Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Nintendo Switch - Vooral geschikt voor partygames

De Switch is een typische Nintendo-console: zeer geschikt voor het spelen van partygames, maar misschien wat minder voor hardcore games. Eigenlijk net zoals zijn voorgangers.

339    1 mrt '17

Videoreview - Nintendo Switch Review - Vooral geschikt voor partygames

In zekere zin kun je Nintendo de moedigste van de drie overgebleven consolebouwers noemen. Waar Sony en Microsoft simpelweg gaan voor de krachtigste hardware die ze voor een redelijk bedrag op de markt kunnen zetten, probeert Nintendo steeds met iets...

49    1 mrt '17

Review - Zes games voor de Nintendo Switch: wat is er te spelen naast Zelda?

Toen de Nintendo Switch op de markt verscheen, ging alle aandacht uit naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Gelukkig zijn er meer games voor de Switch voorhanden, al is het aanbod niet heel groot.

137    7 apr '17

Preview - Nintendo Switch: console voor thuis en onderweg

Nintendo onthulde vrijdag alle features en de releasedatum van de Nintendo Switch. Tweakers kon op locatie in Frankfurt aan de slag met het apparaat en de eerste games.

406    14 jan '17

Videopreview - Nintendo Switch Preview - Console voor thuis en onderweg

Nintendo noemde het een uniek evenement in de historie van het bedrijf. Op vrijdag 13 januari organiseerde het Japanse bedrijf wereldwijd diverse sessies waarbij journalisten en andere gelukkigen voor het eerst aan de slag mochten met de nieuwe console, de...

40    14 jan '17

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
22
Score: 4
24
Score: 3
6
Score: 2
0
Score: 1
5
Toon reviews van:
+2
Bear312 14 januari 2019 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

De Switch zette Nintendo weer op een goede plek in de console markt. Deze hybrid console laat zien dat je geen sterke console of pc nodig hebt om veel plezier te hebben. Of dat nou alleen, met vrienden of online is.

Pluspunten

  • Regio vrij
  • Portable en fris design
  • Altijd 2 controllers bij je
  • Makkelijk begrijpbaar user interface
  • Geen gebrek aan goede games
  • Mogelijkheid tot portable of tv mode

Minpunten

  • Online functionaliteit kan beter
  • Veel shovelware op de eShop
  • Slechte kickstand
  • plastic scherm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Multimedia Score: 3
Multiplayer Score: 4
Spelaanbod Score: 4
Randapparatuur Score: 4

+2
Thomas 19 mei 2017

Nintendo Switch Zwart

De Switch is een interessante hybride console en een leuke aanvulling voor iedere gamer. Naast de unieke features biedt de Switch natuurlijk ook de alom bekende Nintendo titels, al heeft Nintendo hier en daar belangrijke steken laten vallen

Pluspunten

  • Uniek in vorm en gebruik
  • Goed werkend concept
  • Mooi scherm
  • Nintendo exclusives

Minpunten

  • Voelt fragiel
  • Kinderziektes
  • Gebrek aan software-features
  • Primitieve online services

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Multimedia Score: 2
Multiplayer Score: 3
Spelaanbod Score: 3
Randapparatuur Score: 4

+2
batumulia 1 april 2017 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

De Nintendo Switch is een leuke console om mee te spelen die vooral een voordeel geniet van draagbaarheid. Hoewel de afwerking iets beter had gemogen is deze console een leuke toevoeging aan het arsenaal van consoles die al uit zijn.

Pluspunten

  • Draagbaarheid
  • Keuze uit accesoires
  • Speelduur

Minpunten

  • Bijgeleverde accesoires had beter getest kunnen worden
  • Nog steeds niet altijd 1080p/60 anno 2017

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Multimedia Score: 4
Multiplayer Score: 4
Spelaanbod Score: 3
Randapparatuur Score: 4

+1
SpeedingWilly 14 november 2019 Product gekocht

Nintendo Switch (2019 model) Blauw, Rood

Ik heb de Nintendo Switch aangeschaft voor mijn 8 jarige dochter. Ze vermaakt zich prima met de Switch en ook papa en mama spelen regelmatig mee. De handheld functionaliteit gecombineerd met de mogelijkheid tot het aansluiten op de TV is erg fijn en handig.

Pluspunten

  • Switch functionaliteit is erg handig
  • Veel spellen besckikbaar voor jongere kinderen
  • Veel accessoires beschikbaar

Minpunten

  • Er zijn betere losse controllers die je los moet aanschaffen
  • Games zijn duur
  • Scherm krast snel. Gebruik protector

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Multimedia Score: 4
Multiplayer Score: 4
Spelaanbod Score: 5
Randapparatuur Score: 4

+1
Lamerikx 21 juli 2017 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

Goed product alleen jammer van de hoge prijs (330€)

Pluspunten

  • prachtig beeld
  • leuke multiplayer games (splatoon 2, mariokart

Minpunten

  • weinig multimedia mogelijkheden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Multimedia Score: 2
Multiplayer Score: 4
Spelaanbod Score: 4
Randapparatuur Score: 3

+1
Clukers 16 mei 2017

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

De Nintendo Switch heeft zogenaamd veel gekende gebreken, maar ik heb geen enkel van deze gebreken bij mijn toestel thuis. Er zijn al leuke games beschikbaar, en ik hoop dat het aantal titels nog zal stijgen. Zelda Breath of the Wild heeft al menig uur speelplezier opgeleverd. Kortom, een aanrader!

Pluspunten

  • Switch handheld/partystand/TV
  • Concept
  • Pro Controller
  • Batterijduur
  • Beeldkwaliteit scherm
  • Gebruiksgemak

Minpunten

  • Prijs pro controller
  • Kwaliteit klepje voor Switch te gebruiken in staande modus

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Multimedia Score: 4
Multiplayer Score: 5
Spelaanbod Score: 3
Randapparatuur Score: 5

+1
Grunt_Beard 19 maart 2017 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Nintendo Switch, De hybride console die zijn naam eer aan doet

Pluspunten

  • Scherm helderheid hoog
  • Switchen tussen handheld/tabletop/tv
  • Scherp geluid, hoog volume
  • Stevig (kan tegen een stootje)
  • Korte laadtijden
  • Korte oplaad tijden
  • Veelzijdige controller mogelijkheden
  • Comfortabele controllers

Minpunten

  • Handheld mode niet erg ergonomisch
  • Kleine sticks
  • Weinig custom opties voor UI
  • Wrist straps voelen goedkoop
  • Geen bluetooth headset support
  • Onhandige plaatsing oplaad port
  • Alles krast. Investeer in tempered glass screen protector

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Multimedia Score: 1
Multiplayer Score: 5
Spelaanbod Score: 4
Randapparatuur Score: 5

+1
Gamebuster 11 maart 2017

Nintendo Switch Zwart

De Nintendo Switch is geen home-console. De Nintendo Switch is een handheld met een dock zodat je je handheld games op je TV kan spelen. Wanneer je de switch beoordeeld met dat in je achterhoofd is de switch erg goed. De switch komt wel met wat technische issues en kinderziektes

Pluspunten

  • Prachtig beeld (voor een handheld)
  • Wisselen tussen docked and handheld werkt perfect

Minpunten

  • Zonder games 100% nutteloos: Geen netflix/browser/whatever
  • Zeer beperkt aanbod aan games; Zelda is de enige "console seller"
  • Plastic laag over scherm zeer krasgevoelig
  • Dock bekrast je scherm, koop een screen-protector
  • Alles bekrast je scherm, koop een screen-protector

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Multimedia Score: 1
Spelaanbod Score: 2
Randapparatuur Score: 4

muiske 22 november 2019 Product gekocht

Nintendo Switch (2019 model) Blauw, Rood

Leuk en origineel concept van Nintendo. Handheld speelt heerlijk, console vind ik persoonlijk minder fijn spelen. Inmiddels alle kleuren joy-cons gespaard.

Pluspunten

  • Het is een hybrid
  • Handheld speelt super
  • Mooie collectie games
  • Altijd 2 controllers bij de hand
  • Joy-cons

Minpunten

  • Kickstand is wat zwak
  • Oplaad port aan de onderzijde zodat de kickstand niet werkt
  • Dock is gewoon een stuk plastic

Eindoordeel

Score: 5
That_David 28 oktober 2019 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood) + €35,- eShop tegoed

Ik Ben zeer tevreden over de Nintendo Switch en ik heb er tot nu toe veel plezier van gehad.

Pluspunten

  • Makelijk Mee te Nemen
  • Lokaal Met Meerdere Mensen Tegelijk Spelen
  • Prima Accuduur
  • Veel Spelkeuze
  • Goed Geluid Uit Speakers

Minpunten

  • Extra Joy-Cons Zijn Prijsig
  • Scherm kan krassen bij het Docken van de Switch
  • Spellen zijn aan prijzige kant
  • Geen Browser Mogelijkheid

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Multimedia Score: 3
Multiplayer Score: 5
Spelaanbod Score: 5
Randapparatuur Score: 5
marijn.onlijn 24 oktober 2019 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

ik heb deze gekocht bij de Saturn in duitsland omdat hij daar het goedkoopst was incl. Mario odyssey en een screen protector mooi apparaat en goed te spelen op een grote tv , kinderen zijn er weg van ook omdat fortnite er goed op gespeeld kan worden.

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • zeer handelbaar
  • robuust
  • gratis retro games

Minpunten

  • wordt wel wat warm in de cradle

Eindoordeel

Score: 5
Lionsie 15 oktober 2019 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Geweldig speelconsole voor mensen die wat krapper zitten. Spellen zijn duur maar met goede research zijn de meeste het waard. Een switch is misschien niet veel aan voor mensen die veel spelcomputers thuis hebben staan.

Pluspunten

  • Goede prijs
  • Snel in te stellen
  • Leuk voor de familie

Minpunten

  • Niet veel opslag/moet snel uitbereiden
  • Buiten prijsacties nog wel duur

Eindoordeel

Score: 4
SteRoPO 8 oktober 2019 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood) + Splatoon 2

Na het een tijd te hebben gebruikt moet ik zeggen dat ondanks het vele speelplezier ik erg teleur ben gesteld in de bouwkwaliteit van de switch. joycon's gingen snel los zitten, scherm was binnen een halfjaar kapot( is door nintendo netjes vervangen) . Was ik niet gewend van nintendo

Pluspunten

  • fijn in gebruik

Minpunten

  • slechte batterij
  • binnen een maand kwamen de eerste makementen
  • te duur voor de geleverde bouwkwaliteit

Eindoordeel

Score: 3
Michiel_Dekkers 20 september 2019 Product gekocht

Nintendo Switch (2019 model) Blauw, Rood

Wat een klote-apparaat! Spelletjes zijn by far niet wat ik er van had verwacht! Switch oplaadpoort ging vervolgens ook nog stuk door ‘geweld’ / verkeerd gebruik.. switch console is het dockingstation niet uit geweest! Waaaaaardeloos - niet kopen!!

Pluspunten

  • Niets
  • Nada
  • Niënte

Minpunten

  • Niet robuust gebouwd
  • Kwaliteit vd console
  • Slechte prijs / kwaliteit verhouding
  • Belabberd in elkaar gezet
  • Kan schijnbaar niet tegen een stootje

Eindoordeel

Score: 1
derwinBoon 11 juli 2019 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

perfetcte speelgoed voor je zoontje exht fantatschi spull

Pluspunten

  • top
  • top
  • top

Minpunten

  • niet duur
  • niet duur

Eindoordeel

Score: 5
Henri XII 19 juni 2019 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

Gekocht naast de PS4 om voornamelijk voor Zelda en Mario. Werkt super als handheld. Een screenprotector is een noodzaak als je hem vaak uit de dock haalt. Minder krachtig als de ps4 maar zeker minstens zoveel plezier. Is niet echt robuust. Joy con binnen 2 maanden retour wegens ghostimput.

Pluspunten

  • Werkt makkelijk
  • Handheld

Minpunten

  • joy con heeft ghost input

Eindoordeel

Score: 4
Sjeee 23 april 2019 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

De bekende games van Nintendo blijven leuk voor jong en oud!

Pluspunten

  • Grafisch strak
  • Bekende franchises
  • Kindvriendelijk

Minpunten

  • Grafisch gedateerd

Eindoordeel

Score: 4
ThijsvdM 2 april 2019 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Leuk voor erbij. Had toch meer verwacht. Was er zelf relatief snel op uitgekeken. Gebruik het nu slechts alleen wanneer ik vrienden op bezoek heb. Grootste minpunt is de grafische kwaliteit en het ontbreken van old school nintendo games (sports etc.)

Pluspunten

  • Leuk voor met vrienden
  • Nintendo exclusives
  • Handig voor onderweg

Minpunten

  • Extra Joy-cons zijn prijzig
  • Online functies
  • Beeldkwaliteit
  • Te duur voor wat je krijgt

Eindoordeel

Score: 3
Bianca19 26 januari 2019 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

Veel te duur, niet kindvriendelijk na 3 weken al kapot!!!

Pluspunten

  • Leuke kleuren

Minpunten

  • Snel kapot
  • Batterij snel leeg
  • Weinig garantie op het product

Eindoordeel

Score: 1
RobinJ1995 13 januari 2019 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Leuke console. Stop hem in de dock en speel op je televisie, of haal hem er uit en speel rustig verder op de trein. Haal de controllers uit de grip en speel gezellig met zijn tweeën Mario Kart!

Pluspunten

  • Voelt stevig aan
  • De joycon controllers zijn best prima en hebben best wel wat features
  • Stop hem in de dock en speel op het grote scherm, haal hem er uit en speel direct verder in handheld mode.
  • Joycon controllers zijn elks ook volledige controllers, en je kan dus out-of-the-box met zijn 2 spelen
  • Veel leuke games
  • Nintendo Switch Online (welke ook niet al te duur is) biedt toegang tot steeds groeiend aanbod van NES games
  • Ook "free2play" games als Fortnite hebben een aanwezigheid op de Switch
  • Screenshots en "save last 30 seconds" video capture

Minpunten

  • Grote schermranden
  • Aan de zware kant voor een handheld
  • Joycon controllers bewegen iet of wat heen en weer en voelen dus niet alsof ze helemaal stevig vastzitten aan de console of in de grip
  • Ze hadden beter even 10 cent extra uitgegeven en een microfoontje in de console gestopt, zodat voice communication in games gewoon op de console kon, in plaats van daarvoor je telefoon nodig te hebben
  • Games zijn duur en zakken zelfs na 2 jaar nog steeds niet in prijs, en zelfs Wii U ports van 6 jaar oude games kosten gewoon de volle €60
  • L.A. Noire op cartridge gekocht, maar mocht eerst nog een MicroSD-kaartje gaan halen omdat die 13GB aan updates binnen moest halen voor ik kon beginnen met spelen. Een MicroSD-kaartje is dus wel vereist.
  • Batterij is snel leeg bij games als Zelda: Breath of the Wild in handheld mode
  • Gebruikt dan wel een USB-C connector, maar kan alleen veilig verbonden worden met de officiële oplader doordat het verder elke standaard van het USB-protocol breekt. Er zijn hierdoor al mensen die hun Switch hebben gefrituurd met third-party docks. Uitkijken dus!

Eindoordeel

Score: 5
Sysman8899 11 januari 2019 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

Het is belagelijk dat ze uitkomen met een nieuw Mario de luxe terwijl de oud is en uitkwam met de wij u kunnen ze bij Nintendo nu geen nieuwe Mario game maken De Nintendo switch kost een hoop geld en komen ze met oude games

Pluspunten

  • Beeld wel mooi
  • Game beeld welbmooi
  • 1080 beeld

Minpunten

  • Oude games
  • Niks nieuws
  • Jammer beter nieuw games maken van mario

Eindoordeel

Score: 3
ezrapeet 23 december 2018 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Geweldige Console als je graag met vrienden speelt! Overal mee naartoe nemen in de tas! Weegt nauwelijks wat! We hebben m op school aangesloten in de collegezaal en dat was me toch een feestje. Nu een paar jaar later zijn er veel goeie games uit. Aanrader!

Pluspunten

  • Beste Party Console!
  • Diversiteit
  • Goed geprijsd ten opzichte van de consolewereld.
  • Dat handheld/console hybride werkt zo lekker
  • Nu begin 2019 erg veel leuke games

Minpunten

  • Geen internet aansluiting met kabel. Moet apart gekocht worden via usb converter. Erg lame is dat als je online de beste performance wil.
  • Extra Controllers zijn.. best duur?

Eindoordeel

Score: 5
Seydie 26 september 2018 Product gekocht

Nintendo Switch Zwart

Erg tevreden over de Nintendo Switch! Zowel handheld als docked geeft de Switch mooie performance. Zeer leuke games, en nog vele leuke games komen eraan. Zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Handheld / Docked
  • 2 Joy-cons voor 2P
  • Mooi beeldscherm
  • Concept

Minpunten

  • Geen polsband mogelijkheid (handheld)
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
KevinNguyen 20 september 2018 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

Gekocht bij de Gamemania voor 309 euro. Super cool handheld product maar irritant omdat het laadpunt aan de onderkant van het systeem zit waardoor je niet je switch kan opladen terwijl je je joycons wireless gebruikt en de switch op tafel hebt staan. verder geen problemen gehad met het apparaat.

Pluspunten

  • Cool Design

Minpunten

  • Laadpunt aan de onderkant

Eindoordeel

Score: 4
Scrtz 14 september 2018 Product gekocht

Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood)

Prima console die ook makkelijk onderweg te gebruiken is. Standaard 2 (halve) controllers meegeleverd dus je kunt direct aan de slag! Enige nadeel is dat ie misschien ietsje krachtiger mocht zijn voor de toekomst.

Pluspunten

  • Strak design
  • 1 controller kan als 2 controllers fungeren

Minpunten

  • Zou iets krachtiger mogen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Nintendo Switch (Neon Blauw, Neon Rood) + Splatoon 2?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Elektrische voertuigen

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True