Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

Fractal Design Define Mini C

Prijs
Specificaties Small form factor • 5 interne bays - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 19 november 2016

Fractal Design Define Mini C: klein maar ruim

De Define Mini C is de nieuwste behuizing uit de Zweedse Fractal Design-stal en volgt een vijf jaar oude matx-behuizing op. De 5,25"-drivebays zijn verdwenen, net als 3,5"-bays voorin. Alleen onderin kun je nog twee 3,5"-drives kwijt, die dan samen met de voeding in een afgesloten compartiment zitten. Voor ssd's zijn drie plaatsen gereserveerd en voor koeling is volop ruimte. De koelprestaties zijn prima, terwijl de geluidsproductie heerlijk laag is. Alleen de prijs is voor een compacte behuizing met weinig extra's vrij hoog, maar daar krijg je een mooi afgewerkte, strakke behuizing voor terug. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
12
Score: 4
3
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
aap 28 september 2019 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C Tempered Glass

Een sobere micro-ATX kast van goede kwaliteit.

Pluspunten

  • Degelijk afgewerkt
  • Strak uiterlijk
  • Voldoende ruimte voor kabelmanagement
  • Shroud voor voedingscompartiment
  • Adequate klantenservice

Minpunten

  • HDD LED
  • Slechts twee USB aansluitingen op front panel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 4

+1
StrataWhite 4 mei 2017

Fractal Design Define Mini C Window

Veel bang for buck! Geen poespas, gewoon een prima kast voor een niet al te hoge prijs. Wilde een stillere en kleinere kast. Verbaasde me over de bovengemiddelde bouwkwaliteit. Hij is heerlijk stil (watergekoelde cpu, radiator met 2 fans). Klein, maar toch genoeg inbouwruimte, al is het kabelmanagement ietwat krap.

Pluspunten

  • Robuust
  • Lekker stil
  • Strak uiterlijk
  • Ruimte voor 3x SSD achter moederbord
  • Genoeg inbouwruimte
  • Veel koelmogelijkheden

Minpunten

  • Tussen voeding en HHD tray weinig ruimte voor kabels
  • Window had iets kleiner gemogen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 4
Modbaarheid Score: 3

bart laan 26 juli 2021 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C

Bijna 2 jaar geleden aangeschaft: hele fijne compacte kast die van binnen toch heel ruimtelijk voelt. Top dat je veel kunt aanpassen, en dat er dingen worden meegeleverd: 2 fans, zipties, klittenbandjes. Hij is ook lekker stil en de stoffilters werken heel goed. Ik ben fan!

Pluspunten

  • Degelijke bouwkwaliteit
  • Stofbestendig
  • Stil
  • Gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • Maar 2 USB aansluitingen vooraan
  • Had wmb wat smaller gekund

Eindoordeel

Score: 5
Hmmm1664 24 juli 2021 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C

Fijne complete kast voor de prijs.

Pluspunten

  • Rubuuste kwaliteit
  • Demping
  • Doordacht ontwerp

Minpunten

  • fans zijn niet pwm dus mij te luidruchtig.

Eindoordeel

Score: 5
Kamato 15 oktober 2020 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C

hele fijne, strakke kast om in te bouwen, zeker als je geen behoefte hebt aan glas/RGB. door het compacte formaat ook goed in te bouwen in meubels e.d. duimschroeven zijn fijn, stoffilters zijn overal, er wordt een mesh-paneel voor de bovenkant meegeleverd voor als je fans daar wil installeren.

Pluspunten

  • strak uiterlijk
  • compact volume
  • overal stoffilters
  • extra mesh topcover meegelverd

Minpunten

  • niet een echte budgetkast
  • geen usb-C
  • weinig kabelruimte onder de PSU-shroud, als je de HDD-cage laat zitten

Eindoordeel

Score: 5
Takkeding 20 december 2019 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C

Mooie strakke kast met een flinke hoeveelheid ruimte en wegwerkmogelijkheden.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Mooi afgewerkt materiaal
  • Cablemanagement

Minpunten

  • Felle blauwe led

Eindoordeel

Score: 4
Idree 15 augustus 2019 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C

Gekocht als upgrade op de Versa H15. Koeling in de case is goed en stil, bekabeling is daarentegen niet echt intuitief. Mijn case kwam met een hele duidelijke kras op de sidepanel en na 3 maanden kwam mijn padding los. Q&A mag wel wat beter. Paar rare design keuzes.

Pluspunten

  • stil
  • koeling

Minpunten

  • bekabeling is niet simpel weg te werken
  • quality control / krassen

Eindoordeel

Score: 2
knurk 24 oktober 2018 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C Window

Fijn om in te bouwen met modulaire PSU, kast ziet er netjes uit van binnen. Jammer dat het front panel zo moeilijk te verwijderen is en dat de LED vd powerbutton blauw is. Het plastic raam geeft lelijke spiegelingen soms en is kras en vette vinger gevoelig.

Pluspunten

  • mooi no-nonsense design
  • compact en toch makkelijk in bouwen
  • goede airflow

Minpunten

  • Achterlijke blauwe LED onder de aan/uit knop
  • Powerbutton kan vast komen te zitten door slecht ontwerp
  • usb en andere poorten op de bovenkant ipv voorkant
  • plexiglas

Eindoordeel

Score: 4
jaimeeus 18 september 2018 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C Tempered Glass

Kwalitatief goede en mooie kast. Veel ruimte en mogelijkheden voor cablemanagement en de afdekking onderin geeft het een opgeruimd uiterlijk. Geluidsdempend materiaal op zowel het voorpaneel als het zijpaneel waarbij de voorkant, onderkant en bovenkant stoffilters bevatten. De Tempered Glass zijkant maakt het geheel af.

Pluspunten

  • Looks
  • Geluidsdempend
  • Tempered Glass
  • Cable Management
  • Airflow
  • Hoge kwaliteit

Minpunten

  • Vingervlekken komen makkelijk op TG

Eindoordeel

Score: 5
HaX0r 3 augustus 2018 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C

Mooi klein Micro-ATX kastje met heerlijke kabel management opties.

Pluspunten

  • Kabelmanagement
  • Persoonlijk vind ik het design wel wat hebben
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Overbodige scheiding van de voeding locatie in mijn optiek

Eindoordeel

Score: 5
stijnb1234 10 juli 2018 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C Window

Een goed product! Is wel een beetje aan de dure kant, maar daar is mee te leven. De ruimte voor cablemanagement is vooral tussen de 3,5" bay en de voeding krap.

Pluspunten

  • Zeer goede kwaliteit
  • Mooie witte fans
  • Mogelijk verwisselen panel aan de bovenkant voor fans

Minpunten

  • Wat aan de dure kant
  • Ruimte tussen de 3,5" bay en voeding is krap

Eindoordeel

Score: 5
Marcus 4 juli 2018 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C

Uitstekende kast. Lekker compact. Bouwkwaliteit is zoals je van Fractal mag verwachten: top!

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Uitstraling
  • Compact
  • Stille fans

Minpunten

  • Beetje prijzig, maar daar krijg je dan wel een degelijke kast voor

Eindoordeel

Score: 5
Eftegarie 21 juni 2018 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C

Perfect afgewerkt

Pluspunten

  • Perfect afgewerkt
  • Ten opzichte van mijn vorige kast, de CORSAIR D700 meer dan 200 euro goedkoper en stukkkkken beter en slimmer afgewerkt.
  • Zweeds-Spartaans
  • Veel mogelijkheden om 140mm fans in kwijt te kunnen
  • Volledig aparte voedingscompartiment om beide warmte ontwikkelingen gescheiden te houden.
  • Perfect afgewerkt!
  • Boekje met duidelijke aanwijzingen welke ik niet nodig had maar voor degene die dat wel wenselijk vindt handig.
  • Ook horizontaal te gebruiken: voetjes zijn afneembaar, alles is afneembaar

Minpunten

  • Niets - Nieuwsgierig naar hoe een Zweeds (!) bedrijfs zo'n staaltje van techniek met perfecte afwerking voor dit geld winstgevend kan produceren. Ze kunnen er veel meer geld voor vragen, maar dat doen zij bewust niet... Ik weet dat er wereldwijd Engelen rondlopen maar ik wist niet dat dit óók op computerland gebeuerde.

Eindoordeel

Score: 5
JdeV246 27 november 2017 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C Window

ik zag, ik kwam, ik kocht. toen ik deze voor het eerst zag was ik gelijk verlieft.

Pluspunten

  • Hoge Kwaliteit
  • 2 Fans
  • PSU shroud
  • Stoffilters

Minpunten

  • kabelmanagement kan krap zijn
  • prijs van aankoop 80.-

Eindoordeel

Score: 5
Streaker64 21 augustus 2017 Product gekocht

Fractal Design Define Mini C

Fijne en stille kast met veel opties qua koelen, 2 bijgeleverde fans zijn top. Kabelmanagement viel niet tegen, wel krap op sommige plekken zoals andere zeiden, maar overkomelijk. Stevige kast. Gebruik hem in de woonkamer met 2 stuiterende kinderen, aanrader.

Pluspunten

  • bouwkwaliteit
  • kabelmanagement
  • stock koelers zijn prima

Minpunten

  • kabelruimte krap bij voeding

Eindoordeel

Score: 5
cy-gor25 3 februari 2017

Fractal Design Define Mini C

Solide kast die gemakkelijk is in te bouwen voor een beginneling. Esthetisch vooral super en voelt ook heel degelijk aan, wel heel zwaar door de geluidsdempende materialen. De stoffilters zitten op de juiste plek en de scheiding tussen voeding/HD is goed gevonden. Kabelmanagement vond ik wel lastig.

Pluspunten

  • Degelijke materialen
  • Eenvoud om in te bouwen
  • Logische onderverdeling

Minpunten

  • Niet zo stil als ik gehoopt had.
  • ruimte voor kabelmanagement is krap
  • groot voor small form factor

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Fractal Design Define Mini C?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True