Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 6

Gebruikers

Score: 4
11 reviews

Need for Speed (2015), PS4

Prijs
Specificaties PlayStation 4 • Race • 12 jaar - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Vergelijk

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 12 november 2015

Need for Speed: aardige racer maakt rare keuzes

Het idee achter Need for Speed is leuk bedacht. Op een bepaalde manier combineert het spel meerdere leuke elementen uit vorige Need for Speed-games, en het voert de aanpak met live-action-scènes en echte acteurs heel aardig uit. Daarnaast speelt het spel ook nog eens lekker, en ziet het er goed uit. Die graphics hebben echter wel een prijskaartje: de game loopt op 30fps, en dat is jammer. Daarnaast klopt een aantal zaken niet, zoals auto's die plotseling voor je neus verschijnen en AI-coureurs die soms zonder reden sterk afremmen, of ineens juist kunnen vliegen. Verder snappen we de keuze voor het altijd online moeten zijn niet helemaal. Dat is prima te verdedigen als het meerwaarde heeft, maar juist die meerwaarde ontbreekt een beetje in Need for Speed. Je speelt de game immers voor het grootste deel van de tijd in je eentje. Het altijd online moeten zijn levert dan dus alleen maar nadelen op. Zo blijft er van een aardig idee niet veel over in de uitvoering, en dat is jammer, zeker voor een langlopende en bekende serie als Need for Speed. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
3
Score: 4
4
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+1
wmrichard 15 april 2016

Need for Speed (2015), PC (Windows)

Need for Speed, eindelijk weer een ouderwetse NFS. Het hele spel kwam voor mij als een positieve verassing. De verschillende stijlen die je kunt spelen, het verhaal, de mooie graphics en 60 FPS. De cutscenes zijn af entoe wat minder en hij had wat langer gemogen verder een echte aanrader.

Pluspunten

  • 60 FPS
  • Graphics
  • Gameplay
  • Stijlen
  • Nieuwe modi

Minpunten

  • Slechte cutscenes
  • Had iets langer gemogen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Stabiliteit Score: 5
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 5
Besturing Score: 5
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3

KoningSlakkie 5 februari 2018 Product gekocht

Need for Speed (2015), PS4

Het is de beste en de leukste Need for Speed spel op de Playstation 4. Leuke nachtelijke underground sfeertje met goede graphics. Cut scenes zijn leuk gedaan zoals in NFS: Carbon. Helaas is niet elke auto even uitgebreid qua customization in het uiterlijk. Zeer vermakelijke arcade racer!

Pluspunten

  • Beste Need for speed op de PS4
  • Sfeer & Graphics
  • Handling goed te customizen voor je eigen persoonlijke rijstijl
  • Funfactor
  • Typische NFS muziek, waaronder tracks uit voorgaande series.
  • Cutscenes zijn leuk gedaan (wel soms een beetje cheesy).

Minpunten

  • Replay Waarde
  • Niet elke auto even goed customizable qua uiterlijk

Eindoordeel

Score: 4
developcolors 1 april 2016

Need for Speed (2015), PS4

Need For Speed is weer terug op hun oude niveau! Dit een goed in elkaar stekende game, met goede story line, het beste van de game is dat je extreem veel vrijheid hebt! Grafisch is het oké!

Pluspunten

  • goede story line
  • veel stune mogelijkheden
  • grafisch oké

Minpunten

  • soms wat frame drops op de PS4

Eindoordeel

Score: 5
Dutchredgaming 28 maart 2016

Need for Speed (2015), PC (Windows)

Awsome game die terug gaat naar z'n roots, Van Underground t/m MW 2007

Pluspunten

  • Graphics lijkt echt op reallife op 1080P
  • Unlocked framerate (PC)
  • Leuke verhaal
  • Tunning
  • Geluid

Minpunten

  • Altijd online, dus geen echte 'pauze'
  • Spel te snel uitgespeeld
  • Politieachtervolging is meestal te makkelijk
  • (Nog) te duur

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 4
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 4
Geluid Score: 5
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3
sjwbos 22 maart 2016

Need for Speed (2015), PC (Windows)

Snap alle commotie rondom deze game niet. Gekocht voor 38€, en speel het eigenlijk elke dag. Lekker tunen, driften, racen, beuken, coppers, wat wil je nog meer. Veel auto's, eindeloze tuning opties, visueel strak, unlocked fps, wat mij betreft een van de beter NFS games ooit.

Pluspunten

  • Visueel
  • ALLES aan je auto is te tunen
  • Oude NFS muziek komt terug
  • Niet te makkelijk, niet te moeilijk
  • Voor ieder wat wils

Minpunten

  • Cutscenes zijn niet te skippen en naar mijn idee wat kinderachtig

Eindoordeel

Score: 5
claeysy 19 maart 2016

Need for Speed (2015), PC (Windows)

logitech gamepad niet ondersteund, page up en down die niet op mijn mini keyboard zitten kunnen niet gewijzigd worden, dus enkel daarvoor moet ik een groot klavier aansluiten. dus xbox 360 controller besteld , op hoop van...

Pluspunten

  • grafisch als je een recente gpu hebt

Minpunten

  • toetsen niet allemaal instelbaar
  • enkel xbox 360 ondersteund

Eindoordeel

Score: 2
REESE 20 januari 2016

Need for Speed (2015), PS4

Verwachtingen zijn deels waargemaakt. Er is veel customizing mogelijk, maar helaas niet voor alle wagens. Daarnaast biedt het spel weinig uitdaging en om die reden ook erg snel uitgespeeld. De replaywaarde is ook niet erg hoog, want naast de eerder volbrachte races en dagelijkse achievements is er weinig te beleven

Pluspunten

  • Besturing
  • Gameplay
  • Verhaallijn en cutscenes

Minpunten

  • Geen 60fps (maar 30fps)
  • Niet alles is customizable bij sommige wagens
  • Speelt zich alleen af in de nacht
  • Snel Uitgespeeld
  • Weinig Uitdaging
  • Replay waarde

Eindoordeel

Score: 4
SH95 11 januari 2016

Need for Speed (2015), PS4

Ik heb NFS nu ongeveer 3 weken en ik moet toegeven dat ik echt verliefd ben op de graphics. Het ziet er super uit en speelt heerlijk. Helaas is het spel wel wat beperkt (zie minpunten) voor de rest zeker een aanrader als je van race games houdt.

Pluspunten

  • Graphics
  • Speelstijl
  • Tuning

Minpunten

  • Geen first person
  • Alles speelt zich af in de nacht
  • Crashes zijn onrealistisch

Eindoordeel

Score: 4
Heino0 31 december 2015

Need for Speed (2015), PS4

Je moet er niet te veel van verwachten. Leuk en stiekem best verslavend. Maar geen spel wat je maanden blijft spelen

Pluspunten

  • Ziet er goed uit
  • Veel driften
  • Kan spannend zijn
  • Auto customize

Minpunten

  • Online heeft geen toevoeging
  • Geen pauze knop
  • Relatief weinig customization parts
  • Slecht te zien waar je heen moet in een race

Eindoordeel

Score: 3
Chrisz 23 december 2015

Need for Speed (2015), PS4

"Need for Speed 2015 gaat als de Underground series worden." Nou dit was voor mij reden om een PS4 aan te schaffen met deze game. Inmiddels heb ik al redelijk wat uren in deze game zitten en wil ik graag wat irritaties over deze op zich wel leuke game delen.

Pluspunten

  • Performance aanpassingen zeer uitgebreid
  • Handling aanpassingen zeer uitgebreid
  • Grafisch erg mooi
  • Leuke filmpjes waarin je eigen auto ook te zien is, alleen verhaal heeft weinig inhoud
  • Leuke map/stad voor verschillende rijstijlen en met verschillende omgevingen
  • Speelt leuk, de uren dat ik gespeeld heb, heb ik er wel plezier aan gehad

Minpunten

  • Te weinig optische aanpassingen mogelijk
  • Optische aanpassingen soms moeilijk toe te passen i.v.m. afhankelijkheden
  • Overall handling van de auto's is slecht, aanpassingen vereist om redelijke te kunnen rijden
  • Beukende AI waardoor je drift punten verliest
  • Plots verschijnende AI in gameplay en filmpjes voor de race
  • Geen pauze optie, wat zeer vervelend kan zijn
  • Af en toe stottert de game een beetje en dat met max 30 FPS
  • Altijd internet benodigd

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 2
Prestaties Score: 3
Besturing Score: 3
Geluid Score: 4
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 4
Prijs Score: 3
m.z 6 november 2015

Need for Speed (2015), PS4

Na review en (E3) trailers gezien ge hebben, ben ik direct op de releasedag de game gaan halen. Als oude fan van Most Wanted/Underground, ben ik helaas iets teleurgesteld. Wel ziet de game er over het algemeen goed uit en is het afstellen, vele onderdelen, bestickering best een leuke toevoeging.

Pluspunten

  • Visueel aanpassen(stickers en body)
  • Mooie omgeving (nacht) en regen-effecten
  • Tunen + uitgebreide garage (moter, banden enzo.)
  • Actie/drifting camera is een leuke toevoeging.
  • Niet gebruikte auto's zijn verkoopbaar.

Minpunten

  • Kort verhaallijn, vrij snel uitgespeeld
  • Geen minimaal/max. car specs. waardoor missie te makkelijk zijn. (als richtlijn, zoals bij The Crew)
  • Vrij kleine map, had deze groter verwacht
  • Versnelling en knoppen niet aan te passen.
  • Soms last van beukende en opeens inhalende AI.
  • Geen pauze menu/knop. (altijd internet-verbinding nodig)

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Need for Speed (2015), PS4?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



OnePlus 7 Pro (8GB intern) Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Games

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True