Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0) - Reviews

Prijs
Specificaties 8GB GDDR5 • 3x DP, DVI-D, HDMI - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
20
Score: 4
8
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Gigabyte laat met de G1 Gaming uitvoering zien dat een goede GTX 1070 niet duur hoeft te zijn. Wat prestaties ontloopt hij de eerder geteste duurdere modellen niet, en hij ziet er nog goed uit ook. Enkel de iets hoorbare geluidsproductie bij load kan gezien de koelprestaties ietsjes lager.

Pluspunten

  • WQHD/1440p (en dus zeker ook 1080p) gamen op zeer hoge instellingen
  • Dikke uitstraling met o.a. backplate en LED feature. Ook netjes compatible met meerdere kleurstellingen; het stukje oranje zie je in een typische layout niet tot nauwelijks.
  • Praktische afmetingen; niet breder dan standaard PCIe specs (handig in smalle cases), niet overdreven lang voor compatibiliteit in mainstream kasten.
  • De kaart boost zichzelf ruim voorbij de specificaties, zie het als een dikke auto-overclock. Daarbij nog wel enige ruimte voor handmatige OC.
  • Prijs-prestatietechnisch (uiteraard) interessanter dan een GTX 1080
  • één van de goedkoopste GTX 1070 maar komt toch over als een luxer model.

Minpunten

  • Geluidsproductie bij load zou nog wat lager mogen. Niet luid, maar niet de stilste.
  • 4K gamen met alles op Ultra vereist nog altijd een SLI/CF setup.
  • Software weliswaar functioneel maar voelt erg ouderwets.

Eindoordeel

Score: 5

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

De kaart zet prima prestaties neer voor het geld wat je ervoor betaald. Koelt goed, een simpele overclock is geen probleem en de RGB zorgt ervoor dat hij match met de rest van je computer. Helaas zijn de fans niet de stilste en oogt de software wat verouderd.

Pluspunten

  • Goede prestaties
  • Temperatuur is goed
  • RGB is voor sommige een toevoeging
  • Stil, zolang hij niet warmer wordt dan 50 graden
  • Software zorgt voor een makkelijke overclock

Minpunten

  • Het is niet de stilste kaart
  • Software oogt wel verouderd
  • Kaart is lang, wat voor sommige een probleem kan zijn
  • Op een hogere resolutie moet je wat prestaties inleveren

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Modbaarheid Score: 5
Overklokbaarheid Score: 4
Warmte en geluid Score: 3
Drivers en compatibiliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4

+1
strumpels 28 januari 2017

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

prima kaart, geen last van coil whine.

Pluspunten

  • goede prestatie
  • backplate
  • geen coil whine

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Overklokbaarheid Score: 4
Warmte en geluid Score: 4
Drivers en compatibiliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 3
Prijs Score: 3

0
enermax 24 augustus 2016

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Degelijke kaart met backplane die je stil kunt krijgen door het fanprofiel aan te passen. Helaas produceert deze kaart coilwhine. Misschien ligt het aan mijn voeding combinatie. Ik heb het ook bij de MSI GTX 1070 gaming.

Pluspunten

  • Degelijk
  • Stille fans (na aanpassen profie)
  • Leds kunnen uit

Minpunten

  • Coil whine vanaf 50 fps

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Overklokbaarheid Score: 4
Warmte en geluid Score: 3
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 3
Prijs Score: 5

0
JustTweak 21 juli 2016

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Ik heb de kaart nu sinds 5 dagen. En ik kan niet anders zeggen dat het een beest van een kaart is. Alle games die ik speel zijn op ultra te spelen en behalen dan alsnog hoge fps.

Pluspunten

  • Hoge prestaties
  • Uiterlijk (is smaak)
  • Stil
  • Blijft koel
  • Future proof

Minpunten

  • Groot en zwaar (maar dat kan niet anders met zo'n kaart)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Modbaarheid Score: 4
Overklokbaarheid Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Drivers en compatibiliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

Retaliator 26 maart 2018 Product gekocht

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Deze gaming versie van de Gigabyte GTX 1070 is 100x beter dan de reguliere versie. In welke zin? Bouwkwaliteit. De regulier Gigabyte 1070 heb ik ook gehad en ging zeer snel stuk (lagers van de fans). Deze kaart heeft daar geen last van en doet zijn ding er goed!

Pluspunten

  • Koel en stil
  • Passief gekoeld totdat je boven de 60 graden komt
  • Prima uitstraling
  • LED-indicatie voor passief gekoeld of niet
  • Backplate
  • Prima kwaliteit voor deze prijs

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmte en geluid Score: 5
Drivers en compatibiliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 5
Prijs Score: 4
Tom970G1 4 januari 2018 Product gekocht

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Goede grafische prestaties voor 1440p60 en 1080p144. Hij zeurt een beetje (coil whine) maar alleen als je obsessed bent met stilte hoor je het, mijn vriendin hoort het bijvoorbeeld amper/niet.

Pluspunten

  • Performance
  • Looks
  • LED

Minpunten

  • Licht gejank

Eindoordeel

Score: 5
Paramone 30 november 2017 Product gekocht

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Tweedehands gekocht op tweakers voor een goed prijs. Kwaliteit tot nu geweldig. Fan speed op 100% is het zeker niet te luid en blijft heerlijk koel. Ook bij high-end games heb ik het nog niet boven 62 graden gezien. Drivers en software installeren is enorm simpel

Pluspunten

  • Niet *te* luid
  • Heerlijk koel
  • Genoeg aansluitingen voor je scherm(en)
  • Driver(s) / software simpel te installeren
  • Prijs kwaliteitverhouding is zeer goed.
  • RGB licht

Minpunten

  • DVI-D I.P.V. DVI-I
  • Maar 1 HDMI Poort
  • Voelt goedkoop aan.

Eindoordeel

Score: 5
Oostenrijker 19 oktober 2017 Product gekocht

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Werkt goed bij elke game die ik ooit heb gespeeld. Vergeleken met een 1060 is dit beter.

Pluspunten

  • Goeie fps
  • Weinig geluid
  • Wordt niet warm

Minpunten

  • Geen 1080

Eindoordeel

Score: 4
Squadb16 6 september 2017 Product gekocht

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Prima kaart, loopt relatief warm op standaard fancurve, maar dit is gemakkelijk te fixen en er is geen coil whine

Pluspunten

  • Robust
  • Backplate
  • Kleine fabrieksoverclock
  • Blijft onder 80 graden
  • Relatief goedkoop

Minpunten

  • Niet de koelste
  • Of de stilste

Eindoordeel

Score: 4
fjux 18 mei 2017

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

mooie kaart, en goed geprijst. kan alleen wel flink wat kabaal produceren onder volledige belasting!

Pluspunten

  • goede kwaliteit
  • GTX1070

Minpunten

  • veel geluid onder hoge belasting

Eindoordeel

Score: 4
J5ST5CE 22 maart 2017

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Goede videokaart voor games met een (redelijk) budget. Als je een goede case hebt, is van het geluid weinig te merken (niet het geval met de s340).

Pluspunten

  • prestatie
  • koeler
  • RGB software

Minpunten

  • RGB software verouderd
  • Coil whine (tenzij je een stille case hebt)

Eindoordeel

Score: 4
kevinfranken015 11 maart 2017

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Zeer Goed snel en goede koeling ook desgein wat goedkoop

Pluspunten

  • Snel
  • Koeling
  • Looks

Minpunten

  • BouwKwaliteit

Eindoordeel

Score: 5
mathijsbaks2000 28 januari 2017

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Gigabyte laat zien dat een 1070 niet duur hoeft te zijn. Mooi exemplaar, met eenvoudige software. Doos voelt wat goedkoop aan, maar daar gaat het niet om Deze kaart heeft een betere value for money dan zijn broer: De 1080 En maakt de kaart dan ook veel leuker !

Pluspunten

  • goede software
  • 1440p 90 fps
  • goede prijs voor prestatie
  • geen coilwhine !
  • RGB led
  • laag stroomverbruik
  • laag TDP

Minpunten

  • GPU is van plastic en voelt goedkoop aan
  • laag tdp
  • fans zijn hoorbaar

Eindoordeel

Score: 5
Ceaneye 23 januari 2017

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Kaart is mooi met een minimalistische design qua backplating (smaak). Geluidproductie is er niet tot nauwelijks in mijn Define-C behuizing. Mijn voeding van 450W trekt het makkelijk. Echt een aanrader - wellicht beetje overkill wanneer je zoals ik alleen op 1080p gamed - maar ik ben voorzien voor de toekomst.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Stil
  • Energieverbruik
  • Geen coil whine!
  • Goedkoper dan de concurrentie zonder snelheid in te leveren.

Minpunten

  • Middelste fan schuurde langs behuizing van videokaart. Met een beetje wrikken en drukken maakt deze nu geen contact meer met zijn eigen behuizing. Waardoor hij nu wel geruisloos is.
  • Led-sierverlichting zoals alle andere kaarten in dit segment - 't is geen kermis.
  • What comes with the box - alleen de kaart en een driver CD. (geen bridges, stickers, of promocodes)

Eindoordeel

Score: 5
Tamer15 16 januari 2017 Product gekocht

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Het is een geweldige videokaart! Echt een aanrader.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Erg stil
  • RGB logo verlichting
  • Makkelijk overclockbaar
  • Geen coilwhine

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
Rjdust 19 december 2016

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Prima value voor prijs en laat zich zeer makkelijk nog verder overclocken (draai nu op 2100MHz baseclock en memory 4750Mhz!!!! . Coil whine aanwezig maar niet echt storend als men een headset opzet of speakers aan heeft staan.

Pluspunten

  • Overclocking!!!
  • Bouwkwaliteit
  • Bang for Buck

Minpunten

  • Coil whine
  • Weinig tot geen accessories meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
toesie 24 november 2016

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

het is goede videokaart voor de prijs. Het is wel een grote en zware kaart maar dat is te verwachten met een triplefan kaart maar daar door blijft de kaart wel koel meestal rond de 50graden,

Pluspunten

  • bij lichte games compleet stil
  • goede backplate
  • rgb led

Minpunten

  • heeft coil whine
  • software kan beter

Eindoordeel

Score: 4
Julian-Intel 16 oktober 2016

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

De enigè echte GTX 1070 van Gigabyte, wat een geweldige videokaart draait alles op ultra 1080p. Een waardige vervanger voor mijn R9 380 props to gigabyte!

Pluspunten

  • Price/performance ratio ongekend
  • Prima PCB
  • OC profile
  • Stil en not really hot!

Minpunten

  • Software niet top

Eindoordeel

Score: 5
Enyalios2011 30 september 2016

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Aangeschaft als upgrade voor mijn Gigabyte GTX970 G1 Gaming. Erg blij mee ondanks de hoge prijs. Razendsnelle kaart met mijn huidige 1080p monitoren. Hoe hij zich gaat houden met een monitor-upgrade naar hogere resolutie moet nog blijken.

Pluspunten

  • Kan alle huidige games makkelijk aan op 1080p / 60fps
  • Backplate, design en verlichting
  • Stil onder load en geruisloos bij idle
  • koel

Minpunten

  • Duur (479,- ten tijde van aanschaf)

Eindoordeel

Score: 5
kingSem 17 augustus 2016

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Erg snelle kaart met hoge clock speeds. Kan veel games op ultra in 1440p. Lichte coil whine als je de kaart tot z'n uiterste laat gaan maar, daar hoor je bijna niks van vooral niet met een koptelefoon.

Pluspunten

  • Stijlvol uiterlijk.
  • RGB lighting.
  • Erg snel, dus je kan er nog lang mee door!
  • Gaat uit zichzelf al tot 2Ghz!
  • Verschillende modus in de Xtreme Gaming software.
  • Erg Stil.

Minpunten

  • Hele lichte coil whine bij bijv. the witcher 3 op ultra.

Eindoordeel

Score: 5
hanskasam 10 augustus 2016

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Na slechte ervaring (Coil whine) met de Asus Strix O8G 1070 ben ik voor deze gegaan. Helaas is de coil whine bij deze nog erger. Geluidsdichte stille kast en nog hoor ik dat gewhine. Koop al jaren Nvidia kaarten in dit segment en nog nooit zo veel coil whine meegemaakt!

Pluspunten

  • 1070 GPU
  • Even snel als de Asus Strix O8G 1070

Minpunten

  • Coil whine <=144fps (zacht)
  • Coil whine >144fps (luid)
  • Verschikkelijke coil whine
  • 66 graden max tov Asus 62 graden max
  • Fans maken meer herrie dan de Asus

Eindoordeel

Score: 2
nedled 7 augustus 2016

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Een van de goedkopere 1070 kaarten, ik nam de gok ook al wist ik dat bij sommige kaarten wel coil whine zat. Gelukkig heb ik er nog geen last van, hoe dan ook ben ik zeer tevreden met deze kaart :)

Pluspunten

  • Ontzettend goeie prestaties
  • Stil
  • Maar 1 8pin
  • Ziet er strak uit

Minpunten

  • Nog geen

Eindoordeel

Score: 5
RayMau2e 3 augustus 2016

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Eerste kaart was defect en maakte veel geluid. Na RMA nieuwe kaart die mooi stil is (zelfs als fans draaien) en presteert zoals je verwacht van een 1070 GTX. Heb hem niet blootgesteld aan OC.

Pluspunten

  • Presteert zoals verwacht.
  • Heeft led aan zeikant.
  • Fans draaien niet in idle.
  • Niet luid wanneer fans wel draaien.

Minpunten

  • Veel geruchten over coil whine. Eerste kaart had dit, 2e kaart niet.

Eindoordeel

Score: 5
Zalaroth 29 juli 2016

Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)

Perfecte grafische kaart voor 1440p gaming. Als een zonnetje, erg stil en blijft koel.

Pluspunten

  • Goede prestaties
  • Stevige backplate
  • Stil
  • Koelt goed
  • RGB Leds

Minpunten

  • Niet goedkoop

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Gigabyte GeForce GTX 1070 G1 Gaming (rev 1.0)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True