Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 7,5

Gebruikers

Score: 3
17 reviews

No Man's Sky, PlayStation 4 - Reviews

Prijs
Specificaties PlayStation 4 • Actie, Avontuur - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 17 augustus 2016

No Man's Sky: een ontdekkingsreis zonder einde

No Man's Sky combineert een prachtig idee met goed werkende gameplay, maar mist onderdelen die de speelduur van het spel flink hadden kunnen verlengen. De manier waarop Hello Games spelers een schier oneindig universum voorschotelt is prachtig en leidt ertoe dat het zelfs na een uur of twintig spelen nog steeds leuk is om nieuwe planeten te ontdekken. Dit ondanks dat je na verloop van tijd steeds vaker het gevoel krijgt 'deze planeet al eens gezien te hebben', wat veroorzaakt wordt doordat je steeds dezelfde gebouwen en op elkaar lijkende planten tegenkomt. Toch houdt de spanning van niet weten welke planten, dieren of grondstoffen je tegenkomt op een planeet de game verrassend lang leuk. Wel valt vroeg of laat op dat de speler steeds dezelfde handelingen herhaalt, zonder dat daar uiteindelijk een duidelijk doel aan vastzit. Het gebrek aan een verhaal of multiplayer-elementen breekt de game daar enigszins op. Hello Games heeft al beloofd in de toekomst nieuwe features toe te voegen middels gratis updates, dus wellicht dat dat stapje omhoog er nog wel in zit. Tot die tijd is No Man's Sky een heerlijke game voor de avonturiers en ontdekkingsreizigers onder ons, maar kijk niet vreemd op als de game binnen een paar uur al repetitief aan begint te voelen. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
0
Score: 4
7
Score: 3
6
Score: 2
2
Score: 1
2
Toon reviews van:
+2
Maypole 17 augustus 2016 Product gekocht

No Man's Sky, PC (Windows)

Heeft zeker zijn leuke momenten, maar is erg repetitief; Het bestaat uiteindelijk alleen uit grinden grinden en grinden. De game is totaal niet zoals getoond in de trailers. Alles lijkt op elkaar en de game is instabiel. Absoluut geen 60 euro waard.

Pluspunten

  • Grote vrijheid, echt extreem grote spelwereld
  • Leuk concept van het ontdekken en het kunnen geven van namen aan planeten, dieren en planten

Minpunten

  • Lijkt in de verste verte niet op de trailers die getoond zijn.
  • Verhaal en crafting systeem zijn zo diep als een pierenbadje
  • Alles (planeten, ruimtestations, schepen, dieren, planten) lijkt op elkaar
  • Belachelijk simpele puzzels
  • Oppervlakkige en statische NPCs
  • Grinden, grinden en nog eens grinden
  • Savegames verdwijnen zomaar

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Stabiliteit Score: 2
Replaywaarde Score: 2
Prestaties Score: 2
Besturing Score: 2
Geluid Score: 3
Beeld Score: 3
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 1

+1
IvarMM 20 december 2017 Product gekocht

No Man's Sky, PC (Windows)

Na vele gratis updates is No Man's Sky een uitdagend spel geworden met aardig wat afwisseling, dat erg tot de verbeelding kan spreken. De game zou beter worden van betere graphics en meer afwisseling in de natuurkundige eigenschappen van de hemellichamen.

Pluspunten

  • Origineel concept
  • Sterke verbetering na updates
  • Verhaallijn en missies
  • Grootsheid
  • Muziek

Minpunten

  • Graphics kunnen beter
  • Meer afwisseling tussen planeten
  • Meer afwisseling in natuurkundige eigenschappen hemellichamen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Stabiliteit Score: 3
Replaywaarde Score: 4
Prestaties Score: 4
Besturing Score: 4
Geluid Score: 5
Beeld Score: 3
Gameplay Score: 5
Prijs Score: 4

+1
Bobjee 1 september 2016

No Man's Sky, PlayStation 4

Het voelt als een grind die je moet doen voor een MMORPG, maar dan zonder enige actie of ervaring aan het einde van de grind. Er is geen verhaal of iets dat verteld wordt. Het ontspannende gedeelte is ook afwezig vanwege diverse irritante spelelementen. Kortom: Je koopt een grindsimulator.

Pluspunten

  • Eerste paar uur interessant en mooi

Minpunten

  • Grinden, grinden, grinden
  • Geen doel achter ook maar iets wat je doet
  • Geen verhaal, geen actie, geen ontspanning
  • Irritante piraten in de ruimte zonder doel

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Stabiliteit Score: 2
Replaywaarde Score: 1
Prestaties Score: 3
Besturing Score: 3
Geluid Score: 3
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 1
Prijs Score: 1

HaruHaru 14 april 2017

No Man's Sky, PlayStation 4

Flinke game, grote uitbreidingen. Uitdagingen en grote zoektocht naar de perfect planeet. Voor iedereen een ander ervaring. Ik vind het persoonlijk erg leuk. Bij release wel aan de saaie kant, na grote updates is de game veel aantrekkelijker dan voorheen.

Pluspunten

  • Verbeterde graphics (voor patch 1.2)
  • Heel veel opties en schepen en wapens
  • Flink geupdate met veel toevoegingen
  • Verschillende game modus.

Minpunten

  • Na lang spelen, kan je het gevoel krijgen van steeds hetzelfde.

Eindoordeel

Score: 4
tsjeck 20 september 2016

No Man's Sky, PC (Windows)

Het is leuker om het spel zelf en de mogelijkheden te ontdekken, dan het universum zelf.

Pluspunten

  • Cartoon style
  • Upgrade mogelijkheden en zoektoch

Minpunten

  • Verveelt na een week

Eindoordeel

Score: 3
Wolfos 26 augustus 2016

No Man's Sky, PC (Windows)

Het ontdekken van de planeten is zeker gaaf, maar de afwerking kan beter. Het voelt als een early access game met veel potentie. Ik hoop dan ook dat Hello Games het spel lang blijft updaten.

Pluspunten

  • Mooie planeten ontdekken
  • Toffe sfeer

Minpunten

  • Veel van hetzelfde
  • Gebrek aan echte gameplay
  • Constant alles moeten herladen
  • Vliegen met het ruimteschip is bijna op autopilot
  • Prijs is niet in verhouding tot kwaliteit

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Besturing Score: 2
Geluid Score: 3
Beeld Score: 4
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 1
MarvinJames 23 augustus 2016

No Man's Sky, PC (Windows)

No Man's Sky is totaal wat anders en daardoor interessant. De content is op dit moment echter te schaars en het wordt snel repetitief. Als de ontwikkelaar nog extra content weet te creren (basis bouwen, multiplayer, betere gevechten zowel first-person als in de ruimte), dan schuift mijn beoordeling naar goed.

Pluspunten

  • interessante game omdat hij anders is
  • grafische stijl werk voor deze game

Minpunten

  • mist diepere gameplay elementen
  • erg veel grinden / hetzelfde doen
  • voor 60 vl te duur, 20 max

Eindoordeel

Score: 3
jongjteNewbie 23 augustus 2016

No Man's Sky, PC (Windows)

Mijn betaling (ideal) niet werd geaccepteerd, maar wel afgeschreven. Naderhand gekocht met een creditcard, waarna het spel bleef hangen tijdens het initialiseren. Ik heb (nog) geen last gehad van crashes. Mooie grafics en soepele gameplay (i7 6950X, 32GB ram, 950 pro M.2 ssd en 2 x gtx 1080)

Pluspunten

  • mooie grafische stijl
  • veel speelvrijheid
  • bijzonder concept

Minpunten

  • geen multiplayer
  • komt niet overeen met preview
  • geen verhaallijn

Eindoordeel

Score: 3
yuckfoe 22 augustus 2016

No Man's Sky, PlayStation 4

Ondanks dat veel mensen vrij negatief zijn, heb ik er toch veel lol aan. Eerlijk is eerlijk, ik heb er nog niet heel veel uur in zitten, en het repetitieve stoort me nog niet. Vooral de sfeer bevalt me erg goed, en dat vind ik een van de belangrijkste elementen

Pluspunten

  • Sfeer
  • Eindeloos universum
  • Do it yourself (niet aan het handje)

Minpunten

  • Nog beperkt in functionaliteit
  • Kleine glitches

Eindoordeel

Score: 4
Dakoina 17 augustus 2016

No Man's Sky, PlayStation 4

Er is de zoektocht naar het centrum van de galaxy, de zoektocht naar Atlas, maar ik ga vooral op zoek naar de mooiste planeet. Belachelijk veel planeten en rare, grappige beesten. Mist nog wat content, maar het blijft me steeds vasthouden, ondanks de wat lage resolutie van texturen, draw distance

Pluspunten

  • Ultieme wallpaper generator
  • eindeloos groot
  • ontspannend
  • resource mining
  • procedureel

Minpunten

  • Piraten zijn irritant
  • Low texture
  • Low draw distance

Eindoordeel

Score: 4
Neo_TGP 17 augustus 2016

No Man's Sky, PC (Windows)

Ondanks alle negatieve verhalen rond dit spel vind ik het een leuke game met voorlopig voldoende uitdaging. Ja, door de hype hadden veel mensen meer verwacht, maar het ontdekken en het verhaal zitten eigenlijk goed in elkaar. Uiteraard is er ruimte voor verbetering, maar ik gun ze de tijd..

Pluspunten

  • Eindeloze vrijheid
  • Eenvoudig te leren
  • Altijd wat te ontdekken

Minpunten

  • Game nog niet af
  • Kan repeterend zijn

Eindoordeel

Score: 4
Godjira 16 augustus 2016

No Man's Sky, PlayStation 4

Heb er al een flink aantal uren in zitten. Er zit geen multiplayer in, terwijl dat wel was beloofd, maar ik mis dat ook niet. Het kent bugs en de lage drawdistance haalt je uit de ervaring. Ook gevechten zijn niet je van het. Menu's zijn niet heel intutief.

Pluspunten

  • Verslavend
  • Ziet er mooi uit overal, geweldige kleuren
  • Ontdekking en je ontdekkingen een naam geven
  • Leuk upgrade systeem voor multi-tool (wapen) en schip

Minpunten

  • Texture pop-in en lage draw distance
  • Herhaling van textures (vooral gebouwen) en aliens
  • Besturing tijdens gevechten (zowel in space als te voet) moet echt beter
  • Herhaaldelijke crashes (bugs), zeker in de ruimte
  • Geen multiplayer opties what-so-ever
  • Menu's worden vervelend op een gegeven moment

Eindoordeel

Score: 3
stamp 15 augustus 2016

No Man's Sky, PlayStation 4

Procedurally generated disappointment. While the concept sounds great on paper, playing the actual thing is boring like hell. while all the planets are different most feel the same as the flora and fauna looks the same on all the planets. all the outpost and buildings models are the same.

Pluspunten

  • cool concept

Minpunten

  • low quality textures
  • low quality models
  • extremely repetitive
  • high price for whats a half baked indiegame

Eindoordeel

Score: 1
Derekboy2000 14 augustus 2016

No Man's Sky, PlayStation 4

Ik heb het spel 2 dagen moeten spelen om eindelijk overtuigd te worden. In het begin lijkt het spel onmogelijk je moet zo ver rijzen voor alles. Het is leuk dat alle planeten iets verschillen van elkaar. En (bijna) elk dier anders is. Door de algoritme is het 5gb spel

Pluspunten

  • Uitgebreid
  • Mooi gemaakt
  • Maar 5gb
  • Verschillende talen en volken(Gek, Vy'keen, korvax en Atlas)
  • Leuke gevechten

Minpunten

  • Heel heel heel erg groot
  • OP ruimte predators...
  • Begint te vervelen

Eindoordeel

Score: 4
Urithar 13 augustus 2016

No Man's Sky, PC (Windows)

Interessant concept, aardige uitwerking en net aan voldoende performance. gameplay is intuitief, veel vrijheid en straft niet te hard af als er fouten gemaakt worden. wereld is bizar groot, doet het idee van de schaal tot zijn recht maar maakt het ook wat ongrijpbaar. PC heeft wel performance patches nodig.

Pluspunten

  • Veel vrijheid
  • Tips en missies helpen je op weg, maar je moet het grotendeels zelf uitvinden
  • Grote variatie in landschap/kleur en sfeer van planeten
  • Wisselen tussen muis en controller is naadloos

Minpunten

  • Hiccups/FPS drops
  • 18 quintillion planeten maar beperkte diversiteit in planten en dieren
  • Gsync in settings folder aanpassen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Besturing Score: 3
All0The0Web 13 augustus 2016

No Man's Sky, PC (Windows)

No Mans Sky is het volgende slachtoffer van fans die het spel overhypen. Dit is een ok survival game maar het mist echt een aantal dingen. Bovendien helpt deze ronduit verschrikkelijke PC port niet echt.

Pluspunten

  • Het concept is interessant
  • Xbox One controller ondersteuning
  • Geen DRM

Minpunten

  • PC port verschrikkelijk
  • Overhyped
  • Matige uitvoering

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Besturing Score: 2
Geluid Score: 3
Beeld Score: 2
Gameplay Score: 3
Prijs Score: 2
Stabiliteit Score: 1
Prestaties Score: 1
davydeking 13 augustus 2016

No Man's Sky, PC (Windows)

Mijn eerste ervaring met No Man's Sky, is niet echt te bevatten, net als de gigantische speelbare wereld. Het ontdekken van allemaal verschillende soorten planeten, dieren en planten is heel erg leuk, maar dit spel zit tot nu toe nog vol met problemen.

Pluspunten

  • 21:9 werkt prima
  • Speelwereld is niet te bevatten groot

Minpunten

  • Kanslose prestaties (i7 6700K, 32GB RAM, MSI 980)
  • Afschuwelijke drawdistance

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een No Man's Sky, PlayStation 4?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True