Samsung 960 Pro 512GB

Prijs
Specificaties M.2 80mm • 3d v-nand (MLC) • PCI-e 3.0 x4 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 18 oktober 2016

Samsung 960 Pro-ssd: de tweede nvme-generatie

Samsung heeft met de 960 Pro zijn tweede generatie nvme-ssd's op de markt gebracht. De nieuwe Polaris-controller is gecombineerd met 48-laags-3d-nand, waarbij bovendien ruimte op het pcb is bespaard door de dram-cache boven op de controller te plakken. Daardoor kan Samsung drives tot 2TB leveren, die bovendien uitstekende prestaties bieden. De prijs is aan de hoge kant voor nvme-drives, maar wel lager dan vergelijkbaar presterende drives, zoals de Intel 750. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
4
Score: 4
3
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
thomas.vantuijl 14 augustus 2017 Product gekocht

Samsung 960 Pro 512GB

Een hele mooie ssd met extreme prestaties, maar hij zit wel wat aan de prijzige kant.

Pluspunten

  • Supersnel
  • Ziet er mooi uit
  • Garantie van 5 jaar

Minpunten

  • erg duur

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 4

0
gerbruggeman 4 april 2019 Product gekocht

Samsung 960 Pro 512GB

Hoge prijs wel waar voor je geld.

Pluspunten

  • snel
  • (prima voor video-editing en andere zware toepassingen, bv gamen )
  • presteert tot nu toe uitsekend (plm jaar in bezit)

Minpunten

  • erg prijzig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

Keesje1981 15 juli 2019 Product gekocht

Samsung 960 Pro 512GB

Waanzinnig snel en mooi strak design voor in een build met glass/window. Prijzig dat wel, maar je krijgt waar voor je geld. Zou misschien een idee zijn als Samsung ook eens DDR zou uitbrengen met dezelfde look and feel.

Pluspunten

  • Design
  • Snelheid
  • Software

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Anoniem: 979365Newbie 3 september 2018 Product gekocht

Samsung 960 Pro 512GB

waanzinnig snel, gewoon een power ssd voor diehards

Pluspunten

  • erg snel
  • mooi design
  • als bootdisk waanzinnig snel opstarten

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5
mjarkk 23 januari 2018 Product gekocht

Samsung 960 Pro 512GB

Pricies wat je verwacht dat een m.2 ssd zou doen doet die goed. 0 problemen met ssd gehad sinds aankoop. Ik zou wel aanraden om niet de pro versie te kopen vanwege het prijs verschil

Pluspunten

  • Garantie
  • Goede kwaliteit
  • Snel

Minpunten

  • duur

Eindoordeel

Score: 5
bluf98 17 november 2017 Product gekocht

Samsung 960 Pro 512GB

de overtreffende trap van snel: gewone SSD verbleekt bij dit M.2 geweld! OS opstart- en exe laadtijden >5x sneller dan conventioneel 2,5" SSD en >10x sneller dan mijn raptor HD

Pluspunten

  • M.2 is bizar sneller dan gewoon SSD
  • kleiner dan een RAM stick
  • goede prijs performance verhouding

Minpunten

  • slokt op mijn mobo bandbreedte van 4 van de 8 SATA poorten op!

Eindoordeel

Score: 5
kwiedovb 21 mei 2017

Samsung 960 Pro 512GB

Super snelle m.2 schijf. Bizar dat er zoveel ruimte en snelheid op zo een kleine ruimte passen. Ik gebruik hem als boot schijf voor mijn game pc. Prijs meer dan waard!

Pluspunten

  • Snel
  • Hoge kwaliteit
  • Klein

Minpunten

  • Inbouwen kan even priegelen zijn

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 960 Pro 512GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee