Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8,5

Lenovo P2 Grijs - Reviews

Prijs
Specificaties 5,5" • 1920x1080 (Full HD) • 32GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Redacteur mobile 13 januari 2017

Lenovo P2: midrange-mobiel met gigantische accuduur

De Lenovo P2 is de telefoon met grootste accu tot nu toe, gemaakt door een bekende fabrikant. Met 5100mAh is hij meer dan anderhalf keer zo groot als de accu van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7, terwijl hij zelfs drie keer zo veel capaciteit heeft als de accu van een iPhone 7. Het leidt tot een geweldige accuduur, die zijn gelijke niet kent. Daarnaast heeft hij prima hardware, een solide metalen behuizing en een goed werkende vingerafdrukscanner. Zwakke punten zijn de camera's en eventueel de eigenaardigheden in de software. Bovendien is het de vraag hoe vaak deze telefoon updates zal krijgen; Lenovo heeft op dat gebied geen goede naam. Desondanks is deze telefoon zeer aan te raden voor eenieder die de dag wil doorkomen zonder zorgen over de accu, bij welk gebruik dan ook. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
55
Score: 4
20
Score: 3
3
Score: 2
0
Score: 1
2
Toon reviews van:
80 reviews - Pagina 1 van 4
+2
Thedr 29 november 2016

Lenovo P2 Grijs

Ontzettend fijne en scherp geprijsde telefoon. Voldoet aan al mijn wensen als opvolger van mijn Nexus 5. Na 4 dagen(!) met 13 uur actieve schermtijd vannacht voor de tweede keer opgeladen... dit is een powerbank waarmee je kan bellen! Update 30-03-2017: Gisteren de OTA Update ontvangen naar Android 7 :)

Pluspunten

  • Accuduur: 4 dagen met 13u scherm actief
  • Full HD Super AMOLED scherm
  • Snelheid (SD 625 Octacore 2.0GHz)
  • Metalen unibody
  • Bijzonder scherpe prijs voor de specs en beleving!
  • OTA update naar Android 7

Minpunten

  • Zeker gezien de prijs eigenlijk geen minpunten
  • In praktijk iets groter dan ik verwacht had
  • Camera is niet zo goed als bijvoorbeeld een S7

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

Buxert 28 maart 2018 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Telefoon met goede prijs kwaliteit verhouding. Als je van een lange accuduur houdt is dit je telefoon. De accuduur en de dual sim maakt deze telefoon ideaal voor reizigers.

Pluspunten

  • Accuduur
  • Dual Sim
  • Snelle vingerafdruk scan
  • Veel ram
  • Goed volume
  • Snel opladen

Minpunten

  • Gladde achterkant, glipt makkelijk uit je handen
  • Camera kan beter

Eindoordeel

Score: 5
FIXSKI 14 maart 2018 Product gekocht

Lenovo P2 Goud

Ik heb de Lenovo P2 nu een jaar in mijn bezit, en bevalt nog steeds uitermate goed! Camera vind ik persoonlijk niet belangrijk. Daarnaast werkt het afspelen van filmpjes via facebook en snapchat niet altijd even goed.

Pluspunten

  • Snel
  • Groot scherm
  • 3 dagen zonder op te laden? Geen probleem!
  • Snelladen
  • Vingerafdrukscanner is supersnel
  • Prijs (aanschaf 280,-)

Minpunten

  • Filmpjes van Facebook en Snapchat lopen eerste 3 seconden vast
  • Camera is niet zo scherp als een Samsung S6 of nieuwer

Eindoordeel

Score: 5
willem778 3 januari 2018 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Accuduur is femomimaal. Voor deze prijs echt een toptelefoon, heb hem bijna een jaar nu.

Pluspunten

  • Accu
  • Scherm
  • Snelheid

Minpunten

  • Beperkte software updates
  • Camera niet zo goed als iPhones/dure Samsungs
  • Ronde vingerafdrukscanner werkt naar mijn idee beter

Eindoordeel

Score: 5
Hans63 27 december 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Snel en met uithoudingsvermogen. Android versie beter dan iPhone. Fijne mobiel met prima prijs.

Pluspunten

  • accuduur
  • responsetijd
  • helderheid scherm
  • opslag
  • goede prijs

Minpunten

  • camera?

Eindoordeel

Score: 5
Bart Van Deynze 24 december 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Geen enkele slechte ervaring met dit toestel. Alleen maar pluspunten. En het belangrijkste daarvan is de accuduur.

Pluspunten

  • Accuduur
  • Degelijk gebouwd
  • Vrij snel
  • Degelijke ingebouwde GPS-module

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
denims 17 december 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Goud

Ideaal voor reiziger en voor wie niet veel aandacht wil besteden aan telefoon - Wanneer je soms, maar dan ook veel, wil browsen. Door snellader kun je met half uur laden weer uren vooruit - Vele dagen zonder aan opladen te denken. Spaarknop houdt telefoon en sms mogelijk zonder internet

Pluspunten

  • Vele dagen zonder laden
  • Stevig, buigt niet
  • Knopje voor alleen telefoon, zonder internet, spaart nog meer
  • Laadt enorm snel
  • Dual sim (bv. tlf en data apart)
  • functies compleet: GPS, NFC etc.

Minpunten

  • Beetje zwaarder
  • Geheugenkaart niet mogelijk icm. 2e simkaart

Eindoordeel

Score: 5
robinfct2000 4 december 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

De prijs van deze telefoon is niet te geloven, de telefoon is zo stevig gebouwd, heeft een lange accuduur, een mooi scherm en zoveel meer.

Pluspunten

  • Accuduur
  • Bouwkwaliteit
  • Waar voor je geld
  • Genoeg ram voor games zoals hearthstone

Minpunten

  • Camera schiet tekort in het donker
  • Ruis als je oortjes in hebt

Eindoordeel

Score: 5
oliver75 25 november 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Goud

Gezien de prijs is het een geweldige smartphone waar je zeker geen miskoop van kunt hebben

Pluspunten

  • snelle processor
  • accuduur van echt minimaal 3 dagen
  • stevig mooi design
  • voelt degelijk aan
  • Android 7 upgrade bij aanschaf
  • uitbreidbaar naar 128GB
  • dual SIM

Minpunten

  • in het donker is de camera iets minder maar overdag fotos zijn voor mij prima

Eindoordeel

Score: 5
DenBukki 16 november 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

verassend goede telefoon van een chineese fabrikant. gigantishe batterij matige software

Pluspunten

  • goede prijs kwaliteit
  • extreem goede batterij duur
  • scherm is mooi
  • bouw kwaliteit verassend goed
  • finger print sensor

Minpunten

  • software is matig
  • camera niet de beste maar goed voor de prijs

Eindoordeel

Score: 5
drumstickNL 6 november 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Heb ongeveer 170 euro voor deze telefoon betaald en direct vanuit China besteld. Tot nu toe extreem onder de indruk van de accuduur en algemene prestaties. De beste telefoon die ik ooit heb gehad.

Pluspunten

  • Prijs
  • Specificaties

Minpunten

  • Slechts 1 speaker, geluid is wel goed
  • Moeilijk verkrijgbaar

Eindoordeel

Score: 5
Scotch 12 september 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Voor mij nooit meer een telefoon met een "normale" accu. Eens in de drie dagen je telefoon opladen geeft een bevrijdend gevoel. Verder is het gewoon een zeer compleet toestel voor de prijs. Een minpuntje is de camera - die is niet slecht, maar ook niet heel goed.

Pluspunten

  • Gigantische accu, meer dan 10u screen-on-time, 3-4 dagen met een charge!
  • Prima OLED scherm
  • Lekker veel RAM, zelden tot geen last van slowdown
  • MicroSD slot
  • Prima fingerprint scanner
  • Rom is redelijk stock, weinig bloatware
  • Mooi design, niet al te dik ondanks grote accu

Minpunten

  • Camera heeft soms moeite met focussen, en bij weinig licht zijn foto's pover
  • Metalen behuizing is erg glad, hoesje is eigenlijk een must
  • Nog geen update naar Android 7.1, maar de vraag of 8.0 wel komt

Eindoordeel

Score: 5
KayW 11 augustus 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Ik heb hem gekocht voor zijn grote accu, het was geen miskoop. Naar mijn gebruik kan ik er makkelijk een week mee doen.

Pluspunten

  • Vingerafdruk scanner
  • 5,5 inch
  • Grote accu
  • Dual sim

Minpunten

  • Naar mijn mening geen

Eindoordeel

Score: 5
Tb1905 6 augustus 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Bij voorgaande midrange telefoons ondervond ik regelmatig hinder door een te korte accuduur. Deze belemmering is bij deze telefoon totaal niet aanwezig. Twee dagen intensief gebruik met oa vier uur navigatie, vier uur film kijken en veelvuldig browsen op het internet zijn geen enkel probleem.

Pluspunten

  • Uitmuntende accu
  • Goede prijs
  • Vlotte software
  • Ruim voldoende ram
  • Vingerafdruk scanner werkt uitstekend
  • Goede videokwaliteit
  • Robust ontwerp
  • Felle zaklamp

Minpunten

  • Matige Camera
  • Microsoft agenda werkt niet
  • Vrij zwaar
  • Return buttons op scherm
  • Overbodige knop voor batterij besparing

Eindoordeel

Score: 5
jutuiz 5 juli 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Waardige Oneplus One vervanger. Het toestel lijkt me met opzet zo ontworpen. Neutrale looks, No frills. Zelfde grootte. Minder dik. Cameraresultaten zijn m.i. wel ok (en ik ben hobbyfotograaf). Batterijduur is onwerkelijk. Quasi geen bloatware. Lenovo biedt voor 300 euro de juiste combinatie van features met een paar serieuze plussen.

Pluspunten

  • 104 uur standbytijd
  • Lenovo Rapid charge werkt goed
  • Geen usb-c poort
  • Gebruik als externe powerbank (nog niet getest)
  • Slider spaarstand 's nachts handig
  • Zuivere android 7.0 ervaring

Minpunten

  • Materiaal v/d achterkant
  • Lenovo rapid charge is proprietary
  • Geen usb-c poort

Eindoordeel

Score: 5
wileazy 24 juni 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Mooi toestel, snel en voor een scherpe prijs. Camera is niet het beste dat er is maar voor mij doen ook niet super slecht. Als je niet van een groot toestel houdt, dan zou ik wat anders zoeken. Persoonlijk vind ik het een geweldig toestel.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi design
  • Scherpe prijs
  • 4 GB RAM
  • Vlotte processor
  • Quick Charge 3
  • Accu!
  • Vlotte vingerafdrukscanner

Minpunten

  • Camera
  • Gladde achterkant

Eindoordeel

Score: 5
Dan0sz 21 juni 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Quick charge, superdikke accu (!), metal unibody, vingerafdrukscanner (én multifunctionele knop), amoled (full HD) scherm, 4 GB Ram, 32 GB opslag én Android 7! Compleet toestel dus, voor een héle kleine prijs!

Pluspunten

  • Quick charge
  • Dikke accu
  • Unibody
  • Camera is goed genoeg voor mijn gebruik
  • Super Amoled (!)
  • Multi-functionele knop/vingerafdrukscanner werkt prima na laatste update
  • Véél ram en opslag
  • Android 7!

Minpunten

  • Display had helderder gemogen

Eindoordeel

Score: 5
tjoewa 19 juni 2017 Product gekocht

Lenovo P2 Grijs

Dit is een hele goede telefoon voor iemand die niet elk jaar een nieuwe wilt kopen, door de grote accu en 4gb ram zal deze telefoon 3 jaar na aankoop nog ruim voldoen. Voor de prijs heeft deze telefoon ook veel leuke snufjes zoals gyroscoop, vingerprintscannner en een 4k camera

Pluspunten

  • Grote accu
  • Vingerprint scanner
  • Gaat lang mee
  • Grote opslag
  • Zeer scherp geprijsd

Minpunten

  • Weinig hoesjes etc. te vinden in Nederland
  • Niet de beste camera
  • Basis Android (Lenovo heeft tegenwoordig wel zijn eigen)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 5
kelly96 22 mei 2017

Lenovo P2 Goud

Perfecte telefoon voor mij. Ik kan uren op mijn telefoon doorbrengen door de Playstore te bekijken, games te spelen en Social media. De batterij gaat lang mee, zelfs met intensief gebruik kan hij de dag gemakkelijk halen. Bij normaal gebruik gaat hij met gemak 3 dagen mee zonder te laden.

Pluspunten

  • Super batterij
  • Snel gebruik
  • Veel opslag

Minpunten

  • Nog weinig hoesjes te verkrijgen

Eindoordeel

Score: 5
Corrit 12 mei 2017

Lenovo P2 Grijs

Ik heb de telefoon nu 4,5 maand, geen moment spijt van gehad. De accu is in een woord geweldig. Gaat minimaal 3 en soms wel langer dan 4 dagen mee. Verder solide apparaat en redelijk basic android zonder veel poespas. Het enige nadeel is de camera, beeldkwaliteit is zeer matig.

Pluspunten

  • geweldige accu
  • prima beeldscherm
  • voelt robuust aan

Minpunten

  • beeldkwaliteit en focus van camera
  • vingerafdrukscanner werkt niet altijd goed

Eindoordeel

Score: 5
Twister-010 15 april 2017

Lenovo P2 Grijs

Geweldige telefoon voor weinig!

Pluspunten

  • Batterij
  • Upgrade naar android 7
  • Full HD Super AMOLED scherm
  • kleurenweergave
  • Snellader
  • Prijs
  • Gewicht, niet te zwaar en ook niet te licht
  • processor erg goed, zuinig en snel

Minpunten

  • Camera had beter gekund

Eindoordeel

Score: 5
Deheerdewit 11 april 2017

Lenovo P2 Grijs

Keurige telefoon voor zijn prijsklasse. Alleen komt deze niet geleverd met Android 7, maar Android 6. De update wordt op moment van schrijven uitgerold, maar toch jammer dat ik er achter kom dat de specificaties van Tweakers me voor het eerst in de steek laten ;P

Pluspunten

  • Goddelijke accuduur
  • Niet te groot voor iemand van 1,9 m
  • Afgeronde hoeken voor meer comfort

Minpunten

  • Android 6 bij levering

Eindoordeel

Score: 5
femmy188 25 maart 2017

Lenovo P2 Grijs

Fijn toestel met een mooi lange accuduur, zit lekker in de hand, nadeel is dat de achterkant redelijk glad is. Door een hoesje er om heen te doen, is dat weer verholpen. De camera is vergeleken met een S7 wat minder, maar in ruil voor de accuduur is het prima.

Pluspunten

  • Super accuduur
  • Lenovo UI
  • Lage prijs

Minpunten

  • Camera is minder
  • Gladde achterkant
  • Geen oordopjes meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
Abdelhak87 14 maart 2017

Lenovo P2 Grijs

De "duracell" onder de smartphones.... Batterij gaat lang mee: met 5100mAh heb je wel een straffe batterij. Software voelt iets anders dan bij een klassieke android. Op een software update zou je best niet dromen daar Lenovo's reputatie op dat vlak vrij laag is. De camera is niet de beste.

Pluspunten

  • Geweldige batterij
  • Goede bouw kwaliteit
  • Simpel design

Minpunten

  • beschikbaarheid hoesjes / screenprotector
  • Update reputatie lenovo
  • Camera

Eindoordeel

Score: 5
patje89 12 maart 2017

Lenovo P2 Grijs

Fijne telefoon met goed scherm, lange accuduur en dat voor een scherpe prijs.

Pluspunten

  • Mooi groot en helder scherm
  • Accuduur is fenomenaal!
  • Snel
  • Erg goed prijs/kwaliteitsverhouding

Minpunten

  • Ontbreken van de "terug" knop

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Lenovo P2 Grijs?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True