Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 7

Gebruikers

Score: 4
10 reviews

Fractal Design Core 500

Prijs
Specificaties HTPC • 6 interne + 1 externe bays - Bekijk alle specificaties
prijs volgen

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur componenten 9 december 2015

Vijf mitx-behuizingen: klein maar fijn

Fractal Designs Core 500 is wat de maat én de prijs betreft een middenmoter en biedt veel ruimte aan componenten. Voor de processorkoeler en drives is die ruimte goed benut, maar het inbouwen is wel vervelend omdat de drivebays verwijderd moeten worden voordat je iets kunt doen. Ook de haaks geplaatste voeding is niet handig; een voeding langer dan 150mm kan niet echt gecombineerd worden met een langere videokaart, omdat de bekabeling dan in de weg zit. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
1
Score: 4
8
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
Janssuh! 27 oktober 2015

Fractal Design Core 500

Dit is een stille en compacte kast met een enorme inbouwmogelijkheid. Het frontje is van plastic en heeft een alu-look maar ziet er wel goed uit. De opgegeven maten kloppen niet altijd en je zal goed moeten onderzoeken of de hardware die je voor ogen hebt, past.

Pluspunten

  • full-size GPU mogelijkheid (tot 310 mm)
  • gedempte ophanging HDDs (rubbertjes tussen de schroef en behuizing)
  • Plek voor 3 SSD's PLUS 3 HDD's
  • Magnetische Stoffilters voor alle lucht intakes
  • Meegeleverde system koeler (140mm x 140mm x 25mm)
  • Optie voor 2 120/140mm koelers aan de bovenkant van het systeem (of waterkoeling, geen ervaring mee)

Minpunten

  • Niet alle schroefjes los te krijgen (zie review)
  • 5.25" drive OF 120/140mm fan
  • Matige kabelmanagement
  • geen front-koeler mogelijkheid

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 4

+1
Borromini 24 december 2017 Product gekocht

Fractal Design Core 500

Redelijk compacte en stille kast met toch voldoende inbouwmogelijkheden. Ruim genoeg om toch bv. een Noctua met 140 mm-ventilator en een midsize grafische kaart te installeren.

Pluspunten

  • Compact
  • Heel stil
  • Stoffilters

Minpunten

  • Onhandige inbouw (maar dat hoort bij deze afmetingen...)
  • Kooi voor 5,25" lijkt te demonteren maar is dat niet (en zit in de weg bij inbouw).

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 2

0
dano2504 10 augustus 2018 Product gekocht

Fractal Design Core 500

Mooi kleinkastje eneen rustig uiterlijk voor inde woonkamer en werkt ook als media player, koeldenfiltert (stof) goed. erkan veeeel in en usb 3 bovenop front is heel fijn om ff wat snel te doen. Lees mijn korte revieuw wat eigenlijk geen is maar een set setup zowel intel als amd.

Pluspunten

  • zoals vorige

Minpunten

  • idem

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 3
Modbaarheid Score: 3

0
Rubyrubyruby 18 oktober 2016

Fractal Design Core 500

Hoge verwachtingen van het merk, en het uiterlijk is prachtig. Het inbouwen van HDD's is vreemd omdat ze in krappe plekjes moeten worden geplaatst terwijl er genoeg ruimte overal is. De stoffilter is van lage kwaliteit. Voor de grootte had ik meer HDD mounting posities gewild (Gebruik hem als NAS).

Pluspunten

  • Solide kast
  • Ruimte voor DVD/blueray speler in dit kleine formaat
  • Goed nagedacht over airflow
  • Mooie afwerking buitenkant

Minpunten

  • stoffilter viel uit elkaar door zwakke lijm tijdens het uitpakken.
  • binnenwerk niet afgebraamd (doet bijna geen een merk, maar met zo'n kleine kast kan ik je garanderen dat je jezelf open zal halen)
  • IO aan bovenkant niet afgedekt (geen idee hoe je gemakkelijk stof uit een usb poort of 3.5 mm jack moet halen)
  • Geen geluidsdemping(tja dat wist ik al bij aankoop, maar zou toch een verbetering zijn bijv. in de pootjes)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 2
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 3

0
HelloIamAldo 19 juli 2016

Fractal Design Core 500

Ik heb deze kleine behuizing vooral gekocht omin beeld te staan, ik ben tevreden met de looks. Het is neutraal/modern, maar heeft een goede afwerking en het "hoekje eraf" aan de voorkant zorgt voor een leuke look. Wanneer je gaat voor een relatief goedkope kleine PC is dit een aanrader.

Pluspunten

  • modern design
  • handleiding helder
  • genoeg ruimte ondanks krappe afmetingen

Minpunten

  • eerst alles uit elkaar schroeven voordat je ergens bij kan
  • legpuzzel van assemblage vergt geduld
  • onhandige plaats voor HDD

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 3
Modbaarheid Score: 1

0
sliptara 1 oktober 2015

Fractal Design Core 500

Super product. Iets groter dan de concurrentie (zoals de Xigmatek Eris), maar veel betere kwaliteit en meer inbouwmogelijkheden.

Pluspunten

  • kwaliteit van de kast en de onderdelen
  • bijna alle GPU lengtes passen er in
  • ruimte voor aftermarket koeling
  • genoeg ruimte voor HDD's en SSD's.

Minpunten

  • Vrij breed
  • geen glas bij de GPU (smaak)
  • standaard met 140mm silent fan geleverd (ik had liever een sterke fan)
  • plek voor koeling of een 5,25" drive

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 3

RhytemTT 20 september 2018 Product gekocht

Fractal Design Core 500

Dit is een prima product, het is zeer klein, het is super mooi. Air cooling word heel lastig als je je cpu gaat aircoolen, vanwege ruimte gebrek, maar daar zijn deze casen bekend om (mini-atx casen). Past perfect op een nette bureau of in een game room.

Pluspunten

  • Goeie qualiteit
  • Mooie design
  • een 1080 pas nauwlijks

Minpunten

  • geen ruimte voor een beefie air cooler

Eindoordeel

Score: 4
marsattacks 16 december 2017 Product gekocht

Fractal Design Core 500

Compacte kast, maar inbouw van componenten zal je geduld tot het maximale testen.

Pluspunten

  • Compact
  • Strak uiterlijk
  • Stoffilters op roosters

Minpunten

  • De kap is zeer moeilijk te plaatsen
  • Exacte volgorde van inbouw componenten vereist
  • Front panel kabels 2x langer dan nodig
  • Lawaaiige meegeleverde fan

Eindoordeel

Score: 2
PloLeider 6 mei 2016

Fractal Design Core 500

De perfecte ITX kast, hij beviel me vele malen beter dan ik ooit had kunnen verwachten. De kast is zeer rijk aan inbouwmogelijkheden en koelingsopties. Verder kunnen de reguliere maten qua onderdelen aangehouden worden, zoals hoge koeling en een grote ATX voeding zijn geen probleem. Ook erg mooi design.

Pluspunten

  • Prijs Kwaliteit uitstekend
  • Design, vooral het voorfrontje
  • Inbouwopties opslagmedia
  • Inbouwopties koeling (ook IO)
  • (De)montage zeer gemakkelijk
  • Stoffilters bij alle intakes

Minpunten

  • Kwaliteit duimschroeven (snel dol gedraaid)
  • Keuze is óf Optische drive óf uitgebreide koeling
  • Cablemanagement kan beter

Eindoordeel

Score: 5
joenja 23 december 2015

Fractal Design Core 500

Prachtige case, mijn 160mm modulaire psu past er prima in, icm asus 560. Ik moest eerst het mobo plaatsen ipv andersom. (handleiding beschrijft psu>mobo). Sommige thumbscrews zaten in eerste instantie ramvast, met een schroevendraaier wel losgekregen. Veel ruimte voor drives, kabelmanagement is wat lastig afhankelijk van het aantal geplaatste componenten.

Pluspunten

  • Mooi afgewerkt geheel
  • Voldoende inbouwmogelijkheden
  • Plaats voor atx-voeding en evt optical drive

Minpunten

  • sommige thumb-schroeven wat lastig los te maken (bij eerste gebruik)
  • Bij inbouw moederbord & psu letten op mogelijke volgorde.
  • front-header kabels erg lang, had van mij wat korter gemogen.

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Fractal Design Core 500?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Games

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True