Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8,5

Gebruikers

Score: 3
23 reviews

Call of Duty: WWII, PlayStation 4 - Reviews

Prijs
Specificaties PlayStation 4 • Shooter • 18 jaar - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 3 november 2017

Call of Duty: WWII - Terugkeer naar WO2 brengt verfrissing

Call of Duty: WWII doet vrijwel alles waar we vooraf op hadden gehoopt: het levert een boeiende singleplayercampagne af die wordt aangevuld door een multiplayermodus die profiteert van de Tweede Wereldoorlog-setting die eindelijk weer eens van stal is gehaald. Het lagere tempo zorgt voor een meer beheersbare gameplay, nadat de snelheid in de game de afgelopen jaren extreme vormen aannam. Met War en Headquarters zijn er bovendien leuke vernieuwingen bijgekomen die daadwerkelijk iets toevoegen aan het aloude aanbod. Ook audiovisueel komt de game aardig mee. De game loopt volledig in 60 frames per seconde en combineert dat met meer destructability en meer oog voor detail dan in het verleden het geval was. Daarnaast is het goed om te zien dat Sledgehammer een eigen draai probeert te geven aan de Zombies-modus, die iets meer de horrorkant op gaat. In de singleplayer zetten we alleen vraagtekens bij de AI, die af en toe wat rare acties uithaalt. In de multiplayer werden we nog een beetje gehinderd door connectieproblemen, met name als we in een party zaten, maar onspeelbaar werd het nooit. Zo gaat de terugkeer naar de Tweede Wereldoorlog voor Call of Duty hand in hand met de terugkeer naar een tijd waarin we Call of Duty vermakelijker vonden dan de afgelopen jaren het geval was. Lees verder »

Pluspunten

  • Sterke campagne
  • Lager tempo maakt multiplayer leuker
  • War en Headquarters
  • Tweede Wereldoorlog-setting
  • Horror-stijl in Zombies

Minpunten

  • Kunstmatige intelligentie
  • Connectieproblemen

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8,5
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
3
Score: 4
7
Score: 3
6
Score: 2
2
Score: 1
5
Toon reviews van:
+1
TheTinusNL 4 oktober 2017 Product geleend

Call of Duty: WWII, PC (Windows)

Weer een teleurstellend jaar voor Call of Duty. WW2 stond op mijn verlanglijstje, maar na flink wat uren bta gaat die er gauw vanaf. Hopen dat de uiteindelijke versie eindelijk weer een leuk jaar kan brengen........ maar dan moet er een hoop worden opgelost. (OPENBETA MULTIPLAYER veranderingen mogelijk sinds review)

Pluspunten

  • Grafisch vlak krijgt een ruim voldoende. Ziet er redelijk tot goed uit, maar draait vooral erg soepel.
  • Eindelijk weer boots on the ground: geen wallrun-jetpack ongein.
  • Leuk grind-aspect omtrent classes en levels. Geen gerotzooi met muntjes waarmee je alles kunt kopen wat je hartje begeert.
  • FPS cap verhoogd van 90 naar 250 (extreem bizar dat ik hiervoor in 2017 een pluspunt moet geven, maar ach...)
  • Nieuwe team-oriented gamemodes met attackers-defenders op een steeds veranderende map. (Vergelijkbaar met Rush uit Battlefield).
  • Kleine maps met veel routes, dus veel flank mogelijkheden en enemy encounters.
  • Wapenbalans van infantry lijkt op orde te zijn.....? *twijfelt* ik heb het erger meegemaakt, laat ik het zo zeggen.
  • WW2 geeft een lekker nostalgisch gevoel.

Minpunten

  • Beweging traag als dikke stroop.
  • Hit registration waar-de-loos, elke gunfight is een loterij.
  • Time to kill is te snel, wat de gameplay niet ten goede komt.
  • 60 basegame, 50 premium pass, al lijkt dat anno 2017 de norm.
  • Onoverzichtelijkheid ten top in de menus, settings en bij class creation. Meer uitleg en/of stats, progression bars o.i.d. zijn nodig.
  • Wapenbalans wordt teniet gedaan door stationary MG's (praktisch lasers) op ondoordringbare plekken en/of voertuigen.
  • Plusminus 1 op de 10 games bevat een cheater/hacker met aimbot.... nu al...

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Stabiliteit Score: 5
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 5
Besturing Score: 2
Geluid Score: 4
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 2
Prijs Score: 2

+1
DerpianNewbie 6 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PC (Windows)

COD WW2: verwachtingen waargemaakt, wel problemen.

Pluspunten

  • Beeld en Geluid zijn heel erg ziek!
  • Veel content
  • Campaign is solid!
  • Nostalgie naar vorige WW2 setting titels
  • Eindelijk een goede PC port!

Minpunten

  • Deaths in MP lijken heel erg dubieus, Hit detection
  • Nu al hackers helaas
  • Sommige spelers...
  • PC populatie (speel deze game op console!!!)
  • Geen dedicated servers

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 4
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 3
Geluid Score: 5
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 3

+1
Tweakez 22 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PlayStation 4

Met Call of Duty WWII heeft activision een prima keus gemaakt. De gameplay en scenarios zijn verfrissend en als vanouds weer terug naar het begin. Singleplayer is fantastisch opgebouwd. Evenals de multiplayer is kortweg fantastisch.

Pluspunten

  • Singleplayer verfrissend
  • Multiplayer is uitgebreid
  • Grafisch zeer goed gepoetst
  • Audio is erg realistisch

Minpunten

  • Singleplayer van korte duur
  • Geplaagd door veel online storingen
  • Deluxe edition aan de hoge prijs
  • Microtransacties (niet mijn ding)
  • Tot heden nog steeds geplaagd door non-dedicated servers.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Prestaties Score: 5
Besturing Score: 4
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 3

+1
misterTweakers 9 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PC (Windows)

Eindelijk weer een Call of Duty game die weer terug gaat naar WWII. Over het algemeen zijn er nog wat problemen, maar is het toch een leuk spel om te spelen.

Pluspunten

  • Voelt aan als een echte Call of Duty
  • Gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog
  • Redelijke graphics
  • Leuke campain mode
  • Multiplayer: War

Minpunten

  • Veel multiplayer/connectie problemen
  • Is grafisch toch nog wat minder als bijvoorbeeld Battlefield 1
  • De deluxe editie is te duur
  • Op de pc heb je een echt "console menu"
  • Plaatjes laden langzaam
  • Soms een lange tijd aan het 'spectaten'
  • Granaten worden niet altijd goed weergegeven

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 2
Replaywaarde Score: 5
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 4
Geluid Score: 4
Beeld Score: 3
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3

0
OBELIVION4125Newbie 21 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, Xbox One

call of duty is zeer verfrissend vergeleken met de vorige instalaties

Pluspunten

  • spannende campagne
  • leuke zombie mode
  • leuke en verfrissende campagne

Minpunten

  • Korte campage
  • 1 zombie map (tijdens release)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Besturing Score: 4
Geluid Score: 5
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 3
Stabiliteit Score: 4
Prestaties Score: 3

Geim 13 maart 2018 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PlayStation 4

Niet mijn game. Erg snel uitgespeeld. Soms weinig gameplay en veel filmpjes.

Pluspunten

  • Grafisch

Minpunten

  • Weinig gameplay
  • Abrupt einde

Eindoordeel

Score: 3
Skaffapiraat 19 januari 2018 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PlayStation 4

Wat ongelofelijk leuk om eindelijk weer eens een Call of Duty te hebben die als vanouds is! Mijn persoonlijke mening is dat het een erg leuk spel is, met veel uitdaging. Ik speel veel de 'War' modus, waarbij je lekker relaxed kan schieten.

Pluspunten

  • Goede wapens en goede geluiden
  • Coole sfeer (WW2)
  • Leuke campagne (op veteran dan)
  • Soms erg mooie beelden in de campagne
  • Geweldige multiplayer

Minpunten

  • Mocht wel meer historisch accuraat
  • Leaderbords zitten vol met cheaters

Eindoordeel

Score: 5
MC trouble 28 december 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PC (Windows)

Spel op een console gezien en meteen Call of Duty: WWII digital delux op steam gekocht. Singleplayer: leuk, en mooi spel. Doet me denken aan Band of Brothers. Zeer diverse gameplay en uitdagend. Multiplayer: Verschrikkelijk! Belabberde/nutteloze "value-added-features". Trage match making. Continue "server full". Geen refund dus te koop.

Pluspunten

  • Mooie graphics
  • Veel wapens
  • geluid is er goed (multi en single)
  • Hele intense singel player
  • Verhaal lijn

Minpunten

  • Multi player geen goed woord voor over
  • ranked matches
  • tracers zijn te traag
  • killbox en hits lijken onrealistisch

Eindoordeel

Score: 2
MikeTensen 8 december 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PlayStation 4

Gehoopt op een intelligente shooter met tactiek en verschillende mogelijkheden m.b.t. classes/wapens/loadouts. Helaas zwaar teleurgesteld. Maps te klein. SMGs veel te OP. Respawn waardeloos. Wapens voelen allemaal hetzelfde qua range en damage. Recoil is afwezig. Hit detection is een loterij. Maps zijn allemaal hetzelfde. Revenge kills binnen 3 seconden.

Pluspunten

  • Sfeer
  • Graphics (best ok)

Minpunten

  • Te kleine en eentonige maps.
  • Na kill staat dezelfde player binnen 3 seconden weer voor je.
  • Killstreaks veel te makkelijk om te raken
  • Hit detection is ronduit slecht.
  • Grenade spam is als een mijnenveld.
  • Geen enkele reden om sniper of rifle te kiezen.

Eindoordeel

Score: 1
ThyzelNewbie 21 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PlayStation 4

Als je het leuk vind om constant het "schieten dood, schieten dood" effect te hebben dan is dit misschien leuk. Er is online erg veel mis mee, tegenstanders die 3 keer zo veel kogels nodig hebben en jij gaat al dood van een kogel in je teen.!

Pluspunten

  • Lobby
  • Manier van zoeken
  • Vote systeem

Minpunten

  • Waardeloos hit systeem (geen skills nodig)
  • Veel te snel dood
  • Trage game play

Eindoordeel

Score: 2
Hyperdix 20 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PlayStation 4

Goede gameplay alleen jammer dat het terug is gegaan naar "Boots on the ground" Black Ops 3 had juist het lekkerste gameplay. De rest blijft de game een grind om het maar te spelen.

Pluspunten

  • Leuke campaign
  • Zombies. Epic
  • Reward system is veel sterker dan voorheen. AKA geen

Minpunten

  • Multiplayer teveel campers
  • Veel Bugs met zowel HQ als MP

Eindoordeel

Score: 3
Retaliator 17 november 2017 Product gekregen

Call of Duty: WWII, PC (Windows)

Gameplay is lekker, aantal cheaters irritant. Zombies is aardig, maar lijkt toch behoorlijk veel op die van Treyarch (dat is geen minpunt). ;) De game is vrij prijzig, maar ik heb hem gekregen. Ik snap wel dat de prijs mensen afschrikt. Ik had wel meer verwacht van een AAA-titel

Pluspunten

  • Fijne besturing (voelt aan zoals Call of Duty hoort aan te voelen)
  • Prima performance
  • Redelijk stabiel (een enkele crash)
  • Zombies
  • WW2

Minpunten

  • Veel cheaters/hackers online
  • Grafisch niet bijzonder
  • Geluidskwaliteit niet bijzonder
  • Replaywaarde toch iets minder, omdat het weer een beetje hetzelfde is
  • Veel te duur
  • Super politiek correct. Best nep.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Stabiliteit Score: 4
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 5
Besturing Score: 5
Geluid Score: 3
Beeld Score: 3
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 1
Thunder802Newbie 13 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PC (Windows)

Op zich wel een goed spel, het idee zit goed maar zeer teleurstellend eens je het begint te spelen. Grafisch niet ok want zelf met je GTX1070 kan je de hoogste resolutie niet aan of je krijgt zware grafische lag. Hacker, aimbotters, problemen zoals geen rewards krijgen na je battle.

Pluspunten

  • Single player verhaal

Minpunten

  • Hacker en aimbotters
  • Connectiviteit
  • grafisch
  • traag
  • Ongebalanceerde geweren, zoals de shotguns
  • Pre order en deluxe edition, krijgen punten onbruikbaar
  • menu is zeer slecht
  • weinig opties voor grafisch aan te passen

Eindoordeel

Score: 1
ZoutehNewbie 12 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PlayStation 4

Het is een game, precies zoals je 't verwacht, snel, mooi, heftig. Echter is er niets te verdienen met diverse orders en word je iedere lobby wel uit gegooit. Dit is erg frustrerend voor jezelf en je vrienden.

Pluspunten

  • Mooie realistische maps
  • Goede gameplay
  • Uitgebreid aanbod aan matches

Minpunten

  • Bij een goede overwinning word je de lobby uit gegooit
  • Doordat je de lobby word uit gegooit tellen je punten niet
  • Er onoverzichtelijk om een class te creren

Eindoordeel

Score: 1
wendelin 12 november 2017 Product geleend

Call of Duty: WWII, PC (Windows)

Ik speel alleen singleplayergames dus de review gaat daarover. Het is het najaar van immersieve filmverhaalgames en codww2 is daar geen uitzondering op, uitgespeeld als recruit op 12uur. Als de immersie van Wolfenstein TNO en de graphics/mechanics van BF1 in combinatie met WWII je ding zijn: zeker kopen!

Pluspunten

  • Goede beeldkwaliteit voor 1080p met r9 380
  • Populair dat is duidelijk, de prijs is nog niet veel gezakt
  • Is het een interactieve film of een computergame? Er zitten in ieder geval veel emoties in verwerkt. Wel jammer dat je in de dialogen geen keuzemogelijkheid hebt om bv tegen Pierson of Turner eens goed uit te vliegen
  • Veel variatie in wapens mogelijk ik heb het liefst een stg44 en kar98sniper in dit game
  • Je team loopt niet meer zo vaak in de weg: jeweetwel, je mikt, knalt er een paar van het ene groepje af en een submachinegunner komt ervoor staan:ik got em waarna je beide groepjes tegelijk op je dak krijgt
  • Je kunt ammo en healthpacks krijgen van je team ongeacht het wapen

Minpunten

  • De paden/maps zijn erg beperkt in grootte, sluipen is erg moeilijk daardoor
  • Net zoals in cod1, uo en 2 ben je bij overgang van level vaak je ondertussen verzamelde favoriete wapens kwijt
  • Na een tijdje lijkt het spel op een vicieuze cirkel
  • De snelheid waarmee je beweegt is niet meer afhankelijk van het wapen dat je vast hebt en dat vind ik jammer
  • Nogal angelsaksisch getint, ik mis de campagne in Rusland, Afrika en Indochina

Eindoordeel

Score: 3
Hoentje__Newbie 8 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PlayStation 4

Goed spel mooie grafics en goeie zombies

Pluspunten

  • boots on the ground
  • goede storyline
  • horror zombies

Minpunten

  • je kan niet rushen
  • bipods

Eindoordeel

Score: 4
bamibal15 8 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PC (Windows)

Echt ik ben zeer tevreden met wat COD dit jaar op de markt heeft gezet. eindelijk weer boots on the ground. Ik raad deze game aan als je houd van close battles en boots on the ground

Pluspunten

  • Boots On The Ground
  • grafisch prima
  • runt lekker
  • multiplayer maps
  • Campaign
  • headquarters en war zijn leuke gamemodes

Minpunten

  • multiplayer servers.......

Eindoordeel

Score: 4
OB1 7 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PlayStation 4

Gemengde gevoelens.

Pluspunten

  • Thema/sfeer heel dik
  • Killstreaks zijn eindelijk weer eens sterk
  • Headquarters is mooi gemaakt, ziet er goed uit
  • Nieuw Create a class systeem zorgt voor minder overpowered perk combinaties
  • V2 rocket!
  • (nog) geen weapon variants die ingame effecten hebben

Minpunten

  • Campen is te makkelijk/lastig te counteren
  • Quickscopen is veel te makkelijk, snipesr zijn OP
  • Trage sprintout/ADS maakt rushen lastig, ook met SMG. Ook granaten gooien duurt (te) lang
  • Te veel windows/headglitches over sightlines voor campers
  • ... wat rushen heel erg lastig en frustrerend maakt
  • 50 score in Domination is waardeloos
  • Ik hou persoonlijk niet van het nieuwe Division systeem, geef mij maar losse perks
  • Geen (lobby) leaderboards en server issues, verbinding is niet constant

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Besturing Score: 3
Geluid Score: 5
Beeld Score: 3
Gameplay Score: 3
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 3
Prestaties Score: 5
BeerGeneral 6 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PC (Windows)

Als speler die pas vanaf CoD MW3 is begonnen, is dit een heerlijk spel, grafisch ziet het er goed uit en het spel loopt soepel. De maps zijn leuk maar niet heel gevarieerd (allemaal 3 banen maps). De perk selectie is weg net zoals jetpacks en je hebt nu divisies.

Pluspunten

  • Boots on the ground
  • Grafisch goed
  • Grind aspect voor divisies en wapen prestige
  • Headquarters is een leuke toevoeging, waar je ook challenges kan krijgen waar je voor beloond wordt als je deze haalt

Minpunten

  • De maps hadden iets groter gemogen
  • Het is nog wel een beetje wild rennen af en toe i.p.v. battlefield waar het meer draait om tactiek

Eindoordeel

Score: 4
009martijn 6 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PC (Windows)

Een cod om weer eens zoals ouds lekker weg te schieten. Zorg dat je je settings hebt aangepast op de specs van jou pc. Dan loopt hij vloeiend. De nieuwe game mode is echt een uitkomst. Maar ik blijf het lastig vinden dat er geen dedicated servers zijn voor competitive.

Pluspunten

  • Nieuwe gamemode
  • Graphics prima (niet speciaal)
  • Uitgebreide maps
  • Goeie uitleg bij graphics instellingen
  • Uitgebreide lobby (Headquarters)
  • Campagne
  • Nazi zombi's
  • Wapen balans

Minpunten

  • Geen dedicated servers
  • Geen Competitive systeem
  • Menu's te uitgebreid (onoverzichtelijk)
  • Seasonpas te duur (nu al)

Eindoordeel

Score: 5
lourensafca 6 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PlayStation 4

Heel vet, eindelijk weer een goede WWII shooter. De war modus van D day is vooral heel vet.

Pluspunten

  • goede graphics
  • War modus heel vet
  • Nazi Zombies
  • De nieuwe headquarters lobby
  • Vette maps

Minpunten

  • Slechte connection/servers

Eindoordeel

Score: 5
masterrobo 5 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PlayStation 4

Had verwacht weer een ouderwets boots on the ground call of duty. Helaas zit het weer vol killstreaks, attatchment BS en perks.... Ook heb je weer constant last van onverklaarbare deaths/killcams. Graphics zijn ook matig, lijkt net of je weer Call of Duty world at war aan het spelen bent.

Pluspunten

  • Nieuwe gamemode War

Minpunten

  • Zit weer vol killstreaks
  • Onverklaarbare deaths/killcams
  • Lijkt wel een reskin van world at war
  • Connection issues

Eindoordeel

Score: 1
MarkVeldthuisNewbie 5 november 2017 Product gekocht

Call of Duty: WWII, PC (Windows)

Had gehoopt op maps van vergelijkbare grote met de maps in CoD 1 en 2. Spawns zijn waardeloos. De beta viel zwaar tegen dus ik waag me er niet aan. Zeer regelmatig hackers, al in de beta. De graphics zijn wel redelijk, makkelijk te 'runnen'.

Pluspunten

  • Start snel op
  • Makkelijk te leren
  • Aardige graphics

Minpunten

  • Bewegingen traag
  • Spawns waardeloos, te random
  • Aimbots
  • Wallhackers
  • Kleine maps
  • Menu

Eindoordeel

Score: 1
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Call of Duty: WWII, PlayStation 4?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True