Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 9

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Prijs
Specificaties PC • Bouw, Strategie en management • 3 jaar - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 26 maart 2015

Cities: Skylines - Betere versie van SimCity

Doordat SimCity tegenviel zette Paradox Entertainment de deur open voor een 'SimCity-achtige' game, en dat werd Cities: Skylines. De game lijkt inderdaad in veel op de simulatiegame van EA, maar op diverse punten wint Cities de strijd. Spelers hebben veel meer vrijheid, meer opties en daardoor uiteindelijk meer plezier in het opbouwen van een stad. De game kampt wel met wat kleine slordigheidsfoutjes, zowel grafisch als in de AI, en ook was iets meer uitdaging welkom geweest, vooral omdat het speltempo in de loop van de ontwikkeling van je stad wat wegzakt. Toch is dit een game die zich leent voor vele uren spelplezier, mede dankzij de community, die dankzij de editor en Steamworks eenvoudig voor een stroom nieuwe onderdelen voor je steden kan zorgen. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
10
Score: 4
8
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Eindelijk weer een goede citybuilder waar ik met smart op gewacht heb. De naam zou alleen eigenlijk anders moeten zijn, namenlijk Cities, there's a mod for that !, skylines. Nu met Must have mod list !!

Pluspunten

  • Mods.
  • Grote Community.
  • Zelf eindeloos uitdagingen bedenken.
  • Geen quests of in de weg lopend verhaal.
  • Blijft leuk ook na 605 uur spelen.
  • Belofte van gratis DLC, van daadwerkelijk nieuwe en niet slechts achtergehouden content.

Minpunten

  • AI mag wat opgepoetst worden.
  • Voor sommige mensen schijnbaar lastig om zelf vermaak te zoeken binnen het spel.
  • Muziek wordt erg snel saai en verdere audio effecten zijn erg miniem.
  • menutjes uitgaan gaat niet altijd fijn via esc, al is dit wel al verbeterd.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 4
Geluid Score: 3
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 5

+1
Fa1con 25 november 2019 Product gekocht

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Superieure stad bouw sim, waarbij SimCity5 echt wordt weggevaagd, op zoveel vlakken. De community anno 2019 is enorm en Paradox heeft de game gigantisch uitgebreid.

Pluspunten

  • Mooie graphics
  • Gigantische community
  • Gigantische hoeveelheid assets
  • Gigantische hoeveelheid mods
  • Bouwruimte 81x groter dan SC5!
  • Uitdagend
  • Ingebouwde editor

Minpunten

  • Het verkeer kan snel vastlopen als je niet oplet

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 4
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 4

0
rigbuilder 21 maart 2015

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

De city builder waar we al 12 jaar op zitten te wachten!

Pluspunten

  • Performance (eerste citybuilder sinds sim city 2000 die niet laggy is)
  • Muziek / Grafisch top
  • Weinig bugs + goede developer support.
  • Goede interface.
  • Een citybuilder waar jij je creativiteit echt in kwijt kan
  • RCI
  • Supergoede Steam workshop integratie ( mod support )

Minpunten

  • Er kan altijd
  • Sommige tools ontbreken nog

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 4
Geluid Score: 5
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 5

bob.graafschap 25 september 2019 Product gekocht

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Je raakt niet uitgespeeld, echt een heel mooi en leuk spel

Pluspunten

  • Mooi grafisch spel
  • Vrijheid
  • Via steam kan je leuke opties toevoegen

Minpunten

  • Verkeer
  • Kan zwaar zijn voor sommige PC's

Eindoordeel

Score: 5
Joramk 23 augustus 2018 Product gekocht

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Fantastisch spel! De mogelijkheden zijn echt ruim voldoende. De DLC's kun je voor een paar euro aanschaffen (niet in steam dan).

Pluspunten

  • Goede graphics
  • Goede simulatie
  • DLC's
  • Prijs (niet in steam)
  • Blijft updaten
  • Steam Workshop
  • Mods toevoegen

Minpunten

  • Auto's doen soms gek
  • trafficflow 80%+ houden is onmogelijk bij veel inwoers
  • Lage framerate met goede game PC.

Eindoordeel

Score: 4
EnricoJoshua 27 september 2017 Product gekocht

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Na dit spel gekocht te hebben, heb ik het niet lang gespeeld. Op mijn steam heb ik nog geen 10 uur staan voor dit spel. Hoewel het een goed spel is, maakt het verkeer het spel lastig. Wel een zeer goede game. Voor fans van het genre aan te raden.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Veel functionalteit
  • Mods
  • DLC

Minpunten

  • DLC
  • Verkeerssysteem

Eindoordeel

Score: 4
Snufje12345 8 maart 2017

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Leuke game waar je flink lang plezier hebt voor niet te veel geld.

Pluspunten

  • Veel mogelijkheden
  • Kunt lang spelen zonder dat het verveeld
  • Ziet er goed uit
  • Uitdagend
  • Geen quests die in de weg lopen.
  • Goede prijs
  • Grote comunity

Minpunten

  • Verkeer is een drama
  • Soms beetje té lastig

Eindoordeel

Score: 4
kolsters 9 oktober 2016

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Een goede vervanger voor sim city waar veel mods voor zijn om je langer te vermaken.

Pluspunten

  • Grafisch mooi
  • mods
  • draait goed kan gewoon een stad met 600.000 inwoners draaien zonder lag op mijn 4690k
  • niet duur
  • map editor

Minpunten

  • geen story
  • weinig toeristen ook al heb je veel monumenten
  • verkeer managen is heel lastig in een dichtbevolkte stad

Eindoordeel

Score: 5
Webgnome 5 september 2016

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Dit is een van de betere steden sims die er op dit moment beschikbaar zijn. Deze sim is duidelijk op Simcity 4, Verder is het overduidelijk dat ze leentje buur hebben gespeeld bij Cities in Motion

Pluspunten

  • Simcity 4 in het quadraat

Minpunten

  • CPU intensief.
  • Ontbreken van spits in het verkeer.

Eindoordeel

Score: 4
marc0tjevp 25 februari 2016

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Na Simcity 5 toch weer een goede citybuilder. Hier zitten al heel wat uurtjes in bij mij. Runt snel en is flink uit te breiden met mods en DLC.

Pluspunten

  • Standaard controls
  • Mods en (gratis) DLC
  • Graphics zijn erg netjes

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
NL-RaVeR 7 januari 2016

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Erg goede game wat niet eens zo duur is (22 euro op steam) en wat uren aan spel plezier kan opleveren. Komen regelmatig patches uit en via de steam workshop zijn er duizenden mods beschikbaar. Hou je van city builders, dan is dit een aanrader!

Pluspunten

  • Gameplay
  • Besturing
  • Graphics
  • Aanleg wegen in het begin hebben (grote) invloed op later
  • Verslavend

Minpunten

  • Geen multiplayer/co-op

Eindoordeel

Score: 5
Dutchredgaming 17 juni 2015

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Geweldige game. Ik heb een potato laptop en hij runt het wel, maar niet zo snel. Voor de rest een must buy als je van steden bouwen houdt! Koop het in Steam Summer Sale!

Pluspunten

  • Alle wegen kan je aanpassen wat je wilt
  • Meer grond dan Simcity (2013)
  • Goedkoop
  • Mods

Minpunten

  • Verkeer is hopeloos

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 4
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 3
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 5
Mr.X. 6 juni 2015

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Een goede opvolger van Simcity. Ik speel zelf nu geen Simcity meer, omdat dit gewoon veel beter is.

Pluspunten

  • Steam Workshop compatible met heel veel goede mods en assets
  • Je hoeft niet per se een internet verbinding hebben tijdens het spelen (in tegenstelling tot Simcity. Bij Simcity kon je later pas offline spelen)
  • De details maken het verschil
  • Verveeld in het begin niet zo snel
  • Simpele asset editor
  • Waar voor je geld

Minpunten

  • Er zitten een aantal mods tussen de workshop die eigenlijk wel standaard in de game mochten zitten
  • Kan vervelen wanneer je geen nieuwe mods download

Eindoordeel

Score: 5
Pascalito 5 juni 2015

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Leuke game, al heel wat uurtjes inzitten. Ondersteuning voor mods is een grote toevoeging.

Pluspunten

  • Mods
  • Uitgebreid
  • Goede prijs

Minpunten

  • Map valt mee

Eindoordeel

Score: 4
Airdack 23 mei 2015

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

In eerste instantie een geweldig spel maar na een paar uur spelen heb je het trucje wel door. Het geld stroomt binnen, je stampt een stad uit de grond en klaar ... weinig uitdagend helaas.

Pluspunten

  • Mooie gfx
  • Draait goed op oudere pc
  • Intiële gameplay heel leuk

Minpunten

  • Weinig herspeelwaarde
  • Erg makkelijk

Eindoordeel

Score: 3
Marcus73 3 april 2015

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Zeer vermakelijke sim game met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding gezien de vele uren die je hieraan kunt besteden.

Pluspunten

  • Performance
  • Mogelijkheden met steam workshop (o.a. mods)
  • Gebruik en interface snel onder de knie

Minpunten

  • Bij volledige zoom, grafisch wat matig

Eindoordeel

Score: 5
434365 2 april 2015

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Leuke game, maar er mist nog wel wat gameplay, in het moment tussen een 'middelmatige' en 'enorme' stad heb je niet heel veel te doen (behalve meer zones maken) Ook vind ik het jammer dat er geen natuurrampen zijn dat was toch altijd een van de leukste dingen van SimCity

Pluspunten

  • Echte city sim
  • Veel vrijheid om te bouwen wat je leuk vind
  • Nette prijs
  • Steam Workshop staat propvol gratis content

Minpunten

  • Had iets meer gameplay mogen hebben, hoewel de vraag is of dat voor deze prijs kan
  • Geen natuurrampen (behalve met veel moeite zelf een mini tsunami maken)
  • Er is nog geen deel 2 aangekondigd!

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 4
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 5
Znorkus 23 maart 2015

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Cities Skylines is een goed doordachte citybuilder met een gemakkelijke leercurve, die ook gamers anders dan die-hard cityplanners zal aanspreken. Lees: je vriendin vindt het ook leuk. Het draait als een trein op ook oudere gamesystemen (8GB ram is wel aanbevolen voor de grotere steden).

Pluspunten

  • Grafisch zeer indrukwekkend
  • Uitstekend doordacht geprogrammeerd met erg veel details
  • Gemakkelijke leercurve
  • Leuke gameplay en intuitieve interface
  • Realistisch zonder vervelend of te complex te worden
  • Ontworpen voor mods: nu al duizenden addons zoals gamemodi, custom gebouwen, etc etc etc.
  • Kleine gamestudio (op dit moment 9 man!) uit Finland met een sterk gevoel voor communities (ze joinen livestreams etc)

Minpunten

  • Replayability lijkt mij laag: wat te doen na je eerste grote stad? Nog een, maar waarom zou je?
  • Je eerste woonwijk zal je met plezier en zorgvuldig craften, latere wijken stamp je uit de grond en dan wordt het wat eentonig
  • Het had ook 'Roads: Traffic' kunnen heten, want daar ligt de grootste (enige?) uitdaging in het spel

Eindoordeel

Score: 4
BasO 14 maart 2015

Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows

Eindelijk een waardige opvolger van SimCity. Cities skylines is een aantrekkelijk en leuk spel.

Pluspunten

  • Stabiel
  • Grafisch leuk
  • goede mod-community

Minpunten

  • Mist een verhaal

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Cities: Skylines, Linux, macOS, Windows?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True