Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 7

Gebruikers

Score: 4
9 reviews

Metro Exodus, Windows

Prijs
Specificaties PC • Actie, Avontuur, Shooter - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur audio en games 22 februari 2019

Metro Exodus - Verdient een betere regisseur

Metro Exodus is een game waar we niet zo enthousiast over zijn als we zouden willen. Het biedt een prachtige, afwisselende en uitgebreide spelwereld met erg veel leuke details, lekkere wapens en goede gameplay die ervoor zorgt dat tactisch spelen loont. Helaas staat daar de nodige ergernis tegenover, die met name betrekking heeft op het verhaal. De opzet is prima, maar de vele teksten zijn krom, de voice acting slecht en de montage van de vele cutscenes ook. Het bederft het spelplezier flink, vooral omdat Metro Exodus nu eenmaal een verhalende shooter is. Een stevig aantal bugs maakt het er helaas nog erger op. Metro Exodus is daarmee aardig, maar helaas niet meer dan dat. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
4
Score: 4
3
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
1
Toon reviews van:
+1
jumbojus 9 maart 2019 Product gekregen

Metro Exodus, Windows

Prima spel met de karakteristieke Metro sfeer van post-apocalyptisch survival shooter. Verhaallijn is pakkend en neemt je mee op een avontuur. Grafisch zeer mooi, genoeg uitdaging en veel speelplezier te beleven.

Pluspunten

  • Grafisch zeer mooi.
  • Uitgebreide en afwisselende levels.
  • Wapens en uitrusting uitgebreid upgradesysteem.
  • Uitdagende quests met verschillende mogelijke aanpakken.
  • Geluid en effecten zijn prima om de beleving compleet te maken.

Minpunten

  • Voice acting in het Engels.
  • Bugs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 4
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 3

0
zlpsycho 28 november 2019 Product gekocht

Metro Exodus, PS4

Ik heb nog nooit zo'n slecht ps4 spel gespeelt.

Pluspunten

  • Omgeving

Minpunten

  • 30 fps en eigenlijk vaker lager.
  • Zelfs op de ps4 pro waardeloos.
  • super traag
  • Sensitivity op z'n hoogst is nog steeds moeilijk traag.

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Gameplay Score: 2
Beeld Score: 2
Geluid Score: 4
Besturing Score: 2

Ircghost 23 oktober 2020 Product gekocht

Metro Exodus, Windows

Het verhaal en de sfeer blijven erg leuk bij Metro, wel vind ik van de 3 games dit de minste. De sfeer, en de engine werken gewoon minder goen in een semi open wereld. Ook is de voice acting is bijzonder slecht, ronduit belabberd. Het blijft wel een vermakelijke game.

Pluspunten

  • Verhaal
  • Setting
  • Gameplay

Minpunten

  • Voice Acting
  • Grafisch valt de open wereld tegen

Eindoordeel

Score: 3
NikayK 16 juni 2020 Product gekocht

Metro Exodus, Windows

Een spel met een goede verhaallijn en mooie graphics. Ik zou een eventueel vervolg zo kopen!

Pluspunten

  • Goede verhaallijn
  • Uitdagend
  • Graphics
  • Verschillende omgevingen

Minpunten

  • Voice acting

Eindoordeel

Score: 5
LukasvH_1 1 december 2019 Product gekocht

Metro Exodus, Windows

Net als vorige Metro Games weer een top game! Opnieuw een spannende verhaallijn met uitstekende graphics. Crafting systeem is een goede toevoeging en ook de animaties zijn flink verbeterd. Las veel over voice acting, zelf niks van gemerkt. In ieder geval echt een aanrader!

Pluspunten

  • Voelt aan als oudere Metro games
  • Opnieuw een spannende verhaallijn
  • Uitstekende Graphics
  • Crafting systeem is een goede toevoeging geweest
  • Animaties zijn flink verbeterd

Minpunten

  • Zwaar om te runnen.
  • Soms beetje saai, maar hoort bij de verhaallijn.

Eindoordeel

Score: 5
lamain 7 april 2019 Product gekocht

Metro Exodus, Windows

Ik heb er net zo van genoten als de eerste 2 delen. Fijne gameplay en heb zelf nauwelijks bugs ervaren. Ik raad mensen aan het in het donker met koptelefoon te spelen.

Pluspunten

  • Beklemmende sfeer
  • Leuk verhaal en setting
  • Single player precies lang genoeg

Minpunten

  • Voice acting (leer ermee leven)
  • Je moet ervan houden
  • Makkelijk foute keuzes maken (invloed op het einde)

Eindoordeel

Score: 5
A87 6 april 2019 Product gekocht

Metro Exodus, Windows

Leuke game. Soms saaie momenten. Let op je items/ammo!!! HOUDT JE FILTERS VOL!

Pluspunten

  • Anders dan voorgaande delen

Minpunten

  • Gameplay kon beter, voelt soms wat stijf
  • Alleen met RTX ziet het er goed uit
  • Extreem zwaar. 2080ti nodig op 1440p

Eindoordeel

Score: 4
KapiteinKnikker 26 februari 2019 Product gekocht

Metro Exodus, Windows

Exodus is een uitstekend vervolg op de eerdere twee delen. Het heeft zo als de eerste twee, Horror, mutanten en demonen, post-apocalyptisch Rusland, spannende en uitdagende missies. Een aantal nieuwe aspecten zijn, open world (soort van), meer mogelijkheden qua uitrusting, variërende omgevingen, naar mijn idee een beter uitgewerkt verhaal.

Pluspunten

  • Bekende Metro sfeer.
  • Horror/spanning
  • Audio volledig in meerdere talen (waaronder Russisch)
  • Prachtige graphics
  • Sterk verhaal met veel ''lore''
  • Veel variërende personages (ten opzichte van de eerste twee delen.)

Minpunten

  • Engelse audio heeft niet het beste stem acteerwerk
  • Open world voelt nog steeds wel lineair
  • Het spel stopt aan het einde van het verhaal. Geen free-roam na het einde.
  • niet echt een geschikt spel als je veel actie wil.

Eindoordeel

Score: 4
FlipMaestro 20 februari 2019 Product gekocht

Metro Exodus, Windows

Na een aantal uurtjes te hebben gespeeld wordt je steeds dieper in deze postacolytische wereld gezogen met vreemde beesten en een leuk verhaal. Grafisch is het spel erg mooi met goede geluiden. Prachtig en orgineel spel met een verhaal en dialoog.

Pluspunten

  • Grafisch zeer mooi
  • Origneel
  • Leuk verhaal
  • Veel leuke details
  • Vette wapens

Minpunten

  • Kan voor sommige mensen langdradig zijn
  • Grafisch erg zwaar
  • Flinke FPS drops kan soms storend zijn (1080ti op 4k)
  • Geen spel voor mensen die alleen willen schieten en actie willen.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Metro Exodus, Windows?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True