Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Mobieltjesmaniak 30 juni 2016

Xiaomi bewijst met de Mi5 dat een high-end telefoon geen zevenhonderd euro hoeft te kosten. Sterker nog: de Mi5 kost je ongeveer de helft, als je de kosten bij de douane meerekent. Er zitten wel een paar stevige nadelen aan: ten eerste ondersteunt hij 4g beperkt. Dat maakt deze telefoon voor veel mensen tot een slechte koop. De Chinese bloatware op het toestel is niet gebruiksvriendelijk en zelfs irritant. Daar staat tegenover dat het een snelle telefoon is met een mooi scherm, prima camera, goede accuduur en relatief klein formaat. Omdat al deze basale zaken in orde zijn, krijgt hij van ons een hoog cijfer, hoewel we dit toestel alleen kunnen aanraden als je bekend bent met roms en flashen, en 4g geen noodzaak vindt. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
3
Score: 4
5
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:

Xiaomi Mi 5 32GB Zwart

Nee, dit is geen grap, dit is de Xiaomi Mi5. Een smartphone met de snapdragon 820, ondersteunt door 3/4GB Ram en 32/64/128GB Rom met een Sony 16MP camera inclusief 4-axis OIS dat begint bij omgerekend ¤278,-

Pluspunten

  • Zeer scherpe prijs
  • Top-notch specs
  • OIS
  • Grote batterij
  • Chinese apps te verwijderen
  • Goede aluminium behuizing
  • Snel en kwalitatief goede foto's
  • Android 6.0 out of the box

Minpunten

  • Beperkte 4G
  • Playstore via een kleine omweg
  • Alleen te verkrijgen via importeren
  • Video software optimalisatie nodig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

willem_O_ 28 april 2017

Xiaomi Mi 5 32GB Zwart

Dit is een prachtige telefoon voor een goede prijs. Met fingerprint, goede camera, goed geluid, mooi design, snel processor, snel opgeladen, lang op een accu, mooie materialen, sterk, en compleet aanpasbaar taal en thema en dergelijke. Nadelen:meestal 3g en bijgeleverde oplader bestaat uit 2 delen die soms uit elkaar gaan.

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit verhouding
  • Camera
  • Hoge kwaliteit
  • Goede audio
  • Design
  • Snelle telefoon
  • Fast charging
  • Chinese apps te verwijderen, taal te veranderen

Minpunten

  • 4g beperkt
  • Oplader bestaat uit 2 losse delen

Eindoordeel

Score: 5
sidohoi 14 april 2017

Xiaomi Mi 5 64GB Wit

Spot goedkoop voor wat je er voor terug krijgt. Sinds een week nu in bezit van mijn Mi5 en hij bevalt enorm goed. Ik kan dit product zeker aanraden als je het niet erg vind om een aantal weken te wachten tot ontvangst.

Pluspunten

  • Prijs (218,- op AliExpress)
  • Design
  • Quick charge
  • Prestaties
  • Accuduur
  • Camera
  • Snelle vingerafdrukscanner

Minpunten

  • Beperkte 4G
  • Zwarte rond om display (witte versie)
  • Import levertijd

Eindoordeel

Score: 4
Michael_H. 5 maart 2017

Xiaomi Mi 5 64GB Zwart

Fantastische telefoon. Hij doet het al sinds 9 maanden prima. Heb hem destijds geļmporteerd uit china voor ¤410. Het scherm, alhoewel het geen amoled is, is fantastisch, de prestaties zijn goed, alles doet het vloeiend en soepel. Ook ligt ie lekker in de hand en is de accuduur goed.

Pluspunten

  • Beeldscherm (1080p IPS, instelbare kleurbalans)
  • Prestaties (Mede dankzij Snapdragon 820, waarvoor ik de telefoon oorspronkelijk heb uitgekozen)
  • Ziet er goed uit en ligt lekker in de hand
  • Batterijduur (meer dan 4 uur screen on time)
  • Vingerafdrukscanner is erg snel en accuraat
  • Miui 8 is fantastisch
  • De prijs...

Minpunten

  • Sinds een tijdje gebruikt hij in standby best wel wat stroom (eerste 8 maanden zo goed als niks), maar de screen-on-time blijft even goed
  • Hij valt soms al bij 3% batterij uit
  • Miui 7 (het besturingssysteem waar hij oorspronkelijk op draait) heeft slechte RAM-management. Ik heb Miui 8 zelf moeten flashen
  • Om miui 8 te moeten flashen moest ik eerst de bootloader unlocken (daarvoor moet je toestemming vragen bij Xiaomi, geen leuk proces)

Eindoordeel

Score: 4
Josov 10 februari 2017

Xiaomi Mi 5 32GB Zwart

Geweldige telefoon, uitgerust met MIUI 8 software op basis van Android 6, nagenoeg geen bloatware, geen Chinese rommel apps. Flashen niet nodig. Mooi afgewerkt en de top in bouwkwaliteit. Responsive, geen hick ups. Kosten inclusief douane en BTW ¤286 (via Banggood). Lange levertijd (meer dan een maand). Beperkte 4G ondersteuning.

Pluspunten

  • Degelijke en mooie afwerking
  • MIUI 8 software voldoet prima
  • Accu is goed
  • Geweldige prijs/kwaliteit verhouding
  • Snel en responsive

Minpunten

  • Mist LTE B8 (beperkt 4G buiten de stad)
  • Levertijd door import
  • Europese lader was niet meegeleverd

Eindoordeel

Score: 5
Faraz 28 januari 2017

Xiaomi Mi 5 64GB Goud

Mooi product voor een goede prijs. Nu een half jaar in bezit. De behuizing (m.n. achterkant) is nogal glad, maar erg dun! Gladheid is op te lossen door bijv een goede case voor een paar euro te bestellen. Opvallende, mooie telefoon die andere mensen vaak opvalt.

Pluspunten

  • Heel goed en mooi gebouwd
  • Goede accuduur (vooral in het begin veel plezier van gehad, nu iets minder goed vanwege vele apps (denk ik)
  • Super goede camera
  • Een hele goede, accurate en vlotte vingerafdrukscanner (!)
  • Geluid uit speaker is mono, maar m.i. prima
  • Zeer dun, mooi en licht

Minpunten

  • Zeer gladde achterkant, maar makkelijk op te lossen d.m.v. case (bijvoorbeeld van iPaky)
  • Bootloader unlocken duurde lang t.o.v. andere Android toestellen. Komt met name door vele verschillende instructies op internet (+ Chinese taal/matig Engels)
  • Helaas niet water-/stofproof

Eindoordeel

Score: 4
Steven6249 19 december 2016

Xiaomi Mi 5 32GB Zwart

Deze telefoon reeds een week in bezit en hij bevalt mij beter dan verwacht. Zoals velen omschrijven is het bijna waanzin dat het voor deze prijs mogelijk is. al met al dus enorm tevreden. Aanrader!

Pluspunten

  • Scherm kleuren en helderheid
  • Camera bij foto's
  • Accuduur(!)
  • snelheid
  • USB(C)
  • Vingerafdrukscanner
  • Rijke en handige software

Minpunten

  • Zeer gladde behuizing
  • Bij vlagen te veel software tools

Eindoordeel

Score: 5
LoeWn 9 september 2016

Xiaomi Mi 5 32GB Wit

Super product voor de prijs. High-end device voor 300-350 euro. Bouwkwaliteit is goed, camera is heel goed en het scherm is erg goed af te lezen in de zon. Nadeel van de telefoon is verkrijgbaarheid in Nederland, de ondersteuning van bepaalde 4G banden en de zwarte rand om het scherm

Pluspunten

  • Camera
  • Snelheid
  • MIUI V8
  • Maximale helderheid scherm
  • Bouwkwaliteit
  • Updatebeleid Xiaomi

Minpunten

  • Bootloader unlock tegenwoordig lastig
  • Mist 4G band 20 (800Mhz)
  • Enorme zwarte rand om het scherm (alleen bij witte versie merkbaar)

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Xiaomi Mi 5 64GB Wit?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch Samsung Galaxy S8+ LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*