Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 120mm

Prijs
€ 8,09
Specificaties 20,2dB bij maximaal 1.500rpm - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de be quiet! Pure Wings 2 PWM, 120mm. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
10
Score: 4
1
Score: 3
3
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
0
TakeMeNL 12 mei 2019 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 80mm

Zoals bij alle reviews hier is het een fijne klein stille fan. Maar gebruik hem niet voor bijvoorbeeld rack servers want de airflow is gewoon niet goed genoeg.

Pluspunten

  • Stil (normaal gebruik)
  • PWM
  • Degelijk
  • Goedkoop

Minpunten

  • Niet stil bij te weinig aanvoer

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 3
Luchtverplaatsing (max) Score: 4
Luchtverplaatsing (min) Score: 3
Geluid (max) Score: 3
Geluid (min) Score: 4

JH34D 7 juli 2020 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 120mm

Goede casefans die zelfs op vol vermogen weinig herrie maken, en er ook nog eens goed uit zien

Pluspunten

  • mooi prijspunt voor een casefan
  • mooi uiterlijk
  • weinig geluid, zelfs op vol vermogen

Minpunten

  • niet zo geschikt voor radiatoren

Eindoordeel

Score: 5
Almering 5 mei 2020 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 140mm

Helaas vielen deze fans wat tegen. Ze zijn wel stil maar de motor maakt relatief veel geluid. Een zachte brom toon. Dit komt omdat deze fans met rifle bearings zijn uitgerust, ipv. met fluid. Ik heb deze na een week terug gestuurd en arctic P14 PWM fans gekocht, stukken beter

Pluspunten

  • Stil qua lucht verplaatsing
  • Geen RGB
  • Zien er goed uit

Minpunten

  • rifle bearing

Eindoordeel

Score: 3
Bitzer 25 juli 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 80mm

Deze gebruik ik op een processor koeler. Normaal hoor je deze fan niet. Alleen op een processor die echt heet word ga je 'm horen. Als het heel koud is draait ie zo langzaam dat twee van mijn moederborden een cpu fan error geven bij een koude boot.

Pluspunten

  • zeer stil

Minpunten

  • cpu fan error bij zeer lage temperaturen

Eindoordeel

Score: 4
WCA 25 juni 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 140mm

Fans zijn na 3,5 jaar op en gaan tikken, gemiste kans helaas. Ze zaten bij mijn behuizing geleverd, dus ik zal niet klagen, maar toch jammer dat een fan maar zo kort mee gaat. Geldt ook voor de 120mm varianten.

Pluspunten

  • Stil

Minpunten

  • Gaat relatief snel stuk (3,5 jaar)

Eindoordeel

Score: 3
Turismo 22 april 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 120mm

Deze fans gekocht ter vervanging van de fans van mijn Cooler Master MasterLiquid 120 AIO. Velen malen stiller, en houden de boel goed koel, geen case vibratie meer zoals de cooler masters hadden, een aangename "woesh" geluid op volle stand.

Pluspunten

  • Stil en houd de boel koel
  • Stabiel
  • PWM om snelheid aan te passen
  • Degelijke bouwkwaliteit

Minpunten

  • Geen sleeves om de kabels als je daarom geeft

Eindoordeel

Score: 5
Retaliator 18 februari 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 80mm

Twee van deze rakkers houden de CPU's koel van een dual socket werkstation. Ze houden de boel goed koel en zijn erg stil.

Pluspunten

  • Stil
  • Goede luchtverplaatsing
  • Niet duur
  • PWM

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Luchtverplaatsing (max) Score: 5
Luchtverplaatsing (min) Score: 5
Geluid (max) Score: 5
Geluid (min) Score: 5
Retaliator 18 februari 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 92mm

Goede koelers voor weinig geld. Zeer hoge kwaliteit en prima luchtverplaatsing. Zijn vooral heel stil en dat is voor mij het belangrijkste.

Pluspunten

  • Stil
  • Goede luchtverplaatsing
  • Niet duur
  • PWM

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Luchtverplaatsing (max) Score: 5
Luchtverplaatsing (min) Score: 5
Geluid (max) Score: 5
Geluid (min) Score: 5
Retaliator 1 februari 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 120mm

Ik heb meerdere van deze ventilatoren in mijn bezit. Ze doen in verschillende machines hun ding goed. Ze zijn stil, verplaatsen voldoende lucht en ze zien er goed uit. De prijs is niet hoog, dus ook dat is een voordeel.

Pluspunten

  • Stil
  • Goede looks
  • Goede luchtverplaatsing
  • Niet duur
  • PWM

Minpunten

  • Ik had de kabel liever gesleeved gezien, maar je kunt niet alles hebben.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Luchtverplaatsing (max) Score: 5
Luchtverplaatsing (min) Score: 5
Geluid (max) Score: 5
Geluid (min) Score: 5
Retaliator 1 februari 2018 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 140mm

Ik gebruik deze stille koelers voor mijn werkstation. Twee van deze rakkers zorgen voor de koele luchtinname aan de voorzijde van mijn machine. Ik heb ze op de meest stille modus staan (Asus profiel vanuit de bios). Je hoort ze eigenlijk niet en leveren toch een goede airflow.

Pluspunten

  • Goede luchtverplaatsing
  • Erg stil
  • Goede looks
  • Niet duur
  • PWM

Minpunten

  • Ik had de kabel liever gesleeved gezien, maar je kunt niet alles hebben.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Featureset Score: 5
Luchtverplaatsing (max) Score: 5
Luchtverplaatsing (min) Score: 5
Geluid (max) Score: 5
Geluid (min) Score: 5
RGort10 1 december 2017 Product gekocht

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 120mm

Goede kwaliteit. Maakt bijna geen geluid en verplaatst genoeg lucht waardoor de pc lekker cool blijft. Montage was makkelijk met de bijgeleverde schroeven. Mooie niet te korte niet te lange kabel.

Pluspunten

  • Stil
  • Veel lucht verplaatsing
  • Goede lengte kabel
  • Makkelijk monteren

Minpunten

  • Schroeven kun je perongeluk te ver door draaien.

Eindoordeel

Score: 5
xs4me 6 januari 2017

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 92mm

Vervanger van de meegeleverde Cryorig M9i cooler fan, die niet zo best was. Stuk beter nu! Ik vind de Be Quiet fans, even los van dat alle fans op toeren geluid maken, een aangenaam geluid hebben. Een soort zacht geblaas die niet zo irritant voor 't oor is.

Pluspunten

  • Stil!
  • Prettig fan geluid
  • Efficient
  • PWM

Minpunten

  • Bevestiging alleen dmv schroeven

Eindoordeel

Score: 5
Zteve 23 december 2016

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 140mm

Doen wat ze moeten doen, en doen dat nog stil ook. Montage easy as f*ck, prima prestaties.

Pluspunten

  • Solide
  • Stil
  • Veel kracht

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
explo76 28 december 2015

be quiet! Pure Wings 2 PWM, 80mm

Prima fan, ingezet als vervanging van een defecte CPU fan. Wel de originele schroeven moeten gebruiken om deze te monteren. Verder aansluiten en werken. Fijne prestaties tussen 596-2368 RPM (SpeedFan)

Pluspunten

  • Goede prestaties, ook bij maximaal gebruik.
  • Juiste prijs/kwaliteit verhouding
  • Instelbaar 596-2368 RPM

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een be quiet! Pure Wings 2 PWM, 120mm?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True