Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 7,5

Gebruikers

Score: 4
7 reviews

Anno 1800, Windows

Prijs
Specificaties PC • Bouw, Strategie en management • 7 jaar - Bekijk alle specificaties
prijs volgen

Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur games 22 april 2019

Anno 1800 - Solide, maar ook wat onoverzichtelijk

Anno 1800 is een city builder in hart en nieren. De game is prachtig om te zien en de basis van de game is gedegen. De verschillende Tiers die je groeiende maatschappij doorloopt zijn prima, met lekker veel verschillende grondstoffen en gebouwen, en wensen van inwoners waaraan je tegemoet dient te komen. Daar omheen laat de game echter wel wat steken vallen. Quests zijn niet altijd even duidelijk, en dat geldt al helemaal voor menu's om handel te drijven en diplomatie te bedrijven. Ook de feedback die je krijgt op de productie van belangrijke grondstoffen laat te wensen over, en het switchen tussen de twee werelden gaat irriteren. Hopelijk krijgt ontwikkelaar Blue Byte de tijd om een flinke patch uit te brengen waarin wat minpunten worden rechtgetrokken. Anno 1800 zou er baat bij hebben. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
3
Score: 4
3
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+1
Wraldpyk 22 april 2019 Product gekocht

Anno 1800, Windows

Een erg leuk spel met veel diepgang. Daarnaast ongelovelijke replayability met zowel multiplayer als random mactches. Maar ook singleplayer/sandbox is erg verslavend

Pluspunten

  • Veel diepte
  • Leuke campaign
  • Geweldige graphics
  • Bugvrij
  • Replayability

Minpunten

  • Soms lastig jongleren tussen de vele eilanden

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 4

0
Fusi0nking 13 april 2020 Product gekocht

Anno 1800, Windows

‘Uitgebreide review’ voor informatie

Pluspunten

  • Grafisch goed.
  • Draait erg goed.
  • Niet eentonig, veel variatie in wat je kan doen
  • Gameplay is relaxed en vermakelijk.
  • Je moet goed denk werk verrichten in hoe je dingen doet.

Minpunten

  • Besturing kon beter, wat later in de game is het allemaal lastig bij te houden.
  • Paar bugs hier en daar, niets groots.
  • Prijs misschien wat aan de hoge kant.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 5
Geluid Score: 4
Besturing Score: 3
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 3

blibby1 7 april 2020 Product gekocht

Anno 1800, Windows

Geweldig spel waarin ik me helemaal kan verdiepen. Zodra je alle DLCs hebt is het overzicht houden wel lastig tussen de 4 werelden. En er komt dit jaar nog een 5e wereld bij. Ook mooi in de nieuwe update is de dekkingkleur voor blue-print gebouwen voor een beter overzicht.

Pluspunten

  • graphics
  • goede moeilijkheidsgraad
  • switchen tussen werelden gaat soepel

Minpunten

  • spel laden duurt vrij lang

Eindoordeel

Score: 5
Deux 26 juli 2019 Product gekocht

Anno 1800, Windows

Is niet volgens verwachtingen, is nog niet af. Erg onduidelijk op bepaald punt begin je geld te verliezen en je weet niet waarom. Het gaat dikwijls te snel, geeft geen ontspanning zoals met anno 1404.

Pluspunten

  • Mooi

Minpunten

  • onduidelijk
  • nog niet af, slecht overzicht
  • te snel
  • er zijn dingen toegevoegd die je zelf moet uitzoeken

Eindoordeel

Score: 2
Donool 26 april 2019 Product gekocht

Anno 1800, Windows

Erg toffe game! Ziet er goed uit, werkt goed en is staat garant voor uren plezier. Wordt wel wat moeilijker te managen bij veel inwoners. Inmiddels 30 uren gespeeld, single- en multiplayer en het verveelt niet. Het 'mooi maken' van je stad is erg leuk.

Pluspunten

  • Graphics
  • Uren plezier
  • Leuk op multiplayer te spelen
  • First person mode

Minpunten

  • Lastig bij groot aantal inwoners / eilanden
  • Weinig in-game uitleg
  • Eiland(en) aan de kleine kant
  • Inkomstenbron onduidelijk

Eindoordeel

Score: 4
plastikman 24 april 2019 Product gekocht

Anno 1800, Windows

Anno 1800 komt wat gameplay betreft heel erg in de buurt van Anno 1404 Venice. De versie die wat mij betreft tot nu verreweg de beste was. Vorige uitgaven (2070 & 2205) konden amper boeien. Max grootte eilanden en map zou wat groter gemogen hebben wat mij betreft.

Pluspunten

  • Diepgaand
  • Terug naar de roots
  • Replayability
  • Grafisch gedetailleerd

Minpunten

  • Kleine bugs (vooral DX12)
  • Weinig besturingsmogelijkheden vloot
  • FPS drops

Eindoordeel

Score: 5
Septimamus 19 april 2019 Product gekocht

Anno 1800, Windows

Een waardige opvolger voor de liefhebbers van de wat oudere anno's games zoals 1404

Pluspunten

  • Enorm gedetailleerd
  • Uitdagend
  • Pakt de sfeer van klassieke Anno op en voegt meer toe
  • Ziet er goed uit
  • Interessante campaign

Minpunten

  • Lastig als je ver komt. Teveel dingen tegelijk. Het lijkt wel werken
  • Sommige dialogen lopen door elkaar als je ergens anders mee bezig bent

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Anno 1800, Windows?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True