Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

Sony A6300 + 16-50mm f/3.5-5.6 Zwart

Review door de redactie

Door Jeroen Horlings - Redacteur fotografie en automotive 31 maart 2016

Sony A6300: topper in zijn klasse

De Sony A6300 is een prima allround camera die op vrijwel alle vlakken inzetbaar is. De autofocussnelheid werkt zeer vlot, hij kan opnemen in 4k en de beeldkwaliteit is ook toegenomen. De prijs is aan de hoge kant, zeker vergeleken met de A6000 en vooral als je de camera wil gebruiken in combinatie met goed glas, want dat is duur. Andere minpunten zijn rolling shutter en oververhitting in de 4k-videomodus, het onoverzichtelijke menu en het beperkte lenzenaanbod. De A6300 is, mede door zijn prijs, niet voor iedereen interessant. Als je houdt van actiefotografie of filmen, of gewoon een goede allround camera zoekt en het geld ervoor overhebt, dan is hij zeker een overweging waard. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
5
Score: 4
8
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
Brmsko 8 september 2018 Product gekocht

Sony A6300 + 16-50mm f/3.5-5.6 Zwart

De Sony A6300 is een compacte, krachtige camera met veel mogelijkheden. Het is een ouder model dat 2 jaar na zijn introductie nog prima kan concurreren met zijn huidige concurrenten. Nu is hij echter goedkoper, dus aantrekkelijker voor de enthousiaste hobbyist.

Pluspunten

  • Compact
  • Scherpstel snelheid
  • Stof en vocht bestendig

Minpunten

  • Batterijduur

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 3
Ergonomie Score: 4
Snelheid en automatiek Score: 5
Batterijduur Score: 3
Uitbreidbaarheid Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5

+1
BeesduifNewbie 25 juli 2019 Product gekocht

Sony A6300 + 18-135mm f/3.5-5.6 Zwart

Camera enkele dagen in gebruik en erg tevreden over kwaliteit van camera en lens. Batterij ging in begin erg hard, maar heb het gevoel dat dat kwam door het bladeren door de menu's. Tijdens maken van foto's gaat er een procent af per 5-10 foto's. Meer informatie in uitgebreide review.

Pluspunten

  • Lichte compacte body
  • Compacte en degelijke maar zwaardere lens
  • Hoge kwaliteit foto's

Minpunten

  • Prijzige lens
  • Batterij gaat snel leeg bij bladeren door foto's en menu

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Ergonomie Score: 4
Snelheid en automatiek Score: 4
Batterijduur Score: 3
Uitbreidbaarheid Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5

Gwhiskey 29 juni 2019 Product gekocht

Sony A6300 + 18-135mm f/3.5-5.6 Zwart

Fijne camera voor op vakantie. Keuze voor niet te grote zoomlens omdat die ook zwaarder zijn. Ik merk dat ik aan dit zoombereik voldoende heb. Sony body ligt lekker in de hand, en dankzij YouTube filmpjes weet ik goed m'n weg te vinden tot de verschillende functies.

Pluspunten

  • Prettige functie knoppen, handig menu (onder Fn knop)
  • Niet zwaar
  • Zowel door kijker als op scherm zie je de te nemen foto ('pre-foto')
  • De 'pre-foto' verandert van belichting tegelijkertijd als je instellingen wijzigt. Dus realtime inzicht in het effect van je wijzigingen.

Minpunten

  • Niet goedkoop

Eindoordeel

Score: 5
vdSouris 16 juni 2019 Product gekocht

Sony A6300 + 16-50mm f/3.5-5.6 Zwart

Super snel autofocus systeem, prachtige foto's goede bouwkwaliteit en lekker compact

Pluspunten

  • snelle autofocus
  • formaat
  • usb charging

Minpunten

  • geen touchscreen
  • dure lenzen

Eindoordeel

Score: 5
wmstudio 11 januari 2019 Product gekocht

Sony A6300 body

Onlangs de Sony A6300 aangeschaft. De prijs nu aanzienlijk lager dan voorheen en daardoor is de camera interessanter geworden. Er zijn een aantal verbeteringen t.o.v. de A6000 aangebracht zoals 14bits RAW, verbetering ISO gevoeligheid, silent shooting en niet onbelangrijk de mechanische uitvoering van m.n. de lensvatting is verbeterd.

Pluspunten

  • Solide
  • Stelt snel scherp
  • stof en vochtbestendig

Minpunten

  • Batterijduur

Eindoordeel

Score: 5
VincentTedNewbie 18 augustus 2018 Product gekocht

Sony A6300 + 16-50mm f/3.5-5.6 Zwart

De Sony A6300 is de afgelopen jaren een goede concurrent geworden in de prijs-kwaliteit verhouding. Het is op veel aspecten o.a. de autofocus en de 4K opnames uitstekend. De camera is een goede allround kamera, die voor beginners zowel voor semi-professionals te gebruiken is.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Snelle autofocus
  • 4K Video
  • Compact en licht

Minpunten

  • Batterij
  • Geen touchscreen

Eindoordeel

Score: 4
Fatum 23 juli 2018 Product gekocht

Sony A6300 + 16-50mm f/3.5-5.6 Zwart

De Sony a6300 is een zeer goede camera naar mijn ervaring. All-round fotografie met de kit lens is zeker mogelijk, maar deze blinkt op geen enkele manier echt uit. Goed dus voor hobby/beginnende fotografen, maar als je op iets specifiek wilt toespitsen, is een specifieke lens aan te raden imho.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Makkelijk in gebruik
  • Ingebouwde Wifi
  • Snel scherpgesteld

Minpunten

  • Niet goedkoop
  • Aanbod lenzen

Eindoordeel

Score: 4
blacksun1998Newbie 19 juli 2018 Product gekocht

Sony A6300 + 16-50mm f/3.5-5.6 Zwart

Perfect toestel met zeer hoge dynamic range.

Pluspunten

  • Robuust
  • Mogelijkheden
  • Compact

Minpunten

  • Duur

Eindoordeel

Score: 4
Dick5jaarNewbie 13 mei 2018 Product gekocht

Sony A6300 body

lichte systeem kamera, kan alls en spatwater dicht en razendsnel

Pluspunten

  • licht
  • snel
  • spatwaterdicht

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5
DonMartin2Newbie 23 april 2018 Product gekocht

Sony A6300 + 16-70mm f/4.0 Zwart

Degelijke systeemcamera, snelle scherpstelling en uitstekende video's

Pluspunten

  • Robuust uitgevoerd
  • Lichte magnesium body
  • Uitstekend objectief

Minpunten

  • nog geen minpunt ontdekt

Eindoordeel

Score: 5
wijnrekNewbie 5 januari 2018 Product gekocht

Sony A6300 body

ik vond het goed en gemakkelijk ik ben heel content

Pluspunten

  • gemakkelijk om mee werken

Minpunten

  • wat zwaar

Eindoordeel

Score: 4
cici77Newbie 11 juli 2017 Product gekocht

Sony A6300 body

De sony a6300 is een top camera. De camera voelt stevig en niet goedkoop aan. filmen in 4k is top. Ik had graag de opnameknop wel op een andere plaats gezien. Je komt er namelijk niet heel goed bij. verder heb niet veel negatiefs te zeggen over deze camera

Pluspunten

  • goed + stevig gebouwd
  • 4k is geweldig
  • gewelidige autofocus

Minpunten

  • opnameknop zit op een ongelukkige plek

Eindoordeel

Score: 4
leungtakNewbie 24 mei 2017

Sony A6300 body

Optimale video-opnames, goede fotokwaliteit en snelheid. Batterij duurt niet lang.

Pluspunten

  • uitstekend videokwaliteit
  • autofocus en beeldkwiliteit
  • compact

Minpunten

  • batterij
  • geen touchscreen
  • prijs

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony A6300 + 16-50mm f/3.5-5.6 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Apple

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True