbeeld als je via Netflix een film zit te kijken en je schakelt naar TV, kan je binnen enkele seconden weer terug naar Netflix waar je film automatisch weer verder gaat.
  • De PVR functie werkt prima. Gewoon een oude 200GB hdd die ik nog had liggen aangesloten en je kan opnemen/pauzeren. De opname gaat ook gewoon door nadat je de TV uitschakelt.
  • Radio luisteren via TV is prima geïntegreerd. Je kiest de zender die je wilt luisteren en vervolgens gaat heb beeld helemaal op zwart. Geen dansende logo's of scrollende titels maar gewoon audio zonder beeld.
  • De indeling van de afstandsbediening is erg goed. Dit model komt zonder Magic Remote maar daar mis je niets aan, alle functies die je veel gebruikt zitten rondom de pijltjestoetsen, ook de indeling van het Smart TV menu komt overeen met de indeling van de knoppen op de afstandsbediening.
  • Je chromecast kan zo de deur uit. Casting vanaf je mobiel (ik gebruik alleen Netflix en YouTube) werkt zonder moeite. Voor YouTube moet je eerst nog een activatiecode ingeven maar Netflix werkt direct als beide op het zelfde netwerk zitten. De betreffende app hoeft niet eens actief te zijn, gewoon via het casting icoontje de TV selecteren en de app wordt meteen opgestart op de TV.
  • De WiFi is erg goed (TV en access point staan in dezelfde ruimte). Het laden van Netflix video's gaat een stuk sneller dan met de Chromecast en is een stuk stabieler.

Minpunten

  • WebOS: Als je in het (erg handige) Live Menu een filter wilt toepassen moet je met de selectie naar boven en als je net HBO (zender 111) zit te kijken ben je dus wel even aan het klikken voordat je boven bent. (niet van toepassing met de Magic Remote).
  • WebOS: Functionaliteiten moet je soms een beetje uitzoeken, zoals het 'Smart TV' menu, hier kan je geen apps toevoegen of verwijderen. De handleiding zegt hier niets over maar na een beetje proberen merk je dan dat de volgorde van "Apps" ook de volgorde van de beschikbare apps in het "Smart TV" menu bepaalt.
  • WebOS: Alles is een app (dus bijvoorbeeld ook je "settings" menu) en als je de TV aan zet zal elke app initieel worden opgestart zodra je deze selecteert. Zelfs het invoeren van een zender nummer heeft even tijd nodig als je de TV aan zet. Als je dus WebOS even wilt uitproberen in de winkel, zet dan eerst de TV even uit en aan. Als een app eenmaal geladen is, start deze de volgende keer zonder enige vertraging (totdat je de TV weer uit zet).
  • WebOS (?): de helderheid van de backlight kent 5 vaste niveaus en een automatische setting op basis van het omgevingslicht. De automatische setting werkt heel goed maar ik had liever gezien dat ook de automatische helderheid een hoog/laag setting zou hebben, in de avond is hij wel vrij donker.
  • > Ik heb nog wat 'ruzie' met de zender favorieten. Ik heb een lijstje gemaakt met zenders die ik kijk en in mijn pakket zitten en wil dat de TV deze favorieten toont als standaard selectie. Soms lijkt dit te werken, maar er is iets wat dit af en toe terug zet naar de lijst met alle zenders. Ik ben er nog niet helemaal over uit of dit nou aan mij ligt of de TV.
  • > Ik krijg met de @Smit 1.3 CI+ module de interactieve TV van Ziggo niet geïnstalleerd (ik loop vast in het setup menu). Ik ga een nieuwe poging doen met de Quantis. Update volgt.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4
Jelmie 2 juli 2014

LG 42LB630V Zilver

Erg mooie tv met goede featureset.

Pluspunten

  • WebOS werkt erg fijn bij deze tv.
  • Zeer mooi design.
  • De wat zachtere kleuren vielen erg op tussen het net wat te felle geweld van de andere fabrikanten.

Minpunten

  • Navigatie voelt wat traag aan.
  • Afstandbediening voelt goedkoop aan.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
edonkerNewbie 30 mei 2014

LG 42LB630V Zilver

Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Inbrandgevoeligheid Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een LG LB630V?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Disney

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True