Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

WD My Cloud 6TB

Specificaties Netwerkschijf met 6TB opslag - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
10
Score: 4
14
Score: 3
4
Score: 2
6
Score: 1
6
Toon reviews van:

WD My Cloud My Cloud 2TB

Een onstabiele persoonlijke "Cloud", met voldoende opslag die je bestanden niet synchroniseert.

Pluspunten

  • Installatie gemak
  • Gebruiksgemak
  • Vormgeving
  • Prijs

Minpunten

  • Geen "Dropbox" functionaliteit
  • Verbinding valt soms weg
  • Goede internet verbinding vereist
  • Instabiel

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 1
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 4
Modbaarheid Score: 2

+1
danny373 12 december 2013

WD My Cloud My Cloud 2TB

Pluspunten

  • De prijs en installatie gemak

Minpunten

  • Nog niet gevonden

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Kwaliteit voeding Score: 3

+1
WilkoJ 8 augustus 2017 Product gekocht

WD My Cloud My Cloud 3TB

Leuk ogende NAS, die echter na ruim vier dagen ploeteren, veel foutmeldingen en een flinke PC-crash niet bruikbaar bleek.

Pluspunten

  • Leuk klein apparaat
  • Vlot aan te sluiten op netwerk

Minpunten

  • traag
  • Software werkt niet echt prettig
  • Traag

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 3
Kwaliteit voeding Score: 4

+1
playon1955 5 januari 2015

WD My Cloud My Cloud 2TB

Super eenvoudig apparaat om alle computers in het netwerk van een backup mogelijkheid te voorzien. Een kind doet de was. Heb vandaag een 2e unit aangeschaft. Beschik al over de voorloper t.w. de My Book Live

Pluspunten

  • Eenvoud
  • Compact
  • Prijs

Minpunten

  • Niet aanwezig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Kwaliteit voeding Score: 5

+1
Standby 18 december 2013

WD My Cloud 4TB

Pluspunten

  • Zeer eenvoudig in te stellen
  • Grote opslag
  • Heel eenvoudig wereldwijd bij je bestanden
  • Mooi design (smaak)
  • Stil
  • Prijs

Minpunten

  • Nog niets tegen gekomen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 5

+1
deadlock8 23 februari 2014

WD My Cloud My Cloud 2TB

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Externe toegankelijkheid

Minpunten

  • Geen ondersteuning Plex Media Servers
  • Beperkte mogelijkheden met de WD MyCloud App
  • Pluspunt externe toegankelijkheid dient alleen in trede bij een snelle internetsnelheidsverbinding

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 2

+1
lgeraeds 5 februari 2014

WD My Cloud My Cloud 2TB

Pluspunten

  • Eenvoudig en vooral heel snel te installeren
  • Ideaal voor wie enkel wil back-uppen en opslaan
  • Prima snelheid
  • Mooi vormgegeven dus staat niet verkeerd als je hem op je bureau o.i.d. wil zetten

Minpunten

  • Nog niet ontdekt

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 4
Kwaliteit voeding Score: 4

0
Eekhoornjan 14 december 2014

WD My Cloud My Cloud 3TB

Onbruikbaar wegens trage netwerksnelheid, regelmatig wegvallen verbindiong ed. Niet bruikbaar onder linux???

Pluspunten

  • geen

Minpunten

  • werkt uitermate traag
  • verbinding met computer valt regelmatig uit
  • niet geschikt voor het ernstige werk

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 1
Bouwkwaliteit Score: 2
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 1
Modbaarheid Score: 1
Kwaliteit voeding Score: 5

0
annopcatsman 31 augustus 2014

WD My Cloud My Cloud 2TB

Voldoende snelheid via Wi-Fi/WLAN, maar helaas crashgevoelig en traag bij verbinding via internet op afstand. Verdict: Ideale koop voor thuis als je ook thuis werkt. Ben je op locatie en staat deze thuis, gebruik dan eens teamviewer als je een 2e PC thuis hebt en werk daarop.

Pluspunten

  • zeer degelijke behuizing
  • mooi design
  • wordt niet erg warm
  • betaalbaar
  • USB poort aanwezig voor extra harde schijf uitbreiding die dan ook via netwerk zichtbaar wordt

Minpunten

  • Draadloos is overdracht voor gevoel net wat trager dan HDD met usb 2.0
  • Geen USB-poort voor directe verbinding met PC
  • Weinig feedback van WDMC interface
  • Op afstand alleen toegang via WDMC interface app
  • WDMC interface erg crashgevoelig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 3
Modbaarheid Score: 1
Kwaliteit voeding Score: 3

0
Herr Roedy 3 mei 2014

WD My Cloud My Cloud 2TB

Pluspunten

  • Gebruiksgemak
  • Prijs
  • Vormgeving

Minpunten

  • Geen wifi
  • Harde schijf kan niet rechtstreeks via USB worden aangesloten

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 1
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 1

Heilige Kaas 2 april 2018 Product gekocht

WD My Cloud 6TB

Op momenten goed te gebruiken maar vaak ook ontzettend traag. Enkele seconden voor het openen van mappen. Of er zelfs helemaal niet bij kunnen. Dan kan je ook echt helemaal niks meer.

Pluspunten

  • Idee is handig
  • Webtoegang werkt

Minpunten

  • Vaak zeer traag
  • Wegtoegangs soms niet toegankelijk
  • Apparaat soms niet functionerend.

Eindoordeel

Score: 2
Kefkism 7 april 2017

WD My Cloud 4TB

Ze proberen te veel te halen uit te kleine hardware. Dat merk je met regelmatige crashes van de firmware en dergelijke.

Pluspunten

  • Media streaming
  • Overal toegang
  • FTP mogelijkheden

Minpunten

  • Te weinig werkgeheugen
  • Firmware is glitchy
  • SSH kennis is nodig om het bruikbaar te maken

Eindoordeel

Score: 3
WSteeman 31 december 2016

WD My Cloud 4TB

Mooi uitgevoerd apparaat. Past perfect in de boekenkast. Stil, geluidloos en erg vriendelijk in gebruik.

Pluspunten

  • Uitvoering
  • Geluidloos
  • Eenvoudig in te zetten
  • Makkelijk vanaf waar dan ook te bereiken
  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Geen minpunt kunnen ontdekken

Eindoordeel

Score: 5
abbeklar 27 november 2016

WD My Cloud 4TB

Lijkt erg veel op WD Mybook die al een paar jaar bij mij draait. Vandaar dat de installatie, die toch al niet moeilijk is, soepel verliep.

Pluspunten

  • installatie
  • bediening
  • geluid

Minpunten

  • weet ik niet

Eindoordeel

Score: 4
dockum 30 augustus 2016

WD My Cloud My Cloud 2TB

Werkt naar behoren. Installeren ging vlot. App voor de integratie met Surface RT tablet voor streamen is niet best. Met windows 10 laptop gaat het al beter. Android app voor telefoon is heel fijn.

Pluspunten

  • neerzetten, niet meer naar omkijken

Minpunten

  • ondersteuning van microsoft apparaten niet denderend

Eindoordeel

Score: 4
rikwestra 22 januari 2016

WD My Cloud My Cloud 2TB

Ik ben erg blij met de WD MYCLOUD 2 TB. Ik heb hem niet al te duur kunnen kopen, en de installatie ging prima. Ik kan niet zeggen dat de datatransfer snelehid erg snel is, maar ik kan het er mee doen. Ik gebruik hem hoofdzakelijk als NAS.

Pluspunten

  • Mooie vormgeving

Minpunten

  • Opstart snelheid

Eindoordeel

Score: 5
theboy30 12 december 2015

WD My Cloud My Cloud 3TB

lekker snel en heel stil vergeleken bij andere.

Pluspunten

  • still
  • snel
  • simpel in gebruik

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Daan1201 9 december 2015

WD My Cloud My Cloud 3TB

veel opslag

Pluspunten

  • makkelijk te gebruiken
  • veel opslag

Minpunten

  • werkt niet met dropbox
  • weinig mogelijkheden
  • valt snel om

Eindoordeel

Score: 4
Eric_1993 22 september 2015

WD My Cloud My Cloud 2TB

Prima product, jammer dat ik geen backup van de NAS naar de Cloud kan opslaan. Verder ben ik er erg tevreden over.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Snel

Minpunten

  • Geen backup naar Cloud

Eindoordeel

Score: 4
GVR1024 15 april 2015

WD My Cloud My Cloud 2TB

De My Cloud aangeschaft voor back-up en streamen van films De nas is ook bereikbaar via internet. Snelheiden die ik haal zijn tussen de 70-80Mb/sec (gigabit netwerk)

Pluspunten

  • mooi
  • snel
  • simpel
  • goedkoop

Minpunten

  • geen back-up instructie

Eindoordeel

Score: 4
stevengos 19 maart 2015

WD My Cloud My Cloud 2TB

Deze NAS gebruik ik voor op de zaak

Pluspunten

  • Vormgeving is verder goed

Minpunten

  • WDCloud service geeft een trage verbinding
  • Valt soms weg uit het netwerk
  • Uploaden via het netwerk is best traag

Eindoordeel

Score: 2
Reynouts 16 februari 2015

WD My Cloud 4TB

Makkelijke oplossing voor om bestanden centraal op te slaan in je netwerk. Snel bestanden delen zonder teveel poespas. Pas op bij het aansluiten van een extra externe harde schijf, het indexeren kan lang duren. Aan te raden als fileserver, niet perse als mediaserver.

Pluspunten

  • Plug and play
  • Ook van buitenaf makkelijk te benaderen
  • Prijs

Minpunten

  • Indexing service kost erg veel tijd
  • Media files indexeren van externe HD duurt eeuwen

Eindoordeel

Score: 4
Repsaj04 30 januari 2015

WD My Cloud My Cloud 2TB

Door alle negatieve reviews had ik dit apparaat bijna niet gekocht. Ik vind het een prima apparaat wat zijn werk goed doet. Het kent een mappen structuur, is niet traag en streamt perfect zonder haperingen terwijl er aan de andere kant 100GB aan data op het apparaat werd gepompt.

Pluspunten

  • Makkelijk te installeren
  • Ziet er mooi compact uit
  • Goede prijs
  • Streamt perfect zonder haperingen
  • Stil
  • Energie zuinig

Minpunten

  • Nog niet tegen gekomen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Kwaliteit voeding Score: 5
michiels82 28 januari 2015

WD My Cloud My Cloud 2TB

Nu een aantal maand in mijn bezit (wel de 3TB maar is verder hetzelfde). Goed apparaat werkt prima en stabiel. Ik denk dat de externe bereikbaarheid en snelheid meer te maken hebben met de stabiliteit van een router/modem dan van de Mycloud. (lees dit in verschillende reviews).

Pluspunten

  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Via verschillende iOS apps zeer goed te gebruiken op iPhone/iPad
  • Makkelijk in gebruik (PC/Mac)

Minpunten

  • Ik hou problemen met Time Machine backup (Macbook pro)
  • Gaat vaak vanuit het niets uit stand-by
  • Hij maakt best wel veel geluid

Eindoordeel

Score: 4
Singels 19 januari 2015

WD My Cloud 4TB

Werkt naar behoren. Toegang via app niet optimaal.

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Stil
  • redelijk snel

Minpunten

  • app is onhandig

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een WD My Cloud 6TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True