![]() |
Review - Vergelijking van high-performance desktop ATA-schijven De introductie van de eerste Western Digital ATA-harde schijf met 8MB cache, anderhalf jaar geleden, heeft geleid tot het ontstaan van een nieuwe prestatieklasse die een grote populariteit geniet onder tweakers en andere prestatiebewuste consumenten. Inmiddels… |
Gemiddelde gebruikersscore
Geluid en betrouwbaarheid
Het is niet een van de meeste stille of snelle schijven maar hij is tot nu wel toe zeer betrouwbaar gebleken.
Soms is het geluid ietsjes storend maar heel erg.
Nog geen enkele badsectors of andere problemen die samen hangen met harde schijf problemen.
Qua temperatuur is hij een stuk koeler als onze nieuwe Seagate 7200.10
De temperatuur van de 7200.7 is nu 32 graden tegen 40 graden van de nieuwe 7200.10
Snelheid
Mijn 200 GB Maxtor Diamondmax 10 op IDE is iets sneller maar toch is deze Seagate geen slechte schijf.
Als ik de snelheid meet met HDtune dan haald deze schijf snelheden van net geen 60 MB per seconde gemiddeld ongeveer 45 a 50 MB per seconde met burstsnelheden van ongeveer 83 MB per seconde.
Zelfde toegangstijd is zelfs sneller als een nieuwe 7200.10 13,9
Wat wel vreemd is en dat merk ik bij Seagate wel vaker is dat de schijf op het eerste stuk veel sneller is als het laatste stuk.
Dubbele snelheid aan het begin ten opzichte van het eind volgens HDTune.
Het is een betrouwbare harde schijf die nergens echt in uitspringt.
- Hij heeft een gemiddelde snelheid
- Gemiddelde temperatuur.
- Gemiddeld geluid (alhoewel ik geen fan ben van Seagate harde schijf geluid...
Ik heb 2 van deze schijven in een RAID0 array staan, waar vanaf ik games e.d. draai. Dit bevalt erg goed, en vooral vind ik de geluidsproductie (of beter gezegt het gebrek daaraan) een groot voordeel van deze schijven. Je hoort ze nauwelijks, en dat is wel zo fijn als je systeem voor de rest ook stil is. Er zijn snellere schijven te krijgen, maar niet met een dergelijke geluidsproductie. Ik heb in het begin wel last gehad van tikken, waarna ik dacht dat de hardeschijf overleden was (werd ook niet meer herkend), maar 2 dagen later bleek dit plots verdwenen, waarna de schijven het nu al 9 maanden ongeveer 24/7 aanstaan, probleemloos.