Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Review door de redactie

Achtergrond - Maak je eigen toetsenbord: zelf een 60%-keyboard bouwen

Als je zelf je toetsenbord bouwt, ben je niet gebonden aan wat een fabrikant voor je bepaalt. Maar de beste motivatie om zelf te bouwen is de simpelste: het is gewoon leuk.

171    2 jan

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
12
Score: 4
1
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Red (US Qwerty)

Een high-end mechanisch toetsenbord met een hoog tweak-gehalte, dat ik graag 5 sterren had gegeven.

Pluspunten

  • Leverbaar in 3 verschillende Cherry MX varianten.
  • Modmogelijkheden.
  • Kan met veel hardware overweg. Support voor USB 2.0 en 3.0. Ondersteuning DPI-instellingen voor Corsair muizen.
  • Goede bouwkwaliteit (hoewel dat niet van de verlichting gezegd kan worden). Makkelijk schoon te maken.
  • Vrijwel alle toetsen zijn programmeerbaar. 18 extra programmeerbare toetsen. Ondersteuning voor muisklikken.
  • Elke toets kan een eigen kleur hebben. Helderheid van verlichting is regelbaar. Verlichting is ook uitschakelbaar.
  • Ondersteuning voor diverse mediaspelers.
  • Kan ook met zakelijke software goed overweg.

Minpunten

  • Geen aansluitingen voor USB, geluid of microfoon.
  • Voor sommige uitbreidingen moet je wat moeite doen in het buitenland.
  • Klein werkgeheugen, zodat voor veel functies de software in de achtergrond moet lopen.
  • Relatief weinig profielen online. Er zijn wel veel K70 RGB profielen die je kunt aanpassen.
  • Bouwkwaliteit van de LEDs is slecht. Sommige veranderen van kleur en het worden er steeds meer. Al drie keer teruggestuurd vanwege hetzelfde probleem.
  • Prijzig.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Ergonomie Score: 4
Drivers / support Score: 4
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 2
Precisie Score: 5
Functionaliteit Score: 5

+1
DieEneGozer 9 september 2015

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Brown (Qwerty US)

Goede kwaliteit, maar dat mag wel voor deze prijs. Ik heb zelf hier voor de g710+ gehad maar nadat die kapot ben ik voor deze gegaan. Typt heerlijk met de Brown switches. Ik heb zelf over de backplate wit karton gedaan om het licht beter te laten reflecteren.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Felle kleuren
  • Goede software

Minpunten

  • Prijs iets wat aan de hoge kant

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Ergonomie Score: 3
Drivers / support Score: 4
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Precisie Score: 5
Functionaliteit Score: 5

0
riesg 23 juni 2016

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Red (US Qwerty)

Slechte kwaliteit switches en leds, voor dit geld (en minder) zijn er veel betere toetsenborden te krijgen. Mijn advies en ervaring.... liggen laten!!!

Pluspunten

  • Mooie aluminium behuizing
  • Toetsenbord voelt stevig aan

Minpunten

  • Prijs
  • Slechte kwaliteit switches
  • Slechte kwaliteit leds
  • Nauwlijks tot geen profielen te downloaden
  • Slechte documentatie m.b.t. zelf macro's maken
  • Geen USB hub op de K95RGB (was wel op de K95)

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Ergonomie Score: 3
Drivers / support Score: 4
Vormgeving Score: 4
Prijs Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 2
Precisie Score: 2
Functionaliteit Score: 1

0
Portal2Boy 30 augustus 2015

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Brown (Qwerty US)

Een prachtig toetsenbord, dat zeker een lange tijd mee zal gaan en je goed zal dienen.

Pluspunten

  • Vol mechanische toetsen
  • Verkrijgbaar met 3 verschillende cherry MX toetsen
  • RGB backlight
  • Comfortabele polssteun
  • Ondersteunt usb 2.0 en 3.0
  • Hoge bouwkwaliteit
  • Multimediatoetsen

Minpunten

  • Geen usb hub ingebouwd
  • Bij usb 3.0 hangt er een usb kabeltje los
  • Backplate onde macrotoetsen is van plastic, niet van aluminium
  • Door het weglaten van een uitsparing in de caps lock toets druk je hem wel eens in tijdens het typen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Ergonomie Score: 5
Drivers / support Score: 5
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 4
Functionaliteit Score: 5

0
mcp20366 31 maart 2015

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Red (US Qwerty)

Het mooiste meisje van de klas. Maar worden we er gelukkig van?

Pluspunten

  • Mooi toetsenbord om aan te gluren. Wellicht het mooiste van het moment.
  • Toetsen staan vrij waardoor schoonhouden gemakkelijk is

Minpunten

  • Toetsen iets te klein qua contactoppervlak. Ook na gewenning nog veel typefouten.
  • Nummer toetsen niet handig verlicht. 1 tm = hadden de leds dan ook beneden mogen zitten.
  • Software/drivers nog niet helemaal stabiel. Profielen soms spontaan naar windowsprofiel. Lijkt me een windows focus probleem.
  • Niet alle leds regelbaar. Witte indicator leds van Caps Num en Scroll Lock te fel.
  • Verbazingwekkend weinig profielen online.
  • Afwerking kan beter. De aluminiumplaat voelt scherp aan, de polssteun kan beter (is te laag, te klein)
  • 16 miljoen RGB kleuren blijken er minder te zijn. Marketingblunder die al voor refunds heeft gezorgd.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Ergonomie Score: 2
Drivers / support Score: 3
Vormgeving Score: 4
Prijs Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 4
Precisie Score: 3
Functionaliteit Score: 4

LGunit 11 november 2016

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Brown (Qwerty US)

Voelt stevig aan, alleen jammer dat de backplate van de macro knoppen van plastic is terwijl de plaat bij de andere knoppen van metaal is (een bewerkte versie van de k70?). De toetsen voelen heel fijn aan.

Pluspunten

  • goeie bouwkwaliteit
  • mooie licht effecten
  • heel veel mogelijkheiden voor customization
  • software is aangepast en is nu vrij makkelijk
  • dedicated mediaknoppen
  • 18 macroknoppen
  • windows lock knop

Minpunten

  • plastic backplate aan de macroknoppen kant
  • bij de macroknoppen kun je niet de forward en backward knoppen van de muis registreren
  • 2 usb 2.0 sloten nodig of 1 USB3
  • (geen USB hub)

Eindoordeel

Score: 5
Frankasaurus 21 oktober 2016

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Brown (Qwerty US)

Voor degenen die serieus omgaan in de gaming of editing scene is dit het beste wat de markt te bieden heeft: MX Brown voor een goede drukkracht en zekerheid van drukken, met geweldige feedback op zowel geluid als gevoel. Macro's zijn een godsgeschenk voor editors en gamers gelijk. 100% Aanrader!!!

Pluspunten

  • Stevig gebouwd
  • LED verlichting komt door de doorzichtige dome voor een betere gloei
  • Knoppen gaan lang mee, en worden niet snel vettig
  • Controlle over ALLES met de Corsair software
  • Elleboogsteun is comfortabel genoeg, en heeft anti-slip (geeft niet mee).
  • Serieus goede aandacht aan kwaliteit voor de Cherry MX switches

Minpunten

  • Het macro gedeeltje is gemaakt van plastic, terwijl de rest van metaal is, waardoor het voelt alsof ze gewoon 18 macro's op een K70 hebben geplakt
  • De kabel is dik (te verwachten) en lastig te wurmen langs krappe hoeken
  • Zeer duur! Wanneer je de macro's niet gebruikt; zie K70 RGB

Eindoordeel

Score: 5
668692 26 september 2016

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Brown (Qwerty US)

Heerlijk toetsenbord om zowel op te typen als op te gamen. Nadelen zijn er wel... de swtiches zijn gesoldeerd, dus een liquid-spill kan gelijk betekenen dat je je hele bord weg moet gooien. Daarnaast is het jammer dat de game toetsen een andere backplate hebben.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Heerlijk typen
  • Heerlijk gamen

Minpunten

  • Gesoldeerde switches
  • Game toetsen andere backplate
  • Leds schijnen meer langs de toetsen dan er door.

Eindoordeel

Score: 4
max.guit 13 juni 2016

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Brown (Qwerty US)

super goed toetsenbord. voldoet aan alle eisen

Pluspunten

  • rgb
  • chroma keys

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 5
Ramonmaas95 11 juni 2016

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Red (US Qwerty)

Heerlijk toetsenbord. Lekker licht typen en alle toetsen zijn te veranderen. Je kunt als je wilt er een AZERTY toetsenbord van maken bijvoorbeeld. Software is zeer uitgebreid maar vereist wat leertijd. Mediabuttons alleen te gebruiken voor bijv WMP en VLC. Niet voor Youtube.

Pluspunten

  • Heerlijke typervaring.
  • Mooie RGB Uitstraling.
  • Super bouwkwaliteit.
  • Goede software.

Minpunten

  • Mediabuttons gelimiteerd.

Eindoordeel

Score: 5
e.dewaal 2 mei 2016

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Red (US Qwerty)

Prachtig toetsenbord. Verschrikkelijk goede software en als bonus krijg je leuke ledjes. Ook zijn de dedicated mediabuttons erg handig. De bouwkwaliteit ligt ook erg hoog. Helaas jammer dat er geen USB pass through meer in zit.

Pluspunten

  • veel macrotoetsen
  • handige verlichting
  • stabiele software
  • dedicated media buttons
  • windows toets lock knop
  • superieure bouwkwalitiet
  • erg nette sleaving om de kabel

Minpunten

  • veel macrotoetsen (iets met bomen en bos)
  • geen usb pass through
  • software vergt learningcurve
  • erg prijzig
  • dikke stugge kabel

Eindoordeel

Score: 5
finn107 27 februari 2016

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Red (US Qwerty)

Ik heb dit toetsenbord nu 2 maanden en ik ben er heel erg blij mee, alleen is het wel een superduur toetsenbord. Aanrader voor iedereen die een wat groter budget heeft.

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • mooie verlichting
  • fijne pools steun

Minpunten

  • duur

Eindoordeel

Score: 5
killie01 19 februari 2016

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Red (US Qwerty)

Ben al een paar maanden erg tevreden met het toetsenbord, hij ziet er mooi uit. Is stevig gebouwd en overleeft de dagelijkse verhuizing van en naar mijn werk zonder moeite. De LED verlichting is een leukigheidje voor een tijdje, maar die je wel verveeld als je echt ve gaat typen.

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • Mooi design
  • Comfortabele steun
  • Erg stil als je de toetsen niet tot de bodem duwt (mx red zonder bump of klik)
  • Verschuift amper op gladde ondergrond
  • Software werkt erg fijn als je er een beetje aan gewend bent
  • Macro toetsen zijn heel handig bij gamen, maar ook bij het werk

Minpunten

  • Zoveel stroomgebruik dat 1 usb 2 poort niet genoeg is, 1 usb 3.0 poort wel.
  • 16.8 miljoen kleuren flikkeren door de controller. Dit wordt niet meer veranderd door corsair.
  • Zonder 16.8 miljoen kleuren zijn fade in en fade out opties schokkerig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Ergonomie Score: 5
Drivers / support Score: 3
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
janvandefred 10 januari 2016

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Brown (Qwerty US)

Goed toetsenbord, ziet er mooi uit op wat plastic na. Zitten plaatselijk software bugs in, maar niet veel. Zeer tevreden.

Pluspunten

  • Mooie afwerking
  • Uitstekende leds
  • Goede bouwkwaliteit
  • Stevige, braided kabel

Minpunten

  • Deels plastic
  • Software bugs
  • Niet standaard onderste rij

Eindoordeel

Score: 5
Xiodazer 24 september 2015

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Brown (Qwerty US)

Dit is verreweg het beste toetsenbord dat ik ooit heb gebruikt, mijn grootste klacht is de plaatsing van de caps lock toets.

Pluspunten

  • goede bouwkwaliteit
  • fijne toetsen
  • niet te fel licht
  • de multi-media toetsen zijn een fijne toevoeging
  • prettig geluid bij het typen
  • Polssteun
  • Knop om de switchen tussen 3 profielen
  • Geborsteld aluminium

Minpunten

  • Weinig K95 profielen op het forum (wel veel k70 profielen)
  • vrij duur
  • De caps lock toets is vervelend geplaatst, waardoor je die soms per ongeluk raakt

Eindoordeel

Score: 5
FramesPerSecond 13 september 2015

Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Red (US Qwerty)

Ongelofelijk toetsenbord! De rode Cherry MX switches zijn helemaal fantastisch! De afwerking van dit toetsenbord is gewoon helemaal top, super mooi brushed aluminium. Software zat eerst vol met bugs, maar is nu helemaal perfect! Maar zo'n beauty komt met een prijsje... En een trampstamp...

Pluspunten

  • Prachtige afwerking
  • Volledig Cherry MX switches
  • Uitgebreide software
  • Handige sneltoetsen
  • Ongelofelijke verlichting
  • Onboard memory
  • Polssteun hoge kwaliteit
  • Kan worden gebruikt als kerstboom

Minpunten

  • Vereist twee USB 2.0 poorten of 1 USB 3.0 poort
  • Zichtbare schroefjes
  • Prijs
  • Behuizing macrotoetsen plastic
  • Geen USB hub
  • Logo is en blijft verschrikkelijk

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Ergonomie Score: 5
Drivers / support Score: 5
Vormgeving Score: 5
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Precisie Score: 5
Functionaliteit Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Corsair Gaming K95 RGB Cherry MX Red (Qwertz)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*