Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Redacteur mobile 12 juni 2015

De Lumia 640 heeft voor zijn prijsklasse een indrukwekkend lijstje specificaties en zet dat in de praktijk om in veel goede eigenschappen. Het scherm is voor zijn prijsklasse scherp zat en is bovendien prima af te lezen in de zon. Daarnaast kun je het zo instellen dat het kleuren beter weergeeft. De toevoeging van 4g is prettig en ook de verbeteringen in Windows Phone die op dit toestel debuteren, zijn fijn, zoals de permissiemanager. Minpunten zijn er ook; de accuduur valt een beetje tegen, de behuizing laat snel vingervegen zien en de frontcamera is minder dan bij andere Lumia's. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
29
Score: 4
16
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
1
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

In de korte tijd dat ik dit toestel heb ben ik al helemaal fan. Het is een goedkoop toestel, ergens tussen low en midend in, en dat is ook af te lezen aan het lijstje van specificaties. De beleving is echter zoals bij een veel duurder toestel. Heel tevreden ervan!

Pluspunten

  • WP 8.1 (en update naar WP 10 binnenkort!)
  • Sommige Nokia/Lumia apps zijn echt handig, en de overbodige kun je er makkelijk afgooien
  • Prijs en prijs/kwaliteitsverhouding
  • Appaanbod is duidelijk verbeterd
  • Beeldscherm is prima ondanks 'lage' resolutie
  • Camera schiet mooie foto's
  • Verwijderen cover gaat vlot + optie voor SD-kaartje tot 128gb
  • Uitstekende standby-tijd

Minpunten

  • Bouwkwaliteit is wat minder ivm mijn Lumia 520
  • Erg weinig interne opslag (8gb)
  • Frontcamera is erg matig (wat voor mij overigens geen issue is)
  • Lader is cru gezegd een waardeloos prul (gelukkig nog genoeg laders hier thuis!)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+2
whaten 31 maart 2016

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Een prima prijs/kwaliteit combinatie. Voor iedereen een goede gsm zowel grootouders of kleinkinderen maar ook iedereen er tussenin.

Pluspunten

  • geweldige prijs/kwaliteit
  • gebruiksvriendelijkheid
  • bovengemiddelde accuduur

Minpunten

  • de camera's zijn niet geweldig
  • sommige dingen zijn slechts 'ok'

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

Microsoft Lumia 640 4G Oranje

De Lumia 640 is een prima toestel voor een scherpe prijs. De bouwkwaliteit is prima, het scherm is meer dan prima en de accuduur van het toestel is ook goed en het toestel heeft handige features als Glance. De camera is echter niet geweldig.

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • Zeer goed scherm
  • Goede batterijduur
  • Handige features als Glance
  • SD-kaartslot

Minpunten

  • Slechte frontcamera
  • Kleine speaker
  • 8 GB opslag

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

+1
GAJ 28 december 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Vlotte mobiel, zeker met Windows 10.

Pluspunten

  • Prettig formaat mobiel
  • Snel
  • Digitale beeldstabilisatie voor video
  • Werkt prima met W10 (Insider Program)
  • Houdt het lang vol op een volle accu
  • Verwisselbare accu
  • Er kan max 128 GB micro SD worden geplaatst

Minpunten

  • Foto's wat aan de donkere kant

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
L0n3W44nd3r3r 25 mei 2016

Microsoft Lumia 640 4G Wit

Goede camera, lekker snel, gaat makkelijk een dag mee op een batterij. alleen de bouwkwaliteit is wat minder.

Pluspunten

  • snel
  • batterijleven
  • cameraopties

Minpunten

  • bouwkwaliteit

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 2
Bereik Score: 5
Design Score: 3
Scherm Score: 3
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

+1
pancake82 29 december 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Deze Lumia is voor Microsoft een stap voorwaarts naar een volwassen en volwaardige smartphone. De stap is gemaakt door de scherpe prijs, Windows Phone 10 en een zeer goed IPS LCD touchscreen.

Pluspunten

  • IPS LCD touchscreen
  • Windows Phone 10 interface
  • Windows Phone 10 App store
  • Prijs

Minpunten

  • Windows Phone 8.1 mee geleverd
  • Speaker kwaliteit
  • App store

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 4
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 5

+1
Zanthr 14 december 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Strak en modern ogend, kost een schijntje, maar biedt veel.

Pluspunten

  • Modern ontwerp
  • Strak OS
  • Soepele werking

Minpunten

  • Minder apps beschikbaar
  • Soms wat traag

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

+1
gameguy12 25 oktober 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Kwaliteit voor je geld? Ja, dat krijg je zeker! Ik heb de Lumia 640 nu voor een maand en als het aan mij ligt ga ik nooit meer terug naar Android. De telefoon is stevig en heeft een lange accu-duur. De interface draait vloeiend en stabiel. Ik ben zeer tevreden.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit, sterker dan verwacht!
  • Accu-duur.
  • Scherm, kleurweergave en helderheid met de zwartwaarden zit het volgensmij ook wel goed.
  • Camera's maken beide mooie foto's
  • Geluid gaat vlink hard...
  • Glimp Scherm
  • paar keer recht op t scherm gevallen nog geen barst te bekennen.

Minpunten

  • ...maar de luidspreker zit op de achterkant.
  • Apps gaan wel op SD kaartje, maar kunnen soms niet geupdate worden daardoor.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
jeroen_loeffen 4 augustus 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Prima telefoon voor goede prijs. Erg tevreden.

Pluspunten

  • Windows Phone, binnenkort Windows 10
  • Goede camera
  • Mooi scherm
  • Glimp

Minpunten

  • Matig bereik is traag internet
  • Alarmvolume alleen oplopend

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

+1
theohelmus 2 mei 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Als vervanger voor mijn Lumia 720 heb ik sinds 2 weken de Microsoft Lumia640 4G. De keuze was lastig. Heel veel gekeken naar de Lumia 735 maar de afwezigheid van glimp op de 735 en het schermformaat van 5 inch hebben mijn keuze voor de Microsoft Lumia 640 4G bepaald.

Pluspunten

  • batterij duur
  • scherm, (IPS LCD) met glimp fuctie
  • uitbreidbaar geheugen
  • bouw kwaliteit en design; goed en mooi
  • windows 8.1 (wordt straks windows 10) blijft voor mij een heel fijn en goed OS
  • goede back camera met veel foto software uit te breiden; panorama shot, foto bewerkings software, instellingen manueel aan te passen

Minpunten

  • niet draadloos oplaadbaar
  • maps niet op sd kaart te laden (geld voor geloof ik alle nieuwe MS Lumia's)
  • frontcamera slechts 0.9 megapixels

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

0
Wijnands 12 december 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Plastic-fantastic toestel, voelt heel goedkoop aan. Slechte camera. Draait volstrekt onlogische Windows software. Enorme afknapper na een Moto X. Alleen een optie als je al aan dat bizarre Windows gewend bent. Anders beste vermijden

Pluspunten

  • niet te duur
  • zit een lader bij

Minpunten

  • voelt erg goedkoop aan
  • Windows
  • slechte camera

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 2
Bereik Score: 4
Design Score: 2
Scherm Score: 4
Featureset Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 3

0
semi10 21 oktober 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Super telefoon,

Pluspunten

  • snel
  • goede camera
  • simpel besturings systeem
  • mooi beeld scherm
  • glimp scherm is super handig
  • agenda is super

Minpunten

  • opladen van batterij
  • weinig apps in store

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4

0
maxxieboy2014 15 augustus 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Ik gebruik de Lumia 640 nu zo'n twee maanden en heb geen spijt van deze aankoop. De Lumia 640 is zijn geld waard! Hij start snel op en je beweegt je soepel door het systeem heen. Daarnaast maakt de hoofdcamera ook erg mooie foto's vooral macrofoto's geven een mooi resultaat!

Pluspunten

  • Kan tegen een stootje
  • Hoofdcamera maakt mooie foto's
  • Accuduur
  • Glimpscherm
  • Werkt snel en soepel
  • Mooi design
  • Veel handige apps bij geleverd.
  • Update naar Windows 10

Minpunten

  • Frontcamera (Selfies) valt tegen
  • Appaanbod

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

0
Devilmen 24 juli 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Simpel te gebruiken telefoon welke soepel loopt. De UI is gelijk aan de UI van Win8.1. Het gebruik wijst zich van zelf, soms alleen even zoeken naar settings gezien ik normaal Android and BB10 gebruik. Nadeel is 8GB geheugen en het feit dat Here de kaarten niet op SD kunnen

Pluspunten

  • Soepele interface
  • Simpel in gebruik
  • UI matched met Win8.1

Minpunten

  • 8GB geheugen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4

0
xpz 22 juni 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Door omstandigheden heb ik mijn Nokia Lumia 630 weggegeven. Ik zocht daardoor een andere telefoon. Ik had het budget op 200 euro gezet en raar maar waar kwam ik uit bij de Microsoft Lumia 640 4G (LTE).

Pluspunten

  • Fantastisch HD scherm voor deze prijsklasse
  • Zeer goede accuduur; 2 dagen is met normaal gebruik voor mij makkelijk haalbaar.
  • Glimp

Minpunten

  • Camera app stelt niet zo snel scherp als een Iphone 4s en opwaarts
  • Here kaarten heb ik nog niet op SD-kaart kunnen installeren

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

0
RobbyTown 2 mei 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Zoek je een tel met alleen bellen, appen en wifi voor de rest niet heel spannend en wel dat ie vlotjes loopt? Perfect ding!

Pluspunten

  • voelt degelijk aan
  • snel
  • prijs
  • 4G

Minpunten

  • geen 5Ghz wifi
  • oplader oogt wel erg budget
  • oplader is in zijn geheel dus kabel niet te gebruiken voor op usb te laden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5

0
strumpels 17 april 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Prima telefoon waar qua prijs kwaliteit niks op aan te merken is. Het aanbod aan apps natuurlijk daargelaten.

Pluspunten

  • goede prijs
  • goed leesbaar in fel zonlicht
  • zeer licht, zeker voor het formaat
  • 4G
  • OS voelt soepel
  • HERE apps

Minpunten

  • weinig intern, maar en kleine investering in een SD kaart
  • tekst kan ivm kleinere lumia toestellen wat korrelig overkomen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

0
sysiwan 9 april 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Dit is een prima Windows Phone voor een lage prijs. Ik was op zoek naar een vervanger voor mijn HTC 8X, want de Lockscreenknop zat voor de 3x in 2jr tijd vast en ik moest weer om een Repair actie vragen. Deze 640 voldoet aan al mijn verwachtingen.

Pluspunten

  • Prima grootte
  • Prima schermresolutie ook in zon/daglicht
  • Klaar voor Windows 10
  • 4G Support
  • Relatief licht qua gewicht
  • Relatief dun
  • Verwisselbare batterij
  • Here Drive+ Navi met offline kaarten

Minpunten

  • Iets meer intern geheugen, maar verander meteen dat alles naar SD moet gaan
  • Insteek van de oplaadstekker is in het begin nog 'stroef'.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Design Score: 4
Scherm Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5

MoniqueK 14 augustus 2016

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

De hardware van de telefoon bevalt prima alleen de software heeft mankementen. Hiermee doel ik op spontaan herstarten, apps die freezen, lange updates en het matige aanbod van apps. Dit laatste was mij bekend en daar heb ik geen problemen mee, maar de stabiliteit van windows valt enorm tegen.

Pluspunten

  • telefoon voelt stevig aan
  • batterij gaat ruim een dag mee
  • goed af te lezen scherm
  • 4G

Minpunten

  • onstabiele software
  • aanbod apps

Eindoordeel

Score: 3
hgoor 29 april 2016

Microsoft Lumia 640 4G Wit

Prima telefoon om met Windows Phone te beginnen. De prijs is erg goed en je krijgt er een prima 4G toestel voor met een - in alle omstandigheden - goed afleesbaar scherm. Toestel heeft slechts 8gb opslag intern en ondersteund geen 5ghz wifi. Gebrek aan officiŽle apps is erg vervelend.

Pluspunten

  • Presteert prima
  • Scherm altijd af goed te lezen
  • Glimp

Minpunten

  • 8gb intern geheugen
  • Geen 5ghz wifi / A/C
  • Touchscreen ongevoelig
  • Gebrek aan officiŽle apps

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Design Score: 3
Scherm Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
cd32freak 15 februari 2016

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Dit toestel heeft mij aangenaam verrast., zowel qua prijs als kwaliteit. Het is even wennen als je van Android komt zoals ik, maar de GUI spreekt voor zich. Je merkt alleen wel dat het nog niet 'af' is, dus ik zie ernaar uit als Windows 10 beschikbaar is.

Pluspunten

  • SD-kaartslot
  • Batterij verwijderbaar
  • Zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • Batterij duur
  • Prettig formaat
  • Uitstekende camera voor deze prijsklasse

Minpunten

  • Geen stereo audio en de matige speaker zit aan de achterkant
  • Simpele lader zonder USB aansluiting

Eindoordeel

Score: 4
madmaxnl 29 januari 2016

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Ik heb deze telefoon bij een abonnement, waardoor de telefoon 120 euro heeft gekost en dat is gewoon totaal geen geld voor deze geweldige telefoon. Ik ben wellicht niet zoveel eisend, maar ik kan dit iedereen aanraden.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Goede prijs/prestatie verhouding
  • Gratis goede offline navigatie (voor overal terwereld, alle kaarten beschikbaar).
  • Integratie met Windows en Microsoft "diensten"
  • SDHC SD Kaart mogelijk
  • Goed scherm
  • Soepele algemene ervaring

Minpunten

  • De case is wat slap
  • Maar 8GB opslag geheugen

Eindoordeel

Score: 5
Cyberius 21 januari 2016

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Deze lumia gekocht voor mijn zoon, maar ik ben zelf onder de indruk van wat je voor dit geld krijgt. Camera en sommige apps zijn beperkt, maar je hebt windows office hebt, en je kunt via family account gebruik volgen. Ik heb de cyaanblauwe, lekker onderscheidend

Pluspunten

  • Koppeling xbox
  • Windows en office
  • Prijs
  • Frisse kleur

Minpunten

  • Selfies (who cares)
  • Minder apps

Eindoordeel

Score: 4
not_a_robot 1 januari 2016

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Een Goede telefoon voor een goede prijs. Met een mooi scherm. helaas heeft hij nog geen windows 10.

Pluspunten

  • Scherm
  • Windows Phone
  • Camera

Minpunten

  • Plastic Fantastic
  • Oude proccesor

Eindoordeel

Score: 5
Noddahead 17 december 2015

Microsoft Lumia 640 4G Zwart

Een fenomenale telefoon. In de winkel naast een Galaxy s6 gebruikt en het snelheidsverschil is ronduit pijnlijk. Windows Phone 10 is snel, vloeiend en functioneel. Zowel iOS als Android (welke ik beiden intensief gebruik) zijn simpelweg ouderwets vergeleken bij WP10. Kleine minpunten zijn de bouwkwaliteit en interne opslag.

Pluspunten

  • Wp10
  • Snel
  • Glance
  • Homescreen
  • Microsoft apps
  • Prijs
  • Accu

Minpunten

  • Bouwkwaliteit - ietsjes goedkoop
  • Interne Opslag

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Microsoft Lumia 640 4G Blauw?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*