Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 9

Apple iPhone 5s 16GB Zilver

Prijs
Specificaties 4" • 1136x640 • 16GB - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen

Review door de redactie

Door Arnoud Wokke - Nieuwsredacteur 30 september 2013

Apple iPhone 5s: allemansvriend met turbomotor

De iPhone 5s lijkt een kleine upgrade ten opzichte van de oudere iPhone 5, maar bevat toch veel verbeteringen. De meest in het oog springende is de vingerafdrukscanner, die goed werkt en een handige manier vormt om je iPhone te beveiligen. Dankzij Apples eigen A7-processor is de iPhone 5s loeisnel en heeft hij een prima accuduur. De behuizing is prettig klein voor wie geen grote telefoon op zak wil hebben, maar tegenover alle concurrentie is het scherm erg klein. Daarnaast ontbreekt de optie om een sd-kaartje in het toestel te stoppen en leg je al snel 100 euro meer neer voor meer geheugen. Ook is hij ontzettend duur, al levert hij vermoedelijk tweedehands over een paar jaar nog een hoop op. Lees verder »

Pluspunten

  • Heel, heel snel
  • Vingerafdrukscanner is handig
  • Accuduur is bovengemiddeld

Minpunten

  • Scherm is klein ten opzichte van concurrentie
  • Geen uitbreidbaar geheugen
  • Duur

Eindoordeel

Tweakers zegt: 9
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
54
Score: 4
41
Score: 3
11
Score: 2
2
Score: 1
2
Toon reviews van:
+1
TestBlog 31 januari 2014

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Pluspunten

  • Beste keus op dit moment. Soms wacht je gewoon tot je een foutje kunt ontdekken
  • Snel, sneller, snelst
  • Toestel blijft (nog) handzaam en met een hand te bedienen

Minpunten

  • De prijs blijft aan de hoge kant. Des Apple’s zal dit niet snel veranderen
  • Scherm blijft fragiel, wij raden aan een hoesje om het toestel te doen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
htcfreak 27 november 2013

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Super telefoon, chique en degelijk. Zoals we van apple gewend zijn toch?

Pluspunten

  • design
  • prestaties
  • IOS 7
  • touch ID

Minpunten

  • duur
  • geen mogelijkheid om opslagcapaciteit uit te breiden

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+1
TygoDoesStuff 16 december 2019 Product gekregen

Apple iPhone 5s 16GB Goud

Voor dagelijks gebruik in 2019 komt dit toestel toch nét wat kracht te kort, daarnaast houdt de accu (recent vervangen) het amper een halve dag uit. Het is echter wel een lekker klein toestelletje, die lekker in de hand ligt, en door i.o.s 12 werken alle apps ook nog!

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit
  • Update naar iOS 12
  • Helder en scherp scherm
  • Goedkoop
  • Touch id (werkt helaas niet meer op mijn toestel)
  • Ligt lekker in de hand

Minpunten

  • Mist net wat kracht voor sommige apps
  • Camera is in 2019 toch echt te slecht geworden
  • Mijn toestel genereert veel hitte
  • Accu houdt het niet lang vol

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
torian 16 mei 2017

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

In 2017 zou ik dit toestel afraden voor zwaardere gebruikers maar voor de basisgebruiker en middelmatige gebruiker zal het normaal wel genoeg moeten zijn. Voor volledige uitleg kijk even naar de uitgebreide review.

Pluspunten

  • bouwkwaliteit
  • schermhelderheid
  • prijs (in mijn geval)
  • touch id (voor vervanging batterij)

Minpunten

  • klein scherm
  • batterij klein (zelfs na vervanging)
  • touch id (kapot na vervanging batterij)

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 3

+1
HardcorePCgamer 16 juni 2014

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Pluspunten

  • Super snel
  • 2 Processoren (Co-processor)
  • High-End model
  • Goede camera
  • Goede microfoon
  • Snelle oplaadtijd

Minpunten

  • De prijs blijft toch wel het grootste probleem
  • De accu in sommige gevallen
  • De ingebouwde geluids-speakers

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+1
Basbas32 1 juni 2014

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Pluspunten

  • Geweldige Accuduur
  • Lekker Snel
  • Geweldig OS
  • Goed kwaliteit scherm
  • Goede kwaliteit behuizing
  • Top bereik met Vodafone

Minpunten

  • Te Klein scherm
  • Glas op achterkant maakt hem te breekbaar
  • Achterkant heel krasgevoelig
  • Touch ID Sensor gevoelig voor kleine veranderingen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
118226 15 oktober 2013

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Dit is een telefoon die door zijn snelheid, goede bouwkwaliteit en lange ondersteuning lekker lang mee gaat.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Looks
  • Snelheid

Minpunten

  • Prijs, maar dat is door de lange levensduur en ondersteuning steeds minder een issue

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

0
kngtplski 11 juli 2015

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Zeer fijn toestel die perfect in je hand past en ook zeer makkelijk te gebruiken. Blijft niet hangen of steken bij gebruik. Jammer dat de batterijduur niet top is.

Pluspunten

  • Makkelijk gebruik
  • Perfecte grootte
  • Snel toestel

Minpunten

  • Batterijduur

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

0
magnat505 11 september 2014

Apple iPhone 5s 32GB Grijs

Deze smartphone is echt de beste die ik ooit heb gehad, gekocht na de galaxy s4 een jaar te hebben gebruikt. De iphone voelde echt aan als een upgrade, vooral qua filmen en foto's maken.

Pluspunten

  • Camera
  • Scherm helder en mooie kleuren
  • Batterij duur
  • App aanbod

Minpunten

  • Prijs
  • behuizing krast snel
  • update naar ios 8 en direct vreselijk traag

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 1
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 2
Gebruiksgemak Score: 1
Scherm Score: 5

0
mzwagemakers 14 juli 2014

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

De Iphone is zeker niet het goedkoopste toestel maar qua kwaliteit en eenvoud hebben ze het goed voor elkaar bij Apple. Ook het OS werkt prima en tot heden geen vastlopers gehad. De overstap van Android naar Apple is goed bevallen!

Pluspunten

  • Ontwerp
  • Eenvoud bediening
  • Touch ID
  • Aanbod App store
  • Batterij duur

Minpunten

  • Aparte aansluiting
  • Druk scherm qua iconen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
DaantjeeuuhhNewbie 9 maart 2014

Apple iPhone 5s 32GB Grijs

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijk, snel, licht, scherm niet te klein, start snel op, goede camera, goed uiterlijk, vingerafdruk scanner, mooie kleur, groot geheugen, dubbele flits.

Minpunten

  • Als je de iPhone de hele dag gebruikt heb je aan het einde van de dag echt een oplader nodig!

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

0
Choasmarkk 1 november 2013

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Pluspunten

  • De snelheid is een positief punt. Mijn vorige toestellen waren al snel, de Note 3 heeft zelfs 3Gb ram en een 2.3Ghz quadcore maar mijn ervaring leert dat bij alledaags gebruik de iPhone veel sneller aanvoelt. Dit misschien door de nieuwe 64Bit chip maar in de review van Tweakers zelf kwam naar voren dat hij nog lang niet al zijn capaciteiten benut.
  • Het scherm. Tja.. 'Ik ga van ruim 450ppi naar 380ppi en nu zelfs naar 326ppi' is wat ik dacht. Maar het scherm is het mooiste dat ik tot nu toe heb gehad vind ik. Toegegeven, de zwartwaarden op de Note zijn beter. Maar de kleuren op de iPhone laten de toestellen van HTC en Samsung achter zich en ook het aantal frames lijkt hoger.
  • De batterijduur vind ik ook een positief punt. Ik haal het einde van de dag makkelijk, zelfs wanneer ik intensief browse, Facebook, muziek luister en soms een filmpje kijk.

Minpunten

  • Ik heb eigenlijk heel weinig negatiefs op te merken. Misschien als ik een punt moet noemen is dat de prijs. Maar in combi met een abonnement is de aanschaf prijs verder ook niet heel erg hoog. Veel mensen noemen geheugen een minpunt, de trend is echter dat steeds minder telefoons de mogelijkheid hebben om dit uit te kunnen breiden en aangezien ik een dropbox van 75GB heb en ik van Spotify gebruik maak voor de muziek denk ik niet dat ik mijn 16GB heel snel vol ga krijgen. Wanneer ik een nieuwe iPad koop zal ik wel voor een model gaan met meer geheugen omdat ik daar meer grote apps op heb staan.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

nigelkNewbie 19 maart 2018 Product gekocht

Apple iPhone 5s 16GB Zilver

het is een erg fijn toestel ookal gaat hij al wel eventjes mee

Pluspunten

  • goede bouwkwaliteit
  • lang accuduur
  • goed wifibereik

Minpunten

  • ios(ieder zo zen mening)

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4
Emin3m 8 september 2017 Product gekocht

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Gebruikte deze telefoon ong 3,5 jaar en werkte zeer goed. Uiteraard na een jaar al wat slechter batterij, maar qua snelheid nog steeds ranzend snel. Goed updatebeleid. Wel moeilijk om zelfstandig iets te vervangen.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Snelheid
  • Updatebeleid
  • Siri
  • TouchID

Minpunten

  • Accuduur
  • Camera

Eindoordeel

Score: 4
LLB 23 juli 2017 Product gekocht

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

ik ben er zeer tevreden mee. maar op ten duur merk ik dat ie tragere wordt door de firmware. maar voor de rest doet hij het nog wel goed

Pluspunten

  • goeie fingerprint scanner
  • de camera is perfect

Minpunten

  • wordt traager
  • duur

Eindoordeel

Score: 4
Retaliator 27 februari 2017

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Ik heb dit toestel een tijdje geleden overgenomen van een buurtgenoot (erg nette prijs en ditto toestel). Gebruik hem nu naast de SE (mijn 6 en 6s heb ik verkocht, toch te groot). Hij is trager dan de SE, de accu is sneller leeg, de fingerprintscanner werkt minder goed. Boeiend!

Pluspunten

  • Niet mijn SE, maar toch een goed toestel
  • Fijn formaat
  • Goede accuduur (mag wel wat minder zijn dan de SE, maar gaat toch nog bijna een week mee)
  • Het is een oudje, maar werkt nog prima

Minpunten

  • Nieuw, nog steeds prijzig (Apple is gewoon overpriced, niks aan te doen)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5
SarientjeNewbie 19 oktober 2016

Apple iPhone 5s 32GB Goud

Zeer tevreden van dit toestel. Heb al enkele iPhones gehad (3GS, 4S, 5 en 5S) en allemaal zeer tevreden van geweest. Vooral het besturingssysteem werkt erg vlot en leer je snel kennen. Alles wijst zichzelf uit in het menu ook. Ook de apps van Apple zelf zijn zeer vlot toegankelijk.

Pluspunten

  • Eenvoud
  • Hoge kwaliteit
  • Besturingssysteem
  • Veel kwalitatief beschikbare apps
  • Vingerafdrukscanner

Minpunten

  • Hoge prijs

Eindoordeel

Score: 5
derekklouwer 15 oktober 2016

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Leuke smartphone!

Pluspunten

  • Goeie kwaliteit
  • Batterijduur
  • Vingerafdruk
  • Camera
  • Microfoon
  • IOS

Minpunten

  • Snel krasjes (te voorkomen met plastic velletje)
  • Kan niet alle apps downlaode (dat geldt ook voor andrioid)

Eindoordeel

Score: 4
rvda_62Newbie 29 september 2016

Apple iPhone 5s 32GB Grijs

Camera met knappe kwaliteit, gebruiksgemak schitterend, geluid is middelmatig. Naverkoop diensten ronduit slecht, toestel 3 maal in herstelling voor geluidsprobleem - speaker werkt niet bij oproep, je hoort de andere kant niet - en dit in periode van 2 maanden. Onbegrijpelijk voor merk met dit imago.

Pluspunten

  • Camera
  • Gebruiksgemak
  • Design

Minpunten

  • Naverkoop
  • Geluid
  • Batterij

Eindoordeel

Score: 2
ralpharma 18 september 2016

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Een prima toestel en eigenlijk de iPhone 5 zoals die had moeten zijn. De vingerafdrukscanner is de grootste innovatie. Verder bekend verhaal en weinig merkbare nieuwigheden t.o.v. zijn voorganger.

Pluspunten

  • Vingerafdrukscanner
  • Design

Minpunten

  • Krasgevoelig (het scherm niet)

Eindoordeel

Score: 4
Yuragon 15 september 2016

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Na 2 jaar gebruik nog steeds zeer fan van deze iPhone 5s. Zelfs met IOS 10 werkt hij nog lekker soepel. De accu gaat na 2 jaar ook nog 1,5 tot 2 dagen mee met lichtelijk gebruik en 1 uur muziek luisteren per dag.

Pluspunten

  • Soepel in gebruik
  • Degelijke camera
  • Veel apps beschikbaar
  • Accu gaat lang mee

Minpunten

  • Finger print is gevoelig

Eindoordeel

Score: 4
tGi5_6600k 29 augustus 2016

Apple iPhone 5s 64GB Zilver

De iPhone 5s vind ik een zeer fijne smartphone. Zo is hij een stuk sneller dan de 32 bit voorgangers (5,5c). Ook is de camera prima. De vingerafdrukscanner werkt meestal. Als je vinger nat is of vochtig dan werkt hij niet. Jammer dat het scherm niet full HD is.

Pluspunten

  • Crasht bijna nooit
  • Goede camera
  • Bouw kwaliteit

Minpunten

  • Geen full hd
  • iOS zeer gesloten software

Eindoordeel

Score: 4
FrankSNewbie 14 augustus 2016

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Fijn apparaat, doet wat hij moet doen. Is alleen vrij snel achterhaald, dus zit nu op de volgende versie van de iPhone te wachten.

Pluspunten

  • Scherp scherm
  • Snel, stabiel systeem
  • Heel fijn om mee te werken

Minpunten

  • Vrij duur
  • Snel achterhaald
  • Camera niet fantastisch

Eindoordeel

Score: 4
Mark Salomonson 24 juni 2016

Apple iPhone 5s 32GB Zilver

Dit toestel werkt eenvoudig, kan enorm veel en is relatief goedkoop. Het is mijn eerste iPhone en ik ben er erg blij mee.

Pluspunten

  • goedkoop
  • eenvoudig
  • heel veel mogelijk
  • als ik het niet weet, zeg ik het gewoon en hij doet het

Minpunten

  • uit tests begrijp ik dat buitenkant kwetsbaar is

Eindoordeel

Score: 4
JantwanNewbie 23 maart 2016

Apple iPhone 5s 16GB Grijs

Ik ben blij met een mobiel net als deze, snel, goede kwaliteit, mooi gemaakt!!

Pluspunten

  • Camera, perfect
  • 4g, goed

Minpunten

  • Mag iets steviger
  • Apps mogen sneller

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100
1 2 3 4 5

Heb jij ook een Apple iPhone 5s 16GB Zilver?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True