Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

Xiaomi Mi A1 64GB Rosé Goud

Specificaties 5,5" • 1920x1080 (Full HD) • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 7 februari 2018

Vriendelijk geprijsde Androids - De felle strijd in de goedkope middenklasse

De Xiaomi Mi A1 heeft een prima, solide en ergonomische behuizing met een moderne usb-c-poort. Ook heeft hij extra's ten opzichte van de concurrentie, zoals een infraroodblaster en een dubbele camera waarmee je 'optisch' kunt inzoomen. Helaas is de fotokwaliteit matig. Als je veel opslaggeheugen wilt voor je geld, zit je bij dit toestel goed. Hij heeft echter geen nfc-chip, wat veel concurrenten wel hebben. De accuduur is allesbehalve slecht en verder is het fijn dat hij op het Android One-programma draait, wat betekent dat de software schoon is en je updates tijdig mag verwachten. Lees verder »

Pluspunten

  • Relatief veel opslaggeheugen
  • Dubbele camera met optische zoom
  • Schone software met tijdige updates
  • Fijne behuizing
  • Vlotte werking

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
20
Score: 4
17
Score: 3
3
Score: 2
0
Score: 1
1
Toon reviews van:
+1
B3rtj3666 25 september 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima Android One telefoon. Waar voor zijn geld.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Prijs
  • Android One
  • Design
  • Camera

Minpunten

  • glad
  • geen 4G thuis (na update WEL 4G)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

oak3 12 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Een super telefoon voor een zeer lage prijs. Hij voelt heel snel en vloeiend aan, bouw kwaliteit is premium en hij ligt lekker in de hand.Helemaal in combinatie met Android One vind ik dit toestel een echte aanrader.

Pluspunten

  • Bouw kwaliteit
  • Snelheid
  • Android One
  • Scherm
  • Vingerafdruk scanner
  • Prijs

Minpunten

  • Glad
  • Camera

Eindoordeel

Score: 5
+2
Flappiewappie 15 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Mooie "stock Android" telefoon met een goeie bouwkwaliteit. Camera, scherm, bel kwaliteit en performance helaas iets minder in vergelijking met high-end telefoons. De prijs/kwaliteit verhouding is echter zeer sterk en aan te raden voor elke niet veeleisende smartphone gebruiker. De plus en minpunten zijn relatief tov. een high end smartphone.

Pluspunten

  • Android One
  • Bouwkwaliteit
  • Accuduur
  • Prijs

Minpunten

  • Scherm
  • Camera
  • Bel kwaliteit
  • Performance

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 3

+1
Techrvw 22 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Een prima smartphone voor de prijs! De Xiaomi Mi A1 is het beste budget toestel wat ik tot nu toe gezien heb. Android One is een geweldige toevoeging. De snelheid en camera (foto's) zijn geweldig voor de prijs. De Xiaomi Mi A1 is zeker een aanrader!

Pluspunten

  • Camera (Foto's)
  • Batterij
  • Android One
  • Fingerprint scanner
  • Indicator Light

Minpunten

  • Camera (Video's)
  • Glad

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

vodkajus 29 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Xiaomi A1 in gebruik, na xiaomi redmi note 4x en redmi note 1. Veel Specs/Kwalititeit voor je geld. Smartphone verrast positief. update: tweede camera app gcam (google camera) is wel vereiste. standaard camera app maakt niet altijd scherpe fotos.

Pluspunten

  • Prijs(4gb/64gb smartphone).
  • Supersnelle vingerscan achterzijde.
  • Accu (3-4 dagen).
  • Helder en scherp 5.5 inch display.
  • Geluid is prima via speakers als via 3.5mm jack.
  • Dual camera's.
  • Xiaomi build kwaliteit.
  • Metale behuizing toch erg licht.

Minpunten

  • usb-c (geen micro usb). wel snel opladen.
  • geen radio.

Eindoordeel

Score: 5
Hemur Enge 31 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Mooie telefoon, werkt prima en snel, grootste nadeel vindt ik dat de accuduur wat minder is. Bij wat intensiever gebruik haal je het einde van de dag niet. Had ik bij de Redmi note 4 geen last van. Bij normaal gebruik haal je wel het einde van de dag.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • 64GB/4GB
  • Prijs
  • Android one
  • Camera
  • USB-C
  • Snelheid
  • IR-blaster

Minpunten

  • Accuduur
  • Ruis bij geluid met oordopjes
  • Geen carrier aggregation
  • Geen Radio
  • Geen NFC

Eindoordeel

Score: 4
EquiNox 6 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Beste prijs/kwaliteits verhouding voor Stock Android op dit moment (nov 2017)

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Accu
  • Snelheid
  • Snelle updates (Android One)
  • Prijs
  • Design
  • 64GB opslag standaard

Minpunten

  • Kleurweergave scherm (flets)
  • Geen NFC
  • Glad (hoesje verplicht!)
  • Camera (matig)
  • Mono speaker

Eindoordeel

Score: 4
Vulpuden 15 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

prima telefoon, voor hen die er om geven, er zit geen fm-radio op

Pluspunten

  • goedkoop
  • rap
  • mooi ding

Minpunten

  • usb-c voeding
  • plastic behuizing

Eindoordeel

Score: 4
+1
gruiten 15 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima telefoon voor een nette prijs. Snel en compleet. De camera lijkt goed te werken, het scherm is wat flets, de batterij valt iets tegen, geen nfc is een gemis.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Stock android
  • vingerafdruk scanner
  • USB-c
  • 64GB!
  • Toch wel de camera

Minpunten

  • geen nfc
  • scherm lijkt wat flets
  • batterijduur valt wat tegen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 3

Doos123 16 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Gekocht via Aliexpress. Transport duurde ongeveer twee week De CPU, ram en de opslag zijn zeer goed voor deze prijs. Camera gebruik ik niet. Batterij is goed alleen heb ik de telefoon nog niet lang. Scherm helderheid en kwaliteit is prima vanuit alle kijkhoeken. Touchid is snel genoeg.

Pluspunten

  • Design
  • Stock android
  • Opslag
  • Waarde
  • IR blaster
  • Touchid

Minpunten

  • Speaker geluid
  • Geluid uit headphone jack
  • Gladde achterkant
  • Support

Eindoordeel

Score: 4
0
DutchWalnut 17 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Dit is een prima product voor zijn prijs. Ik durf het alleen geen budget telefoon te noemen omdat deze smartphone het eigenlijk niet verdiend.

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit Ratio
  • AndroidOne OS (Geen bloatware)
  • 2 Jaar updates rechtstreeks van Google
  • Dual SIM
  • 64Gb Intern geheugen, Uitbreidbaar met SD kaart
  • IR Blaster
  • USB-C (FastCharge)

Minpunten

  • Lengte van het toestel
  • Toestel is glad
  • Geen SD kaart opslag mogelijk bij gebruik van beide SIM sloten
  • 12 Megapixel camera
  • Accu gaat net een dag mee
  • Geen NFC
  • Af en toe een zachte ruis bij dragen koptelefoon (zonder muziek)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+1
mokumsgabbertje 20 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

absolute "budget"topper voor een zeer schappelijke prijs, 4G ondersteuning voor alle nederlandse providers

Pluspunten

  • android one/stock android, dus snelle updates, geen onnodige bloatware
  • 4GB ram/64GB rom
  • snelle accurate vinger afdruk scanner
  • prima bouw kwaliteit,zeer premium uistraling en gevoel
  • dual sim/ of 1 sim en sd card
  • dual camera
  • 5,5 inch zeer helder scherm
  • zeer hoog bang for buck gehalte,

Minpunten

  • erg glad,hoesje is een must,tenzij je zuignappen aan je vingers hebt zitten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

HallonRubus 5 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Goede allround telefoon voor een scherpe prijs, een van de beste midrange telefoons van eind 2017.

Pluspunten

  • Stock android: snel, overzichtelijk en modbaar
  • Goed geluid zowel luidspreker als audiojack
  • Camera is prima, maar de witbalans is niet zo realistisch
  • Telephotocamera werkt goed en is uniek in dit prijssegment
  • Bovengemiddelde accuduur
  • Bouwkwaliteit erg solide
  • IR afstandbediening is een leuke extra

Minpunten

  • 5" scherm was fijner geweest
  • Nog steeds fysieke knoppen 5 jaar na Android 4.0
  • Slechte frontcamera
  • Ongeinspireerd design
  • Geen RGB notificatie LED
  • Geen NFC
  • Niet de lichtste telefoon
  • Nog geen Android O en kernel sourcecode beschikbaar

Eindoordeel

Score: 5
Wout.S 6 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Vingerafdrukscanner is ideaal, al had ik deze liever aan de voorkant gezien. IR afstandbediening is leuk. Op het scherm is bezuinigd want mist wat helderheid. Hoesje is essentieel want de achterkant is belachelijk glad. Android One zorgt maandelijkse beveiligingspatches maar nog geen grote updates. Concluderend veel waar voor je geld.

Pluspunten

  • Accuduur
  • Vingerafdrukscanner
  • Infrarood afstandbediening
  • Android one
  • Prijs

Minpunten

  • Scherm
  • Locatie vingafdrukscanner
  • Glad
  • Geen NFC

Eindoordeel

Score: 4
PloLeider 21 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Goedkoop, snel en zeer degelijke telefoon voor een minimale prijs. Presteert als een high-end en is ideaal voor mensen die niet veel geven om extra's. Is behoorlijk groot qua formaat, ligt goed in de hand, is qua gewicht lekker zwaar. Grootste minpunt vind ik de goedkoop aanvoelende volumeknop.

Pluspunten

  • Helder en scherp beeldscherm
  • Degelijke materialen (metaal en glas)
  • Lekker snel in alle applicaties
  • Zeer scherpe prijs
  • Snelle USB interface
  • Grote opslag capaciteit
  • Android One, geen overbodige stuff
  • Fingerprint scanner

Minpunten

  • Geen NFC, is eigenlijk de standaard tegenwoordig
  • Bij weinig licht matige camera prestaties
  • Goedkope/losse volumeknop
  • Audio-jack aan onderzijde

Eindoordeel

Score: 5
+1
jipharbers 27 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Batterij doet het erg lang. Ik ben wel erg teleurgesteld dat er geen NFC op zit. Wel fijn dat de komende 2 jaar ik alle updates krijg Het laatste minpunt isdat de helderheid van het scherm niet heel hoog kan. Het scherm is altijd donker (ook op de hoogste stand)

Pluspunten

  • Snelle smartphone
  • Strak design
  • Verwacht je niet voor zo'n lage prijs!
  • Snelle fingerprint
  • AndroidOne (2 jaar alle updates)
  • Mooie foto's

Minpunten

  • Gladde telefoon
  • Geen NFC 😭
  • Donker scherm
  • Losse volume knopjes

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 3

Steven Spelt 4 januari 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Zeer complete telefoon voor een uitstekende prijs. De bouwkwaliteit is van hoog niveau, Android One draait super soepel en de accu gaat bij mij zeker een dag mee. Het belangrijkste minpunt vind ik de camera. Die werkt uitstekend onder ideale omstandigheden, maar matig tot slecht daar buiten. Absolute aanrader!

Pluspunten

  • Uitstekende bouwkwaliteit
  • Android One / Oreo
  • Snelheid bij gebruik
  • IR Blaster (verraste me)
  • Accuduur
  • Camera in optimale omstandigheden
  • Uitzonderlijke prijs/ kwaliteitverhouding
  • Dual SIM of extra SD kaart mogelijk

Minpunten

  • Camera bij weinig licht
  • Geen NFC
  • Geen instellingen voor kleurtemperatuur

Eindoordeel

Score: 5
0
ikbnRik 8 januari 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Xiaomi Mi A1 64GB Rosé Goud

Een fantastische telefoon voor de prijs. Batterij is fenomenaal en het full hd scherm is meer dan goed. Het enige jammere aan deze telefoon is de camera, die is echt wel een stuk slechter, maar voor dit geld mag je absoluut niet klagen. (zie volledige review)

Pluspunten

  • Accuduur
  • Design
  • Scherm
  • AndroidOne

Minpunten

  • Camera

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+3
Kiswum 23 januari 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Xiaomi kan met deze Android One smartphone grote stappen zetten om meer naamsbekendheid te krijgen in de wereld. Het design is niet uniek en er zijn wat mankementen met de accu. Dankzij de dubbele camera is het mogelijk om mooie portret foto's maken en de hardware is lekker snel.

Pluspunten

  • Android One, waardoor Android redelijk kaal is gebleven.
  • Gegarandeerd 2 jaar lang regelmatig updates en patches.
  • Genoeg werkgeheugen en een goede processor voor de toekomst.
  • Prima prijs voor deze smartphone.
  • Dubbele camera opstelling voor mooie portretfoto's.
  • Dual-sim.
  • SD kaart ingang (Dual-sim is dan niet mogelijk).

Minpunten

  • Geen bijzonder (eigen) design.
  • Kwaliteit van foto's en filmpjes moet eigenlijk beter in deze prijsklasse.
  • De bug in het Bluetooth profiel lijkt te zijn opgelost, echter is de accuduur nog niet op een gemiddeld niveau.
  • Slechts een witte notificatie LED en geen RGB LED.
  • Officieel niet in NL verkrijgbaar, hij is wel via enkele NL webshops geïmporteerd.
  • Geen NFC.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

florizzvh 28 januari 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 32GB Zwart

Voelt en werkt als een telefoon van minstens twee keer zo duur. Daarnaast zijn snelle updates van Android gegarandeerd, omdat de Mi A1 tot het Android One project behoort, wat bovendien betekent dat de telefoon niet volgepropt zit bloatware.

Pluspunten

  • ieelke maand nieuwe beveilegingspatch
  • stock android
  • prijs kwaliteit

Minpunten

  • glad
  • 2X zoom camera slecht bij schemering
  • geen NFC

Eindoordeel

Score: 4
WesJellema 2 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Goeie prijs voor wat je krijgt. Ziet er strak uit en voldoet aan de verwachtingen. Nog goedkoper als je via EglobalCentral besteld.

Pluspunten

  • Android One
  • Goedkoop
  • Fingerprint scanner
  • Snel voor de prijsklasse
  • Dual camera
  • Veel updates
  • USB type c

Minpunten

  • Achterkant redelijk glad
  • Geen NFC
  • Slechte foto's bij weinig licht
  • Front facing camera is minder

Eindoordeel

Score: 5
dirkjanl 9 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima smartphone met Android one. Zeer redelijke prijs. Voor die prijs is het een uitstekend product. Voor mij een uitstekende vervanger van de "grotere broer" die ook op een kale Android draait, maar € 559 kost.

Pluspunten

  • Android One, kale software, heerlijk!
  • Met 4 GB voldoende RAM
  • 64GB geheugen is voldoende voor normaal gebruik
  • Extra geheugenkaart mogelijkheid
  • Vlotte updates van Android
  • NL talig (via Nederlandse webshop gekocht)
  • 4g service

Minpunten

  • Camera net geen Topkwaliteit, mis de RAW mogelijkheid
  • Batterijduur had beter gemogen
  • Toestel is glad
  • Mis enkele besturings handigheidjes zoals dubbeltikken op scherm > uit schermbeveiliging halen.

Eindoordeel

Score: 5
Jarown2 13 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Snel en degelijk toestel met een flinke accu. Prijs/kwaliteit-verhouding is uitstekend. Aanrader! Minpuntjes: FM wordt hardwarematig ondersteund, maar de app ontbreekt. Ambient display licht bij een notificatie maar eenmalig kort op. Oreo 8.1 is al 3 maanden uit en had ik al verwacht.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs/kwaliteit
  • Vingerafdrukscanner werkt feilloos
  • Degelijk
  • Accu
  • AndroidOne
  • 64Gb Intern geheugen
  • Snelladen (0-100% in 1,5u)

Minpunten

  • Geen FM radio app (wel hardware)
  • Had Android updates sneller verwacht
  • Ambient display (geen tilt-to-activate)

Eindoordeel

Score: 5
Barryke 24 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Degelijk gebouwde en snelle telefoon, met AndroidOne. Past in dezelfde cases als duurdere X5 model als ik me goed herinner, ook wel handig. Voor een LCD is het scherm niet slecht, maar geen OLED helderheid en contrast. Prima audio met speaker/ bluetooth maar oortjes hebben zachte storende ruis.

Pluspunten

  • Dual front cameras Wide/Tele
  • Prijs-Kwaliteit
  • Performance en scherm

Minpunten

  • Wake zonder oppakken is lastig
  • Geen OLED scherm
  • Headphone ruis / hissing sound

Eindoordeel

Score: 5
+2
Lucb1e 30 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Redelijk toestel, maar geld net niet waard voor mij. Veel kleine dingetjes die onhandig zijn.

Pluspunten

  • Snappy Snapdragon 625
  • Nieuwste Android versie
  • Goede specs zoals 802.11ac, 64GB opslag en 4GB RAM
  • GPS nauwkeurig

Minpunten

  • Oreo update breekt de camera half
  • Matig scherm
  • Fingerprint reader moeilijk te bereiken
  • Optische zoom niet scherper dan digitale zoom

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 2

Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Xiaomi Mi A1 64GB Rosé Goud?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True