Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur 14 november 2014

Far Cry 4 - Vermakelijke herhalingsoefening

Far Cry 4 is op zichzelf een prima spel, maar het gebruikt zo veel elementen die ook in Far Cry 3 zaten dat de gelijkenissen erg opvallen. Opnieuw moeten spelers torens beklimmen om een map te openen en Outposts innemen, en dat valt op. Desalniettemin is Far Cry 4 de moeite waard. De game ziet er prachtig en sfeervol uit, biedt spelers een leuk verhaal met kleurrijke personages en een grote, open wereld om te verkennen. Daar komt nog bij dat je dat verkennen samen met een vriend kunt doen, en dan is er ook nog de verrassend leuke multiplayer-modus. Geen verkeerde game dus, maar door het gebrek aan originaliteit geen echte topper. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score 4.3181818181818 van 5 sterren
5 van 5 sterren
11
4 van 5 sterren
8
3 van 5 sterren
2
2 van 5 sterren
1
1 van 5 sterren
0
Toon reviews van:
+1
capt.Brandt 17 januari 2016

Far Cry 4, PS4

Far Cry 4 doet veel denken aan Far Cry 3. Maar door een nieuwe setting, met een nieuw verhaal, personages en goede graphics is het een goede game geworden in de Far Cry reeks. Vrije spelwereld en vele mogelijkheden geven voor ieder wat wils.

Pluspunten

  • Graphics
  • Interessante environment
  • Veel vrijheid in missies

Minpunten

  • Heeft veel weg van Far Cry 3

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)

GrandeTiburon 7 oktober 2021 Product gekocht

Far Cry 4, Windows

Echte topper, inmiddels 8+ keer uitgespeeld. Waar voor je geld. Ondanks dat het een spel van 5+ jaar oud is, erg mooi. De hele setting (India/Tibet) spreekt me erg aan en is erg mooi. Ik heb nooit Far Cry 3 gespeeld, dus dat het daar op lijkt merk ik niet.

Pluspunten

  • Grafish erg mooi
  • Sfeer in het spel
  • de gyrokopter
  • shangri la
  • Character building

Minpunten

  • palet aan vijanden en dieren meer divers mogen zijn
  • inmiddels wel oud, een remake zou welkom zijn

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Jurre_0527 6 april 2021 Product gekocht

Far Cry 4, Windows

Leuke game, leuke map, goede graphics, meeslepende story.

Pluspunten

  • Grafisch goed
  • Je kan je eigen vechtstijl creëren door een varierende loadout
  • Meeslepende story line
  • Leuke map, gevuld met veel activiteiten
  • Niet te moeilijk, maar wel uitdagend

Minpunten

  • Heeft veel weg van 3, maar is niet vervelend

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
derekklouwer 28 juni 2017 Product gekocht

Far Cry 4, Windows

Super toffe game met grote map! Een leuke verhaallijn en goede mechanics. Speelt goed met keyboard en muis, maar met controller ook te doen.

Pluspunten

  • Schieten
  • First Person
  • (Grote) map

Minpunten

  • Shotgun kan niet maar 1 kogel per keer reloaden

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
NielsG 26 september 2016

Far Cry 4, Windows

Fantastisch spel. Mooie verhaallijn, goede graphics en leuke wapens.

Pluspunten

  • Hoge beeldkwaliteit
  • Goede verhaallijn
  • Leuke wapens
  • Veel dieren

Minpunten

  • Soms een random bug, dat je random dood gaat

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Anoniem: 712753Newbie 1 december 2015

Far Cry 4, PS3

De verhaallijn is best aardig, maar er is in deze game weinig veranderd vergeleken met Far Cry 3. Het spel wordt bovendien vrij snel eentonig. Ook de karakters zijn wat minder...

Pluspunten

  • Gyrocopter!
  • Coöp
  • Graphics

Minpunten

  • Weinig voertuigen op de weg
  • Niet beter dan Far Cry 3
  • Eentonig
  • Cutscenes kunnen niet geskipt worden
  • Map is niet bijzonder

Eindoordeel

2 van 5 sterren (Slecht)
istannnnNewbie 11 augustus 2015

Far Cry 4, Windows

Geweldige game. Een mooie opvolger van Far Cry 4. Vooral coöp mode dit deel veel toe.

Pluspunten

  • Coöp-mode
  • Graphics

Minpunten

  • Lijkt een beetje op Far Cry 3

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
RubenSaurus 30 juni 2015

Far Cry 4, PS4

Zeer leuke game, had de eerdere delen niet gespeeld maar dat is voor het verhaal ook niet nodig. Ziet er mooi uit en heb me er goed mee vermaakt.

Pluspunten

  • Mooie graphics
  • Leuke personages
  • Co-op

Minpunten

  • Soms wat eentonig

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
McJones 24 april 2015

Far Cry 4, PS4

Ik heb me aardig vermaakt met dit spel. Ik vond FC3 een fantastisch avontuur en game van het jaar 2012. Helaas viel FC4 een beetje tegen. De setting van FC4 is vind ik minder tof, zo is het level design soms wat ongeïnspireerd. Verhaal en personages zijn ook minder boeiend.

Pluspunten

  • Vermakelijk
  • Mega wereld waar veel te doen is
  • Sommige missies zijn tof
  • RPG element om je personage te verbeteren

Minpunten

  • PS4 moet mooiere graphics eruit kunnen toveren
  • Amita is te veel een bitch om daar missies voor te willen doen
  • Ongeinspireerd level design soms
  • Verhaal moet beter kunnen
  • Er kan ook te veel te doen zijn dat je er geen zin meer in hebt

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
Aramius 12 februari 2015

Far Cry 4, Windows

Ziet er prachtig uit , speelt heerlijk & er is genoeg te doen.
Verhaal is niet zo heel boeiend maar de hoofschurk is wel heel cool.

Verwacht alleen gewoon een Far Cry 3,5 dan zit je goed. Meer vernieuwing/verbetering was welkom geweest.

Pluspunten

  • Ziet er prachtig uit.
  • Speelt heerlijk.
  • Veel te doen.
  • Toffe Bad Guy

Minpunten

  • Niet veel veranderd ten opzichte van deel 3.
  • Torentjes bevrijden nu wel gezien.
  • verhaal niet heel erg intressant.

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
Anoniem: 597905Newbie 8 februari 2015

Far Cry 4, Windows

Als je van Far Cry 3 houdt dan vind je dit ook geweldig. De story line is wat kort , maar met alle sub missies, forten en kampen die je op alle denkbare manieren kan veroveren blijft het zeer uitgebreid! Dit is echt een topgame !
9,3 / 10

Pluspunten

  • Vrijheid
  • Graphics
  • Groot !

Minpunten

  • Korte storyline

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Anoniem: 542569Newbie 4 januari 2015

Far Cry 4, PS4

Leuke game, zeer uitgebreid met een hoop opties, graphics zijn zeer goed.
Ben nu al meer dan 12 uur aan het spelen en zit nog maar op 20% van het hele spel.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit beelden
  • Co-öp zeer leuk om te doen
  • Vele wapen keuze
  • Goede verhaallijn
  • Veel tijd nodig om uit te spelen waardoor het geld 't zeker waard is

Minpunten

  • Geen audio chat in Co-öp
  • Geen play-delen bruikbaar
  • sleutels tot kyrat

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Tarabass 2 januari 2015

Far Cry 4, PS4

Leuk spel! Speelt lekker weg, ziet er goed uit en leuk ' insane' verhaal.

Pluspunten

  • Gameplay
  • Graphics
  • Verhaal
  • Laadtijd

Minpunten

  • Vrij veel herhaling
  • Na 'respawn' veel voertuigen verdwenen

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Audione0 18 december 2014

Far Cry 4, Windows

Een aardig spelletje waarvan ik deel 3 veel beter vond. Ik vond het geen WOW factor waard iig.

Pluspunten

  • Grafisch mooi
  • Goede voice actors
  • Veel content en upgrades
  • Grote open wereld

Minpunten

  • Veel van hetzelfde
  • Het verhaal vond ik vrij linair en niet meeslepend
  • "The bad guy" vond ik in deeltje 3 een hoger sinister karakter hebben

Eindoordeel

3 van 5 sterren (Voldoende)
Jimmy_ 9 december 2014

Far Cry 4, Windows

Grafisch mooi, helaas erg lijdt het spel aan bugs. Sommige ernstig, sommige minder ernstig. Het verhaal en de setting zijn leuk. Gameplay is erg "Far Cry". Multiplayer is hooguit vermakelijk te noemen.

Pluspunten

  • Grafisch mooi
  • Goede voice actors
  • Prachtige, unieke setting in de bergen
  • Werkende stealth systeem
  • Campaign is vrij meeslepend

Minpunten

  • Bij Multiplayer verdwijnen alle campaign missies; vaak kun je alleen kampen bevrijden
  • Spel bevat bugs (bij 1 moest ik een nieuwe save beginnen want essentiële items verdwenen)
  • Controls zijn erg dom op PC, overduidelijk console port

Eindoordeel

3 van 5 sterren (Voldoende)
Anoniem: 639343Newbie 7 december 2014

Far Cry 4, Xbox 360

Far cry 4 heeft een goede uitgebreide wereld, waar er veel te doen is.

Pluspunten

  • Co-op
  • Map editor
  • Multiplayer
  • Veel dieren
  • Veel geweren

Minpunten

  • Nog geen gevonden

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Rubelski 25 november 2014

Far Cry 4, Windows

Zeer mooi spel voor mensen die ook van Far cry 3 hielden.
Zeer mooi gebied en wederom een leuke storyline (die ik nog niet uitgespeeld heb)
Wat vervelend kan zijn is dat er om de 2 min een karma gebeurtenis is waardoor je niet aan de rest toekomt.

Pluspunten

  • Mooie speelwereld
  • Veel meer dieren dan in FC 3
  • Coöp
  • Zelf geen last van blackscreens of buggs

Minpunten

  • Veel dezelfde elementen als in FC 3
  • Teveel karma gebeurtenissen
  • Sommige mensen hebben last van blacksreens en bugs

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Dahley 25 november 2014

Far Cry 4, Windows

Far Cry 4 heeft heel veel weg van Far Cry 3, het jagen, verzamelen en de missies komen veel overeen. Toch voelt het als een heel nieuw spel met een goede verhaallijn. Grafisch gezien had het spel wel veel fouten (blackscreens, ghosting, screen tearing, etc.)

Pagan is een raar ventje

Pluspunten

  • Mooi verhaallijn
  • De dieren en het jagen een stuk verbeterd
  • Speelt soepel (60fps), ook met 2 keer een GTX 570 in sli op ultra
  • Graphics zijn goed
  • Veel content voor singleplayer, veel side missions

Minpunten

  • Sommige cutscenes zijn onnodig en lang, en niet te skippen
  • Grafisch veel fouten, wel op te lossen
  • Slechte ondersteuning voor AMD (Heb t getest met nVidia, maar dit hoor ik van veel mensen)

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
JamesB009 24 november 2014

Far Cry 4, Windows

De coop is soms wat buggy (geen upgrade op ammo, of partner ziet wel de auto en ik niet.) Maar wel een zeer vermakelijke coop. De single player is ook leuk, lijkt wat op Far Cry 3, maar is toch anders op veel punten.

Pluspunten

  • Coop is zeer vermakelijk
  • Goede graphics
  • Zeer uitgebreid
  • Leuke single player

Minpunten

  • Buggy coop

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
Anoniem: 405485Newbie 21 november 2014

Far Cry 4, Windows

Vermakelijke game, goede support van Ubisoft.
Gave storyline. (tot nu toe)

Pluspunten

  • Mooie graphics, Fur en Godrays zijn prachtig op 4k
  • Speelt heerlijk en vloeiend. Geen slechte port zoals Assassin's Creed Unity
  • Optie om ingame-controller layout te veranderen (PS4, XBONE)

Minpunten

  • Nog geen gevonden

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Xanquezer 20 november 2014

Far Cry 4, Windows

Erg buggy soms...
Geregeld kan je buiten het spel komen.

Wel leuke verhaal lijn enzo

---- update ----
Na de nieuwe update gaat het een stuk beter :)

Pluspunten

  • mooie grapics
  • Verhaal lijn
  • Grapjes tussen door

Minpunten

  • Klippy
  • Vol met glitches
  • ondersteund niet lekker crossfire (triple)

Eindoordeel

4 van 5 sterren (Goed)
Cpimp 18 november 2014

Far Cry 4, Windows

Leuke game voor mensen die veel plezier hebben gehad aan Far Cry 3 en het niet erg vinden om met diezelfde elementen door te spelen. Mensen die vernieuwing zoeken zullen wellicht teleurgesteld kunnen worden. Ik vind het persoonlijk een toppertje.

Pluspunten

  • leuke elementen van far cry 3 nog beter uitgewerkt
  • gameplay is flink te verlengen door alle side missions te doen
  • leuke graphics

Minpunten

  • misschien teveel van hetzelfde voor mensen die vernieuwing willen hebben.
  • grafisch komt het niet in de buurt van Crysis 3?
  • zoals aan de hierboven genoemde argumenten te zien valt, is er voor mij totaal geen minpunt te ontdekken

Eindoordeel

5 van 5 sterren (Uitstekend)
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Far Cry 4, PS3?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee