Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
6
Score: 4
5
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
3

Nefit ModuLine Easy

Mooi product, vooral het design zorgt ervoor dat het apparaat in een huishouden prima past. Het grote nadeel is dat een iOS/Android telefoon + app noodzakelijk is om alle functionaliteiten van de Easy te gebruiken.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Veel functionaliteiten
  • Duidelijke interface
  • Inzicht in gasverbruik
  • Geen omkijken, huis word warm als ik thuis ben en stoken stopt als automatisch ik weg ga

Minpunten

  • App nodig voor het beheren (programma's maken)
  • App is traag met opstarten
  • Communicatie gaat via Bosch/Nefit

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3

+2
Waterbeesje 8 november 2017 Product gekocht

Nefit ModuLine Easy

In gebruik als klokthermostaat met lange-afstandsbediening voor als ik eerder/later thuis kom. Niet ontevreden.

Pluspunten

  • veel features
  • gebruiksgemak
  • zie de uitgebreide review

Minpunten

  • geen Windows (PC/phone) ondersteuning
  • ik mis uitleesgegevens van de ketel
  • zie de uitgebreide review

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

Nefit ModuLine Easy

Hele mooie thermostaat met een geweldige app die voorziet in al mijn wensen en behoeften. Installatie is makkelijk en de app is makkelijk op afstand te bedienen! We hoeven het niet meer koud te hebben!

Pluspunten

  • Mooi, strak en praktisch design
  • De app
  • Op afstand in te stellen en af te lezen d.m.v. app

Minpunten

  • Voor sommige de prijs
  • Voor sommige ketels heb je de Nefit Easy Connector Adapter nodig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Ondersteuning Score: 3
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5

+1
peacelord 16 september 2018 Product gekocht

Nefit ModuLine Easy

Toegegeven de vormgeving is eigentijds en de installatie is betrekkelijk eenvoudig, zeker met een Nefit ketel maar ‘slim’ vind ik deze thermostaat zeker niet. En dat is niet alleen omdat de leverancier vrijwel nooit de firmware actualiseert.

Pluspunten

  • Vormgeving
  • Eenvoud installatie
  • Geen abonnementskosten
  • Modulerend
  • Prijs
  • Geen batterijen nodig

Minpunten

  • zelflerend vermogen nihil
  • Geen innovatie of updates meer door Bosch/Nefit

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 2
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3

0
PeterT101 12 oktober 2018 Product gekocht

Nefit ModuLine Easy

Leuk ding, heb hem aan HASSIO hangen en kan nu van alles zien en doen wat met de app toch wat ingewikkelder gaat. Grafieken in Home assistant zijn erg handig en leerzaam. Je kan zelfs de duur van warmwater bij douchen instellen!

Pluspunten

  • Leuk betaalbaar
  • mooi design
  • erg makkelijk te installeren

Minpunten

  • geen respons van fabrikant bij vragen
  • de oplossing waarbij geen internet verbinding nodig is (udp) werkt niet goed

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 1
Kwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 2

0
Thuisgebruiker 23 januari 2016

Nefit ModuLine Easy

Wat een geweldig apparaat,

Pluspunten

  • App is Top
  • Openhaard functie
  • Zeer uitgebreid klokprog
  • Service melding
  • altijd tel nummer van installateur in de App en direct hem kunnen mailen of bellen van uit de App, is echt goed over nagedacht

Minpunten

  • Geen service op afstand mogelijk wegens te oude ketel
  • geen windows platform

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Kwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5

0
slelieveld 28 december 2015

Nefit ModuLine Easy

Mooi uiterlijk maar doet niet wat het zegt, al meer dan 2 jaar niet. Er loopt volgens Nefit een "veldtest" om deze "problemen" op te lossen.

Pluspunten

  • Mooi afgewerkt
  • Makkelijk te bedienen

Minpunten

  • Kan niet zelflerend stoken
  • Stookt vaak te lang door
  • Stookt vaak niet als er wel vraag is
  • Nefit weet van de problemen maar blijft wijzen naar updates
  • geen open API

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 2
Featureset Score: 1
Ondersteuning Score: 1
Kwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3

Marcel_67 29 mei 2018 Product gekocht

Nefit ModuLine Easy

Ik kreeg deze thermostaat bij de vervanging van mijn oude cv ketel. Er is echter 1 probleem. De app werkt niet op de samsung note 8. Na installatie sluit de app ook weer meteen af. Ik moet nu alles via een oude tfn regelen Mischien dat iemand een oplossing heeft

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijk display
  • Mooi design
  • Makkelijk te in te stellen

Minpunten

  • App werkt niet op samsung note 8

Eindoordeel

Score: 3
acdongen 15 december 2017 Product gekocht

Nefit ModuLine Easy

Ik heb de Nefit Easy 4 weken in bezit gelijk met een Nefit trendline cw 5 Prima ketel. ik heb wel een nadeel en dat is dat de Nefit Easy Steeds de WiFi verbinding verliest. Bijna elke dag. Dat vind ik heel jammer Weet iemand hier een oplossing voor?? Ton

Pluspunten

  • Makkelijk te installeren
  • Handige bediening ook op afstand

Minpunten

  • WiFi verbinding valt heel vaak weg

Eindoordeel

Score: 3
Masterlans 21 januari 2017

Nefit ModuLine Easy

Bij aanschaf van onze nieuwe Nefit ketel deze thermostaat als actie erbij gekregen. Zelf aangesloten en dat was erg gemakkelijk. Ook het instellen was gemakkelijk, de app installeren en de gebruiksaanwijzing even doornemen is voldoende. Erg fijn is de proximity sensor, waardoor het display standaard uit staat.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Eenvoudig aan de sluiten
  • Eenvouding in te stellen
  • Geen batterij, voeding via de bekabeling zelf

Minpunten

  • Alleen via app volledige controle

Eindoordeel

Score: 5
Paul01081970 3 januari 2017

Nefit ModuLine Easy

staat mooi in me huis maar helaas alles bij mijn werkt op Windows een ipad in huis daar mee geprogrammeerd maar die staat op het punt te verdwijnen dan om dat er nog geen ondersteuning voor Windows is ook maar een andere thermostaat zoeken.

Pluspunten

  • Mooi, strak en praktisch design

Minpunten

  • geen windows app
  • geen ondersteuning voor Domoticz
  • Communicatie gaat via Bosch/Nefit
  • geen open API
  • Geen browser ondersteuning, hoewel de handleiding aangeeft van wel
  • Geen universeel protocol

Eindoordeel

Score: 1
sjippie at work 22 augustus 2016

Nefit ModuLine Easy

Na lang twijfelen tussen de Nest V3 en de Moduline Easy, toch de laatste gekozen i.v.m. het communicatieprotocol met mijn Nefit Proline ketel. Ik kon de thermostaat zo op de voetplaat van de oude Moduline klikken en meteen, na het WiFi adres te hebben ingegeven, herkende de thermostaat mijn ketel.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Veel functionaliteit
  • Gemakkelijk te installeren

Minpunten

  • Communicatie via App soms wat traag

Eindoordeel

Score: 5
TonR2016 21 augustus 2016

Nefit ModuLine Easy

Voor mij een teleurstelling. Volgens de website even wachten voor het bedienen via pc / Windows. Even is nu al bijna 2 jaar. Nog niets gezien.

Pluspunten

  • Ziet er strak uit

Minpunten

  • Niet te bedienen via PC
  • Geen app voor windows

Eindoordeel

Score: 1
Oxellaar 17 november 2015

Nefit ModuLine Easy

Naar mijn idee de meest makkelijke thermostaat die er is, werkt zonder enige bug al ruim 2 jaar prefect. Mooi en degelijk ontwerp met een uitgebreide app.

Pluspunten

  • Ondersteuning Nefit
  • Nederlands product
  • Design
  • Voeding via (Nefit) ketel
  • Werkt ook zonder internet verbinding
  • IFTTT ondersteuning

Minpunten

  • Soms te lang wachten op beloofde nieuwe functies

Eindoordeel

Score: 5
hardware-lover 23 oktober 2015 Product gekocht

Nefit ModuLine Easy

Prachtig design en duidelijke interface. Faalt echter door niet ondersteunen van een Windows omgeving. Niet vanuit een browser en niet vanuit het mobiele platform. App support (Android) lijkt tot stilstand gekomen te zijn.

Pluspunten

  • Prachtig design
  • Overzichtelijk
  • I.c.m. Nefit actie aantrekkelijk in aanschaf
  • Handmatig eenvoudig (maar beperkt) bedienbaar
  • Simpele montage

Minpunten

  • Programeren enkel mogelijk via app
  • Geen browser ondersteuning, hoewel de handleiding aangeeft van wel
  • Er komt geen ondersteuning voor Windows (Desktop/Mobile) zegt Nefit
  • Bij gebrek aan Android of iPhone/iPad is er geen verbruik-info e.d. beschikbaar
  • Doorvoer van software wijzigingen heeft nogal wat tijd nodig
  • App support is blijkbaar volledig stilgevallen, laatste update is zo'n 14 maanden oud nu

Eindoordeel

Score: 2
rajackar 30 januari 2015

Nefit ModuLine Easy

Erg blij met de Nefit easy. Heerlijk om op afstand de verwarming te kunnen bedienen. Daarnaast makkelijk te programmeren vanaf een smartphone of tablet en met de home detection gaat hij automatisch aan en uit als je weg gaat of thuis komt :)

Pluspunten

  • Home detection en instellen op afstand
  • App met veel features
  • Makkelijk te programmeren

Minpunten

  • Misschien de prijs
  • App is krachtig maar soms wat onoverzichtelijk

Eindoordeel

Score: 5
Willemdm 5 november 2014

Nefit ModuLine Easy

Zeer mooi apparaat met nog mooiere functies. Mijn vieze rookgele thermostaat is verleden tijd. Met dit schitterende apparaat aan de muur voelt mijn huis gelijk moderner. De app is gewoon fantastisch. Geen energie verspilling meer voor mij! Alles is in te stellen. En de installateur kan de storing gewoon uitlezen!

Pluspunten

  • Design, strak en modern.
  • De app met hele handige functies
  • Op afstand in te stellen.

Minpunten

  • Voor sommige ketels heb je een Nefit Easy Connect Adapter nodig.

Eindoordeel

Score: 5
Cabbing 25 mei 2014

Nefit ModuLine Easy

Fraai apparaat dat doet wat het belooft. Omdat ik geen Nefit-ketel heb, is er een module nodig die het eigen signaal 'vertaalt'. Daardoor missen wat functionaliteiten, wat wel jammer is. Een open protocol zou handiger geweest zijn.

Pluspunten

  • Fraai uiterlijk
  • Prima app
  • Goede bouwkwaliteit

Minpunten

  • Geen universeel protocol

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Kwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Nefit ModuLine Easy?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



OnePlus 7 Pro (8GB intern) Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Laptops

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True