Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
54
Score: 4
61
Score: 3
19
Score: 2
3
Score: 1
2
Toon reviews van:
+1
Soulshaker 5 maart 2016

WD Blue WD20EZRZ, 2TB

Prima schijf voor het geld , transfersnelheden zijn dik in orde voor een 5400RPM schijf.

Pluspunten

  • Stil in gebruik
  • Redelijk snel voor een 5400RPM schijf
  • Prijs is dik in orde

Minpunten

  • Geen duidelijk communicatie door WD
  • Nergens na te gaan of deze de 8sec headparking firmware heeft van de WD greens

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidsproductie Score: 5
Warmteproductie Score: 3
Compatibiliteit Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

+1
Brutuss 4 maart 2016

WD Blue WD40EZRZ, 4TB

Deze Hardeschijf wordt gebruikt als Slave HD naast mijn SSD. De HD bied veel opslagruimte, is stil en presteerd snel voor een normale HD. HD Tune Benchmarks bijgesloten!

Pluspunten

  • Snel voor een HDD
  • Stil
  • Groot in opslag

Minpunten

  • Hoe groter de schijf hoe meer verlies in GB

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5

+1
nexus6-007 31 december 2013

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Pluspunten

  • Snel
  • Stil
  • Relatief goedkoop

Minpunten

  • Geen AAM (Automatic Acoustic Management )

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 5
Warmteproductie Score: 5
Compatibiliteit Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

+1
Zeemijl 22 september 2011

WD Blue WD10EALX, 1TB

Pluspunten

  • Bijna net zo snel als de 'Black' serie.
  • Veel opslag voor weinig geld.

Minpunten

  • De eerste schijf was onbetrouwbaar. Ik kreeg een vervangende schijf die goed is.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Geluidsproductie Score: 3
Warmteproductie Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

0
SIII 5 november 2015

WD Blue WD60EZRZ, 6TB

WD heeft recent de 6TB versie gelanceerd van hun blue lijn. Deze is bedoeld voor dagelijks desktop gebruik en daarvoor gebruikt ik hem ook. Naast een Green (4TB), Black (3TB) heb ik nu ook een blue aangekocht (6TB). Snelheden zijn als volgt: BLUE>BLACK>GREEN wat verrassend is, zie benchmark foto's.

Pluspunten

  • Geluidsloos
  • Snelheid!
  • Doet wat hij moet doen

Minpunten

  • 5.45TB van 6TB Beschikbaar (normaal)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 5
Warmteproductie Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Featureset Score: 3
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

0
DoggyDogger 4 juni 2015

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Zeer snelle schijf voor een aardige prijs, is zeer snel vergeleken met de andere types Red en Green. Voor de prijs is 160MB leessnelheid een prima deal!

Pluspunten

  • Zeer snelle leessnelheid
  • Prijs per GB zeer laag voor de prestatie

Minpunten

  • Kan warm worden in niet geventileerde behuizingen.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidsproductie Score: 4
Warmteproductie Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5

1Will 16 januari 2018 Product gekocht

WD Blue WD20EZRZ, 2TB

Prima schijf met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Doet gewoon wat hij moet doen. Het produceert wel geluid, maar dat hoort er nou eenmaal bij.

Pluspunten

  • Vrij snel
  • Prima kwaliteit
  • Veel opslagruimte

Minpunten

  • Geen sata-kabel meegeleverd
  • Geen instructies of overdrachtssoftware meegeleverd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidsproductie Score: 3
Warmteproductie Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Ondersteuning Score: 2
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4
Erik023 11 januari 2018 Product gekocht

WD Blue WD10EZEX, 1TB

betrouwbare schijf met gredelijk grote opslag capaciteit.

Pluspunten

  • is stil
  • grote opslag capaciteit
  • snel

Minpunten

  • niet gevonden

Eindoordeel

Score: 5
jannes_japes 20 december 2017 Product gekocht

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Spinnend schijfje, wat z’n werk doet. Wat moet ik nog meer zeggen?

Pluspunten

  • Prijs
  • Die 1 TB is voorlopig niet vol

Minpunten

  • hhd is en blijf sloom vergeleken met een ssd, maar dat mag de draaiende pret niet bederven

Eindoordeel

Score: 5
Sander7897 6 december 2017 Product gekocht

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Degelijke kwaliteit voor weinig geld.

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit
  • Performance

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
Aart-Jan Mulder 1 december 2017 Product gekocht

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Goede HDD, Jammer dat de 2TB variant niet in 7200rpm is.

Pluspunten

  • 7200rpm
  • Snel
  • Stil

Minpunten

  • Hoger capaciteit niet in 7200rpm

Eindoordeel

Score: 5
Ticho2k 24 november 2017 Product gekocht

WD Blue WD10EZEX, 1TB

de Goto opslag. perfect voor een 250gb ssd 1tb hdd combo.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • perfect voor "massa opslag"
  • goed voor in een NAS

Minpunten

  • Sloom vergeleken een ssd

Eindoordeel

Score: 5
jobplane 20 november 2017 Product gekocht

WD Blue WD10EZEX, 1TB

nu een jaar in mijn systeem. (staat bijna 24/7 aan.) geen problemen mee gehad en werkt prima en snel! zeer tevreden een echte "bang for the buck".

Pluspunten

  • goede kwaliteit
  • snel
  • veel opslag ruimte
  • betrouwbaar.

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Nathan524 9 november 2017 Product gekocht

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Heb deze al een paar jaar en doet het nog perfect. Snel met operating system maar ik heb nu een SSD.

Pluspunten

  • Snel
  • Betrouwbaar
  • Stil
  • Goedkoop

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
jonathan2000 18 september 2017 Product gekocht

WD Blue WD10EZEX, 1TB

heb er 2 in raid 0, top ding!

Pluspunten

  • snel
  • gaat lang mee

Minpunten

  • lelijk

Eindoordeel

Score: 5
R.pirinu 8 augustus 2017 Product gekocht

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Prima hardeschijf voor mij is het genoeg opslag ruimte. Maar als je veel games speelt kan je beter een 2TB schijf kopen. het is niet de snelste harde schijf maar hij is ook niet langzaam. Ik raad dit product zeker aan al zou ik wel een kleine SSD erbij kopen.

Pluspunten

  • Redelijk snel
  • Best wel stil
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

  • Maar 1TB

Eindoordeel

Score: 4
LittleFlame 31 juli 2017 Product gekocht

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Zoals je zou verwachten

Pluspunten

  • Nette prijs

Minpunten

  • Soms luid

Eindoordeel

Score: 5
Kiet Stiemer 14 juli 2017 Product gekocht

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Werkt na ongeveer een jaar nog steeds prima! Goede prijs, goede performance

Pluspunten

  • Goede opslag/prijs verhouding
  • Degelijk
  • Stil
  • Snel

Minpunten

  • Altijd jammer dat hdd's zo lelijk zijn

Eindoordeel

Score: 5
valentijnvw 15 juni 2017 Product gekocht

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Hartstikke goed ding, niet supersnel maar wel ideaal om grote bestanden op te zetten, aangezien de harde schijf 1000gb opslag heeft. Ik zou wel aanraden om je besturingssysteem op een ssd te zetten maar die zijn wel gelijk een stuk duurder, dus dit is een goede budget schijf.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Veel opslag
  • Prijs/kwaliteit
  • Goed voor grote bestanden

Minpunten

  • Niet supersnel

Eindoordeel

Score: 5
Sander470 22 mei 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Goede schijf.

Pluspunten

  • Best hoge opslag (1tb)
  • goedkoop

Minpunten

  • Boven 1TB is hij maar in 5400RPM ipv. 7200RPM

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidsproductie Score: 4
Warmteproductie Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 4
gamerboy 8 mei 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB

een zeer betrouwbare hardeschijf. is lekker snel en is weinig meer over te vertellen. om een negatief punt te noemen. er zijn goedkopere HDD's te vinden maar wil ik daar wel bij noemen dat WD-blue schijven het vaak het langst vol houden.

Pluspunten

  • betrouwbaar
  • snel (voor een HDD)
  • stil
  • veel cache geheugen

Minpunten

  • zijn goedkopere HDD's te vinden

Eindoordeel

Score: 5
peddy69 13 april 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB

I bought it as a main and only hdd for windows. However windows sometimes was loading so slow that i just bought an ssd instead. But overall its good for other data. For system hdd maybe red or black is better from wd.

Pluspunten

  • price
  • size

Minpunten

  • ridicioulusly slow compared to an ssd

Eindoordeel

Score: 4
Stubbs 4 april 2017

WD Blue WD10EZEX, 1TB

Deze harde schijf maakt meer herrie dan alle andere onderdelen in m'n pc. Je hoort de harde schijf ook laden wanneer je een programma opent... ik ben er niet al te blij mee.

Pluspunten

  • Snel, 7200rpm

Minpunten

  • Maakt veel lawaai

Eindoordeel

Score: 2
Randfiguur 5 maart 2017

WD Blue WD30EZRZ, 3TB

Ik doe geen uitspraken over snelheid (niet gemeten) of levensduur (heb hem paar weken), maar geluid, temperatuur en prijs van deze 3TB-schijf zijn prima. Heel stil, zeker vergeleken met mijn Toshiba MD04ACA400 4TB. Temperatuur komt bij 20-21 kamertemperatuur niet boven de 31 graden.

Pluspunten

  • Prijs is oké, momenteel ca 100 euro voor de 3TB
  • Doet stil zijn werk in mijn stille Define R5 kast
  • Blijft lekker koel, ook zonder overdreven goede case-koeling

Minpunten

  • Kan er geen verzinnen

Eindoordeel

Score: 5
Chrome123 28 februari 2017

WD Blue WD30EZRZ, 3TB

Standaard schijf van 3TB, snel genoeg voor wat ik het gebruik. 200MB/sec Reads, 150MB/sec writes

Pluspunten

  • Stil
  • Relatief goedkoop

Minpunten

  • 2.72TB

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2 3 ... 6

Heb jij ook een WD Blue WD10EZRZ, 1TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ LG W7 Samsung Galaxy S9 Dual Sim OnePlus 6 Battlefield 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*