Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Creative Sound Blaster Z (OEM) - Reviews

Prijs
Specificaties PCI-e x1 geluidskaart met 5.1 geluid - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Creative Sound Blaster Z (OEM). Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware.Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
8
Score: 4
4
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
SkyRain 16 oktober 2014 Product gekocht

Creative Sound Blaster Z (retail)

Prima prijs/kwaliteit verhouding. Dat is alles wat de meeste mensen zullen zeggen over deze kaart, maar ik wil het wat uitgebreider maken. Ik ga alles in de software bespreken, en een klein beetje over de hardware.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Bijgeleverde microfoon
  • Optische uit- en ingang
  • Software compatibel met Windows 8.1
  • Simpelweg audio verbetering

Minpunten

  • Trage downloadsnelheid website (Drivers)
  • Surround in SBX Pro Studio

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Opnamekwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 4
Aansluitingen Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4
Drivers en support Score: 4
CPU-belasting Score: 5

+2
silmaril8 7 november 2015

Creative Sound Blaster Z (retail)

Uitstekende geluidskwaliteit. Vergeleken met 4 andere geluidskaarten (waaronder 3 onboard) komt deze als beste uit de bus. Produceert mooi en krachtig geluid. Drivers zijn tot nu toe nog geen issue.

Pluspunten

  • Zeer goed geluid
  • Veel opties
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • prijs
  • led
  • niet gekleurde ingangen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Weergavekwaliteit Score: 5
Aansluitingen Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3
Drivers en support Score: 4

+1
loekf2 23 november 2012

Creative Sound Blaster Z (retail)

Pluspunten

  • Werkende Windows 8 drivers.
  • Simpele installatie.
  • Kwalitatief goeie uitstraling (metalen behuizing/casing om PCIe kaart)

Minpunten

  • Prijs (99 euro voor een geluidskaart blijft natuurlijk een afweging)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Opnamekwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Aansluitingen Score: 4
Featureset Score: 4
Prijs Score: 3
Drivers en support Score: 4

Cid Highwind 17 december 2017 Product gekocht

Creative Sound Blaster Z (retail)

Teruggestuurd omdat tijdens gamen een FPS counter overbodig is geworden dankzij de framerate afhankelijke fluittoon over de koptelefoon. Daarnaast is alles boven 10% Volume in Windows te hard om aangenaam te zijn (Sennheiser HD598Cs). Een teleurstelling, mijn onboard Realtek ALC1150 doet dit stukken beter.

Pluspunten

  • Mooi gebouwd
  • Meegeleverde microfoon
  • Software suite eenvoudig in gebruik
  • Past in een rode PC build dankzij de rode LED...

Minpunten

  • Headphone volume tÚ hoog
  • Veel elektrische storing tijdens gaming
  • Veel losse drivers en software, installers uit het jaar kruik
  • ... maar schijnt direct in je ogen als de kast op je bureau staat

Eindoordeel

Score: 2
b0b1991 30 september 2017 Product gekocht

Creative Sound Blaster Z (OEM)

In combinatie met mijn HK GLA-55 echt prachtig geluid, ik wist dat deze speakers High End waren, maar de detail in combinatie met deze geluidskaart is echt waanzinnig.

Pluspunten

  • Goede software
  • Makkelijke installatie
  • Prachtig geluid
  • Makkelijk switchen tussen headphones en luidsprekers

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
DeGentleman 8 april 2017

Creative Sound Blaster Z (retail)

Als semi-beroepsmatige audiofiel, zeg ik dat ik intu´tief en niet bijster technisch ben. Dit is niet de duurste en professioneelste geluidskaart. Ik heb geen tulp gezien maar ben nieuw mbt optical poorten... en bijzonder gelukkig met deze geluidskaart. Dit is mijn upgrade van de onboard geluldskaart. Die ok was.

Pluspunten

  • Audio knikt "warm" en "vol".
  • Er zit een rode LED inze micro pci kaart (heb ik de case naar!!!)
  • HP voor grafisch, logitech voor user en sound blaster voor audio (en support)

Minpunten

  • Poortjes op de fysieke kaart zijn niet gekleurd.
  • Onboard microfoon? Rlly?? (zelf niet ge´nstalleerd)
  • Out of the box, dien je eerst software te installeren (en dat duurt even!)

Eindoordeel

Score: 5
HaruHaru 13 februari 2017

Creative Sound Blaster Z (retail)

Via een Tweaker de SBZ gekocht. Dit plaats ik voor de twijfelaars tussen de Asus Phoebus-Solo en de SBZ: kies voor de SBZ. Ik heb de Solo gehad en ben meer tevreden met de SBZ. Drivers zijn veel fijner dan de Solo en stuk overzichtelijker en bied net iets meer

Pluspunten

  • Geweldig geluid
  • Mooi Led
  • Veel opties
  • Goede drivers
  • mee geleverde microfoon is goed

Minpunten

  • Driver downloaden via site beetje omslagtig

Eindoordeel

Score: 5
RayR 5 juli 2016

Creative Sound Blaster Z (retail)

Geweldig product. Deze soundcard overtreft mijn verwachtingen helemaal! Het verschil met onboard is vele malen groter als dat ik had verwacht. Zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Zeer goed geluid
  • Uitgebreide software
  • Goede kwaliteit behuizing
  • Top prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Software is soms verwarrend

Eindoordeel

Score: 5
Daan1201 9 december 2015

Creative Sound Blaster Z (retail)

zeer goed egeluidskaart, zeer goede prijs kwaliteit verhouding ondankt de hoge prijs. in combinbatie met logitech z906 dubbel en dwars zijn geld waard, gebruik bij goedkope geluidsetjes heeft weinig zin. een zeer groot pluspunt de optische in en uitgang, maar de microfoon is gewoon verdriet.

Pluspunten

  • zeer stevig
  • mooi geluid
  • goede driver support ook op Win10
  • Optisch in en uitgang

Minpunten

  • achterzijde niet gekleurd, lastig aansluiten dus
  • duur
  • microfoon is de slechtste ooit gehoord
  • dat er uberhaupt een microfoon bij zit
  • led kan niet worden uitgeschakeld

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Opnamekwaliteit Score: 2
Weergavekwaliteit Score: 5
Aansluitingen Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4
Drivers en support Score: 5
CPU-belasting Score: 3
Katala 9 juni 2015

Creative Sound Blaster Z (retail)

Goed en stevig gebouwde geluidskaart met strak geluid. Wel is het opvallend groot door de rode behuizing, maar dit zit in de praktijk niet in de weg. De geluidservaring werd een stuk beter ondanks mijn goedkope 25 euro speaker set (wordt vervangen)

Pluspunten

  • Stevig
  • Goed geluid

Minpunten

  • Relatief groot
  • Relatief duur
  • Driver support Creative is nooit goed geweest. Kan in de toekomst problemen opleveren.

Eindoordeel

Score: 4
thepeet 12 november 2014

Creative Sound Blaster Z (retail)

Ik vind persoonlijk dat er te weinig aandacht wordt besteed aan het geluid van een Pc, 1000 reviews over videokaarten maar het geluid is schijnbaar bij de meeste gebruikers niet belangrijk of ze zijn er niet bewust van. Hoeveel uur zit jij per week achter je Pc?

Pluspunten

  • OpAmps zijn perfect en kunnen goed omgaan met de betere headsets.
  • Mooie metal case is mij persoonlijk 10 euro extra waard!
  • Subliem geluid en plaatsing via speakers en diverse headsets.

Minpunten

  • Irritante rode ledje, waarom is dit niet softwarematig uit te zetten.

Eindoordeel

Score: 5
sjwbos 28 augustus 2014

Creative Sound Blaster Z (retail)

Geeft heel mooi geluid. Veel beter dan onboard audio. Ook surround sound is subliem.

Pluspunten

  • Veel opties
  • Mooi geluid

Minpunten

  • Kaart geeft een "kraak" bij opstarten Windows als stuurprogramma opgestart wordt.

Eindoordeel

Score: 5
beis 19 augustus 2013

Creative Sound Blaster Z (retail)

Weergavekwaliteit Score: 1
Aansluitingen Score: 3
Featureset Score: 3
Prijs Score: 3
Drivers en support Score: 1

Eindoordeel

Score: 3
dierkx36 23 januari 2013

Creative Sound Blaster Z (retail)

Weergavekwaliteit Score: 5
Aansluitingen Score: 5
Featureset Score: 4
Prijs Score: 4
Drivers en support Score: 4
CPU-belasting Score: 5

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Creative Sound Blaster Z (OEM)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True