Synology DiskStation DS114, 1TB

Prijs
Niet beschikbaar
Specificaties 1-bay NAS met 1TB opslag - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
4
Score: 4
4
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.

Synology DiskStation DS114

Een absolute topper voor z'n prijs! Prestaties dik in orde. Geschikt voor nieuwste DSM (5.1-5004). Energieverbruik ook gunstig (11W idle met schijf draaiend, 15W tijdens opstarten), evenals lawaai (erg stil). 1,2Ghz singlecore processor (Marvell Armada 370) 512MB DDR3 RAM

Pluspunten

  • Netwerksnelheid (~80MB/s write, ~72MB/s read)
  • Energieverbruik (11W idle, 15W tijdens boot)
  • Afmetingen, erg compact
  • Uitgebreid besturingssysteem
  • Support voor externe hardware zoals UPS, printer, ext. HDD
  • Geluid, erg stil ondanks actieve koeling HDD
  • eSATA
  • 2x USB 3.0

Minpunten

  • Eerst installatie van OS nodig mbv PC, dus niet out of the box te gebruiken
  • Na installatie via PC denk je klaar te zijn, log je in, is er alweer een update beschikbaar. Kon dit niet in één keer Synology?

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 3
Kwaliteit voeding Score: 4

+1
buddygurt 2 mei 2016

Synology DiskStation DS114

Ongelooflijk veelzijdig en multifunctioneel apparaat. Draait al bijna 2 jaar zonder problemen non-stop, en gaat wat mij betreft ook nooit meer weg.

Pluspunten

  • Onzettend veel mogelijkheden
  • Betrouwbaar
  • Hoog gebruiksgemak

Minpunten

  • Heeft maar 1 harddisc, maar dat weet je van tevoren :-)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 5
Kwaliteit voeding Score: 5

+1
gwystyl 2 januari 2014

Synology DiskStation DS114

Pluspunten

  • Harde schijf eenvoudig te installeren met bijgeleverde schroefjes
  • Uitgebreide standaard featureset
  • Mogelijkheid om packages te installeren voor extra functionaliteit
  • Stil
  • Koel

Minpunten

  • Online manual laat niet zien hoe een harde schijf geïnstalleerd moet worden.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Kwaliteit voeding Score: 4

0
classicliner 1 december 2021 Product gekocht

Synology DiskStation DS114

Prima apparaat nog steeds als backup voor mijn fotocollectie

Pluspunten

  • eenvoudig
  • draait op DSM 7
  • makkelijk te installeren
  • Met een SSD nog steeds zeer geschikt voor opslaan van kleine bestanden

Minpunten

  • minder geschikt voor streamen van films e.d.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 3
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Kwaliteit voeding Score: 5

0
intelpower 1 februari 2014

Synology DiskStation DS114

Pluspunten

  • Lekker Snel
  • Eenvoudige en erg uitgebreide interface
  • Heel veel functie's

Minpunten

  • DC voeding aan achterzijde is wat slapjes.
  • Beetje aan de dure kant ( maar je krijgt er veel voor )

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 4
Modbaarheid Score: 4
Kwaliteit voeding Score: 3

Napsju 23 juni 2014

Synology DiskStation DS114

Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 5
Kwaliteit voeding Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
Anoniem: 541332 2 juni 2014

Synology DiskStation DS114

Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 3
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 3
Kwaliteit voeding Score: 3

Eindoordeel

Score: 4
b00ster 21 november 2013

Synology DiskStation DS114

Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 3
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 4
Kwaliteit voeding Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Synology DiskStation DS114, 1TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee