Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Prijs
Specificaties 5GHz WiFi-ac + 4G-router • 4x 100Mbps switch - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
3
Score: 4
2
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
3
+1
Tigo2000 26 april 2017

Asus RT-AC51U

Standaard firmware op de router is pure troep. Gelukkig is het zeer makkelijk om eigen firmware op de router te zetten. Met de nieuwe firmware kan je echt de router omtoveren in een beest, want de hardware die deze Asus router heeft is best goed.

Pluspunten

  • 2.4 / 5.0 GHz banden
  • Zeer makkelijk op te zetten
  • Groot bereik

Minpunten

  • Prut software
  • 100mbps limiet

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beheerbaarheid Score: 1
WLAN-bereik Score: 5
Prestaties Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Ondersteuning Score: 4

Davemave 21 april 2017

Asus RT-AC51U

Wilde een vervanging voor mijn 15jr oude Linksys, maar die was nog beter dan deze. 3mtr er vandaan en de WiFi signaalsterkte was al halverwege. Functionaliteit is mooi, maar met zulke slechte netwerk verbindingen vind ik het een troep apparaat.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Functionaliteit

Minpunten

  • 100mbit poorten
  • Signaalsterkte

Eindoordeel

Score: 1
andromedaan 15 maart 2017

Asus RT-AC51U

Misleidende informatie over de router. Namelijk; de WAN-poort is slechts 100mbit, dus dan maakt het niet uit hoe snel de WiFi signaal is, gezien de input een bottleneck van 100mbit is dat de theoretische max. In de praktijk kreeg ik er max 60mbit uit. Ik heb hem moeten terugsturen.

Pluspunten

  • geen

Minpunten

  • Max 60mbit WAN input
  • Misleidende productinfo
  • ASUS helpdesk wist mij niet

Eindoordeel

Score: 1
mrFreeZe 14 augustus 2016

Asus RT-AC51U

De specificaties volgens de doos zijn prachtig, tot 750Mbit op 802.11ac. Kom je met het product thuis, blijken er slechts 100Mbit netwerkpoorten op te zitten. Maximaal 75Mbit effectief. Wat een domper!

Pluspunten

  • Prijs

Minpunten

  • Geen gigabit poorten (100mbit max)

Eindoordeel

Score: 1
maikelhennipman 26 juli 2016

Asus RT-AC51U

Ter vervanging van de ubee rommel die ziggo aanleverd. Deze router heeft echt mijn draadloze internet gered. Erg snelle doorvoer en de switch werkt ook top

Pluspunten

  • Goede prijs
  • Snel
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
bflammers 17 april 2016

Asus RT-AC51U

Goede router voor een mooie prijs. Ik heb voor de RT-AC51 gekozen omdat deze 5ghz en het AC-protocol ondersteund en redelijk geprijsd is. Veel instelmogelijkheden en stabiele verbinding.

Pluspunten

  • 5ghz, AC
  • Veel instelmogelijkheden, mooie interface
  • Redelijke prijs
  • Mogelijkheid om op te hangen

Minpunten

  • Het bereik valt een beetje tegen
  • 100 Mbit switch

Eindoordeel

Score: 4
pe0mot 13 februari 2016

Asus RT-AC51U

Super doosje, aanrader!! Goedkoop en alles wat ik zoek: ipv6, veel instellingen, goede userinterface, stabiel, en prima werking.

Pluspunten

  • Prijs
  • Gemak
  • Kwaliteit

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
beko1997 7 december 2015

Asus RT-AC51U

Mooi basisapparaat met geavanceerde functies.

Pluspunten

  • Wifi AC ondersteuning
  • VPN-client
  • VPN-server
  • Prijs

Minpunten

  • Blauwe LED-indicatielampjes (je hangt hem niet snel in het zicht)

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Asus RT-AC51U?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*