Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Asus Radeon R9 290X. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
5
Score: 4
3
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
2
+1
Bubblespaiky 8 november 2017 Product gekocht

Asus MATRIX-R9290X-P-4GD5

Ik vind het zelf een geweldige videokaart. Al mijn games(PUBG, LoL, DotA, WoW, BnS, Rocket League, BF1 en Rust) kan hij aan, nog nooit een probleem gehad pas na 2 jaar dat soms mijn 2nd scherm zwart word en dan is het weg na een paar seconden.

Pluspunten

  • kan nog getweaked worden
  • uiterlijk
  • performance
  • makkelijk te gebruiken
  • game ready option(sluit alle onnodige programma's af)
  • factory overclocked(wat ik leuk vind)
  • goede software
  • multimonitor

Minpunten

  • Moeilijk te OC'en
  • stroomverbruik
  • warmte
  • gameready sluit soms iets teveel en dan word je windows aero effects afgezet
  • enorme kaart

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 5
Warmte en geluid Score: 3
Overklokbaarheid Score: 3
Modbaarheid Score: 4

+1
Kampexia 23 juni 2017 Product gekocht

Asus R9 290X 4GB DirectCU II

Prima Videokaart die goed mee kan komen met de games van nu. Games: Arma 3 (Cpu intensief), Rocket league, Battlefield 1, Sniper Elite 4, 7 Days to Die, Rust. Overclocken kan prima met deze kaart met de juiste fan en voltage instellingen zonder oververhit te raken.

Pluspunten

  • Hoge Kwaliteit
  • Overclocken
  • Easy to use
  • Kan me met de Games van 2017
  • Idle en Load is deze kaart zeer stil
  • Stevig Design
  • Goede Software
  • Clock freq. is zeer stabiel

Minpunten

  • Stroomverbruik

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 5
Warmte en geluid Score: 3
Overklokbaarheid Score: 4
Modbaarheid Score: 3

jelle-91 3 mei 2016

Asus R9 290X 4GB DirectCU II OC

Prima kaart, voor niet al te veel geld bijna alle spellen op 1080p60fps spelen behalve de allernieuwste hardware intensieve spellen. voorgaande review snap ik niet helemaal. ik denk dat het met zijn configuratie te maken heeft.

Pluspunten

  • fancy looks
  • stil
  • prima nog een beetje te OC'en

Minpunten

  • na 3 maanden in gebruik nog niet echt nadelen gevonden.

Eindoordeel

Score: 5
Flytezero 23 april 2016

Asus R9 290X 4GB

Uitstekende kaart, draait erg goed op alles games. Vaak heb ik wel het gevoel dat ik beter een nvidia kaart had kunnen kopen i.v.m. ondersteuning. Eyefinity werkt ook erg goed.

Pluspunten

  • Eyefinity
  • multi monitor support
  • Vermogen

Minpunten

  • Geluid

Eindoordeel

Score: 4
NNyx 5 september 2015

Asus R9 290X 4GB DirectCU II

Prima kaart die zeker zijn prijs waard is. Games als Elite:Dangerous, Killing Floor 2, PlanetSide 2 draait hij zonder moeite op Ultra in een 2560x1080 resolutie (21:9 monitor) en hij doet dit ook nog eens stil.

Pluspunten

  • Kan moderne games (2015) prima aan
  • Zowel idle als under load blijft hij zeer stil
  • Stock temperaturen komen bij mij nooit boven 70°C (kan variëren naar welke case setup je gebruikt)
  • Zeer stevig gebouwd
  • Clock freq. is zeer stabiel
  • Zwarte backplate

Minpunten

  • Klein minpuntje: bij mijn exemplaar was de sleeve rondom éen van de fan kabels een mm te lang, waardoor het tegen de fan zat. Ik heb dit kunnen oplossen door de kabel met een schroevendraaier zachtjes wat naar beneden te drukken. Geen groot probleem maar kan even schrikken zijn wanneer de kaart na installatie plots veel lawaai maakt.

Eindoordeel

Score: 5
jan schuuringNewbie 4 januari 2015

Asus R9 290X 4GB DirectCU II OC

zelf een pc samengesteld en laten bouwen met deze vga kaart krijg zwart scherm met spellen laden catalistsoftware is niet te installeren nog meer zwarte schermen ook in windows blijft het nu doen op asus beeldschermdriver en update naar laatste amd beeldschermdriver deze kaart schijnt een hardwareprobleem te hebben .

Pluspunten

  • heeft met dit probleem geen pluspunten

Minpunten

  • kaart werkt niet goed
  • zwart scherm
  • driver niet te updaten

Eindoordeel

Score: 1
antec1 8 oktober 2014

Asus R9 290X 4GB

Werkt niet goed, voortdurend zwarte schermen. bios-update heeft geen effect. Driver-update verergert het probleem. Adobe Premiere Pro herkent de kaart niet en start niet.

Pluspunten

  • games blijven stabiel werken

Minpunten

  • Voortdurende storingen, waarbij de pc gereset moet worden!

Eindoordeel

Score: 1
senna2301 14 juli 2014

Asus R9 290X 4GB

de kaard is uitstekende kwaliteit. het kost iets maar dan heb je ook iets!

Pluspunten

  • prestatie!!
  • word niet extreem warm.
  • weinig geluid.

Minpunten

  • gigantische kaard.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Warmte en geluid Score: 4
TvMoorsel 13 december 2013

Asus R9 290X 4GB

Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 4
Warmte en geluid Score: 3
Overklokbaarheid Score: 3
Modbaarheid Score: 3

Eindoordeel

Score: 5
g3x 27 oktober 2013

Asus R9 290X 4GB (Battlefield 4 Limited Edition)

Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Prestaties Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 4
Warmte en geluid Score: 3
Overklokbaarheid Score: 5
Modbaarheid Score: 3

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Asus Radeon R9 290X?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True