Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8,5

Doom (2016), Xbox One - Reviews

Prijs
Specificaties Xbox One • Actie, Avontuur, Shooter • 18 jaar - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur games 26 mei 2016

Doom - Ouderwets lekker knallen

Doom doet zijn naam op vele manieren eer aan. De horror van de voorgaande editie is geheel verdwenen. In plaats daarvan krijg je hier de botte actie van de eerste twee delen voorgeschoteld. En hoe; Doom is in de campagne heerlijk grof en snel. Je bent lekker beweeglijk door een nuttige double jump. Het zijn echter de Glory Kills die de show stelen. Die zijn lekker goor, maar vooral erg nuttig. Ze maken dat je in leven kunt blijven tussen een overmacht aan demons. Samen met de prima powerups voor je ouderwets lekkere wapens heb je zo kans om de overvloed aan steeds sterker wordende demonen te overleven. In de campagne ziet de game er bovendien verbluffend goed uit, mits je uiteraard over de juiste hardware beschikt. In multiplayer wordt het helaas allemaal wat minder. Dan heb je opeens geen lekker gore monsters tegenover je, maar saaie springende mannetjes en heb je vooral te weinig vrijheid om het wapen van je keuze tevoorschijn te halen. Ondanks de introductie van demonen in multiplayer is het daardoor toch wat saai. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
8
Score: 4
1
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+1
KingofQueens 21 juni 2016

Doom (2016), PC (Windows)

Toffe game met een hoog nostalgische waarde, zeker voor de oudere gamer. Vloeiende graphics en soepele/snelle gameplay. Draait ook prima op een ouder systeem mits deze is voorzien van een goede videokaart en voldoende geheugen.

Pluspunten

  • Toffe Graphics
  • Geen reloads voor de wapens
  • Hoog nostalgisch gevoel
  • Draait met een oudere CPU prima
  • Snelle gameplay

Minpunten

  • Afhankelijk van uitbreidingen best duur
  • Goede grafische kaart nodig
  • Neemt veel ruimte in beslag
  • Game niet altijd stabiel

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 5
Besturing Score: 5
Geluid Score: 4
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 3

+1
wvdburgt 18 mei 2016

Doom (2016), PC (Windows)

De game speelt lekker weg en ziet er prachtig uit. Het is een heerlijke shooter met goede gameplay.

Pluspunten

  • Heerlijke shooter
  • goed upgrade systeem
  • mini games voor meer afwisseling
  • Mooie omgevingen

Minpunten

  • Multiplayer is niet speciaal

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Stabiliteit Score: 4
Replaywaarde Score: 3
Prestaties Score: 5
Besturing Score: 5
Geluid Score: 3
Beeld Score: 5
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 4

xtlauke 12 juni 2018 Product gekocht

Doom (2016), PC (Windows)

Heerlijke klassieke FPS met diverse vernieuwingen en fantastische graphics.

Pluspunten

  • Graphics
  • Gameplay
  • Snelheid
  • Actie

Minpunten

  • Variatie niet eindeloos, maar eigenlijk geen minpunt (moet er per se eentje noemen wat stom)

Eindoordeel

Score: 5
A87 11 januari 2018 Product gekocht

Doom (2016), PC (Windows)

Leuke game vooral op 2K 144hz aanrader

Pluspunten

  • Spreekt voor zich onderhand
  • vloeiender dan menig ander spel zelfs beter dan BF1

Minpunten

  • te veel gezoek naar geheimen en extras

Eindoordeel

Score: 5
Grunt_Beard 14 november 2017 Product gekocht

Doom (2016), Nintendo Switch

DOOM, Bloedstollende actie en demonische gameplay, allemaal nu in een compact jasje voor de Nintendo Switch.

Pluspunten

  • DOOM on the go
  • Goeie Port
  • Compleet met dlc

Minpunten

  • graphic drops en framerate drops
  • geen SNAPMAP
  • Joy-Con sticks te klein on goed te kunnen spelen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 3
Prestaties Score: 2
Besturing Score: 4
Geluid Score: 3
Beeld Score: 3
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 1
pinolief 9 september 2016

Doom (2016), PC (Windows)

Doom=Doom en dat zegt natuurlijk genoeg over deze game die de meeste vooral oudere gamers wel kennen.Geen geneuzel met friendly fire en allerlei gezeik zoals in de hedendaagse shooters maar gewoon knallen en gaan. Multi player is weinig aan zonder co-op. Spel wil nog wel eens crashen.

Pluspunten

  • Doom=Doom
  • Vette shooter en lekker knallen zoals vroegah
  • Dokter Hayden rare malloot maar leuk bedacht.

Minpunten

  • Spel crashed nog wel eens. Heel irritant.
  • Vette Grafische kaart nodig als je op ultra settings wilt spelen
  • Multiplayer niet veel aan

Eindoordeel

Score: 5
Adamoland 25 mei 2016

Doom (2016), PC (Windows)

Doom is een klassieker met een hoog nostalgie factor. Nu geupdate met vloeiende intense graphics. Qua spel is de singleplayer zeker een aanrader. Je hebt lastige monsters, en ook puzzels. Lekker knallen zonder dat het saai wordt want je ontwikkelt in het verhaal. Zeker een goede combinatie.

Pluspunten

  • De singleplayer is heel goed
  • Draait vloeiend
  • Nostalgisch

Minpunten

  • mp is minder interessant

Eindoordeel

Score: 5
Chris2 20 mei 2016

Doom (2016), PC (Windows)

Mooie game, zeker het geld waard. Na de campain kan je multiplayer maps maken met snap map. zeker een leuke toevoeging.

Pluspunten

  • Goede campain
  • Snap-map
  • Mooie graphics
  • Fast-paced shooter

Minpunten

  • Multiplayer PVP is niet geweldig.

Eindoordeel

Score: 5
macura 18 mei 2016

Doom (2016), PC (Windows)

eindelijk weer een old school schooter die je terug neemt naar de "goede oude tijd" zonder al te veel poes pas. je hebt een gun en er zijn demons, schieten maar en niet stil staan of je gaat dood. Heerlijk spel prima vermaak.

Pluspunten

  • Vlotte game play
  • heerlijke singel player
  • grafisch ziet het er mooi uit (max setting 1080P)
  • simpel verhaallijn, maar wel leuk gedaan

Minpunten

  • multiplayer minder leuk dan gedacht
  • begin opstart problemen
  • hoogste moeilijkheidsgraad niet meteen speelbaar

Eindoordeel

Score: 5
rolframaker 18 mei 2016

Doom (2016), PC (Windows)

Doom 4 is een uitstekende shooter die terug gaat naar zijn roots en enkele vernieuwing met zich meebrengt om toch ook het nieuwe publiek aan te trekken. Glorykills + het customizen van wapens + het verzamelen en vinden van secrets en collectables maakt de singleplayer in ieder geval erg vermakelijk.

Pluspunten

  • Grafisch erg mooi
  • Hoge framerate
  • Snelle en vloeiende gameplay
  • Leuke wapens en customizations
  • Snapmap heeft veel potentie voor herspeeldbaarheid

Minpunten

  • 1 keer een gecrashed
  • Cutscenes zijn niet te skippen
  • Multiplayer heeft mij nog niet overtuigd
  • Geen gesloten einde wat waarschijnlijk DLC inhoud

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Doom (2016), Xbox One?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True