Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
11
Score: 4
14
Score: 3
5
Score: 2
0
Score: 1
1
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.

Steelseries Apex (Qwerty US)

Apex staat voor het hoogste punt of top van iets. Dit heeft Steelseries toch ook echt geprobeerd duidelijk te maken met de Apex. Hun slagzin "press any key to win" kan je ook letterlijk nemen aangezien de keuze aan toetsen enorm is.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit materiaal
  • Veel functies
  • Goede indeling toetsen.
  • Kenmerkende fysieke eigenschappen
  • Verlichting in zones instelbaar
  • Nog meer macro functies
  • Mooi design
  • Extra USB poorten

Minpunten

  • Erg groot, groter dan verwacht
  • Spatie toets maakt nogal wat geluid
  • Toets verlichting is niet per toets instelbaar
  • Vlek gevoelig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 5
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Functionaliteit Score: 5

+2
NakebodTestpanel 18 september 2014

Steelseries Apex (Qwerty US) (Testpanel)

Een gamingtoetsenbord is niet compleet zonder gekleurde LED's! Maar voldoet het toetsenbord ook aan de verwachtingen? :)

Pluspunten

  • Ingebouwde USB hub
  • Heel veel macro's
  • Low-profile toetsen
  • LED kleur aanpasbaar, in verschillende "zones"

Minpunten

  • Mediatoetsen op rare plek
  • Gevoelig voor vingerafdrukken

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 3
Vormgeving Score: 3
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 5

+2
Sorivel 1 augustus 2013

Steelseries Apex (Qwerty US)

Pluspunten

  • De lage knoppen, voor snel te werken.
  • Grote spatiebalk, makkelijk terug te vinden
  • De macro knoppen bovenaan, die wat verhoogd zijn
  • De kleuren op het toetsenbord die je kan aanpassen.
  • De rubbers, onderaan het toetsenbord, zodat het zeker niet verschuifd. Je krijgt ook 2 extra rubbers meegeleverd die wat hoger zijn dan de standaard.

Minpunten

  • De prijs die wat veel is
  • De Play/Pauze knop, die naast de enter knop staat en dezelfde grote heeft
  • De 2 extra pijltjes toetsen. Die wanneer je ze niet nodig hebt wel in de weg zitten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Drivers / support Score: 5
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4
Functionaliteit Score: 5

+1
NmidnetSTestpanel 17 oktober 2014

Steelseries Apex (Qwerty US) (Testpanel)

Na de tweakers express, kreeg ik het heugelijke nieuws te horen dat ik een Steelseries Apex had gewonnen !

Pluspunten

  • Fijn toetsenbord
  • Heel veel leuke en handige functionaliteit

Minpunten

  • Extreem groot

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 4
Vormgeving Score: 4
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 4

+1
Black_MageTestpanel 11 oktober 2014

Steelseries Apex (Qwerty US) (Testpanel)

Voor gamers een erg mooi kwalitatief hoog toetsenbord

Pluspunten

  • LEDjes!
  • macro's,macro's,macro's,macro's
  • Erg lekkere toetsaanslagen

Minpunten

  • Groot
  • Mediatoetsen op een rare plek

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 3
Vormgeving Score: 4
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 4

+1
rogue 10 oktober 2014

Steelseries Apex (Qwerty US)

Als je hippe kleurtjes prioriteit geeft, grote handen hebt en vooral geen Ubuntu gebruikt is dit het helemaal. Voor een gaming-toetsenbord zijn er ongetwijfeld betere alternatieven.

Pluspunten

  • Feestelijke kleurtjes
  • Ruime keus aan functie- en macrotoetsen
  • Ingebouwde usb-hub

Minpunten

  • Bouwkwaliteit
  • Support voor Ubuntu
  • Formaat

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Ergonomie Score: 3
Drivers / support Score: 2
Vormgeving Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 2
Precisie Score: 4

+1
Llauron 8 oktober 2014

Steelseries Apex (Qwerty US)

Vrij robuuste, ruim customisable, strak vormgegeven gaming toetsenbord.

Pluspunten

  • 2 USB poorten
  • Verlichte toetsen, kleur en intensiteit aan te passen
  • Veel macro-toetsen
  • Grote spatiebalk is handig tijdens het gamen
  • Efficient gebruik van de ruimte

Minpunten

  • Extra pijltjes toetsen zitten in de weg, maar misschien moet ik er nog aan wennen
  • Media toetsen wat onhandig geplaatst

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 4
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 5

+1
BannerFigurezZz 21 augustus 2014

Steelseries Apex (Qwerty US)

Een mooi en fijn typend toetsenbord met veel functionaliteiten en bovendien een USB hub. Helaas laat het toetsenbord veel punten liggen en is de ondersteuning voor de software dramatisch.

Pluspunten

  • Strak uiterlijk
  • Compact voor de hoeveelheid knoppen
  • Perfect werkende USB hub
  • Fijn om mee te werken

Minpunten

  • Knoppen blijven af en toe steken
  • Software ondersteuning is om te huilen
  • Niet alle functionaliteiten werken goed

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 1
Vormgeving Score: 4
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Precisie Score: 3
Functionaliteit Score: 2

0
largovichTestpanel 24 september 2014

Steelseries Apex (Qwerty US) (Testpanel)

Dit is niet mijn ideale toetsenbord.

Pluspunten

  • Verlicht toetsenbord
  • Kleuren aanpasbaar
  • Kleuren zones
  • USB-hub
  • Voelt degelijk aan
  • Verschuift niet zomaar

Minpunten

  • Drivers slecht
  • Te groot (voor mij)
  • Mediatoetsen op een verschrikkelijk irritante plek
  • Niet draadloos
  • Extra pijltjestoetsen zijn meer onhandig dan handig

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Ergonomie Score: 2
Drivers / support Score: 1
Vormgeving Score: 2
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Precisie Score: 3
Functionaliteit Score: 2

0
arnieoTestpanel 19 september 2014

Steelseries Apex (Qwerty US) (Testpanel)

Ik heb dit toetsenbord gewonnen in de tweakers express. Had er meer van verwacht en viel dus tamelijk tegen.

Pluspunten

  • Grote spatiebalk
  • veel macro keys
  • goede vormgeving
  • kleuren zijn aanpasbaar
  • robuust gebouwd
  • USB hub

Minpunten

  • de extra pijltjes toetsen zitten in de weg
  • drivers zijn een drama
  • prijs

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 1
Vormgeving Score: 4
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 3
Precisie Score: 3
Functionaliteit Score: 3

Gegius 6 maart 2017

Steelseries Apex (Qwerty US)

Destijds een goede koop, tegenwoordig zijn er betere toetsenborden te krijgen.

Pluspunten

  • Groot toetsenbord
  • RGB Leds!
  • Macroknoppen
  • Ingebouwde USB-hub
  • Software

Minpunten

  • Lastig schoon te houden/maken
  • Voor hetzelfde geld heb je een mechanisch toetsenbord..
  • Kwaliteit van de leds is niet fantastisch, na een jaar in het bezit is mijn middelste zone duidelijk een andere tint geel.

Eindoordeel

Score: 3
DerpyGentleman 10 februari 2016

Steelseries Apex (Qwerty US)

De Apex is opzich een fijn toestenboard voor beginnende gamers maar als je iets meer geld bij elkaar spaart en voor een echte mechanical keyboard gaat ga je daar toch iets blijer mee zijn hoor dat weet ik wel zeker.

Pluspunten

  • de 2 USB poorts
  • reactie snellheid
  • the feel
  • allot of macro's
  • wrist rest

Minpunten

  • vrij groot
  • over priced
  • sector belichting

Eindoordeel

Score: 3
Extricate 15 januari 2016

Steelseries Apex (Qwerty US)

Ik heb de Steelseries Apex aangeschaft omdat hij er goed uitziet, fijn gebruikt en vele macroknoppen heeft. Hij wordt dagelijks zo'n 5-7 uur intensief gebruikt, en ik heb hem inmiddels al zo'n half jaar. Ik heb tot dusver geen enkele klacht en gebruik hem nog steeds met veel plezier.

Pluspunten

  • Vele macro-knoppen
  • Vele functies
  • Strak uiterlijk (wel een fors formaat)
  • Verlichting (onafhankelijk in zones)
  • 2x USB Poorten
  • Mediatoetsen
  • Goede spacing tussen toetsen
  • Fijne toetsindeling (+ grote spatieknop)

Minpunten

  • Om de USB poorten te gebruiken dien je de extra USB connector in je PC te steken (en gebruikt het toetsenbord er zelf ook twee)
  • Geen Ubuntu-ondersteuning

Eindoordeel

Score: 5
RemcoB97 8 november 2015

Steelseries Apex (Qwerty US)

Ik heb dit toetsenbord nu 2 jaar en ben er nog steeds erg tevreden over. Kwaliteit is erg goed.

Pluspunten

  • Veel macro-toetsen
  • Veel mooie mogelijkheden met de verlichting

Minpunten

  • Erg groot, je moet er wel de ruimte voor hebben

Eindoordeel

Score: 5
Yunus1903 22 september 2015

Steelseries Apex (Qwerty US)

best keyboard evah

Pluspunten

  • alles
  • alles
  • alles

Minpunten

  • niks

Eindoordeel

Score: 5
DajoR 7 september 2015

Steelseries Apex (Qwerty US)

Zeer fijn toetsenbord. Extra knoppen rechts naar de numpad zijn even wennen maar daarna niet meer vervelend. Toetsenbord is van goede bouwkwaliteit, staat goed op het bureau en ziet er zeer goed uit. De d.m.v. zones instelbare kleuren is mooi, al maak ik er in de praktijk weinig gebruik van.

Pluspunten

  • Kleuren in zones indeelbaar
  • Fijne toetsen
  • Goede bouwkwaliteit

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
isene 30 juni 2015

Steelseries Apex (Qwerty US)

Mooi en degelijk product, helaas dat de software aan wensen overlaat. Instellingen worden niet op het toetsenbord opgeslagen, waardoor het kan zijn dat je na slaapstand / reboot al je instellingen (Macro's, zones, en kleuren) kwijt bent. Aangezien dit toetsenbord op mijn laptop dock zit, is dit bijzonder vervelend.

Pluspunten

  • Typt heerlijk
  • veel functies
  • Usb hub
  • software is afgelopen maand flink verbeterd

Minpunten

  • Slechte support
  • Heel stof en vingerafdruk gevoelig

Eindoordeel

Score: 4
dst5216 27 juni 2015

Steelseries Apex (Qwerty US)

Beste toetsenbord die ik ooit gekocht heb. het is alweer maanden geleden, maar ben er nog steeds heel blij mee. kwaliteit is uitstekend en de indeling is comfortable.

Pluspunten

  • uiterlijk
  • comfort
  • kwaliteit

Minpunten

  • alleen als het draadloos was kon het beter worden

Eindoordeel

Score: 5
Pandafia 15 mei 2015

Steelseries Apex (Qwerty US)

Trok de aandacht door de kleuren en al de macro knoppen!

Pluspunten

  • Kleur mogelijkheid
  • Heel veel macro mogelijkheden
  • 2 USB poorten

Minpunten

  • Rare plaatsing media knoppen (heel irritant bij het gebruik van numeriek gedeelte)
  • Behoorlijk groot
  • Niet mechanisch
  • Macro's werken niet zonder moeite in CS:GO

Eindoordeel

Score: 4
Dark Phantom 23 april 2015

Steelseries Apex (Qwerty US)

Heb dit toetsenbord een maand geleden gekocht. Ben er op dit moment zeer tevreden mee. De software die hierbij hoort (SteelSeries Engine 3) is ook prima, in tegenstelling tot de SteelSeries Engine 2. Al kon het toetsenbord wel wat goedkoper imho.

Pluspunten

  • SteelSeries Engine 3 werkt wel oke
  • Plug and Play
  • Kabel is van goed materiaal
  • Kan mijn SteelSeries Sensei kabel erin pluggen (scheelt weer een usb poort)

Minpunten

  • Geen op dit moment

Eindoordeel

Score: 4
HighwayMusic 9 februari 2015

Steelseries Apex (Qwerty US)

Hint. Er zij nieuwe drivers voor dit toetsenbord op de site van steelseries datum 02-02-2015. Ik heb zelf nog niet zo'n toetsenbord. Maar ben wel geintereseerd. Laat even je ervaringen achter.

Pluspunten

  • mooi design

Minpunten

  • fors fomaat

Eindoordeel

Score: 4
Androcor 29 december 2014

Steelseries Apex (Qwerty US)

Zocht een goed en mooi verlicht toetsenbord. Heb er heel wat uitgeprobeerd. De Apex was favoriet, mede vanwege de (Deense) vormgeving en degelijke bouwkwaliteit. Qua afmetingen valt hij me reuze mee, hij is niet lomp en staat prachtig op m'n bureau. Overigens komt Steelseries volgend jaar met een mechanische versie.

Pluspunten

  • Verlichting zelf te configureren
  • Toetsenmacro's zelf instellen/programmeren
  • Extra USB aansluiting op keyboard (heb USB-zender muis er in)
  • Typt fijn en stil
  • Prachtig design, vooral 's avonds in donkere kamer
  • Prijs: § 79,- is een mooi bedrag voor een (verlichte) ramplank
  • Probleemloze sw-installatie en werking op Win7

Minpunten

  • Waarom heb ik hem niet eerder gekocht?

Eindoordeel

Score: 5
Neijmeijer 14 december 2014

Steelseries Apex (Qwerty US)

Dit is een heel fijn toetsenbord als je gaat voor kwaliteit. Wat erg prettig typt is dat de toetsen net ietsje groter zijn dan normaal. Hierdoor heb ik met mijn grote handen een net zo fijne ervaring als iemand met kleinere handen.

Pluspunten

  • Zeer robuust gebouwd
  • Grotere knoppen dus meer ruimte voor je vingers
  • Toetsen voelen fijn tijdens het typen
  • door de langere pols ondersteuning en extra breedte ligt dit toetsenbord heerlijk op schoot

Minpunten

  • De bevestiging van het snoer in het toetsenbord is een zwakke plek in het ontwerp
  • Best zwaar en word een beetje warm onderop

Eindoordeel

Score: 5
Jeespar 15 oktober 2014

Steelseries Apex (Qwerty US)

Steelseries bedankt. Ik heb dit product, samen met de Steelseries Rival Muis gewonnen tijdens de Tweakers Express 2014. Geweldig toetsenbord, goed verlicht, veel functies en blijft goed liggen het bureau. Maar de drivers/software laat te wensen over. Totaal niet stabiel, loopt helaas vaak vast. Groot verbeterpunt!

Pluspunten

  • USB poorten
  • Toetsverlichting aanpasbaar
  • Extra grote spatiebalk
  • Veel macro toetsen
  • Anti-slip

Minpunten

  • Formaat
  • Drivers/software
  • Mediatoetsen naast numerieke veld

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 1
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 5
Nervoize 25 september 2014

Steelseries Apex (Qwerty US)

Ik vind het netjes dat ze een kleuren-toetsenbord voor zo'n scherpe prijs aanbieden.

Pluspunten

  • Kleuren
  • Anti-Ghosting
  • Macro's op elke toets (behalve de L-toetsen)
  • Stevig toetsenbord
  • USB-poorten
  • Veel macro-toetsen
  • Media-toetsen

Minpunten

  • Er wordt vermeldt dat je persť de 2e USB-kabel in moet pluggen om de USB-poorten te kunnen gebruiken, maar dit is niet nodig.
  • Grote spatiebalk (hierdoor piept hij af en toe als je deze indrukt)
  • Geen Cherry-toetsen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 4
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Fou-Lu 22 september 2014

Steelseries Apex (Qwerty US)

Een mooi ontworpen toetsenbord met veel extra functies. Helaas is de softwareondersteuning maar matig, de steelseries software is erg log en traag en loopt regelmatig vast.

Pluspunten

  • De toetsen zijn weliswaar niet mechanisch maar voelen toch goed aan.
  • De verlichting is volledig naar eigen smaak aan te passen.
  • usb hub biedt makkelijke toegang aan twee usb-poorten.
  • Een overvloed aan macro toetsen.

Minpunten

  • Software ondersteuning kan beter.
  • Ik heb vaak de neiging om de play/pause toets in te drukken als ik num enter wil hebben. Wellicht een kwestie van gewenning.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 2
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 4
guusert 27 maart 2014

Steelseries Apex (Qwerty US)

Ergonomie Score: 5
Drivers / support Score: 5
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Functionaliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
RDuppe 3 maart 2014

Steelseries Apex (Azerty BE)

Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 4
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Functionaliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 4
xPur3Z 9 februari 2014

Steelseries Apex (Qwerty US)

Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 5
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
TeQ99 31 juli 2013

Steelseries Apex (Qwerty US)

Ergonomie Score: 5
Drivers / support Score: 4
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Functionaliteit Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
Daikirai 30 juli 2013

Steelseries Apex (Qwerty US)

Ergonomie Score: 3
Drivers / support Score: 2
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Steelseries Apex (Azerty FR)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*