Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 3
8 reviews

WD My Cloud EX2 Ultra 4TB

Prijs
Specificaties 2-bay NAS met 4TB opslag - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
0
Score: 4
3
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
1
Toon reviews van:
+1
roeboeNewbie 13 december 2020 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra 8TB

In potentie een mooie NAS voor een uitstekende prijs. Echter kwetsbare Firmware, binnen 24 h na installatie ransomware aanval MARS_DYCRIPT en alle data verloren en apparaat onbruikbaar.

Pluspunten

  • Voordelig aanschaf
  • Mooie interface

Minpunten

  • Kwetsbare firmware
  • Beperkte instructie

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 1

+1
WalTig 27 juni 2020 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra 4TB

Een prima product voor een aardige prijs. Heb hiervoor een NAS van respectievelijk QNAP en Synology gehad. Op zich boden die (softwarematig, standaard) meer mogelijkheden, maar de keerzijde daarvan was performance. Hoe meer je gebruikt, hoe trager de NAS wordt. Per saldo is "méér" dan niet direct voordelig.

Pluspunten

  • Prijs
  • Design
  • Snelheid

Minpunten

  • Kwaliteit van behuizing
  • Geheugen niet uitbreidbaar
  • Web interface
  • MyCloud software
  • Security

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Inbouwmogelijkheden Score: 2
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 3
Installatiegemak Score: 3
Modbaarheid Score: 3
Kwaliteit voeding Score: 3

Xanhs 22 november 2021 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra 8TB

leuke netwerkschijf data overdracht is lekker vlug, alleen even zoeken naar de shut down button de eerste keer, maar die is te vinden in de webpagina. helaas geen ssd, dus niet geruisloos. werkt makkelijker dan zijn voorganger.

Pluspunten

  • behuizing
  • snelheid.
  • installatie
  • prijs

Minpunten

  • geen ssd
  • onduidelijke webpagina

Eindoordeel

Score: 3
Peter DiemelNewbie 7 april 2021 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra 8TB

Opzettelijk een 2bay NAS gekocht na het ovelijden van mijn vorige enkele backup schijf. Er zit wel garantie op maar ik kan m alleen opsturen en WD geen dataverlies. Ik wil ook niet een backup kopen om mn backup te saven! Kortom zolang je GEEN support nodig hebt.

Pluspunten

  • installatie

Minpunten

  • support

Eindoordeel

Score: 2
yorroy 20 oktober 2019 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra 1TB

Leuke nas voor net al te zware doeleinden. Er zit nog een community achter waardoor apps als nzbget, docker en transmission gemakkelijk te installeren zijn.

Pluspunten

  • Prijs
  • Verbruik
  • Plex
  • WD community apps

Minpunten

  • Software ivm Synology

Eindoordeel

Score: 4
MarioG 25 augustus 2019 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra

Ik gebruikte eerst een HP microserver gen8 voor (o.a.) NAS. Maar dat was, voor mijn situatie te omslachtig. Daarom een eenvoudige NAS aangeschaft.

Pluspunten

  • Klein en mooi afgewerkt
  • Laag energieverbruik
  • Eenvoudig in gebruik in Apple omgeving
  • Als bestanden server goede prestaties
  • Redelijke prijs
  • Stil (afhankelijk van type disks, in rust staat fan uit)

Minpunten

  • Manuals, web pages, en software onoverzichtelijk
  • Door open constructie geluid disks hoorbaar
  • Weinig software (van derden)
  • NAS wordt op Macbook getoond als remote mac
  • Encryptie wordt softwarematig gedaan en heeft te veel impact op de performance
  • Wat te doen als doosje over enkele jaren kapot gaat?

Eindoordeel

Score: 4
Youri135 3 april 2019 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra 2TB

Functioneel en werkt op PC & Mac. Niet snel en niet de meest betrouwbare NAS voor gebruik op afstand. Web-interface is erg limiterend voor het bekijken en bewerken van bestanden. Werkt prima als synchronisatie en backup machine, maar niet veel meer.

Pluspunten

  • Synchronisatie
  • Functioneel (in de basis)

Minpunten

  • Snelheid
  • Respons tijd
  • Streaming

Eindoordeel

Score: 3
Arch-IT-ect 12 oktober 2018 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra 4TB

Veel NAS voor weinig geld. Rekenkracht is niet om over naar huis te schrijven, waardoor PLEX een no-go is. Maar via netwerk streamen naar je Chromecast adhv van je smartphone of laptop is perfect mogelijk. Gebruikers interface is eenvoudig, waardoor je snel deze NAS kan installeren en configureren.

Pluspunten

  • Prijs
  • Bouwkwaliteit
  • Softwre

Minpunten

  • Rekenkracht

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een WD My Cloud EX2 Ultra 4TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True