Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 9

Gebruikers

Score: 5
16 reviews

Planet Coaster, Windows

Prijs
Specificaties PC • Bouw, Simulatie, Strategie en management • 3 jaar - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 25 november 2016

Planet Coaster: oude verslaving in nieuw jasje

Planet Coaster doet precies wat het moet doen: de game gebruikt een oude, bekende en verslavende game als basis, en biedt die game vervolgens in een sfeervol nieuw jasje aan. Het is dan ook niet verrassend dat Planet Coaster net zo verslavend is als de oude Roller Coaster Tycoon-games. Helemaal perfect is de game niet. Bezoekers kunnen af en toe de weg in je park niet helemaal vinden, en de game heeft ook enkele grafische glitches. Die kleine problemen wegen echter niet op tegen de torenhoge fun-factor die het spel met zich meebrengt. In dat opzicht doet Planet Coaster niet onder voor die oude Roller Coaster Tycoon-games. Misschien is dat wel het grootste compliment dat het spel kan krijgen, zelfs al zouden we er in het meest ideale geval een vr-component bij hebben gehad. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
12
Score: 4
4
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
Dneb 15 juli 2019 Product gekocht

Planet Coaster, Windows

Iedereen kent rollercoaster tycoon wel, Planet Coaster is daar de opvolger van. Je kan er van alles in doen en maken.

Pluspunten

  • Veel mogelijkheden
  • Realistisch
  • Veel dlc

Minpunten

  • Prijs dlc

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 4
Geluid Score: 5
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 4
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 4

+1
BUSINESSRA 6 april 2018 Product gekocht

Planet Coaster, Windows

(Bijna) iedereen heeft vroeger wel RollerCoaster Tycoon gespeelt. Deze game is de waardige opvolger daar van. Je kan gewoon weer even kind zijn. Maar is dit echt een verbetering of is dit een hele nieuwe game? Lees even verder in de uitgebreide review.

Pluspunten

  • Goeie graphics
  • Even kind zijn
  • Veel dlc's

Minpunten

  • Zware game om te runnen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 5
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 5

+1
88Gamer88 4 december 2016

Planet Coaster, Windows

Planet Coaster is een goeie en mooie game die nog afgemaakt moet worden. Weinig content maar een stabiele opvolger voor de ouwe vertrouwde RCT serrie.

Pluspunten

  • Grafisch Goed
  • Verslavend
  • Veel mogelijkheden
  • Steam Workshop

Minpunten

  • Bugs / glitches
  • Kale Game
  • Geen mods mogelijk
  • Te vroeg uitgebracht

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 5
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 4
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 3

0
EmveGaming 8 mei 2017

Planet Coaster, Windows

Voor gamers die houden van simulation is dit echt hét spel om te kopen.

Pluspunten

  • Goede besturing
  • Makkelijk bouwen etc.
  • Passende muziek
  • Goede graphics (met oog voor detail)
  • Veel mogelijkheden (management etc.)
  • Steam Workshop
  • Heel goede community
  • Frequente updates

Minpunten

  • Soms performanceproblemen
  • Nog niet superveel attracties en thema's

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 4

Virox 9 december 2019 Product gekocht

Planet Coaster, Windows

Super spel om je creativiteit op los te laten

Pluspunten

  • creatief bouwplezier
  • graphics

Minpunten

  • parkmanagement is beperkt

Eindoordeel

Score: 4
Repsay 27 juni 2018 Product gekocht

Planet Coaster, Windows

Planet Coaster is een pretparksimulator, het is een superpracht game! Alleen er is een groot nadeel en is dat de game heel erg zwaar is om te runnen zelfs met een gtx1080ti op de allerlaagste graphigs heeft hij nog lagg of flinke lagg. (De game is wel goed speelbaar!)

Pluspunten

  • Goede graphigs
  • Realistisch
  • Je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan.
  • Als je zelf pretparken wilt bouwen is het geweldig!
  • Het heeft een bepaalde sfeer. (Goede.)

Minpunten

  • Lagt je moet tegn lagg kunnen wil je de game spelen.
  • Zware game om te runnen zelfs met de nieuwste apperatuur.
  • Verder is alles goed! (Denk ik.)

Eindoordeel

Score: 4
Brandtair 29 januari 2017

Planet Coaster, Windows

Voor hen die geen genoeg kregen van rollercoaster tycoon de enige echte opvolger.

Pluspunten

  • rollercoaster tycoon experience
  • Graphics
  • Makkelijk te besturen
  • Regelmatig updates
  • Ontwerpen delen via steam workshop
  • Veel perspectieven

Minpunten

  • Heeft zijn limitaties
  • Soms wat bugs
  • Geen immens aanbod attracties(gewoon redelijk veel)
  • Niet heel moeilijk

Eindoordeel

Score: 5
SIII 24 december 2016

Planet Coaster, Windows

Wat een super theme coaster game! Gaat eindelijk grafisch mee met zijn tijd. Wat een details, enorm veel bouwmogelijkheden. Soms zelf iets te veel, maar daar zijn dan de workshops voor. Leukst werken is starten van blueprints en dan alles zelf wat aanpassen naar eigen smaak.

Pluspunten

  • Grafisch Top
  • Bouwmogelijkheden en vrijheid
  • Grote map
  • Leuke coasters
  • Support van ontwikkelaars
  • Uren spelplezier
  • Muziek en sfeer

Minpunten

  • Zelf mn gtx1080 op 1440p geeft maar 25fps met half vol park
  • Weinig uitdaging
  • Paden soms wat vervelend aanleggen

Eindoordeel

Score: 5
Piet_Piraat7 19 december 2016

Planet Coaster, Windows

Planet Coaster brengt het gevoel van Rollercoaster Tycoon weer helemaal voor mij terug. Heerlijke stijl, leuke muziek en de sfeer is weer helemaal als vanouds. Enige minpuntje is dat de uitdaging bij de challenges soms wat zoek is.

Pluspunten

  • Sfeer
  • Veel mogelijk qua inrichting
  • Ziet er mooi uit

Minpunten

  • Weinig uitdagende challenges

Eindoordeel

Score: 4
davydeking 12 december 2016

Planet Coaster, Windows

Eindelijk weer een Coaster Builder om honderden uren in te stoppen! Graphics zijn erg fraai, mogelijkheden zijn eindeloos, en het is het geld absoluut waard. Ook de content updates (die al in de Beta live gingen) zijn geweldig.

Pluspunten

  • Content updates
  • Mooie graphics
  • Eindeloze mogelijkheden
  • Steam Workshop

Minpunten

  • Slechte performance bij voller park

Eindoordeel

Score: 5
me4sakura 8 december 2016

Planet Coaster, Windows

Geweldige game die goed is voor uren speelplezier. Het oude vertrouwde gevoel van Rollercoaster Tycoon met de looks van nu. De vele mogelijkheden om de omgeving aan te passen maken dat het echt als "jouw" park voelt. Inconsistente besturing en gebrek aan uitleg zorgen vooral in de beginfase voor onwennigheid.

Pluspunten

  • Vrij plaatsen van omgevingsobjecten, niet beperkt tot een grid
  • Bouwen van achtbanen voelt natuurlijk
  • Controle over veel kleine details
  • Ziet er grafisch goed uit
  • Steam Workshop integratie zorgt voor veel mooie blueprints

Minpunten

  • Besturing vereist veel gewenning door inconsistentie
  • Hoeveelheid rides in standaard versie beperkt
  • Stukje uitleg mist vaak net
  • Management van personeel omslagtig

Eindoordeel

Score: 5
Ivar88 3 december 2016

Planet Coaster, Windows

Vond je RCT leuk? Dan is dit spel zeker wat voor jou! Helemaal met de tijd meegegaan. Enige limiet in het bouwen van het park is je eigen fantasie.

Pluspunten

  • grafisch top.
  • goede coaster builder.
  • eindeloos bouwen (tip: tik planet coaster maar eens in op youtube).

Minpunten

  • onduidelijk waarderingsysteem mbt wat gasten van je coaster vinden (zie de smileys).
  • wat weinig 'rides' in vergelijking met coasters.

Eindoordeel

Score: 5
splishes 2 december 2016

Planet Coaster, Windows

Geweldige game ! Ik heb rollercoaster tycoon 2 en 3 ook gespeeld en het was na tien jaar wachten echt tijd voor een nieuwe pretparkbuilder game. Dus bij het horen van de release van Planet coaster had ik meteen zin om een pretpark te bouwen en de nostalgie te ervaren!

Pluspunten

  • Prachtige scenery
  • Verslavend leuk...
  • Makkelijk rollercoasters bouwen

Minpunten

  • soms meer uitleg bij objectives (bv wat is airtime?)

Eindoordeel

Score: 5
PSPfreaky 18 november 2016

Planet Coaster, Windows

Planet Coaster is de waardige opvolger van RollerCoaster Tycoon 3. De game biedt enorm veel vrijheid om te bouwen wat je wil. Je voelt je park gewoon leven! De Steam Workshop is een erg goede toevoeging voor Planet Coaster. Planet Coaster is mijn GOTY 2016! (250+ uur speeltijd erop zitten).

Pluspunten

  • Grafisch goed in orde
  • Steam Workshop voegt veel toe
  • Veel vrijheid
  • Je voelt het leven
  • Er hangt een gezellige sfeer

Minpunten

  • Verbeterpuntjes zichtbaar (na veel spelen)

Eindoordeel

Score: 5
six-shooter 11 november 2016

Planet Coaster, Windows

*BETA PERIODE!* Graphics: Best wel mooi! Goede shading, scherpe textures! Besturing: Even wennen, veel verschillende toetsen die veel verschillende dingen doen. Bugs: Eigenlijk nog niets tegengekomen in mijn 5 uur speeltijd, wel een keer gecrashed bij alt-tabben.

Pluspunten

  • Graphics
  • Besturing (hotkeys zijn handig!)
  • Gave bezoekersmechanieken
  • Uitgebreide opties om gebouwtjes te bouwen om winkels heen
  • Steam Workshop
  • Laadt snel (10 seconden met SSD voor een volgebouwd park)

Minpunten

  • Besturing (even wennen)
  • Nog niet heel veel content (beta!)

Eindoordeel

Score: 5
Albers2943 28 augustus 2016

Planet Coaster, Windows

Nooit gedacht dat er nog zo een rollercoaster spel op de markt zou komen. Spel werkt ideaal en scoort zeker hoog als het om grafisch gaat. Elk detail is er werkelijk in verwerkt. Tegenover Rollercoaster Tycoon World is Planet Coaster een dikke 10 waard nu al.

Pluspunten

  • Hoge Kwaliteit
  • zeer gedetailleerd
  • Snel opstartmenu
  • Laden van menu's werken ook snel
  • Update's en Steam workshop

Minpunten

  • Soms nog wat bugs (Word opgelost)
  • Om hem High te kunnen spelen, best wel een goede PC nodig.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Planet Coaster, Windows?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True