Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8,5

- Reviews

Review door de redactie

Door Jeroen Horlings - Redacteur fotografie 3 juli 2014

De Nikon D3300 is uitgerust met een moderne 24-megapixelsensor zonder olpf. Hij levert haarscherpe beelden af en presteert hij ook goed bij slecht licht en scoort op dat vlak beter dan de concurrentie. Doordat de instellingsmogelijkheden vrij uitgebreid zijn, kun je behoorlijk meegroeien met de camera, ook als je meer bedreven raakt in fotografie en video. Tegelijkertijd is hij ook vrij eenvoudig te bedienen. Inclusief kitlens is hij relatief compact en licht, waardoor hij makkelijker in een tas past. De lens is bovendien vrij snel en stil met scherpstellen, wat prettig is tijdens het opnemen van video. Lees verder »

Pluspunten

  • Prijs
  • Goede beeldkwaliteit
  • Eenvoudige bediening
  • Uitgebreide videomogelijkheden
  • Uitbreidbaar met wifi

Minpunten

  • Aanzetten vergt twee handelingen
  • Geen dedicated iso-knop
  • Trage autofocus tijdens video

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8,5

Lees de uitgebreide review en reacties

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
8
Score: 4
10
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
1
Toon reviews van:
0
lucas312Newbie 8 maart 2017

Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6G VR Rood

Ik ben geen ervaren fotograaf, maar vind het heel erg leuk. Ik oefende eerder met een Olympus, maar dat was al een oude camera. Nu ik het de d3300 heb gaat alles veel gemakkelijker. De camera is veel handiger en gemakkelijker te gebruiken. Ik zal veel leren van deze camera.

Pluspunten

  • Mooie foto's / video's.
  • Camera ziet er cool uit.
  • Makkelijk te gebruiken.

Minpunten

  • Een uitklapbaar scherm was veel handiger geweest.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Uitbreidbaarheid Score: 4
Batterijduur Score: 5
Snelheid en automatiek Score: 4
Ergonomie Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5

0
jjrotte 25 april 2015

Nikon D3300 Body Zwart

Nikon D3300 prima foto's maar van korte duur

Pluspunten

  • Handig in gebruik door GUIDE optie

Minpunten

  • Snel kapot

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Beeldkwaliteit Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 1
Uitbreidbaarheid Score: 4
Batterijduur Score: 5
Snelheid en automatiek Score: 4
Ergonomie Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3

jwduitje 12 februari 2018 Product gekocht

Nikon D3300 Body Zwart

zeer fijne en compacte camera met veel toevoegingen die je het als beginner net iets makkelijker maken, geen dure aanschaf maar wel in zijn klasse. erg tevreden.

Pluspunten

  • lange accuduur.
  • ijzeren fitting.
  • lichtsterk
  • compact
  • makkelijk om te beginnen

Minpunten

  • duur vergeleken bij concurent

Eindoordeel

Score: 5
pwmm 18 januari 2018 Product gekocht

Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6G VR Zwart

Dit is een erg goede instapcamera. Je maakt er gemakkelijk redelijk goede foto's mee, en de filmfunctie is ook erg te waarderen.

Pluspunten

  • Filmfuncite
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Prijs

Minpunten

  • Geen WiFi

Eindoordeel

Score: 4
martyblock 21 november 2017 Product gekocht

Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6G VR Zwart

Gekocht ipv een canon 1300. mooie camera, mooiere beelden, bij weinig licht ook. 60fps video!

Pluspunten

  • 60fps video
  • 24m mp
  • licht

Minpunten

  • prijzig voor een instapper

Eindoordeel

Score: 4
HaX0r 8 september 2017 Product gekocht

Nikon D3300 Body Zwart

Goedkope camera met een hele goede sensor. Koop een degelijke (super) telelens, een 35mmprime en je kan haarscherpe foto's maken. Als je de zelf instelbare fn knop de iso waarde geeft kan je met het draaiwiel in P-modus snel je ISO, aperture, shutter speed instellen. Uitstekende camera.

Pluspunten

  • Goede sensor.
  • Ruis bij hoge iso waardes is mee te leven.
  • Prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

  • Kan niet echt veel regen hebben.
  • Autofocus in live-view zuigt. Dus film altijd in manual focus.
  • Self-timer moet na elk shot weer worden ingesteld met teveel menu handelingen dit is echt kut, groot gemis als je met tripod fotografeert.

Eindoordeel

Score: 5
philip BNewbie 21 augustus 2017 Product gekocht

Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6G VR Zwart

prima spul als eerste reflexcamera

Pluspunten

  • prijs kwaliteit
  • pakketaanbieding interressant

Minpunten

  • levensduur batterij

Eindoordeel

Score: 4
Dennis HoekNewbie 16 mei 2017

Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6G VR Zwart

Afgelopen week bij Foka Superstore een nieuwe Nikon gekocht : perfecte service : toestel wordt direct uitgepakt ; je mag alles testen en bekijken! De verkoper weet alle vragen goed te beantwoorden ;heeft kennis van zaken. Eerder Nikon D40 gehad ; jarenlang plezier van gehad, maar nu toe aan nieuwe!

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • compact, ligt goed in de hand
  • nederlandstalig menu

Minpunten

  • geen zonnekap bijgeleverd

Eindoordeel

Score: 4
sdiermenNewbie 2 mei 2017

Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6G VR Zwart

Ter voorbereiding op de foto cursus in juni heb ik deze camera gekocht. Naast de Nikon lens zit er ook een Tamron 70-300 mm lens bij. Een heel fijne combinatie al is de Nikon lens een stuk mooier dan de Tamron. Gekocht bij Foka en erg blij met deze aankoop.

Pluspunten

  • Goede instap camera
  • Al snel eenvoudig leuke foto's
  • Snelle levering door webshop

Minpunten

  • Tamron lens is wat minder

Eindoordeel

Score: 4
ivorbaakNewbie 16 april 2017

Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6G VR Zwart

De beste aankoop die ik ooit gedaan heb van cameranu.nl!! Super snelle levering, goede berichtgeving. En dan natuurlijk het product, fantastische kwaliteit en adembenemende resultaten komen er uit voort. Kortom, uitstekende camera en geweldige service, je krijgt meer dan waar voor je geld! Ook gelijk maar een statief erbij gekocht!

Pluspunten

  • hoge kwaliteit
  • goed beginners model
  • fantastische service

Minpunten

  • complete met accesoires dure hobby

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Uitbreidbaarheid Score: 3
Batterijduur Score: 5
Snelheid en automatiek Score: 5
Ergonomie Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 5
Arienne73Newbie 29 december 2016

Nikon D3300 Body Zwart

Deze body aangeschaft als reservecamera. Als reservecamera voldoet hij prima en ook voor de beginnende fotograaf is dit een prima body, zeker gezien de prijs/kwaliteit verhouding.

Pluspunten

  • licht
  • simpel, niet teveel toeters en bellen

Minpunten

  • ruis

Eindoordeel

Score: 4
sikkemeijerNewbie 10 november 2016

Nikon D3300 Body Zwart

Mooie compacte lichte camera. Goeie kwaliteit foto's!

Pluspunten

  • Gewicht
  • Afmetingen
  • Fotokwaliteit

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Velvus 5 november 2016

Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6G VR Zwart

Wij hebben deze camera nu ongeveer een jaar en zijn zeer tevreden. Gebruik is voornamelijk gezin en "eenvoudige" vakantie foto's. Stijgt ruimschoots boven onze systeem- en iPhone camera's uit. Hele mooie portretfoto's mee te maken. Tot nu toe geen behoefte gehad om de bijgeleverde kitlens te upgraden, voldoet prima.

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • Kitlens voldoet prima voor huis-tuin-keuken gebruik
  • Vrij makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Groot (inherent aan spiegel-reflex)
  • Ingebouwde flitser is matig

Eindoordeel

Score: 4
mcpman 20 augustus 2016

Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6G VR Zwart

Prima degelijke camera, goed voor beginnende en wat gevorderde fotograaf

Pluspunten

  • accu duur
  • bedieningsgemak
  • hoge resolutie

Minpunten

  • iets te weinig sluitertijdinstelling

Eindoordeel

Score: 4
ItzWilliam 29 maart 2016

Nikon D3300 Body Zwart

Mooie camera voor beginners. De kwaliteit is prachtig voor zo´n prijs, de camera kan zeer goed overweg met weinig licht tot ISO 3200 als je de ISO hoger instelt kom je meer ruis tegen op je foto´s. De D3300 heeft geen klapbaar scherm als de D5300 vandaar een stukje goedkoper.

Pluspunten

  • 24 megapixels
  • Kwaliteit
  • 5 beelden per seconde
  • Hoog ISO bereik
  • Prijs/Kwaliteit

Minpunten

  • De prijs is weer iets te hoog voor een instapmodel

Eindoordeel

Score: 5
Karenz 13 januari 2016

Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6G VR II Zwart

Voor deze prijs een bijna perfecte camera! Kit lens is prima voor starters maar niet optimaal. Voor personen die willen beginnen met fotografie is dit een van de betere keuzes!

Pluspunten

  • Klein
  • Licht
  • Fotokwaliteit
  • Accu duur
  • Build in Help Guide

Minpunten

  • Geen roterend scherm
  • Met grote handen weinig grip

Eindoordeel

Score: 5
waik 11 oktober 2015

Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6G VR II Zwart

Prima instapcamera. De kitlens voldoet maar als je overstapt op iets beters (zie Nikon lenzen topic) dan zie je meteen het verschil. De kitlens is de bottleneck, de sensor is goed. Ligt goed in de hand en werkt intu´tief.

Pluspunten

  • Ligt gemakkelijk in de hand
  • Mooi afgewerkt
  • Goede sensor
  • Werkt intu´tief
  • Snelle focus
  • Zowe goede standaard programma's als manual in te stellen
  • Prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Cache loopt snel vol bij burst (10 foto's op hoogste kwaliteit)
  • Geen WiFi

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit Score: 5
Snelheid en automatiek Score: 5
Ergonomie Score: 5
Featureset Score: 4
KJ94 22 september 2015

Nikon D3300 + AF-S NIKKOR DX 18-105mm G ED VR Zwart

Hele mooie instapcamera met de kwaliteit van het duurdere segment. Beter dan de andere merken instapmodellen.

Pluspunten

  • zeer goede beeldsensor voor instapcamera
  • stelt goed scherp
  • goede accuduur
  • goede prestaties bij weinig licht
  • bijgeleverde lens is ook zeer goed

Minpunten

  • timer moet na elk shot opnieuw worden ingesteld
  • bij sluitertijden van 10 sec of meer duurt het opslaan ook 10 seconden. in die tijd kun je niks.
  • buffer snel vol

Eindoordeel

Score: 5
HaX0r 7 augustus 2015

Nikon D3300 + 18-55mm f/3.5-5.6G VR II Zwart

Goedkope camera met een hele goede sensor. Gooi de kitlens weg, koop een degelijke telelens, een 35mmprime en je kan haarscherpe foto's maken. Als je de zelf instelbare fn knop de iso waarde geeft kan je met het draaiwiel in P-modus snel je ISO, aperture, shutter speed instellen. Uitstekende camera.

Pluspunten

  • Goede sensor.
  • Ruis bij hoge iso waardes is mee te leven.
  • Prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

  • Kan niet echt veel regen hebben.
  • Autofocus in live-view zuigt. Dus film altijd in manual focus.
  • Self-timer moet na elk shot weer worden ingesteld met teveel menu handelingen dit is echt kut, groot gemis als je met tripod fotografeert.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Nikon D3300 + AF-S NIKKOR DX 18-105mm G ED VR Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*