Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 5 juni 2014

Watch Dogs leek lange tijd een absoluut topspel te gaan worden, maar voldoet net niet aan dat hoge verwachtingspatroon. Dat betekent echter niet dat Ubisofts actiespel meteen slecht is. Het blijft vermakelijk om met 'vigilante' Aiden Pearce Chicago naar je hand te zetten en de vele vuurgevechten in je voordeel te beslissen. Ubisoft heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Watch Dogs een franchise kan gaan worden. Wat dat betreft is dit eerste spel een prima basis voor een verder doorontwikkeld deel twee. Lees verder »

Pluspunten

  • Veel content
  • Grote, interessante spelwereld
  • Omgeving gebruiken
  • Gevoel van macht
  • Soundtrack

Minpunten

  • Basiselementen gameplay herhalen zich vaak
  • Interface kan beter
  • Schoonheidsfoutjes
  • Haperingen op pc
  • Matige besturing op pc

Eindoordeel

Tweakers zegt: 6

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
5
Score: 4
19
Score: 3
15
Score: 2
4
Score: 1
1
44 reviews - Pagina 1 van 2
shadow4thedark 30 mei 2014

Watch_Dogs, PC (Windows)

Stabiliteit Score: 2
Replaywaarde Score: 1
Prestaties Score: 1
Besturing Score: 1
Geluid Score: 3
Beeld Score: 2
Gameplay Score: 2
Prijs Score: 4

Eindoordeel

Score: 1
marcel50506 28 mei 2014

Watch_Dogs, Xbox 360

Besturing Score: 2
Geluid Score: 3
Beeld Score: 3
Gameplay Score: 2
Prijs Score: 2
Stabiliteit Score: 2
Prestaties Score: 3

Eindoordeel

Score: 2
db87 29 mei 2014

Watch_Dogs, PC (Windows)

Het lijkt veel, Ubisoft beloofde veel maar uiteindelijk gaat het toch om de gameplay en het is een lege huls gebleken. Jammer,

Pluspunten

  • Grafisch ziet de game er goed uit
  • Er zitten leuke mini games in
  • Nederlandse ondertiteling (voor wie daar waarde aan hecht)

Minpunten

  • Slecht verhaal
  • Slappe gameplay
  • 0,0 optimalisatie voor de PC (waarvoor bedankt Ubisoft, NOT!)
  • Side missions zijn herhalend
  • Veel leentjebuur van andere Ubisoft titels, doet afbreuk aan de spelbeleving omdat je het ervaart als een 'doorgestoken kaart' ipv iets nieuws
  • grootse stad nodigt weinig uit tot verkenning, geen unieke locaties of verstopte items etc. etc.
  • Geld is alleen uit te geven aan wapens e.d, een beetje raar met 2 miljoen op de bank.
  • Auto's roepen weinig begeerte op, in het begin ga je misschien 1x opzoek naar een snelle auto maar het rijdt allemaal redelijk vergelijkbaar, GTA doet dit veel beter
  • Geen FUN in de game, auto's pletten tussen een brug oid het kan allemaal NIET, deze game neemt zich te serieus...
  • Slechte physics; beuken en rammen met auto's zoals dat bij GTA wel leuk kan zijn is dat bij Watch Dogs geen moment het geval...
  • Het blijft lastig je te verplaatsen in het hoofdpersonage Aiden Pearce, het blijkt een simpele hack-guy te zijn
  • Niet mogelijk om zelf echt sturing te geven aan het verhaal noch de mogelijkheid om good-guy of bad-guy te spelen (het heeft igg geen consequenties)
  • Aiden Pearce wordt altijd aangezien als crimineel door de politie, ook als de hele gang met uzi's loopt te vuren
  • Aiden Pearce mankeert wat aan z'n armen want recht omhoog schieten kan hij niet, irritant met Helicopters uitschakelen...
  • Geen politieboten in de game, zo is ontsnappen wel heel makkelijk
  • Criminelen mogen soms alleen neergeslagen worden, beetje krom als je 20 compagnonen hebt opgeblazen, de logica is soms ver te zoeken bij Aiden Pearce.
  • Textures op Ultra zorgt voor extra stuttering, de game engine zelf is hier debet aan.

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Stabiliteit Score: 2
Replaywaarde Score: 1
Prestaties Score: 1
Besturing Score: 3
Geluid Score: 2
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 2
Prijs Score: 4
kdevosNewbie 7 augustus 2015

Watch_Dogs, PlayStation 4

Watch Dogs is een leuke game, het hacken (wat het onderwerp is van de game) is heel geslaagd. Het verhaal is pakkend en goed uitgewerkt. Maar, het persongage is slecht; de side-missions zijn wel leuk, maar eentonig; Het spel lijkt op GTA, maar dan slechter. Ik had beter verwacht !

Pluspunten

  • Hacken
  • Verhaallijn
  • Graphics

Minpunten

  • Personage
  • Lijk op GTA, maar dan slechter
  • Eentonig
  • Je kunt niet schieten uit je auto
  • Te makkelijk om te ontsnappen aan de politie --> geen politieboten
  • Buiten de missions kun je weinig doen
  • Je kunt niet veel met je geld doen

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 2
Prestaties Score: 2
Besturing Score: 4
Geluid Score: 4
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3
AnneSophieNewbie 29 augustus 2015

Watch_Dogs, PlayStation 4

ik vind de game watch dogs erg leuk en vooral interessant op te spelen. het punt bij mij alleen is dat hij continu vast loopt, wat erg vervelend is in de game zelf. voor de rest wel tevreden.

Pluspunten

  • verhaal lijn
  • grote map

Minpunten

  • loopt continu vast
  • kan niet zelfstandig oplsaan

Eindoordeel

Score: 2
db87 29 mei 2014

Watch_Dogs, PlayStation 3

Besturing Score: 4
Geluid Score: 3
Beeld Score: 2
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 2
Prestaties Score: 3

Eindoordeel

Score: 3
Keebs 1 juni 2014

Watch_Dogs, Xbox 360

Stabiliteit Score: 4
Replaywaarde Score: 2
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 4
Geluid Score: 3
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3

Eindoordeel

Score: 3
nFo 1 juni 2014

Watch_Dogs, PC (Windows)

Stabiliteit Score: 2
Replaywaarde Score: 3
Prestaties Score: 3
Besturing Score: 3
Geluid Score: 3
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 3

Eindoordeel

Score: 3
Magherb82 5 juni 2014

Watch_Dogs, PC (Windows)

Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 3
Besturing Score: 3
Geluid Score: 3
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 4

Eindoordeel

Score: 3
lolhooft1200 12 juni 2014

Watch_Dogs, PC (Windows)

Besturing Score: 3
Geluid Score: 3
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 1
Stabiliteit Score: 4
Prestaties Score: 4

Eindoordeel

Score: 3
Septimamus 12 juni 2014

Watch_Dogs, PC (Windows)

Stabiliteit Score: 2
Replaywaarde Score: 2
Prestaties Score: 1
Besturing Score: 2
Geluid Score: 3
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 3

Eindoordeel

Score: 3
+1
timotees 18 juni 2014

Watch_Dogs, Xbox 360

Pluspunten

  • Wapens zijn fijn om mee te spelen
  • Voertuigen gebruiken om rond te reizen is leuk
  • Leuke personages in het verhaal naast Aiden
  • Profiler

Minpunten

  • Aiden is een erg oppervlakkig karakter
  • Achtervolgingen zijn niet erg spannend fout in design
  • Kan wel eens last hebben van lage framerates

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Besturing Score: 3
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 4
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 3
Prestaties Score: 2

+1
HardcorePCgamer 18 juni 2014

Watch_Dogs, PC (Windows)

Pluspunten

  • Veel content
  • Goede gameplay
  • Mooie graphics (zeker met de nieuwe mod)
  • Concept is cool
  • Goed verhaal
  • Leuke missies

Minpunten

  • Performance issue's
  • Game-breaking bug
  • Online mode
  • Auto's besturen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Stabiliteit Score: 2
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 1
Besturing Score: 5
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 3

+2
Matthewhay 19 juni 2014

Watch_Dogs, PlayStation 4

Pluspunten

  • Het hacken, waar het spelt om draait, gaat zeer soepel. Ook zijn de Hack puzzels leuk
  • Verhaallijn is erg goed
  • Leuke mogelijkheden tot het upgraden van je skills

Minpunten

  • Af en toe last van frame drops
  • Renderen van de details gebeurd vaak pas laat
  • Schade model van auto's is waardeloos
  • Besturing van de auto's is ook niet top
  • Geluid van auto en motor voertuigen is zeer monotoon en niet afwisselend tussen de verschillende auto's

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 2
Prestaties Score: 3
Besturing Score: 3
Geluid Score: 3
Beeld Score: 3
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3

Dr-Tinus 1 juli 2014

Watch_Dogs, PC (Windows)

Leuke, maar geen wereldschokkende game. een mooi vormgegeven origineel concept, maar " at the end of the day" een redelijk spelletje. en de gameplay is toch het belangrijkste lijkt me.

Pluspunten

  • Uitgebreide leuk vormgegeven wereld. origineel concept. grafisch zeer netjes (maar niet wat beloofd werd). uitgebreide skilltree

Minpunten

  • Grafisch mooi, maar niet het pareltje wat Ubisoft beloofd heeft. hoewel het concept origineel is, geen baanbrekende gameplay.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 3
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 3
Geluid Score: 4
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 5
Sentin White 6 september 2014

Watch_Dogs, PlayStation 4

Gekocht met de PS4. Lage re-play waarde. Na 1 keer heb je eigenlijk alles wel gezien. Acties qua hacken is heel erg herhaaldelijk in missies en side missies. Naar mijn mening het geld niet waard, of je moet 'm al tweedehands kopen.

Pluspunten

  • Mooie graphics / snelle actie / HACKEN! / grote wereld / free roam / bijna alles is te hacken / grappige conversaties tussen AI / leuke mini games / Heel veel verzamelobjecten / Slow-motion optie

Minpunten

  • kan niet springen / Herhaaldelijke acties in missies / auto's zijn praktisch onverwoestbaar / Waar haalt hij al die wapens vandaan? / Zwemt als een vis met een mank been / Nog te veel glitches tijdens het hacken van bruggen, poorten en paaltjes / gepantserde vijanden (OP) / explosieven zijn niet geloofwaardig

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Besturing Score: 3
Geluid Score: 4
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 2
Replaywaarde Score: 3
briansoft 12 september 2014

Watch_Dogs, PlayStation 4

Watchdogs is een spel met een vrij grote open wereld en veel dingen die je kan doen. Eigenlijk GTA met hacken. Echter wordt het spel snel saai. Leuk voor korte duur.

Pluspunten

  • Grote open wereld
  • Alles hacken
  • Mooie graphics
  • App voor je smartphone

Minpunten

  • Je wordt snel uitgekeken op het spel

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 1
Prestaties Score: 3
Besturing Score: 4
Geluid Score: 3
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3
AmericanPilot01 17 april 2015

Watch_Dogs, PC (Windows)

Leuk concept, alles is te hacken. Helaas wordt dit na een paar uurtjes saai en had ik het wel gezien. Verder is het reputatiesysteem om te huilen.

Pluspunten

  • Goed concept
  • Grote wereld
  • Online gecombineerd met singleplayer
  • Alles is te hacken, van paaltjes tot bruggen
  • Veel gameplay/verschillende onderdelen

Minpunten

  • Wordt snel saai
  • Politie schiet alleen op jouw, zelfs als ze worden beschoten door andere
  • Zo gauw je een wapen trekt staat de politie voor de deur. Dit is wel realistisch maar zo word het wel heel braaf
  • Je kan online alleen uitzetten door al je online-historie te wissen, niet even snel.
  • Reputatiesysteem. Als je een burger of een cop door zijn hoofd heen poeiert krijg je een slechte reputatie, hoe meer je dit doet hoe slechter je reputatie wordt en hoe eerder mensen de politie gaan bellen als ze je zien. Je moet dus een goede reputatie houden waardoor je heel braaf en saai moet spelen.
  • Als je wordt achtervolgd door de politie en je schiet ze neer, terwijl ze op jouw schieten, gaat jouw reputatie achteruit.
  • Ziet er niet prachtig uit.
  • Geen politieboten, zelfs met het hoogste heat level hoef je alleen maar een boot te pakken en voila, je bent ontsnapt

Eindoordeel

Score: 3
Cupra1987 19 april 2015

Watch_Dogs, PC (Windows)

Graphics valt erg tegen aangezien het niet was zoals ze in de trailer lieten zien. in het begin stotteringen haast niet speelbaar vehaal wel leuk!

Pluspunten

  • Verhaal
  • Gameplay

Minpunten

  • Verveelt snel
  • Moet op een SSD
  • Niet de beloofde Graphics

Eindoordeel

Score: 3
+2
Load 16 augustus 2015

Watch_Dogs, Wii U

Watch ogs is een goed spel met een paar grote problemen.

Pluspunten

  • Probleemloos coversysteem
  • veel side missions
  • gedetailleerde map
  • Goede animaties

Minpunten

  • Loopt regelmatig vast
  • missies niet replayable
  • side missions zijn herhaaldelijk
  • veel lag online
  • matige Nederlandse vertaling
  • maar één save file

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Stabiliteit Score: 2
Replaywaarde Score: 3
Prestaties Score: 3
Besturing Score: 4
Geluid Score: 4
Beeld Score: 3
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 2

0
pertoluk 26 mei 2014

Watch_Dogs, PC (Windows)

Pluspunten

  • open wereld
  • hacking!
  • veel skills

Minpunten

  • combat lijkt wat te simpel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 5
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 4
Geluid Score: 4
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 4

Niels.98 30 mei 2014

Watch_Dogs, PlayStation 3

Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 4
Geluid Score: 5
Beeld Score: 2
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Funkillz 31 mei 2014

Watch_Dogs, PC (Windows)

Besturing Score: 4
Geluid Score: 4
Beeld Score: 3
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 4
Stabiliteit Score: 3
Prestaties Score: 3

Eindoordeel

Score: 4
martinineter 1 juni 2014

Watch_Dogs, PC (Windows)

Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 5
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 4
Geluid Score: 5
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 5

Eindoordeel

Score: 4
steyn1001 1 juni 2014

Watch_Dogs, PC (Windows)

Stabiliteit Score: 4
Replaywaarde Score: 3
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 4
Geluid Score: 4
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 5

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Watch_Dogs?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*