Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 3 december 2015

Huawei Nexus 6P: groot, stoer en high-end

De Huawei Nexus 6P is een grote smartphone die je in principe met twee handen bedient. Zoals gewoonlijk bij de Nexus-lijn, krijgt ook de 6P als eerste nieuwe Android-updates en draait hij een kale, maar functionele Android-versie. Deze smartphone is een en al high-end. Zo heeft hij de snelle Snapdragon 810-chipset, een goede camera, een mooi amoledscherm, een lange accuduur en bijna alle luxe die je van een smartphone in het topsegment mag verwachten. Goedkoop is hij niet, maar deze Nexus is wel wat de Nexus 6 van vorig jaar had moeten zijn. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
28
Score: 4
15
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
1
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.

Huawei Nexus 6P 32GB Aluminium

Met de Nexus 6P weet Google eindelijk een high-end premium toestel neer te zetten zonder tekortkomingen. Een echte krachtpatser dankzij het aluminium design met AMOLED scherm, super camera, snelle processor en ook de vingerafdrukscanner werkt erg goed! Kortom, een top-toestel!

Pluspunten

  • Aluminium design
  • 1440p AMOLED scherm
  • Snelle processor
  • Goede camera
  • Grote accu
  • Snelle vingerafdrukscanner
  • Front-facing stereo speakers
  • Altijd de nieuwste Android versie (zonder bloatware)

Minpunten

  • Voor sommigen te groot
  • USB Type-C is niet breed ondersteund
  • Prijsverschil met de US

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

+2
Therach 20 januari 2016

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

Normaal doe ik niet langer dan anderhalf jaar met een toestel, maar door de geweldige software/hardware combinatie en nieuwe functies als Nexus Imprint en USB-C verwacht ik dat daar verandering in gaat komen. Ook foto's maken is echt een genot met dit toestel vanwege de geweldige camera.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Camera
  • AMOLED scherm
  • Snelle updates

Minpunten

  • Problemen met Doze
  • Geluid zachter uit bovenste speaker

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

+2
Stylus 27 december 2015

Huawei Nexus 6P 32GB Aluminium

Een super fijne telefoon dit erg snel is, een mooi scherm heeft, gebruik maakt van een perfecte vingerafdrukscanner en een super bouwkwaliteit heeft. Echter is de telefoon groot maar dit is een kwestie van wennen.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Accu
  • Vingerafdrukscanner
  • Formaat van het scherm
  • Clean Android
  • Mega snel
  • USB C

Minpunten

  • Formaat van het scherm
  • Positie vingerafdruk scanner
  • USB C

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

+1
RobinR_ 22 mei 2017

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

Erg tevreden met deze telefoon en zeker een aanrader voor iemand die zoekt voor een snelle en gebruiksvriendelijke mobiel. De Nexus 6P beschikt over een erg goede camera en een mooi scherm. Helaas is de batterij wat minder maar alle pluspunten maakt dat het wel weer goed.

Pluspunten

  • Scherp en helder scherm
  • Front-facing speakers
  • Stock Android
  • Snel
  • Snelle en maandelijkse updates
  • Goed beveiligd
  • Fingerprint scanner op de achterkant
  • Quick charging

Minpunten

  • Matige batterij voor mensen die dagelijks veel bezig zijn met hun telefoon
  • Fingerprint scanner niet meer zo snel als voorheen
  • Scherm kan wat te groot zijn voor sommige mensen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3

+1
iTweakKid 3 maart 2017

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

De Nexus 6P, de beste telefoon die ik tot nu toe bezit!

Pluspunten

  • Lekker groot amoled scherm
  • Mooie camera
  • Strak design
  • Goede speakers
  • Als eerste de nieuwste updates rechtstreeks van Google
  • Super snel opladen met

Minpunten

  • Mocht wel ietsjes goedkoper
  • Duurzaamheid is ver te zoeken, het toestel buigt als er druk op staat en kan zelfs breken
  • Geen uitbreidbaar geheugen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4

+1
JustVodka 2 juli 2016

Huawei Nexus 6P 64GB Zwart

Fijne telefoon die voor mij wat aan de grote kant is. Had iets steviger gemogen, want in broekzak verbuigt hij.

Pluspunten

  • Prima amoled scherm
  • Camera
  • Snelle vingerafdruk scanner

Minpunten

  • Groot
  • Geen optische beeld stabilisatie
  • Glad
  • Verbuigt in broekzak

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 2

+1
JGWL 22 maart 2016

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

Hierbij een beknopte review na 3 maanden gebruik van de Nexus 6P 32gb. Ondanks kleine kritiekpunten ben ik erg tevreden met het apparaat.

Pluspunten

  • snelheid Android
  • bouwkwaliteit
  • camera presteert goed bij weinig licht
  • groot kleurrijk 1440p scherm
  • dunne bezels
  • oplaadsnelheid
  • geluidskwaliteit en volume luidsprekers
  • Design i.c.m. dbrand skin

Minpunten

  • kleine kijkhoek/rozige waas
  • vingerafdrukscanner werkt soms niet
  • geluidskwaliteit audiojack matig
  • accuduur kan beter (SOT 3-4 uur met 30% brightness)
  • trilmotor zwak en hoorbaar

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3

+1
Sjemmeh 26 februari 2016

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

Ongeveer 3 maand in bezit, ruim tevreden met het toestel.

Pluspunten

  • Snel
  • Erg mooi scherm
  • Microfoon is heel helder
  • Bereik is erg goed
  • Laad snel

Minpunten

  • Batterijduur
  • USB-C is (nog) niet handig
  • Buigt snel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 2
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5

Huawei Nexus 6P 64GB Zwart

De nexus 6p. Voor mij persoonlijk de telefoon waar ik dit jaar het meest naar uit keek. Voor de niet lezers heb ik ook een videoreview gemaakt. Die kan je hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=mgr1ojhQrSo Hieronder mijn samenvatting van wat ik er van vind na een week gebruik :)

Pluspunten

  • Scherm
  • aluminium body
  • stock android
  • batterijduur
  • camera

Minpunten

  • groot
  • duur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3

+1
p001 2 december 2015

Huawei Nexus 6P 64GB Zwart

De Huawei Nexus 6P is een high-end toestel en voldoet aan alle multimedia, gaming en multitasting vereisten. Omdat de telefoon een gladde achterkant heeft is deze wel lastiger te hanteren dan de gemiddelde smartphone, zeker gezien de grootte. De trilfunctie-motor is zwak en maakt bij notificaties meer geluid dan vibratie.

Pluspunten

  • Groot scherm met hoge resolutie
  • Zeer helder display
  • Zeer luide front-facing stereo speakers
  • Razendsnelle interactie met software
  • Lange batterijduur
  • Snelle vingerafdrukscanner (Imprint)
  • Altijd de laatste Android updates
  • USB 3.1 Type-C connectie

Minpunten

  • Trilfunctie is zeer minimaal (hardware)
  • Gladde achterkant van toestel
  • Lichtsensor voor automatische helderheid werkt amper (software)
  • Ambient display werkt nog niet optimaal (software)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

0
Detox1996 31 december 2015

Huawei Nexus 6P 32GB Aluminium

Geweldig toestel. Kan zich meten met de smoothness van een iphone 6S. een beter android toestel heb ik nog nooit gebruikt, ik weet zeker dat samsung, HTC en alle andere fabrikanten hier zeer veel van kunnen leren.

Pluspunten

  • Briljant design
  • Front facing speakers
  • 4K scherm

Minpunten

  • Nog niets (de tijd zal het uitweiden)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

jellejwz 23 februari 2018 Product gekocht

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

Goede telefoon die in het begin een goede accuduur had. De vingerafdruk scanner op de achterkant vind ik een enorm fijne plek. De volledige google software is zeker een pluspunt hierdoor heb je geen extra dingen die je toch niet wilt en altijd snelle updates.

Pluspunten

  • vingerafdruk scanner
  • stock android
  • snelheid
  • goede camera
  • mooi scherm

Minpunten

  • accuduur word slecht (na 1.5 jaar nu)
  • usb c is niet altijd handig
  • zwakke trilfunctie

Eindoordeel

Score: 4
Japy 9 november 2017 Product gekocht

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

In zeker 50% van de gesprekken wordt ik er op gewezen dat ik slecht of niet te verstaan ben. Huawei doet er niets aan, mag hem opsturen. Laatste Huawei toestel voor mij!

Pluspunten

  • Groot scherm

Minpunten

  • Niet verstaanbaar tijdens telefoongesprekken

Eindoordeel

Score: 1
Jorissie87 6 november 2017 Product gekocht

Huawei Nexus 6P 32GB Wit

Gekocht voor EUR600, WAS er toen helemaal gelukkig mee. Nu, na anderhalf jaar bezit is de accu al na 5 uur leeg, dit was voorheen na 2 dagen (bekend probleem). Valt ook uit bij 40% accu. GPS is ook onnauwkeurig. Dit mag niet gebeuren voor zo'n dure telefoon!

Pluspunten

  • Strak design, voelt stevig
  • Goed geluid
  • Stock android, geen bloatware en altijd snel updates
  • Vingerafdruk scanner werkt vlot
  • Camera geeft goede foto's

Minpunten

  • Accu op (relatief) korte termijn versleten. Google geeft Huawei de schuld en andersom. Er gebeurt echter niets ondanks de lopende rechtszaken hierover.
  • GPS onnauwkeurig. Na het hardlopen zegt Runkeeper dat ik zig zag door de woonwijk heb gerent (door huizen en sloten heen)

Eindoordeel

Score: 2
Roeves 12 juli 2017 Product gekocht

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

Prima toestel dat aan mijn verwachtingen voldoet. Ik had verwacht dat het formaat mij zou storen wanneer het toestel in mijn zak zit, maar dit valt enorm mee. Maar bij gebruik met 1 hand is hij net één slag te groot, of mijn duim te klein..

Pluspunten

  • Snelheid
  • Scherm
  • Speakers aan de voorzijde
  • Stock Android
  • Vingerafdrukscanner
  • Snel laden

Minpunten

  • Formaat
  • Is (bijna onzichtbaar) iets gebogen
  • AC-lader ging snel kapot
  • Officiële AC-lader is niet bij te bestellen

Eindoordeel

Score: 4
Ceaneye 23 januari 2017

Huawei Nexus 6P 32GB Aluminium

Goede bouwkwaliteit - mooi scherm en lekker zwaar. Niet te gebruiken echter met één hand.

Pluspunten

  • Bouw
  • Nexus - stock android.
  • 1440p OLED
  • De eerste drie/twee jaar naar release als eerst updates binnen het android landschap.
  • Genoeg opslag
  • USB C

Minpunten

  • Prijs beetje hoog voor een Nexus.
  • Draadloos laden - mijn Nexus 4 kon dit wel :@
  • Niet te gebruiken met één hand. (bellen uiteraard wel)

Eindoordeel

Score: 4
edgarfischer 11 december 2016

Huawei Nexus 6P 32GB Aluminium

Prima telefoon! Opvolger van mijn nexus5, die het helaas na 3 jaar heeft begeven. Snelle hardware icm kale android is ook bij deze telefoon weer het grootste pluspunt. Het scherm is mooi, maar kampt met grove 'saturation', waardoor de kleuren teveel in-your-face zijn wat mij betreft. Camera en vingerafdrukscanner snel.

Pluspunten

  • Kale android
  • Snel
  • Vingerafdrukscanner accuraat
  • Camera werkt snel en schiet goede plaatjes
  • AMOLED
  • Snel-laden

Minpunten

  • Wat hoge saturation
  • Geen uitbreidbaar geheugen
  • Gladjes

Eindoordeel

Score: 4
BruceMW 18 november 2016

Huawei Nexus 6P 32GB Aluminium

Een goed gebouwd toestel, dat nog steeds actueel is, ondanks dat het al een jaar oud is. Het is een genot om naar filmpjes te kijken i.c.m. de frontluidsprekers. De software, 7.1.1, draait soepel. De vingerafdrukscanner is heel snel. Zeker door de huidige prijs het aanschaffen meer dan waard!

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Beelscherm
  • Camera
  • Laatste software updates
  • Prima luidsprekers
  • Snel en soepel

Minpunten

  • Achterkant glad, maar met case op te lossen

Eindoordeel

Score: 5
royvl 26 september 2016

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

veel te duur, voor 1/4 van de prijs heb je een acer liquid zest en accuduur is niet bijzonder efficient. slechte prijs kwaliteitsverhouding in het algemeen. nog altijd wel beter dan iphones

Pluspunten

  • geen

Minpunten

  • duur
  • accuduur te min voor prijs
  • niet zo snel als gehoopt

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 3
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 1
VDB Tech 4 september 2016

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

Geweldige telefoon, ben overgestapt van een iPhone 6 en ik ben zeer tevreden. Ik mis hier en daar wel enkele features maar een hoop heb ik al verholpen met verschillende apps. De aluminium behuizing voelt ook erg "premium" aan en de vingerafdruksensor is sneller en gemakkelijker dan op een iPhone.

Pluspunten

  • Lekker groot
  • Aluminium unibody
  • Gorilla glass op de achterkant
  • Vingerafdruksensor
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Geen optische foto-stabilisatie
  • Geen uitbreidbaar geheugen

Eindoordeel

Score: 4
Ariewhr 24 augustus 2016

Huawei Nexus 6P 64GB Zwart

Gewoon een goed toestel. Erg mooi scherm, fantastische camera en een mooi design. Ook is hij enorm snel. Ook ben ik erg tevreden over de kale android. Helaas is de achterkant enorm glad waardoor hij al meerdere keren uit mn handen is gegleden.

Pluspunten

  • Fantastische camera
  • Enorm snel
  • Goed scherm
  • Bouwkwaliteit
  • Front facing speakers
  • Plaatsing vingerafdrukscanner
  • USB C is de toekomst

Minpunten

  • Helderheid
  • Erg glad!
  • Aluminium behuizing is mooi, tot hij een keer is gevallen
  • Hij is een beetje krom
  • USB C wordt nog te weinig gebruikt

Eindoordeel

Score: 4
Audipower 29 april 2016

Huawei Nexus 6P 32GB Aluminium

Als ik toestel een maandje mee mocht hebben om mee te spelen, zou ik het dan nog kopen? Nee. Ik erger me mateloos aan het feit dat mijn toestel spontaan op still / niet storen of juist hoogste volume staat zonder dat ik het in de gaten heb.

Pluspunten

  • Scherm
  • Batterijduur
  • Speaker

Minpunten

  • Powerknop / Volume knop
  • Buggy software

Eindoordeel

Score: 3
646678 21 april 2016

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

Mooie telefoon, modern, lekker snel. De beste telefoon die ik tot nu toe heb gehad (ook mijn eerste Android telefoon).

Pluspunten

  • Mooi
  • Snel

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
p43rw 14 april 2016

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

Na 6 maanden met de Nexus 6p 32GB zwart kan ik zeggen dat het de beste keuze was die ik had gemaakt. batterij heeft een prima levensduur, scherpe beeld, en fel geluid.

Pluspunten

  • Batterij
  • Goede prestatie
  • Goede scherm
  • Betere camera dan de vorige nexus toestellen
  • Android upgrade

Minpunten

  • Snelle vingerafdrukken op achterkant
  • Geen sd kaart slot

Eindoordeel

Score: 5
Bvl1835 12 april 2016

Huawei Nexus 6P 32GB Zwart

Met afstand de beste telefoon die ik heb gehad. Razendsnel, geen bloatware, trefzekere vingerafdruk herkenning, Marshmallow in originele versie. Uitstekende GPS nauwkeurigheid, enz. Grootte went snel. Ik ga hem wel gebruiken icm een watchphone (Omate Rise).

Pluspunten

  • Razendsnel
  • Prachtig scherm, ook in fel licht prima
  • GPS
  • Batterijduur
  • Mooi ontwerp, stevig
  • Vingerafdruk trefzeker en handige plek

Minpunten

  • nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True