Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Sharkoon TG5 Glass Red

Prijs
Specificaties Tower • 5 interne bays - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
6
Score: 4
3
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+3
Jochemd13 1 mei 2018
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Sharkoon TG5 Glass Blue

Voor het geld krijg je een behuizing met een goede bouwkwaliteit, veel airflow door de chic lichtgevende ventilators en een goed gebruik van glas in combinatie met metaal. Omdat het geheel goed en strak in elkaar zit is deze behuizing echt een aanrader.

Pluspunten

  • De bouwkwaliteit is goed in orde, wat ook geldt voor het installatiegemak
  • De lichtgevende ventilatoren geven net even die extra RGB sfeer aan je build waardoor het er gelijk stukken interessanter uit gaan zien
  • De TG5 is rijk aan installatiemogelijkheden, zo kan je eenvoudig 2 ssd’s en 2 hdd’s onzichtbaar installeren
  • Koelprestaties zijn prima bij deze behuizing, er zijn veel fans mogelijk

Minpunten

  • Het ontbreken van mogelijkheden om een dvd-drive te installeren is en blijft een persoonlijk gemis
  • De case is vrij stofgevoelig
  • Een waterkoeler is lastig aan de bovenkant te monteren wegens het ontbreken van installatiegaten

Eindoordeel

Score: 5

+2
Consigliere 2 september 2017
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Sharkoon TG5 Glass Blue

Buiten de kleine minpuntjes om heb je aan de TG5 van Sharkoon een Topper van een kast. 3fans voor 1 achter en blauwe LED zorgen voor een dat je kast mooi oplicht door de glaspanelen heen. De PSU cover maakt het geheel helemaal af !

Pluspunten

  • Glas !! is toch echt in tegenwoordig en Sharkoon speelt daar goed op in !
  • PSU cover en de sleuf in de moederbordplaat maken er een strak geheel van
  • LED Fans in 4 kleuren en zelf een RGB stond er op de verpakking
  • Waarom een concept verbeteren als je hem kan tweaken.
  • De makkelijke filters en de vernuftige filters achter het voor paneel

Minpunten

  • Iets scherpere randjes op de SSD
  • Fancontroller had zeker een pluspunt geweest
  • Keuze wel of geen molex had mooier en strakker geweest

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 4
Modbaarheid Score: 4

+1
Galuni 23 februari 2019 Product gekocht

Sharkoon TG5 Glass Blue

Voor een project heb ik deze Kast gekocht. De kast ziet er netjes uit, en in het donker komen de blauwe ledjes in de meegeleverde fans goed tot hun recht.

Pluspunten

  • Verzorgd
  • Goed doordacht
  • Netjes

Minpunten

  • Materiaal voelt goedkoop aan

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 5

+1
tekken4111 30 augustus 2017 Product gekocht

Sharkoon TG5 Glass Blue

Mooi product voor deze prijsklasse. Het tempered glass aan de zijkant en windowed voorkant maken dit een echte showcase kast.

Pluspunten

  • Goede prijs kwaliteit
  • Voldoende ruimte om alle kabels weg te werken
  • Vier meegeleverde (stille) fans
  • Afgeschermde onderkant voor alle kabels + voeding
  • Volledige glazen zijkant en voorkant
  • Dust filters
  • Uitgebreide aansluitingen bovenop

Minpunten

  • Gehele voorkant moet eraf om bij de voorste dust filters te komen
  • Ruimte voor maar 2 HDD's

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 3

SmellyLeopard 29 augustus 2018 Product gekocht

Sharkoon TG5 Glass Red

Hele mooie case aan een aantrekkelijke prijs. Heel mooi glazen zijpanneel dat ik echter na één dag weten breken heb uit lompigheid. Ondanks dat het tussen mijn handen in stukken brak heb ik niets van verwonding. De customer support van Sharkoon sturen mij kosteloos een nieuw panneel op. Top!

Pluspunten

  • Mooie case
  • Glas breekt veilig
  • Top customer support
  • Goede koop
  • Vlot te installeren

Minpunten

  • Glas kan breken
  • Pootjes zijn cheap

Eindoordeel

Score: 5
Relatief 2 april 2018 Product gekocht

Sharkoon TG5 Glass Blue

Prima kast, mooie ledjes. Niet de meest stille fans maar stil genoeg. Wees echter voorzichtig met bouwen want hij is scherp als een stanleymes. Ik zet het er maar even bij zodat je niet op de eerste hulp beland. Mijn advies: let op je slagaders.

Pluspunten

  • Ruim kabelmanagement
  • Voldoende ruimte voor gtx1080
  • afneembare stoffilters
  • mooi glazen paneel, het oog wil ook wat
  • ruimte voor enorme cpu koeler en voeding
  • Prijs kwaliteits verhouding is gigantisch
  • Extra hdd fan makkelijk te monteren
  • je kan de cpu koeler na plaatsen mobo monteren

Minpunten

  • Scherp als een stanleymes
  • Molex really? Gelukkig werkt het ook met alleen de 3pins stekker
  • geen 5,25 bay voor je bluray writer of whatever

Eindoordeel

Score: 4
Joris Dubbeldam 6 januari 2018 Product gekocht

Sharkoon TG5 Glass White

De Sharkoon TG5 ziet er erg mooi uit, en door de mooie verlichte fans valt je computer echt op. het enige nadeel wat ik ben tegengekomen is dat mijn start knopje vast komt te zitten als je hem indrukt. maar dit geld denk ik alleen voor mij.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Mooi
  • Stevig

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
Dust2Dust 23 december 2017 Product gekocht

Sharkoon TG5 Glass Red

Toppertje, erg blij mee. Veel ruimte en erg makkelijk schoon in te bouwen, zelfs de molexen van de fans weten weg te stoppen.

Pluspunten

  • Ruim
  • Strak vorm gegeven
  • Netjes in te bouwen

Minpunten

  • nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 5
Arctic Secrets 23 oktober 2017 Hands-on

Sharkoon TG5 Glass Red

De Sharkoon TG5 is echt een topper voor zijn prijscategorie! Hij heeft tempered glass en maar liefst vier LED-ventilatoren Hij is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Heb je niet veel te besteden en wil je toch graag een kast met glazen panelen? Dan is dit de ideale kast voor jou!

Pluspunten

  • Veel ruimte voor cablemanagement
  • Tempered glass voor en zijkant
  • Maar liefst 4 LED ventilatoren
  • Robuust gebouwd

Minpunten

  • De hardrive cage moet verplaatst worden om grotere voedingen te kunnen plaatsen
Endofera 22 september 2017 Product gekocht

Sharkoon TG5 Glass Red

Echt een topkast voor de prijs! Ziet er gelikt uit en meer dan genoeg ruimte voor extra onderdelen en het wegwerken van de draden. Fans zijn erg stil en indien juist verbonden ook instelbaar (in mijn geval MSI command center)

Pluspunten

  • Mooie/stille fans
  • Veel ruimte
  • Draden kunnen netjes worden weggewerkt
  • Glazen zijkant waardoor de onderdelen zichtbaar zijn
  • Robuust

Minpunten

  • Géén

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sharkoon TG5 Glass Red?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True