Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

Xiaomi Mi A1 64GB Rosé Goud

Specificaties 5,5" • 1920x1080 (Full HD) • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 7 februari 2018

Vriendelijk geprijsde Androids - De felle strijd in de goedkope middenklasse

De Xiaomi Mi A1 heeft een prima, solide en ergonomische behuizing met een moderne usb-c-poort. Ook heeft hij extra's ten opzichte van de concurrentie, zoals een infraroodblaster en een dubbele camera waarmee je 'optisch' kunt inzoomen. Helaas is de fotokwaliteit matig. Als je veel opslaggeheugen wilt voor je geld, zit je bij dit toestel goed. Hij heeft echter geen nfc-chip, wat veel concurrenten wel hebben. De accuduur is allesbehalve slecht en verder is het fijn dat hij op het Android One-programma draait, wat betekent dat de software schoon is en je updates tijdig mag verwachten. Lees verder »

Pluspunten

  • Relatief veel opslaggeheugen
  • Dubbele camera met optische zoom
  • Schone software met tijdige updates
  • Fijne behuizing
  • Vlotte werking

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
20
Score: 4
17
Score: 3
3
Score: 2
0
Score: 1
1
Toon reviews van:
41 reviews - Pagina 1 van 2
+1
Techrvw 22 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Een prima smartphone voor de prijs! De Xiaomi Mi A1 is het beste budget toestel wat ik tot nu toe gezien heb. Android One is een geweldige toevoeging. De snelheid en camera (foto's) zijn geweldig voor de prijs. De Xiaomi Mi A1 is zeker een aanrader!

Pluspunten

  • Camera (Foto's)
  • Batterij
  • Android One
  • Fingerprint scanner
  • Indicator Light

Minpunten

  • Camera (Video's)
  • Glad

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
B3rtj3666 25 september 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima Android One telefoon. Waar voor zijn geld.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Prijs
  • Android One
  • Design
  • Camera

Minpunten

  • glad
  • geen 4G thuis (na update WEL 4G)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

Anturaxz 31 december 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Goud

Ik heb de mi A1 nu anderhalf jaar en moet zeggen dat deze nog altijd perfect werkt. Batterij gaat nog steeds 1 a 2 dagen mee met intensief gebruik. Elke maand krijg ik ook nog steeds netjes de security/bug fixes update.

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Android one
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Camera

Eindoordeel

Score: 5
MXMasterNL 21 maart 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Fijn toestel. Snel, betrouwbaar, lekker kale Android One erop, geheel Nederlandstalig, werkt goed met NL 4G.

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Snelheid
  • Accuduur
  • Screenprotector inbegrepen
  • Vingerafdrukscanner achterzijde ergonomisch en snel

Minpunten

  • Xiaomi Android Updates nogal eens probleemvol

Eindoordeel

Score: 5
Only5left 27 februari 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 32GB Zwart

Echt perfect voor de prijs. Stock android en lange software ondersteuning (hoewel niet zo snel als beloofd), prima camera en een batterijduur waar ik alleen maar blij van word. Enige minpunten zijn cameraperformance bij weinig licht en de speakers.

Pluspunten

  • Stock android
  • Lange updates
  • Prima camera bij normaal licht

Minpunten

  • Camera matig bij weinig licht
  • Luidspreker erg slecht

Eindoordeel

Score: 5
Nagigongebruike 22 juli 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Zeer veel voor weinig geld. Voor mij meer dan voldoende camera. Stock Android. Veel opslagruimte en uitbreidbaar, voelt ondanks lage prijs premium aan. Werkt snel en is gemakkelijk in gebruik. Helaas geen draadloos laden. Voor mij geen dure Samsungs etc meer.

Pluspunten

  • Stock Android
  • Werkt snel
  • Voldoende camera
  • Camera voldoende
  • Veel opslag en uitbreidbaar

Minpunten

  • Geen draadloos laden

Eindoordeel

Score: 5
+1
TheNooz 9 juli 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Kwaliteit van de camera is slecht maar kan (schijnbaar) erg verbeterd worden door het installeren van Google Camera. Speaker zit aan de onderkant van de telefoon, wat het makkelijk maakt om te blokkeren als je de telefoon rechtop vast houdt. Er zijn hoesjes die dit probleem kunnen verhelpen.

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Android One zorgt voor redelijk bloatwareloos systeem
  • stevige bouwe

Minpunten

  • Geen NFC
  • Foto kwaliteit
  • Speaker kwaliteit slecht op hard volume

Eindoordeel

Score: 5

nonnominandus 9 juli 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima snelle mobiele telefoon met als grootste verkooppunt de gegarandeerde updates (android one).

Pluspunten

  • Android one
  • Prijs
  • Snel
  • IR sensor?!
  • Meegeleverde screen protector

Minpunten

  • Best wel zichtbare bezels

Eindoordeel

Score: 5
+1
Wouterie 17 mei 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Zeer scherp geprijsde smartphone met prima prestaties, maar met een paar onhandigheden.

Pluspunten

  • Prijs
  • 64GB
  • Metaal

Minpunten

  • Android Half
  • Glad

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Scherm Score: 4

Barryke 24 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Degelijk gebouwde en snelle telefoon, met AndroidOne. Past in dezelfde cases als duurdere X5 model als ik me goed herinner, ook wel handig. Voor een LCD is het scherm niet slecht, maar geen OLED helderheid en contrast. Prima audio met speaker/ bluetooth maar oortjes hebben zachte storende ruis.

Pluspunten

  • Dual front cameras Wide/Tele
  • Prijs-Kwaliteit
  • Performance en scherm

Minpunten

  • Wake zonder oppakken is lastig
  • Geen OLED scherm
  • Headphone ruis / hissing sound

Eindoordeel

Score: 5
Jarown2 13 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Snel en degelijk toestel met een flinke accu. Prijs/kwaliteit-verhouding is uitstekend. Aanrader! Minpuntjes: FM wordt hardwarematig ondersteund, maar de app ontbreekt. Ambient display licht bij een notificatie maar eenmalig kort op. Oreo 8.1 is al 3 maanden uit en had ik al verwacht.

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs/kwaliteit
  • Vingerafdrukscanner werkt feilloos
  • Degelijk
  • Accu
  • AndroidOne
  • 64Gb Intern geheugen
  • Snelladen (0-100% in 1,5u)

Minpunten

  • Geen FM radio app (wel hardware)
  • Had Android updates sneller verwacht
  • Ambient display (geen tilt-to-activate)

Eindoordeel

Score: 5
dirkjanl 9 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Prima smartphone met Android one. Zeer redelijke prijs. Voor die prijs is het een uitstekend product. Voor mij een uitstekende vervanger van de "grotere broer" die ook op een kale Android draait, maar € 559 kost.

Pluspunten

  • Android One, kale software, heerlijk!
  • Met 4 GB voldoende RAM
  • 64GB geheugen is voldoende voor normaal gebruik
  • Extra geheugenkaart mogelijkheid
  • Vlotte updates van Android
  • NL talig (via Nederlandse webshop gekocht)
  • 4g service

Minpunten

  • Camera net geen Topkwaliteit, mis de RAW mogelijkheid
  • Batterijduur had beter gemogen
  • Toestel is glad
  • Mis enkele besturings handigheidjes zoals dubbeltikken op scherm > uit schermbeveiliging halen.

Eindoordeel

Score: 5
WesJellema 2 maart 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Goeie prijs voor wat je krijgt. Ziet er strak uit en voldoet aan de verwachtingen. Nog goedkoper als je via EglobalCentral besteld.

Pluspunten

  • Android One
  • Goedkoop
  • Fingerprint scanner
  • Snel voor de prijsklasse
  • Dual camera
  • Veel updates
  • USB type c

Minpunten

  • Achterkant redelijk glad
  • Geen NFC
  • Slechte foto's bij weinig licht
  • Front facing camera is minder

Eindoordeel

Score: 5
Steven Spelt 4 januari 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Zeer complete telefoon voor een uitstekende prijs. De bouwkwaliteit is van hoog niveau, Android One draait super soepel en de accu gaat bij mij zeker een dag mee. Het belangrijkste minpunt vind ik de camera. Die werkt uitstekend onder ideale omstandigheden, maar matig tot slecht daar buiten. Absolute aanrader!

Pluspunten

  • Uitstekende bouwkwaliteit
  • Android One / Oreo
  • Snelheid bij gebruik
  • IR Blaster (verraste me)
  • Accuduur
  • Camera in optimale omstandigheden
  • Uitzonderlijke prijs/ kwaliteitverhouding
  • Dual SIM of extra SD kaart mogelijk

Minpunten

  • Camera bij weinig licht
  • Geen NFC
  • Geen instellingen voor kleurtemperatuur

Eindoordeel

Score: 5
PloLeider 21 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Goedkoop, snel en zeer degelijke telefoon voor een minimale prijs. Presteert als een high-end en is ideaal voor mensen die niet veel geven om extra's. Is behoorlijk groot qua formaat, ligt goed in de hand, is qua gewicht lekker zwaar. Grootste minpunt vind ik de goedkoop aanvoelende volumeknop.

Pluspunten

  • Helder en scherp beeldscherm
  • Degelijke materialen (metaal en glas)
  • Lekker snel in alle applicaties
  • Zeer scherpe prijs
  • Snelle USB interface
  • Grote opslag capaciteit
  • Android One, geen overbodige stuff
  • Fingerprint scanner

Minpunten

  • Geen NFC, is eigenlijk de standaard tegenwoordig
  • Bij weinig licht matige camera prestaties
  • Goedkope/losse volumeknop
  • Audio-jack aan onderzijde

Eindoordeel

Score: 5
HallonRubus 5 december 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Goede allround telefoon voor een scherpe prijs, een van de beste midrange telefoons van eind 2017.

Pluspunten

  • Stock android: snel, overzichtelijk en modbaar
  • Goed geluid zowel luidspreker als audiojack
  • Camera is prima, maar de witbalans is niet zo realistisch
  • Telephotocamera werkt goed en is uniek in dit prijssegment
  • Bovengemiddelde accuduur
  • Bouwkwaliteit erg solide
  • IR afstandbediening is een leuke extra

Minpunten

  • 5" scherm was fijner geweest
  • Nog steeds fysieke knoppen 5 jaar na Android 4.0
  • Slechte frontcamera
  • Ongeinspireerd design
  • Geen RGB notificatie LED
  • Geen NFC
  • Niet de lichtste telefoon
  • Nog geen Android O en kernel sourcecode beschikbaar

Eindoordeel

Score: 5
+1
mokumsgabbertje 20 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

absolute "budget"topper voor een zeer schappelijke prijs, 4G ondersteuning voor alle nederlandse providers

Pluspunten

  • android one/stock android, dus snelle updates, geen onnodige bloatware
  • 4GB ram/64GB rom
  • snelle accurate vinger afdruk scanner
  • prima bouw kwaliteit,zeer premium uistraling en gevoel
  • dual sim/ of 1 sim en sd card
  • dual camera
  • 5,5 inch zeer helder scherm
  • zeer hoog bang for buck gehalte,

Minpunten

  • erg glad,hoesje is een must,tenzij je zuignappen aan je vingers hebt zitten

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

0
DutchWalnut 17 november 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Dit is een prima product voor zijn prijs. Ik durf het alleen geen budget telefoon te noemen omdat deze smartphone het eigenlijk niet verdiend.

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit Ratio
  • AndroidOne OS (Geen bloatware)
  • 2 Jaar updates rechtstreeks van Google
  • Dual SIM
  • 64Gb Intern geheugen, Uitbreidbaar met SD kaart
  • IR Blaster
  • USB-C (FastCharge)

Minpunten

  • Lengte van het toestel
  • Toestel is glad
  • Geen SD kaart opslag mogelijk bij gebruik van beide SIM sloten
  • 12 Megapixel camera
  • Accu gaat net een dag mee
  • Geen NFC
  • Af en toe een zachte ruis bij dragen koptelefoon (zonder muziek)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

vodkajus 29 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Xiaomi A1 in gebruik, na xiaomi redmi note 4x en redmi note 1. Veel Specs/Kwalititeit voor je geld. Smartphone verrast positief. update: tweede camera app gcam (google camera) is wel vereiste. standaard camera app maakt niet altijd scherpe fotos.

Pluspunten

  • Prijs(4gb/64gb smartphone).
  • Supersnelle vingerscan achterzijde.
  • Accu (3-4 dagen).
  • Helder en scherp 5.5 inch display.
  • Geluid is prima via speakers als via 3.5mm jack.
  • Dual camera's.
  • Xiaomi build kwaliteit.
  • Metale behuizing toch erg licht.

Minpunten

  • usb-c (geen micro usb). wel snel opladen.
  • geen radio.

Eindoordeel

Score: 5
oak3 12 oktober 2017 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Een super telefoon voor een zeer lage prijs. Hij voelt heel snel en vloeiend aan, bouw kwaliteit is premium en hij ligt lekker in de hand.Helemaal in combinatie met Android One vind ik dit toestel een echte aanrader.

Pluspunten

  • Bouw kwaliteit
  • Snelheid
  • Android One
  • Scherm
  • Vingerafdruk scanner
  • Prijs

Minpunten

  • Glad
  • Camera

Eindoordeel

Score: 5
+3
Kiswum 23 januari 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Xiaomi kan met deze Android One smartphone grote stappen zetten om meer naamsbekendheid te krijgen in de wereld. Het design is niet uniek en er zijn wat mankementen met de accu. Dankzij de dubbele camera is het mogelijk om mooie portret foto's maken en de hardware is lekker snel.

Pluspunten

  • Android One, waardoor Android redelijk kaal is gebleven.
  • Gegarandeerd 2 jaar lang regelmatig updates en patches.
  • Genoeg werkgeheugen en een goede processor voor de toekomst.
  • Prima prijs voor deze smartphone.
  • Dubbele camera opstelling voor mooie portretfoto's.
  • Dual-sim.
  • SD kaart ingang (Dual-sim is dan niet mogelijk).

Minpunten

  • Geen bijzonder (eigen) design.
  • Kwaliteit van foto's en filmpjes moet eigenlijk beter in deze prijsklasse.
  • De bug in het Bluetooth profiel lijkt te zijn opgelost, echter is de accuduur nog niet op een gemiddeld niveau.
  • Slechts een witte notificatie LED en geen RGB LED.
  • Officieel niet in NL verkrijgbaar, hij is wel via enkele NL webshops geïmporteerd.
  • Geen NFC.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

Jape 5 februari 2019 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Rosé Goud

Prima telefoon, stevig gebouwd, snel en zuinige SoC. Flinke batterij (3000mAh) die lang meegaat. 4G is lekker snel. Stock android, met regelmatig updates, waarbij de updates soms wel voor problemen zorgen. 2 camera's waarvan de tweede 2x optische zoom heeft.

Pluspunten

  • 2e camera met 2x zoom
  • Grote accu
  • Zuinige en snelle SoC
  • Veel opslag
  • Solide bouwkwaliteit

Minpunten

  • Updates geven problemen (bootloop)

Eindoordeel

Score: 4
0
ditonthouikwel 4 augustus 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

goede telefoon en zeer performant,Stock android heeft veel google bloatware en reclame tracking, en zeer weinig configureerbaarheid.

Pluspunten

  • goed scherm
  • zeer performant

Minpunten

  • stock android one
  • zeer glad

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 2
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 5

+2
DukeN 4 mei 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.DukeN schreef afgelopen jaar 3 reviews, waarvan 100% gesponsord.

Xiaomi Mi A1 32GB Zwart

De XIAOMI Mi A1 is een toestel voor een scherpe prijs geleverd met Android One. Het Android One operation system heeft een kale versie van Android en ontvangt snel de laatste software en beveiligings-updates.

Pluspunten

  • Stock 8.0 Android One
  • Goede performance
  • Duidelijk scherm
  • Snelle Vingerafdruk scanner
  • Dubbele camera voor portret foto's en slow-motion
  • Mogelijkheid tot extra simkaart of SD-kaart.
  • 3.5 mm audio jack
  • IR blaster

Minpunten

  • Geen NFC
  • Toestel is glad
  • Alleen een witte notificatie LED
  • Camera steekt uit
  • Geen headset meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

jvnknvlgl 29 april 2018 Product gekocht

Xiaomi Mi A1 64GB Zwart

Ik heb een maand lang dit toestel gehad, waarna ik hem heb doorverkocht aan mijn broer omdat de camera mij tegenviel. Hij voelt heel snel, sneller dan mijn oude Nexus 6P. Dit zorgt voor een prettige ervaring. Ook voelt hij goed aan door de metalen behuizing.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit-verhouding
  • Vlotte software
  • Prima bouwkwaliteit
  • Snelle updates
  • Goede batterijduur

Minpunten

  • Camera is matig
  • Scherm is een beetje uitgewassen

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Xiaomi Mi A1 64GB Rosé Goud?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True