Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
22 reviews

Sharkoon VG5-W Groen

Prijs
Specificaties Tower • 7 interne + 2 externe bays - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
4
Score: 4
14
Score: 3
2
Score: 2
2
Score: 1
0
Toon reviews van:
+1
kjderksen 22 mei 2018 Product gekocht

Sharkoon VG5-W Groen

Deze behuizing gebruikt voor zelfbouwprojecten. De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend. Ook het ruitje en led fans maken deze case top voor dit geld. Wel vind ik de beperkte kabel management het grootste nadeel, zeker i.c.m. een niet modulaire voeding.

Pluspunten

  • De behuizing is compact, maar kan een volledig ATX moederbord huisvesten.
  • Op/voor alle belangrijke plekken een filter
  • Ruitje
  • Fan met led
  • USB3
  • Komt in meerdere kleuren
  • Prijs-kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Geen koel mogelijkheden in de top.
  • Molex aan de fan kabels, ook de USB3 heeft een USB2 adapter kort op de connector zitten. Naar mijn mening niet handig en mooi.
  • Kabel management 'beperkt'.
  • Pootjes hadden iets stroever gemogen voor op gladdere ondergronden.
  • Vanuit de zijkant is er een klein licht strook zichtbaar tussen voorpaneel en behuizing.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 3
Modbaarheid Score: 3

+1
kjderksen 17 maart 2018 Product gekocht

Sharkoon VG5-W Zwart

Deze behuizing gebruikt voor zelfbouwprojecten. De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend. Ook het ruitje en led fans maken deze case top voor dit geld. Wel vind ik de beperkte kabel management het grootste nadeel, zeker i.c.m. een niet modulaire voeding.

Pluspunten

  • De behuizing is compact, maar kan een volledig ATX moederbord huisvesten.
  • Op/voor alle belangrijke plekken een filter
  • Ruitje
  • Fan met led
  • USB3
  • Komt in meerdere kleuren
  • Prijs-kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Geen koel mogelijkheden in de top.
  • Molex aan de fan kabels, ook de USB3 heeft een USB2 adapter kort op de connector zitten. Naar mijn mening niet handig en mooi.
  • Kabel management 'beperkt'.
  • Pootjes hadden iets stroever gemogen voor op gladdere ondergronden.
  • Vanuit de zijkant is er een klein licht strook zichtbaar tussen voorpaneel en behuizing.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 3
Modbaarheid Score: 3

miekoo 3 november 2019 Product gekocht

Sharkoon VG5-W Groen

Deze kast is wel oké maar je moet niet verwachten dat hij heel luxe is.

Pluspunten

  • Prijs
  • Licht van de fans is fel

Minpunten

  • Slechte fans
  • Airflow
  • Slechte cablemanagement

Eindoordeel

Score: 3
ugyuu 1 maart 2019 Product gekocht

Sharkoon VG5-W Rood

Een redelijke behuizing voor een budget. Past mijn onderdelen zonder problemen. Het materiaal is nogal zwakjes, en de voetjes zijn erg los. Ook heeft het geen goede kabel management en kan het een beetje luid zijn, maar naast deze minpunten is het de moeite waard.

Pluspunten

  • Goede airflow; Goede koeling
  • Voorkant met USB 3.0
  • Komt inclusief ventilatoren
  • Goedkope prijs

Minpunten

  • Zwak materiaal
  • Erg losse voeten
  • Kan wat luid zijn / trillen
  • Kabel management is minimaal

Eindoordeel

Score: 4
CustomEnchants 11 december 2018 Product gekocht

Sharkoon VG5-W Rood

Deze kast gebruikt om een Dell Precision T1500 systeem in te bouwen nadat de kast er van kapot was gegaan. Eigenlijk mis ik alleen cable management aan de bovenkant van de kast voor de cpu power. Moet al een extender gebruiken i.v.m kabel lengte ziet er niet echt leuk uit.

Pluspunten

  • Stevige bevesteging van pcie
  • Design

Minpunten

  • Geen cable management aan de bovenkast i.v.m met cpu power kabel

Eindoordeel

Score: 5
Caesar10 5 december 2018 Product gekocht

Sharkoon VG5-W Zwart

de computer kast is erg fijn om in te bouwen jammer dat als je wilt uitbreiden dat er weinig ruimte is

Pluspunten

  • fijn formaat

Minpunten

  • als je zelf bouwt kan je vast lopen op de ruimte
  • soms erg luid als je games speelt

Eindoordeel

Score: 4
HuugTheSeal 23 augustus 2018 Product gekocht

Sharkoon VG5-W Rood

goedkope case, genoeg mogelijkheden voor de gamer op budget en de led's zien er erg mooi uit, heb echter wel een probleem bij mn videokaart aansluitingen, er zit een randje wat mn displayport en hdmi-kabel blokkeerd voordat ze helemaal in mn kaart zitten (asus strix 970)

Pluspunten

  • goedkoop
  • mooie led's
  • side panel

Minpunten

  • redelijk luid
  • matige cablemanagement opties
  • kan geen dp/hdmi gebruiken tenzij je een randje aan de achterkant weghaald

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 3
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 3
Modbaarheid Score: 3
LoyalFoxx 21 april 2018 Product gekocht

Sharkoon VG5-W Rood

Great Case overall Good for Beginners Easy installenent, Lights are great,

Pluspunten

  • Side panel
  • Easy install
  • Much space inside case.

Minpunten

  • Front Panel Grills

Eindoordeel

Score: 4
Miekpeeps 24 maart 2018 Product gekocht

Sharkoon VG5-W Blauw

Voorheen een Sharkoon VG4-W gehad. De extra fan maakt de lucht doorstroming en koeling zichtbaar beter. Ik controleer de behuizing regelmatig voor stof, en ik heb nog niets gezien in de afgelopen maanden.

Pluspunten

  • Zeer goede lucht doorstroming.
  • Uitstekende behuizing voor een laag budget.
  • De ODD panelen zijn een gaas met schuim erachter. De lucht doorstroming is voelbaar.

Minpunten

  • Is geen high-end behuizing. Het doet wat het moet doen, maar doet het goed.
  • Cable Management is matig, maar mogelijk.

Eindoordeel

Score: 4
Pokjus 3 september 2017 Product gekocht

Sharkoon VG5-W Groen

Prachtig en voor deze prijs helemaal perfect

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Mooie ventilatoren

Minpunten

  • Nog geen gevonden bij mij

Eindoordeel

Score: 5
Greenadine 25 april 2017

Sharkoon VG5-W Rood

De voorkant van deze case, met zijn rode LED fans ziet er erg mooi uit, al zijn de LED's niet erg fel. De bouwkwaliteit valt over te wensen, maar voldoet, en is te verwachten voor een prijs zo laag als deze.

Pluspunten

  • Lage prijs
  • Goede indeling van waar de verschillende componenten horen te komen
  • Mooi ogende voorkant
  • Ruimte voor 3 3,5" schijven en 3 2,5" schijven
  • Redelijke airflow

Minpunten

  • Buildkwaliteit zal voor een aantal waarschijnlijk niet voldoen aan hun eisen
  • Side panel window is niet erg makkelijk om doorheen te kijken.
  • De side panel zit een beetje losjes. Dit is op zich geen probleem, maar zodra mijn harde schijf begint te draaien, hoor ik de side panel trillen, wat erg irritant kan zijn.
  • Matige cablemanagement systeem
  • Geen cover voor de voeding.
  • De dust filter die onderop de opening voor de ventilator van de voeding zit een gaasje dat erg makkelijk los komt.
  • Front panel IO zit niet erg stevig vast. Wil jij bijvoorbeeld een audio jack of een USB in de front panel pluggen, zal deze lichtjes bewegen.

Eindoordeel

Score: 4
Timmmeh 6 april 2017

Sharkoon VG5-W Blauw

Kwaliteit zeker goed. Eenvoudig te installeren, ik moest wel eerst zoeken naar hoe de case open moest. Ventilator maakt aardig wat geluid

Pluspunten

  • Makkelijk instaleren
  • Goede kwaliteit
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Led verlichting

Minpunten

  • Luidruchtige ventilatoren

Eindoordeel

Score: 4
valentijnvw 2 april 2017

Sharkoon VG5-W Groen

Mooie case, al helemaal voor de prijs. Alles past er makkelijk in. De cable management is niet geweldig maar ik kan ermee leven. Voor deze prijs ook nog USB 3.0 dus daarom ben ik erg tevreden. De airflow is ook prima, en de fans geven mooi licht.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • USB 3.0
  • Lichtgevende fans

Minpunten

  • Niet al te beste cable management

Eindoordeel

Score: 4
TijmenK96 17 oktober 2016

Sharkoon VG5-W Rood

Niet een behuizing die erg geschikt is voor een gamepc, dit omdat ik de airflow erg slecht vind in deze kast, ook is hij erg klein en krap. Zelfs met een cpu koeler en de standaard fans word hij erg warm.

Pluspunten

  • Mooi uiterlijk
  • prijs

Minpunten

  • slechte airflow
  • klein

Eindoordeel

Score: 2
Arino212 13 oktober 2016

Sharkoon VG5-W Blauw

Niet aan te raden. Te kleine case en slechte cablemanagement mogelijkheid. Verder buigen de boventste 2 plaatjes door als je er iets te hard tegen drukt. De prijs maakt het hem

Pluspunten

  • Prijs
  • window aan de zijkant

Minpunten

  • Geen cablemanagement
  • buigbare plaatjes
  • Redelijk klein

Eindoordeel

Score: 2
Dario_Simonetti 10 september 2016

Sharkoon VG5-W Rood

wil je een game pc bouwen en niet teveel geld uitgeven aan de case dan is dit echt een kast voor jou. Hij is er in drie verschillende soorten kleuren (rood,groen,blauw).

Pluspunten

  • mooie window
  • veel lampjes
  • standaard fans meegeleverd
  • goedkoop

Minpunten

  • lampjes niet erg vel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 2
Modbaarheid Score: 3
Pokjus 1 september 2016

Sharkoon VG5-W Rood

mooie kast. Ik geniet er persoonlijk ontzettend van vooral omdat ik alle 3 de kleuren heb ik vind de groene de mooiste maar dat betekend niet dat deze niet goed is. stel mij trouwens gerust vragen ik doe me best om ze te beantwoorden

Pluspunten

  • ontzettend mooi
  • rode leds
  • redelijk groot

Minpunten

  • niet multicolor leds

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 3
Installatiegemak Score: 4
Modbaarheid Score: 5
Unknown_Jester 5 juli 2016

Sharkoon VG5-W Rood

Mooi bouwkwaliteit en lekker ruim voor een laag prijsje. Kan zn warmte goed kwijt (met dank aan de 3 fans). Alleen jammer dat de Speciale kabel management sleuven toch wat klein zijn.

Pluspunten

  • Laag prijsje
  • mooi Design
  • Blijft aardig koel, ook tijdens gamen

Minpunten

  • wel krap voor de kabels

Eindoordeel

Score: 4
thomas.vantuijl 5 mei 2016

Sharkoon VG5-W Groen

Goede en goedkope case, is het geld waard en heeft ook goede koeling.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Mooie Led Verlichting
  • Goede koeling
  • Usb 3 Frontpanel
  • Side window
  • Veel ruimte voor harddrives en ssd's

Minpunten

  • Weinig ruimte voor cablemanagement
  • Geluidsjacks voorkant niet heel stevig

Eindoordeel

Score: 4
jobplane 7 maart 2016

Sharkoon VG5-W Groen

bouwt erg makkelijk goede kwaliteit, alleen wel jammer van het flikkerende lampje onder de power knop. verder is het een goede goedkope case.

Pluspunten

  • mooi design
  • kwaliteit
  • stille fans
  • goedkoop
  • bouwt makkelijk

Minpunten

  • knipperend lampje

Eindoordeel

Score: 5
tw3aker 2 januari 2016

Sharkoon VG5-W Rood

Prima case voor de prijs.

Pluspunten

  • 3 meegeleverde fans
  • goede prijs
  • goede bouwkwaliteit

Minpunten

  • weinig geluidsdemping
  • net iets te weinig ruimte voor cablemanagement

Eindoordeel

Score: 4
daanjuan 27 december 2015

Sharkoon VG5-W Blauw

Een erg goede case voor het geld.

Pluspunten

  • mooi design
  • genoeg ruimte
  • prijs

Minpunten

  • geen goede geluidsdemping
  • de onderste ventilator aan de voorkant is meer paars dan blauw

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 4
Modbaarheid Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sharkoon VG5-W Groen?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True