Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Prijs
Specificaties 1151 socket • Quad core @ 4GHz-4,2GHz - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

Benchmark - De prestaties van tien Intel- processorgeneraties vergeleken

Computers zijn in de loop der jaren steeds sneller geworden, kunnen meer en kunnen dat ook nog eens sneller Ún zuiniger, wordt algemeen gedacht. Maar is dat wel zo?

228    16 feb

Review - Intels Skylake-platform: sneller maar niet zuiniger

Intel heeft zijn eerste processors met codenaam Skylake uitgebracht. We hebben deze zesde generatie Core-processors getest met de i7-6700K en een Z170-moederbord.

125    5 aug '15

Achtergrond - De Skylake-architectuur: de techniek achter de nieuwste processors

Intel bracht begin augustus zijn eerste processors met de Skylake-architectuur uit. Tijdens het jaarlijkse Intel Developer Forum gaf Intel details over de architectuur van Skylake vrij.

74    2 sep '15

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
33
Score: 4
19
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+1
giggely 30 augustus 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

Erg snelle processor in single threaded (lees: haast alle) omstandigheden. Vergeleken met een dual E5-2670, 2x zo snel en met de I7-5820K ietsjes sneller. Hoewel het op multithreaded gebied net andersom is. Ben zelf geen gamer, maar dit lijkt me echt de perfecte game cpu, of voor singlethreaded omgevingen.

Pluspunten

  • Met normaal windows gebruik is dit de snelste pc die ik ooit heb gebruikt.
  • Mooie temperatuur (bij stock snelheid)
  • Meer dan genoeg ruimte om te overklokken (4.5 ghz bij standaard voltage)
  • 1151 is betaalbaar (en past in 1u)
  • Niet extreem zuinig maar zuinig genoeg (als een datacenter bv per halve ampere rekent

Minpunten

  • Wordt snel warm bij overklokken (zeg maar, meteen: stock = 60gr, +100mhz = 75gr)
  • Duur vergeleken bij 5820K die toch echt een stuk sneller klaar is met renderen (maar wel iets langzamer voelt)
  • uuuh...

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 5

KennieNL 2 juli 2017

Intel Core i7-6700K Boxed (Product gekocht)

Prima cpu voor de prijs! :)

Pluspunten

  • Goede prijs
  • Goede snelheid

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
_Thanatos_ 17 juni 2017

Intel Core i7-6700K Boxed (Product gekocht)

Als het voor deze prijs een hexacore was, zou het nog een extra punt krijgen :)

Pluspunten

  • Prima standaard koeler
  • Unlocked multiplier
  • Lekker snel

Minpunten

  • Onhandig doosje

Eindoordeel

Score: 4
fjux 19 mei 2017

Intel Core i7-6700K Boxed

gewldig! nu goed geprijst en zeer goed over te clocken. Doet niet onder aan de 7700K!

Pluspunten

  • nu goed geprijst
  • Super snel
  • goed over te clocken

Minpunten

  • Na dat je de OC bottelneck haalt heb je per stap erg veel Voltage nodig

Eindoordeel

Score: 5
Sense8tion 18 mei 2017

Intel Core i7-6700K Boxed

Stock koeler al gelijk vervangen door een Cooler Master Hyper 212 EVO, in normaal gebruik wordt die amper warm en verbruikt die niet heel veel. Kan gemakkelijk alle programma's aan laten staan en gamen en opnemen tegelijk.

Pluspunten

  • Zuinig
  • Snel

Minpunten

  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 5
Dimentrix 12 mei 2017

Intel Core i7-6700K Boxed

Processor is lekker snel, mijn kan makkelijk 4,4Ghz zonder voltage te verhogen. Heb ingesteld op 1,2v max (adaptive). Maar als je goed wil overcloken icm verhogen van voltage dan kan die best snel warm worden. Komt doordat intel ivm kostenbesparing de case niet meer soldeert op de chip.

Pluspunten

  • Lekker Snel
  • Redelijk overclockbaar

Minpunten

  • Kan warm worden
  • Prijzig

Eindoordeel

Score: 4
Gegius 6 maart 2017

Intel Core i7-6700K Boxed

Allround een goede processor.

Pluspunten

  • Snel
  • Makkelijke overclock
  • Met een noctua

Minpunten

  • Nieuw nog steeds duur
  • Geen stockkoeler

Eindoordeel

Score: 4
gouweharry 12 februari 2017

Intel Core i7-6700K Boxed

Werkte meteen met mijn asus z170 pro gaming mobo en de volgende dimmmodules: 32GB Corsair vengeance LPS DDR4-(CMK32GX4M2A2666C16R); 16GB Kingston HyperX Fury (hx421c14fb2k2/16)

Pluspunten

  • werkte meteen op mobo (zonder eerst de bios te hoeven flashen)
  • klein en compact

Minpunten

  • duur stukje techniek
  • vereist het kwetsbare lga1151 socket

Eindoordeel

Score: 4
Reinand 9 februari 2017

Intel Core i7-6700K Boxed

Draait zeer goed, nog geen problemen gehad. Makkelijk te installeren.

Pluspunten

  • Snel
  • Goede Kwaliteit
  • Lage temperatuur onder load
  • Makkelijk overklokbaar

Minpunten

  • Geen stock koeler bijgeleverd
  • Duur

Eindoordeel

Score: 5
mrgnex 11 januari 2017

Intel Core i7-6700K Boxed

Snel chipje wat redelijk overklokt. Helaas niet gesoldeerd maar alsnog meer dan redelijke temperaturen.

Pluspunten

  • Redelijk overclockbaar
  • Snel

Minpunten

  • Erg duur
  • Niet gesoldeerde IHS

Eindoordeel

Score: 5
ICTechs 30 december 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

Prima product, heel degelijke kwaliteit. Goed te overclocken en makkelijk te koelen!

Pluspunten

  • Goed overclockbaar
  • Gemakkelijk te koelen

Minpunten

  • kan wat zuiniger

Eindoordeel

Score: 5
johnny66 17 december 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

Zeer snel en word niet warmer dan 25/28 graden (Scythe Mugen 4 PCGH koeling) Heb zelf nog niks gedaan aan overclocken. Ben er blij mee

Pluspunten

  • snel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
thamythic 12 december 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

Zeer goede processor alleen jammer dat je voor de naam intel moet betalen

Pluspunten

  • makkelijke montage
  • extra gratis software (actie)
  • goed overklokbaar

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 4
RobinKr 29 november 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

De intel i7 6700K is een erg snelle processor. Hij zit in mijn PC na 3 jaar met een laptop gewerkt te hebben. Helemaal geen spijt van. Een aanrader. Alleen jammer dat hij aan de rand van de doos zit verpakt.

Pluspunten

  • Erg snel
  • Hypertreading
  • Overklokt goed

Minpunten

  • Relatief hoge prijs
  • Niet erg veilig verpakt

Eindoordeel

Score: 4
Yaichii 18 november 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

In principe is het geen slechte processor. Mijn processor die ik heb gekregen was niet zo goed om te overclocken. Ik kreeg het namelijk maar niet boven de 4.5 Ghz op 1.345 V

Pluspunten

  • Snel

Minpunten

  • Niet zo overclockbaar

Eindoordeel

Score: 5
Singels 3 november 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

Goede allround processor

Pluspunten

  • Lekker Snel
  • Goede performance
  • Redelijke prijs

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
MalthoR 31 oktober 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

LET OP GEEN STOCK KOELER! Heb zelf Artic koeler bijgehaald wordt nu zelden warmer dan 50 graden. Zeer snelle performance ook bij multi-tasking. Prijs/kwaliteit is prima. (vergeleken met andere modellen heb ik geen ervaring mee)

Pluspunten

  • Zeer snel (zonder overclocken)
  • Lage tempratuur (juiste koeler)
  • Goed overclockbaar
  • DDR4 ondersteund

Minpunten

  • GEEN STOCK KOELER

Eindoordeel

Score: 5
TepOneA 21 oktober 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

Ik heb deze processor nu ongeveer 7 maanden in gebruik. Prima processor, niets op aan te merken.

Pluspunten

  • Snel
  • DDR4
  • Prijs/Snelheid verhouding

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
pyrokenny 10 oktober 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

Super processor. aan te raden om de voltage op adaptive te zetten en turbo op 1.26Volt te zetten. (blijft stabiel) Anders is het bij stock een heethoofd

Pluspunten

  • Na voltage aanpassing super koud
  • extreem snel
  • wordt niet snel gestrest

Minpunten

  • Stock te hoge V-core
  • prijs

Eindoordeel

Score: 4
distroyer117 12 september 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

nieuwste generaties i7 zijn allemaal relatief duur voor de geleverde prestaties, maar het blijft een i7-6700k en is dus nog altijd heel erg snel.

Pluspunten

  • Overclockbaar
  • Snel

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4
youridv1 7 september 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

werk nu een paar weken met deze processor. werkelijk niks op aan te merken behalve de prijs

Pluspunten

  • quad core met hyperthreading
  • makkelijk overclockbaar
  • lage warmteproductie

Minpunten

  • prijs

Eindoordeel

Score: 4
Scripted 4 september 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

Snel en weinig poespas in de doos! Maar als je dan de chip in je handen hebt... denk je wel even waarom dat dat zo duur moet zijn... voorzichtig dus met plaatsen op je mobo.. ;)

Pluspunten

  • Tja.. lekker snel.
  • Prima verpakking.
  • Prachtig stickertje!
  • Stabiel
  • Redelijke integrated graphics.

Minpunten

  • Geen lasers!
  • Prijs.

Eindoordeel

Score: 5
marvinvermeij1 3 september 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

Erg snelle processor. Goed voor gamen/editen

Pluspunten

  • Erg snel
  • Makkelijk te overclocken
  • Snel renderen
  • Goede multitasking (bijv. gamen en streamen)

Minpunten

  • Geen koeler meegeleverd
  • Aan de dure kant
  • Niet veel sneller als vorige generatie

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 5
Hugekilla2407 18 augustus 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

Zeer sterke processor maar wel duur.

Pluspunten

  • Snel
  • Stabiel
  • Goede OC en stabiele OC

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
bas66 17 augustus 2016

Intel Core i7-6700K Boxed

Heb deze cpu nu 6 maanden zeer snel en goede processor voor multitasking, foto,s bewerken en eigen home video bewerking mee te doen. Gamen met 2 x gtx 980 gaat volgens mijn zoons ook prima. ik houd van snel echter vind ik m zo snel dat ik niet over klok

Pluspunten

  • snelle cpu
  • 8 draden
  • koel

Minpunten

  • geen koeler

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel Core i7-6700K Tray?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*