Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
2
Score: 4
6
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+3
DaemonAngel 13 november 2015 Product gekocht

Microsoft Band (2015) Medium

Aangename mooie band met een degelijke afwerking die je activiteit trackt en je meldingen van je smartphone doorgeeft. Met de ingebouwde GPS is hij gemakkelijk te gebruiken om te lopen en te fietsen. Waterresistent maar niet waterdicht. Verscheidenheid aan sensoren. Meer in de review...

Pluspunten

  • GPS ingebouwd
  • Comfortabel
  • Meldingen werken goed
  • Wel IPX7 (waterresistent)
  • Alle functies behalve cortona en spraakbediening werken met android en iOS
  • Mooi afgewerkt
  • Verscheidenheid aan sensoren

Minpunten

  • Scherm alleen horizontaal (kan opgelost worden met een update)
  • Clasp is gevoelig voor krassen
  • Niet waterdicht (niet zwemmen of douchen)
  • Cortona en spraak alleen met windows phone
  • Achter de pc is een normale horloge comfortabeler doordat de clasp daar dunner is
  • Slechte kwaliteit (vaak retour)

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 5
Ergonomie Score: 4
Prijs Score: 3
Mobiliteit en accuduur Score: 3

+2
Scripted 6 januari 2016

Microsoft Band (2015) Large

Leuk ding ben er tot zo ver toe erg blij mee!

Pluspunten

  • Simpele besturing (wauw)
  • Gewicht
  • Accuduur prima
  • tweaker.net app (RSS)
  • GPS
  • Meldingen/Berichten en caller ID.
  • Haptic feedback (verschillende sterktes)
  • Smart wake-up

Minpunten

  • software nog niet 100%
  • plaatjes/smileys als blokjes in berichten/whatsapp
  • verdiepingen niet accuraat gemeten
  • Clasp niet een standaard gaatje. (dus soms te strak of te los bij het opnieuw omdoen)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 4
Ergonomie Score: 4
Prijs Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 5

Microsoft Band (2015) Medium

Na wat kinderziektes en ook een lastige pubertijd heeft Microsoft via diverse firmware en hardware updates van de Band 2 misschien wel de beste activity tracker gemaakt die ook als smartwatch goed mee kan.

Pluspunten

  • Goede balans tussen smartwatch & fitness tracker
  • Acceptabele accuduur
  • Veel firmware en software updates

Minpunten

  • niet waterdicht dus geen zwemsport tracker

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 4
Ergonomie Score: 4
Prijs Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4

+1
Gé Brander 4 november 2015

Microsoft Band (2015) Medium

De tweede versie van de Microsoft Band is op veel punten verbeterd. Draagcomfort is een stuk beter en visueel is de Band 2 ook een stuk aantrekkelijker. Nieuwe opties zijn de UV meter en de barometer.

Pluspunten

  • Gebogen scherm
  • Beter draagcomfort
  • Meer opties (barometer en UV)

Minpunten

  • Vrij grote sluiting
  • Niet dezelfde lader als de Band 1
  • Hogere prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Featureset Score: 4
Ergonomie Score: 4
Prijs Score: 3

dibrain2000 27 mei 2017

Microsoft Band (2015) Large

Een Microsoft dat niet meer verkrijgbaar is. Jammer, want de versie 2 was al veel beter dan de eerste. Draag comfort is prima en het biedt veel integratie met mijn telefoon. Jammer dat de band te makkelijk scheurt, binnenkort maar weer omruilen binnen de garantie.

Pluspunten

  • Design
  • Functionaliteit
  • Integratie met telefoon

Minpunten

  • Band scheurt te makkelijk

Eindoordeel

Score: 4
RobinFM 9 februari 2017

Microsoft Band (2015) Small

Qua functies de beste smartwatch die je kunt kopen, maar het rubberen bandje blijft maar stuk gaan (bekend probleem). Na vijf Bands in een jaar heb ik een refund aangevraagd en gekregen. Jammer, want ik was gek op het ding.

Pluspunten

  • Betrouwbare metingen
  • Veel sensoren aan boord
  • Prettige UI

Minpunten

  • Bouwkwaliteit, de rubberen Band begint na zo'n twee maanden te scheuren

Eindoordeel

Score: 3
motormuisjake 22 mei 2016

Microsoft Band (2015) Medium

Ik heb mijn Band 2 sinds januari 2016 Gebruik 'm samen met een Nokia Lumia 635 Heb Microsoft Health op m'n mobiel pc thuis geďnstalleerd Ik krijg regelmatig updates voor de app op m'n mobiel maar ook voor de Band Hierdoor is het aantal functies op de Band toegenomen

Pluspunten

  • degelijk ontwerp
  • Na herinstallatie app op mijn mobiel zijn alle gegevens beschikbaar, cloud werkt dus goed

Minpunten

  • app op mijn mobiel moet ik helaas met enige regelmaat opnieuw installeren omdat de app afsluit, jah dan heb ik niets aan

Eindoordeel

Score: 5
Brimborium 18 januari 2016

Microsoft Band (2015) Medium

Aangeschaft als hardloophorloge met een plus. Tot nu toe erg tevreden mee. Ingebouwde functionaliteit zoals gps en hartslagmeter zijn bij een hardloophorloge erg nuttig en werken goed. Ook over de bouw van het horloge (degelijke bouw, perfect scherm) ben ik erg te spreken.

Pluspunten

  • Degelijke bouw
  • Het scherm (zowel weergave als aanraakfunctie)
  • Ingebouwde functionaliteit (gps/hartslag etc.)
  • Batterijduur en korte oplaadtijd
  • Uitgebreide Health-app

Minpunten

  • Beperkte aanbod apps (Windows Phone)

Eindoordeel

Score: 5
SED 28 december 2015

Microsoft Band (2015) Medium

via Amazon UK kortingsactie voor 250 euro thuis afgeleverd.Draagcomfort is prima en veel beter dan vorige versie. Alleen nog beperkt in aantallen third party apps.Sommige sensoren worden nog niet optimaal gebruikt, wel heart rate maar geen heart rhythm. Ecosysteem moet zich nog verder ontwikkelen. Prima product!

Pluspunten

  • Draagcomfort prima
  • Ook zonder Smartphone gegevens verzamelen
  • behoorlijke batterijduur
  • Redelijke prijs (met aanbdiening tot jan2016)
  • Snel te laden via USB (met magnetische connector aan band zijde)

Minpunten

  • Nog weinig extra tegels beschikbaar
  • Notificatiecenter voor niet MS apps nog beperkt
  • Wel spatwater maar niet waterdicht.

Eindoordeel

Score: 4
michelr 10 november 2015

Microsoft Band (2015) Large

Band 2 maten vallen iets groter dan Band 1 (heb L). Draagcomfort goed, accuduur is 2+ dagen (afhankelijk settings). Band 2 aan binnen- en buitenkant draagbaar, klok modi uit, aan of bij 'draaien van je pols'. Oplaadconnector is geen standaard USB connector. Prijs is stukje hoger dan oude band ($249).

Pluspunten

  • Design
  • Sleep tracking
  • Draagcomfort

Minpunten

  • Prijs
  • Geen standaard USB poort

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Microsoft Band (2015) Large?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True