Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8,5

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Prijs
Specificaties 5,2" • 1920x1080 (Full HD) • 32GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 8 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus: de naam Moto G meer dan waardig

De Moto G5 Plus doet het op veel fronten beter dan de Moto G5. Hoewel de Moto G5 al een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, is de tachtig euro die je extra uitgeeft voor de Moto G5 Plus het wat ons betreft waard. Je krijgt voor dat geld het dubbele opslaggeheugen, een aanmerkelijk betere camera, een betere accuduur, een kortere laadtijd, snellere hardware en een degelijkere behuizing, hoewel de accu bij de G5 Plus niet te verwisselen is. Het hele pakket van de Moto G5 Plus voelt goed aan, omdat hij op bijna elk vlak bovengemiddeld scoort voor zijn prijsklasse. Voldoende uitbreidingsmogelijkheden, een overzichtelijke interface, een snelle en handige vingerafdrukscanner, en een schone Android-versie met handige extra's doen de rest en maken van dit toestel de beste goedkope middenklasser van het moment. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
14
Score: 4
12
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+3
Luca 14 april 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Nog geen 280 euro en je krijgt er de camerasensor van de Samsung Galaxy S7 bij. Snel, krachtig genoeg, en de beste budget camera in het segment. De G5 Plus laat het op weinig vlakken echt afweten en is voor de liefhebber van 'budget' smartphones dan een hele dikke kanshebber.

Pluspunten

  • Voor dit prijssegment een erg goede camera met dual-pixel autofocus
  • Snel en zeer stabiel tijdens dagelijks gebruik
  • Een nieuw aluminium jasje
  • Laadt snel op
  • Een zeer prima 5,2" 1080p IPS scherm welke ook helder kan
  • Hoog performance/prijs ratio
  • Snelle en betrouwbare vingerafdrukscanner

Minpunten

  • Slechts 1 mono speaker (welke dan weer niet slecht is, maar ook niet indrukwekkend)
  • Is misschien wat log gebouwd anno 2017
  • Micro-USB aansluiting i.p.v. Type-C
  • Geen notificatie LED (wel Moto-display)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Scherm Score: 5

+2
Perihelion 25 december 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Zeer goede telefoon voor een goede prijs. Een kompas ontbreekt, en er zit wat software op van Google en Motorola welke je informatie verzamelen. Maar vind maar eens een betere, voor zo'n mooie prijs. Ik zou deze smartphone toch echt aanraden.

Pluspunten

  • Handige functies toegevoegd zoals schudden om zaklamp te gebruiken, en draaibeweging om snel foto's te maken.
  • De fingerprint scanner kan ook dienst doen als een soort swipe button, waardoor de menu knop en terug knop op het scherm niet meer nodig zijn, en het hele scherm kan worden benut
  • Upgrade naar android 8.1 is uitgerold! Beveiliging patches worden ook netjes geleverd binnen ongeveer 3 maanden.
  • Voldoende accu vermogen, en snelladen is ook echt snel. Officele moto snellader werd bij mij ook meegeleverd, en heeft een stevige USB draad die echt niet snel stuk gaat.
  • Dual sim EN SD kaart! Kunnen dus 3 kaartjes tegelijk in! (2 sim + 1 opslag)
  • De camera is ook nog redelijk in het half donker. (gewoon redelijk, niet bijzonder goed). Ook slow motion wordt ondersteund. En opname in 4K. De standaard camera app neemt panoramas van hooguit 120 graden, maar een andere app kan dat misschien beter.
  • Motorola biedt op hun eigen website een bootloader unlock key aan. Daarvoor moet je je even registreren (gratis) en akoord gaan dat je afstand neemt van je garantie. Je kunt deze telefoon dus rooten, de leverancier maakt het je niet moeilijk.
  • Scherm heeft een hoge resolutie, en ziet er in praktijk ook goed uit.

Minpunten

  • Vingerprint scanner herkent vinger vaak niet. Er ontstaat zeer gemakkelijk condens op de sensor. Als je net uit je warme bed komt, en de telefoon is nog koud, kun je de vingerafdruk scanner niet gebruiken omdat er onmiddelijk condens ontstaat.
  • De voorgeinsaleeerde software van Motorola (welke er niet af kan, en welke nodig is voor de handige schud en draai functies) is helemaal niet privacy vriendelijk. Motorola verzameld gegevens. Ook is de zoekfunctie van Google voorgeinstaleerd op het startscherm, en ook die kan niet verwijderd worden. Verder zit er geen andere voorgeinstaleerde troep op.
  • Geen flits voor de selfie camera, wel doet het scherm dienst als een soort flitser
  • Heeft een NFC chip maar een goedkopere variant, is dus niet voor alles bruikbaar. (mifi-classic wordt niet ondersteund)
  • De Europese versie heeft een NFC chip in plaats van een kompas. Geen kompas dus.
  • De autofocus doet nog wel eens moeilijk, maar door een opject te selecteren in de camera app kun je dat voorkomen.
  • Micro USB, dus geen USB C. Maar dat is echt niet zo erg.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
william1141 10 april 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Zilver

een fantastisch toestel met waarschijnlijk de beste prijs kwaliteit verhouding dat ik tot nu toe heb gehad, maar jammer genoeg zijn er ook dingen die niet zo geweldig zijn. de randen rondom het scherm zijn nogal dik, alleen één speaker en de camera steekt uit. maar het slechtste komt nog

Pluspunten

  • goede prijs/kwaliteit verhouding
  • goede prestaties
  • bijna nul bloatware
  • 4k video opnemen
  • finger-print sensor gebruiken als navigatie knop

Minpunten

  • lenovo is super traag met het uitbrengen van security updates
  • nog steeds op android 7.0
  • rand rondom scherm een beetje dik
  • camera steekt een tikkeltje uit

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+1
jodocus2 6 augustus 2017 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Goud

Heeft veel kwaliteit voor een relatief lage prijs

Pluspunten

  • Solide gebouwde smartphone
  • Bied veel voor weinig geld

Minpunten

  • Geen kompas

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
devino 7 april 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Nog niet lang in bezit (sinds vanmiddag) dus nog niet veel ervaring, maar eerste ervaringen zijn positief. Review zal daarom later aangevuld worden

Pluspunten

  • dual sim EN sd-card

Minpunten

  • hoekige rand rondom scherm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Scherm Score: 4

0
Eefje91 27 november 2017 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Voor 180 euro een goede telefoon. Hij reageert lekker snel, het scherm is prettig, de vingerafdruksensor is handig en de moto-functies ook. Over het algemeen een fijne telefoon, maar ik ben wat teleurgesteld in de batterij. Kan een dag mee, maar van een nieuwe telefoon verwachtte ik meer.

Pluspunten

  • goede prijs-kwaliteitverhouding
  • snel
  • mooi scherm

Minpunten

  • accuduur

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

UmbraVitae 18 mei 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Het is zeker wennen, na al die jaren galaxy s gewend te zijn, maar is dit gewoon weer lekker voelende phone. Vlotjes door alle apps, de camera, accu/opladen, scherm = beste prijs-kwaliteit @ this moment. De iet wat uitpuilende camera vind ik voorlopig zn enige echte minpuntje

Pluspunten

  • prijs
  • licht lekker in de hand
  • camera
  • scherm
  • accu

Minpunten

  • uitpuilende camera

Eindoordeel

Score: 5
MJWB 2 mei 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Goud

Ontzettend blij met deze nieuwe telefoon. Werkt soepel, snel en ondersteunt de apps die ik nodig heb/gebruiken wil. Zeker aan te raden als je en telefoon zoekt die niet te duur is maar wel van goede kwaliteit is!

Pluspunten

  • Snel
  • Turbo charger
  • Precies groot genoeg

Minpunten

  • Wordt warm met opladen

Eindoordeel

Score: 5
klaas40 28 januari 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Opvolger van mijn Moto G3. Redelijk vergelijkbaar in uiterlijk en gebruiksgemak. Camera stelt erg teleur: aggressive noise reduction and sharpening (https://forum.xda-developers.com/g5-plus/how-to/how-to-fix-g5-plus-camera-mods-tools-t3722844).

Pluspunten

  • schone android
  • prima telefoon (scherm, snelheid)

Minpunten

  • camera (filtering)

Eindoordeel

Score: 4
Lilaque 13 januari 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Geweldig toestel (zwart) heeft een zeer goeie en snelle camera, Fijne android 7.0 versie (opgeleukt met nova launcher) Veel intern geheugen met de mogelijkheid tot vergroten met 128 Gb SD welke eventueel kan worden samengevoegd aan intern geheugen. De dubbele sim mogelijkheid is een extra.

Pluspunten

  • Stevig toestel
  • Prima snelle camera
  • Fingerprint werkt echt goed
  • Inter geheugen 32 gb
  • Accu snellader 1,5 hr vol
  • Heerlijke android 7 versie
  • Prijs

Minpunten

  • Batterij niet zelf te vervangen

Eindoordeel

Score: 5
Smee456 9 januari 2018 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Het is een zeer fijn toestel en werkt soepel met een lange accuduur van 2 dagen ( bij een dataverbruik van 13gb per maand). De camera maakt mooie foto's ook bij weinig licht. De moto functie is een handige extra. De prijs kwaliteit verhouding van dit toestel is top.

Pluspunten

  • Accu duur & snellader
  • Camara
  • Prijs / kwaliteit

Minpunten

  • Geen indicatie led

Eindoordeel

Score: 4
Mbooms 15 december 2017 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Ik heb dit toestel gekocht zonder de "Crème de la Crème" te verwachten. Desondanks ben ik écht aangenaam verrast. Ze hebben alle leuke features die de duurdere broertjes van dit toestel hebben geprobeerd te integreren en daarnaast zit er qua hardware echt genoeg power en kwaliteit in (de Lenovo invloed).

Pluspunten

  • Accuduur en snelladen
  • Leuke Moto features
  • 1-knops navigatie
  • Snelle vingerscanner
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • (nog) niks

Eindoordeel

Score: 5
Daan-k 30 november 2017 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Geweldige telefoon, helemaal voor de prijs (€240). Heeft alle belangrijke features, werkt snel en is heel erg stabiel. Na een flagship met gemiddeld 2.5 uur SOT te hebben gehad is dit een verademing. Een aanrader voor iedereen die een betrouwbare, prettige en betaalbare telefoon wil!

Pluspunten

  • Geweldige batterijduur
  • Snel en stabiel
  • Pure Android

Minpunten

  • Google Maps werkt minder goed tijdens het fietsen door gebrek aan kompas

Eindoordeel

Score: 5
madvillain10 17 juni 2017 Product gekocht

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Uitstekende telefoon voor deze prijs. Een razendsnel ding met een erg mooi scherm. Ook de camera is van een prima kwaliteit. Kortom: een toestel waar je weer enkele jaren mee vooruit kunt.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi scherm
  • Camera
  • Accu

Minpunten

  • Camera steekt uit (op te lossen met een cover)
  • Voorgeïnstalleerde software

Eindoordeel

Score: 5
mokumsgabbertje 7 juni 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

toppertje, nu sinds 2 weken in mijn bezit en aangenaam verrast,een knops navigatie is top,accu duur is ruim 2 dagen,snel soepel werkend toestel zonder bloatware voor een zeer schappelijke prijs,klasse gedaan moto/lenovo!!

Pluspunten

  • snellader mee geleverd
  • een knops navigatie
  • schone android versie zonder bloatware
  • accu duur
  • 2 sim kaarten en een geheugenkaart passen er in

Minpunten

  • camera steekt uit maar is op te lossen met hoesje/cover

Eindoordeel

Score: 5
hbt68 28 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Goud

Twee mensen deze 5g plus kado gedaan. snel, goede camera, 2x sim en SD. Mis USB-c juist niet makkelijk, daar deze mensen op alles nog micro usb hebben, laad snel genoeg Met een silicon hoesje steekt camera niet meer uit en is toestel nog dun en goed vast te houden.

Pluspunten

  • micro usb
  • scherm
  • scanner
  • swivel voor camera access
  • niet te klein of te groot, 5.2"

Minpunten

  • laatje sim, sd stroef en schijnt soms geblokkert te worden door losse simsim

Eindoordeel

Score: 4
eerst 26 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Zeer veel waar voor je geld indien je een goede degelijke telefoon zoekt geschikt voor relatief grote handen. Standaard Nougat is stabiel en snel. Kom vanaf een Sony X1 compact. Waardeer met name het grotere display, vingerafdruksensor en de nieuwe functies van Nougat.

Pluspunten

  • Vingerafdruksensor snel en betrouwbaar.
  • Beeldscherm (goede LCD).
  • Camera, met name rear, is hoogvlieger.
  • Zuinige goede hardware.
  • Dual sim (dual standby) met vele voorkeursopties voor efficiënt dagelijks gebruik.
  • Natuurlijk licht van flitser/flashlight.

Minpunten

  • Veel Apps standaard van Google, echter is uit te zetten voor een wat meer Privacy bewust leven.
  • Optie om met veegbewegingen op vingerafdruksensor 'terug' en 'app switch' te bedienen is even wennen.
  • Monospeaker oké, niet geweldig.
  • Beschermhoesje vrijwel verplicht om uitstekende camerasensor te beschermen.

Eindoordeel

Score: 5
Unveiled 26 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Ideale telefoon als je nagaat wat je voor de prijs krijgt. Daarnaast heeft Motorola slimme toevoegingen in de Moto-app zitten.

Pluspunten

  • Prijs:kwaliteit verhouding is uitstekend
  • Goede camera
  • Dualsim én micro-SD slot

Minpunten

  • De lader valt fors uit
  • Camera steekt uit, maar meestal gebruik je toch een cover
  • Geen notificatie-ledje

Eindoordeel

Score: 5
Z0di4k 19 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Ik kom van een htc one s af. Geen echte grote nadelen. De accu doe ik zo twee drie dagen mee, maar gebruik hem ook niet superintensief. Camera is een feest, wat een goede kwaliteit foto's. Erg blij dat ik me niet heb laten verleiden een duurdere telefoon te kopen.

Pluspunten

  • Accu
  • Camera
  • Snel
  • Vingerafdrukscanner icm snel starten apps
  • NFC

Minpunten

  • Groter formaat dan gedacht.
  • Stock-android maar nog teveel onnodige android apps
  • Bezels
  • Geen usb-c
  • Geen wifi ac
  • Niet de nieuwste android versie (7.1)

Eindoordeel

Score: 4
pedro y carlita 13 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Goud

Geweldige telefoon. Kwaliteit voor een zeer redelijke prijs.

Pluspunten

  • Scherm
  • Bediening
  • Mogelijkheden
  • Vingerafdrukscanner werkt perfect

Minpunten

  • Accuduur

Eindoordeel

Score: 5
JdeV246 11 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Goeie budget telefoon, met een premium gevoel. Telefoon werd (misschien eenmalig) heet met een Youtube livestream. Overall is het een uitstekende telefoon voor de prijsklasse. Qua batterijverbruik: ik persoonlijk kom er gewoon de dag mee door. Helemaal gezien het feit dat het een (bijna) stock android betreft. Kortom: aanrader.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • NFC-chip
  • Snel
  • Standaard 32GB opslag
  • Vingerafdrukscanner
  • Stock Android
  • turbocharge

Minpunten

  • 'Uit'-stekende Camera

Eindoordeel

Score: 5
Hgschouten 3 mei 2017

Motorola Moto G5 Plus Goud

Ik heb de G5+ gekocht voor 275 euro en hij is zijn geld dubbel en dwars waard. Ik had hiervoor de G4+.

Pluspunten

  • Zeer goede kwaliteit
  • Zeer snel
  • Maakt mooie foto,s

Minpunten

  • Nog niet gevonden

Eindoordeel

Score: 5
Anton-Jan 24 april 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Goed product voor een lage prijs, wat mij betreft voorlopig een goede opvolger voor mijn LG Nexus 5

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Prijs
  • NFC
  • Camera
  • Kale Android

Minpunten

  • Camera steekt uit
  • Vingerafdrukscanner niet op een handige plek
  • Vraag is of er regelmatig updates komen

Eindoordeel

Score: 4
masterkm65 16 april 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Moto G5 Plus is een uitstekende telefoon die zijn prijs meer dan waard is. Mooie afwerking van de behuizing, prachtig scherm en goed werkende vingerafdrukscan.

Pluspunten

  • Vingerafdrukscan
  • Navigeren met de vingerafdrukscan
  • NFC
  • Hoge kwaliteit afwerking
  • Turbo Charge
  • Batterij
  • Geen bloatware

Minpunten

  • Speaker geluid
  • Maximale helderheid
  • Weinig foto/camera functies

Eindoordeel

Score: 5
Gopher 14 april 2017

Motorola Moto G5 Plus Zilver

Prachtige telefoon voor het bedrag. Echter wist ik mijn simkaart als een idioot verkeerd te knippen (lees snijden met keukenmes) en moest mijne terug voor reparatie. Zal de rekening wel zien binnenkomen. Helaas niet geschikt voor zelfstandig onderhoud wat dat betreft zou ik de Plus niet aanraden maar de G5;

Pluspunten

  • Scherm helderheid
  • Accuduur
  • prijs
  • Semi Stock Android
  • looks (prijs kwaliteit)
  • Camera voor budget telefoon best ok

Minpunten

  • Kannieopenmakennie
  • pielen met papiertjes red geen simkaart

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Motorola Moto G5 Plus Zilver?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True