Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
4
Score: 4
7
Score: 3
1
Score: 2
1
Score: 1
1
Toon reviews van:
0
FrostBreath 26 oktober 2017 Product gekocht

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps, 512E), 2TB

Maakt echt te veel herrie. Ik zou ze volgende keer niet meer kopen.

Pluspunten

  • Goede betrouwbaarheidsstatistieken
  • Prijs per GB

Minpunten

  • Herrie
  • Warmte

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Warmteproductie Score: 1
Geluidsproductie Score: 1

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps, 512N), 4TB

Uitekende nas schijf met bewezen lange levensduur, en prima prestaties.

Pluspunten

  • Absolute top schijf voor nas servers.

Minpunten

  • Maakt iets meer geluid dan de wd red.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 4

roland83 6 januari 2020 Product gekocht

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps, 512N), 4TB

Uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. De schijf wordt 6 graden warmer dan een WD-schijf in dezelfde kast, en de geluidsproductie is echt te hoog.

Pluspunten

  • goede prestaties
  • niet veel te duur
  • betrouwbaar

Minpunten

  • heel, heel veel geluid
  • wordt warmer dan gemiddeld

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Warmteproductie Score: 3
Geluidsproductie Score: 1
voz 11 december 2019 Product gekocht

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps, 512E), 3TB

Betrouwbare schijven voor mijn NAS. Maar wat een herriebakken! Leuk voor in een datacenter, niet voor een thuis-NAS. Ze gaan er binnenkort uit voor stillere schijven

Pluspunten

  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Herrie

Eindoordeel

Score: 4
wjn 16 februari 2019 Product gekocht

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps, 512N), 4TB

6 schijven in een RAID-6 configuratie. In 3 jaar zijn er 2 defect gegaan, de eerste keer netjes onder garantie vervangen (er zit 5 jaar garantie op) en de laatste keer (eind 2018) schijf opgestuurd naar de leverancier en onlangs mijn geld terug gekregen! Dus zoek het zelf maar uit!

Pluspunten

  • Er moet tenminste één pluspunt worden gegeven

Minpunten

  • Binnen garantietermijn niet meer leverbaar

Eindoordeel

Score: 1
voz 6 april 2018 Product gekocht

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps), 3TB

Zeer betrouwbare schijf. Draait nu een aantal jaren in mijn NAS. Maar wat een herriebak! Af te raden voor gebruik in PC vanwege de herrie. Voor een NAS kan het prima, maar ergens ver weg in een kast. Niet onder je bureau zoals in mijn situatie.

Pluspunten

  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Herrie

Eindoordeel

Score: 4
rschwartnld 28 mei 2017

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps), 4TB

Zeer goede schijven, betrouwbaar en hoge kwaliteit

Pluspunten

  • Snel
  • Betrouwbaar
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Prijzig (tsja kwaliteit he)
  • Worden iets warmer dan wd

Eindoordeel

Score: 5
Bunzz 22 augustus 2014

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps, 512N), 4TB

Als harde back-up van mijn belangrijke foto's en documenten. Hij doet wat hij moet doen, maar erg onder de indruk ben ik niet. Vergeleken met de Seagate Desktop HDD, 4TB,die ik hier ook heb draaien vind ik hem langzamer met zowel schijven al lezen.(scheelt ong 10MB/s)

Pluspunten

  • Kwaliteit, en betrouwbaar staan erg hoog in het vaandel bij dit product.
  • (de toekomst zal dat uit gaan wijzen).

Minpunten

  • Laat goed weten dat hij er is, maakt gewoon erg veel lawaai en vibreert ook nogal wat. Lijkt me geen fijne schijf in je pc. Beter is het om hem in een NAS te stoppen, ver.. ver.. bij je werkplek vandaan.Wordt daarbij erg warm.
  • Duur, zeker als je hem vergelijkt met de Seagate Desktop HDD, 4TB
  • Maakt veel lawaai, en vibreert er vrolijk op los. Wanneer hij in een pc gebouwd gaat worden, zou ik hem zeker in rubbers willen laten hangen.

Eindoordeel

Score: 3
Xanquezer 13 juli 2014

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps, 512E), 4TB

goeie schijf, kan beter

Pluspunten

  • snel, zeer snel

Minpunten

  • herrie schopper...

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 3
Ondersteuning Score: 3
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 2
Tyrian 28 december 2013

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps, 512E), 4TB

Prestaties Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Geluidsproductie Score: 4

Eindoordeel

Score: 4

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps, 512E), 4TB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
friend 8 augustus 2013

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps, 512E), 4TB

Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
Dmgdisher 25 april 2013

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps, 512E), 4TB

Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
HenryvanGeffen 1 augustus 2012

HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps, 512E), 4TB

Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 4

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een HGST Ultrastar 7K4000 (SATA 6Gbps), 4TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True